Direktlänk till inlägg 23 februari 2017

Lilla julafton

Av Göran - 23 februari 2017 20:58

Jamen, det känns lite så. Steg upp tidigt imorse för att åka till gruvan på skyddskommitté. Ungefär en halvtimme innan mötet var jag, som vanligt, på plats för de sista förberedelserna. Då ringde mobilen och en man från Kehab sa att han just då var på väg hem till mig med lite vitvaror. Ja, inte snö utan mina nya hushållsmaskiner. Kyl, frys, spis och diskmaskin. Jag hade ju redan okejat att vaktmästaren fick släppa in dem med huvudnyckel så att jag inte var hemma innebar bara att jag även slapp plocka ur den mat jag hade. Det gjorde de och stuvade in i de nya apparaterna.

Båda är nu alltså på plats tillsammans med den fullstora diskmaskinen och den skitsnygga spisen.

Det var min allra första reaktion när jag kom hem och gick in i köket. "Wow, vilken snygg spis", var de första jag tänkte när jag såg det nya. Även diskmaskinen såg rätt flott ut.

Så nu tackar jag vaktmästaren som såg till att jag fick kyl och frys på samma gång som resten. Spisen och diskmaskinen var ju mitt eget val när hyresvärden erbjöd det mot en smärre hyreshöjning. Den landar på 140 kronor (50 för spisen och 90 för diskmaskinen) men en stor del av det tror jag att jag tjänar igen på elräkningen. Gamla kyl- och frysskåp drar hiskeliga mängder ström jämfört med moderna.

Man kunde få in tvättmaskin också men en sådan ryms inte i mitt badrum. Såvida man inte ersätter badkaret med en duschkabin. Men det skulle ändå bli trångt. Dessutom finns bara sex lägenheter i huset och jag jobbar skift och kan därmed tvätta på tider då de flesta av mina grannar jobbar. Så det är inga problem att få tvättider.

Däremot ska jag prata med vaktmästaren igen om några månader (då han förhoppningsvis glömt att han fixade ny kyl och frys åt mig) och fråga om han inte kan byta ut vc-stol och handfat. Toan är repig och missfärgad och har en stor spricka i porslinet precis som tvättstället. Så såg det ut redan då jag flyttade in och jag vet att det finns anteckningar om det från min avsyn av lägenheten innan jag skrev på kontraktet. Sen är det bara parketten i vardagsrummet som skulle behöva åtgärdas innan jag skulle kunna tycka att jag bor ganska fint. Också den såg förjävlig ut första gången jag var här och tittade och jag blev lovad att de skulle slipa ner och lacka den innan jag flyttade in. Detta blev dock aldrig gjort då och även det finns det anteckningar om i deras rullor.

Men jag avvaktar. Först och främst för att se om mina parasiterande vuxna barn har förstånd att flytta ut snart så jag får någonstans att ställa möblerna medan golvet slipas och lackeras. Sonen söker lägenhet och förhoppningsvis löser det sig inom några månader. Dottern, som tvingades flytta hem ab hälsoskäl (mögel i hennes lägenhet) går i ihopflyttningstankar med pojkvännen och det kan ju gå fort men de tkan dröja också. Så vi får se...

Sen får jag väl bestämma mig om jag ska skaffa en etta med kokskåp så ingen av dem KAN komma hemkrypande igen eller om jag ska våga bo kvar. Visserligen skulle jag väl tjäna en tusenlapp eller två på att byta ner mig till en trea eller tvåa men... Jag trivs ju här också! Och det är väl också värt något?

Om det sen ligger något i de envisa rykten jag hört i flera år att just den del av området där jag bor kan komma att säljas ut som bostadsrätter skulle jag få ett pris man inte får på befintliga insatslägenheter på samma gång som hyran skulle gå ner en bit. Så tills vidare bor jag kvar. Med min öppna spis och mina nya vitvaror.

Mötet på jobbet gick oväntat bra den här gången. Eller egentligen inte. Vi hann ungefär hälften av det vi normalt ska göra och jag och några till ska ha ett extramöte på min 14-dagars ledighet i mars för att jobba ifatt.

God lunch käkade vi på Bite Line West i stadens västra utfart, nära E14. De har liksom tre olika bufféer. En som man väl kan kalla husmanskost där de idag erbjöd ärtor och pannkaka, Gudabenådade viltfärsbiffar samt en gryta på fläskfilé. Sedan finns även taco-buffé och en buffé med amerikanska pizza-slizes. Så de flesta smakriktningar borde bli nöjda med en lunch där för 95 riksdaler.

Därmed tillönskas den lilla men naggande goda läsekretsen en fortsatt fn torsdag, fredag och helg i Svarvarböle, Kinnekulle, Vibyggerå och Malmköping. För att inte tala om alla andra små orter/byar/bondhålor som jag glömde på min färd från Nedre Bredsand till Timbuktu


 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

25 februari 2017 19:01

Jamen grattis. Så härligt att få nya vitvaror. Det skulle jag också vilja ha men inte skaffar jag det så länge dom gamla fungerar. Så är det ju när man bor i ett gammalt hus. Allt är gammalt inte bara jag. Det är tur att man inte bryr sig så mycket om grejor.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

26 februari 2017 20:00

Nej, det gör ju EGENTLIGEN inte jag heller. Men jag förstår om senaste tidens inlägg kan få det att verka så. Det här handlar mer om att visa att man ska ta vara på de små guldkornen i tillvaron. Som t.ex att få sitt hem uppgraderat en aning till en låg kostnad.
För en mångmiljonär betyder det ingenting att byta ut hela arsenalen med vitvaror, bil, hus och fru på samma gång. Men för den som är van att vända på slantarna gäller det att ta vara på de glädjeämnen som korsar ens livsväg

 
gun

gun

26 februari 2017 21:01

Grattis till dina nya vitvaror! Visst är känslan härlig att få se sitt kök fräscht... När jag ska byta får jag själv stå för kostnaden:). Varför ska du byta lägenhet om du trivs?? Håller tummarna att du får din lägenhet omvandlad till bostadsrätt.
Hoppas du tar det lugnt efter din sjukskrivning!
gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Av Göran - Torsdag 11 april 11:59

Det här blir mitt  sista inlägg som tar upp religioner. För den här gången, åtminstone! Möjligen återkommer jag till ämnet nån gång i framtiden, det får vi se. Jag vill vara tydlig med att jag inte missunnar någon deras tro. Eller att jag tycker ...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards