Alla inlägg under april 2017

Av Göran - 8 april 2017 20:40

Hatarna har fått ny näring. Den gripne som misstänks för terrordådet på Drottninggatan kommer från Uzbekistan. Alltså INTE en svensk pundare. I nuläget pekar det mesta mot att han har agerat på egen hand. Alltså inte någon organiserad attack från många illasinnade som vill oss ont.

Det är dock för tidigt att vare sig ropa hej eller att säga att tragedin är en isolerad händelse skapad av en ensam galning som råkade komma förbi och ta tillfället i akt att stjäla en pilsnerbil för att meja ner oskyldiga människor.

Jag har surfat runt en hel del idag och kan, som vanligt, konstatera att den där SD-bloggaren i Kalmar redan drar långtgående slutsatser. (För att inte tala om de som kommenterar hans ord... Snacka om att man låter hatet flöda!)

Jag tror att man ska vänta lite med att döma åt ena eller andra hållet tills vi VET vad vi snackar om. Antaganden och gissningar är liksom inte så intressanta.

För egen del är jag fortfarande så glad och tacksam över att min dotter INTE befann sig i Stockholm då tragedin inträffade. Hennes lillasyster (som annars inte står på så god fot med sin äldre syster) ringde mig igår och lät väldigt upprörd då hon bad mig kolla att S var okej. Hon vet att storasyster bor nära Fridhemsplan och hade hört att det var skottlosssning där. Nu verkar det som om den skottlossningen aldrig ägt rum men själv blir jag glad över att se att mina döttrar (som annars inte har någon kontakt alls med varandra) ändå innerst inne bryr sig om varandra.

Inget ont som inte för något gott med sig, säger man ju.

Kanske visar det sig med tiden att denna händelse för samman de delar av min familj som inte stått på så god fot med varandra förut. Det skulle glädja mig mycket, i så fall.

Men som sagt... det är för tidigt att varken ropa "faran över" eller "släpp ingen jävel över bron!"

Söndag imorgon och min sista lediga dag för denna gång. Från och med måndag jobbar jag dagtid i 4-5 månader. Hur det går... DET får ni veta efter pausen!

Och när pausen är slut hoppas jag också kunna berätta att Trump äntligen är avsatt!

Av Göran - 7 april 2017 22:08

Terrorn har kommit till vår lilla vrå av världen. Terrorn har dödat minst 4 människor i ett galet attentat på självaste Drottninggatan i Stockholm. Aldrig har jag väl varit så glad att min äldsta dotter var här hemma i lugna(?) Sundsvall just den här dagen. När jag hörde om terrorattacken visste jag ändå att hon var i trygt förvar hos sin kusin i stadens västra utkant. Efter att ha käkat lunch med sin gamle far några timmar tidigare.

Annars är ju Drottninggatan en plats där hon ofta befinner sig om hon inte jobbar.

Tragiskt såklart att det fanns andra som befann sig just där, just då. Men jag tar mig ändå friheten att glädjas över att just mitt kött och blod INTE befann sig i skottlinjen just denna dag.

Och jag gissar att väldigt många hoppas att det ska vara en muslim som visar sig vara den skyldige bakom detta attentat.

Men tänk om...

TÄNK OM... det inte alls var någon turbanbärare eller burkabeklädd terrorist som utförde detta hatbrott! Tänk om det visar sig att det var en helsvensk pundare som råkade gå förbi en lastbil som var igång och som hoppade upp i densamma och i nästa ögonblick kände sig säker på att de människor som råkade stå i vägen var fientliga element som måste oskadliggöras. Säger inte alls att det VAR så men varför inte?

Tänk så besvikna de skulle bli då, de där som alltid utgår från att hatbrott alltid begås av muslimer. Nu vet jag ju inte vem eller vilka som begätt dessa fruktansvärda brott men... TÄNK OM!

Hoppas nu att polisen snabbt och geschwinnt utreder vem som bär ansvaret för detta brott så vi får lägga dem bakom oss och gå vidare. Utan att det skapar ännu mer hat!

Av Göran - 6 april 2017 21:37

Ledig igen. Även om jag inte vet exakt hur länge. Men måndag är väl lågoddsaren. Jag står inför något helt nytt nu. Ska ha en (tillfällig) befattning som ingen annan haft på min arbetsplats. Den har inte ens ett namn. 

Jag ska bedriva skyddsutbildning på fyra avdelningar. Korsvis! D.v.s några på varje berörd avdelning har uppgifter som ibland tvingar dem att besöka annan avdelning på olika sätt och av olika skäl. Ingen har gjort skyddsutbildning med dessa förut men jag ska alltså göra det. 

Allra först måste jag dock utbilda mig själv. Vilket kommer att ta åtminstone första veckan i anspråk. Det finns en avdelning som är nästan likadan som där jag jobbar så där räcker det kanske med en dag. Men på de andra två måste jag sätta mig in i någorlunda hur det fungerar.

Sedan är de meningen att cheferna på respektive avdelning ska boka in mig för att utföra denna utbildning med deras personal. Den tid som blir över ska jag ägna åt att se över och revvidera arbets- och skyddsinstruktioner för min egen avdelning samt länka ihop dem med kemiregistret (miljöfarliga varor). Den biten kan jag tänka mig kommer att vara ett hästjobb och därför har jag mina aningar att det kanske förlängs till hösten.

Därför känns det bra att veta att jag har min plats kvar på skiftlag 5 när sommaren är slut och portvaktsvikariatet är över. Jag menar om företaget vill förlänga men inte jag.

Igår, på jobbet, fick jag beskedet att jag slapp jobba nätterna (idag och imorgon) men inte vilken dag jag ska börja nya jobbet. Verkschefen är nämligen i Spanien och rekreerar kropp och själ med sin fru. Men han återkommer imorgon och då gissar jag att han hör av sig.

Imorgon kommer "storbarnet" hem också. "Pappas stora flicka" som fyller trettio i sommar och numera bor i Sthlm. Hon har, som vanligt, jättetajt schema för sin Sundsvallshelg men jag ska plocka upp henne från tåget vid tiotiden och sedan tänkte jag bjuda på lunch på någon bättre resturang. Får passa på att rå om henne en stund för ingen vet om hon hinner mer än så innan det bär av tillbaka till storstaden.

För övrigt så anser hon precis som jag att Donald Trump är farlig för världen och bör avsättas.


Av Göran - 2 april 2017 23:05

Vi har firat födelsedag här idag. Äldste sonen fyller 25 på onsdag men då jobbar både han och jag så därför fick det bli idag istället. Hans mor och hennes föräldrar, som var de enda gästerna utom vi som bor här, jobbar inte alls så för dem kanske det spelade mindre roll. På hans begäran inköptes en smörgåstårta från närmaste ICA Kvantum och den var suveränt god. Jag har tillverkat ett antal smörgåstårtor själv i mitt liv och visst blir de ännu lite godare än köpetårtor men sen tar det ju ett antal timmar i anspråk att skära bort kanterna på brödet, smeta på fyllning på varje lager samt skiva lax och skala räkor till dekoration. En tolvbitars tårta köpte jag, vis av skadan från tidigare år då jag snålat och köpt mindre. Den betingade priset 665 kr och inte hade det varit så många kronor jag hade tjänat på att göra den själv. Lax och räkor är inte billigt precis!

Det finns dessutom ganska mycket kvar att "steka upp till frukost" som min mormor brukade säga på sin tid. Sonen har laddat en rejäl matlåda att ta med till lunch imorgon men ändå står säkert tre bitar (med butikens mått) kvar i kylen.

Jag är dock inte orolig att den ska förfaras för både sonen och hans syster äter mer än gärna upp dessa rester.

Själv ska jag från och med imorgon bitti återgå till en ganska strikt LCHF-diet. För vilken gång i ordningen vet jag inte alls men eftersom jag vet att det aldrig är för sent att ge upp väntar jag ett tag till med det och tjurar på en gång till.

Dessvärre är mitt förråd av matlådor begränsat inför nästa jobbperiod som börjar på tisdag morgon men jag får väl ägna delar av måndagen åt att fixa i ordning lite mat för jobbet. Rotmos och fläsklägg finns förstås två lådor och de måste jag ju käka upp för ingen annan gör det. FAST rotmoset innehåller lite väl måmga kolhydrater. Mn det är smällar man får ta!

När gästerna lämnat oss blev det soffhörnet för att se årets allsvenska fotbollspremiär för GIF Sundsvall mot nykomlingen AFC Eskilstuna. Det gick som det skulle ungefär. D.v.s GIF gjorde processen ganska kort med det senaste tillskottet i den allsvenska familjen. AFC gör sin första säsong någonsin i högsta serien medan Sundsvall gör sin sjuttonde. Inte i rad dock utan man har ramlat ur och gått upp igen x antal gånger efter vägen. Jag tror att fyra år är den längsta sviten med allsvenskt spel för Giffarna. 

Idag vann de utan att imponera och mot slutet satt jag med andan i halsen då man släppte in AFC i matchen alldeles i oödan.Det håller dock inte i nästa match för då är det Malmö FF på bortaplan som gäller och då kan man inte stå och sova. Jag vill dock minnas att de var vad MFF gjorde förra våren och GIF slog dem i Malmö.

Men vad gjorde det för MFF? De vann ju hela skiten ändå när serien var färdigsplad och kan mycket väl upprepa den bedriften i år också.

En ynka dag återstår av min frivecka. Den frivecka som mycket väl kan vara min sista på 5-6 månader. Ännu vet jag inte när jag ska börja jobba dagtid men det KAN bli så att jag bara jobbar tisdag och onsdag och börjer mitt nya tillfälliga jobb kommande måndag.

Annars? Trump? Han bör fortfarande avsättas och läser man om alla hans galenskaper i pressen så kanske det inte är så långt borta. Även en del av de som röstade på honom börjar ju ifrågasätta om han "riktigt hundra"...

Den som lever får se...

Av Göran - 1 april 2017 22:18

Så har ännu en av de riktigt stora lagt igen ögonen för gott. Gösta Ekman d.y är död. Nog är det egendomligt att de riktigt stora komikerna också är stora skådespelare. Kanske det stämmer, det där om att komik är den yttersta formen av skådespeleri, att om man kan det så kan man alltihop.

För många är Gösta Ekman en snubblande Papphammar, en genilalisk "Sickan" med planen alltid tajmad och klar in i minsta detalj. Men han var även en karaktärsskådespelare av högsta klass! Ta bara "En vandring i solen" eller Beckfilmerna som faktiskt följde romanerna av Maj Sjöwall och Per Wahhlöö.

För många är det Peter Haber som är Martin Beck men för mig (som läste böckerna utan och innan långt före någon film gjordes är det Gösta och Carl-Gustaf Lindstedt som är den riktige "Beck".

En av våra verkligt stora om inte den störste har lämnat oss. Gösta Ekman var för mig inte bara en framstående komiker och dramatisk skådespelare utan dessutom en av vår tids stora humanister. Fullt i paritet med Tage Danielsson och Astrid Lindgren. Det är med sorg i hjärtat jag tar farväl och önskar honom en vila i frid

Den svenska teaterscenen har förlorat en av sina riktigt stora.

För övrigt... så anser jag fortfarande att Donald Trump borde avsättas!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards