Direktlänk till inlägg 9 juli 2017

Alzheimer light?

Av Göran - 9 juli 2017 09:20

Minnet är bra men kort! Igår gjorde jag en sån där Alzheimer-grej igen. Det händer då och då... 

Medan jag åt middag bläddrade jag i ett sånt där lite flashigare reklamblad där det fanns matrecept. Bland annat på kalops vilket jag omgående blev sugen på. Så jag plockade raskt fram den högrev som legat ett tag i min frys och la den i en skål som jag ställde undan i ett skåp. I akt och mening att den skulle få tina i rumstemperatur tills det blev läggdags och då skulle jag ställa den i kylen.

Därmed var högreven bortglömd. Raderad ur minnet.

Senare på kvällen funderade jag så smått på vad jag skulle hitta på som söndagsmiddag. En tanke poppade upp att jag ju faktiskt hade en fläskkarré i frysen som jag skulle kunna ställa i ugnen på låg temperatur när jag vaknade.

Sagt och gjort - karrén letades fram och ställdes i ugnen som jag betraktar som kattsäker.

Sen... blev det läggdags, natt och morgon. Efter uppstigningen gick jag till frysen för att kanske få någon idé om middagsmat. Tack och lov släppte herr Alzheimer just då greppet om min hjärna och jag mindes karrén.

Just det ja, i ugnen ställde jag väl den. Jodå, där låg den. Och riktigt fin såg den ut. Jag rev en lagom bit aluminumfolie och gned in köttet med salt och peppar samt lite timjan. Paketerade köttet i folie, satte ugnen på 80 grader och skjutsade in paketet.

Då ringde plötsligt ännu en klocka i skallen. Högreven, förihelvete! Tog jag fram den eller gjorde jag inte? Jomen, visst gjorde jag väl det...?

Jajamensan, i ett skåp hittades även den och när den nu ändå var upptinad var de tki lika så gott att ställa sig och skära den i bitar samt skala och hacka lök.

Karrén ska jag skära i tunna skivor och lägga i frysen som portionspaket. Perfekt sommarmat med lite coleslaw eller potatissallad för sonen och dottern. 

Kalopsen går exakt samma öde till mötes. Suveränt att ha på reserv dagar då jag liksom inte har lust att stå vid spisen när jag kommer hem från jobbet. Eller att ta med som lunch när jag saknar andra matlådor i frysen. Ingen skada skedd alltså! Allt kommer till användning, inget slöseri här inte!

Och precis i detta nu når mig doften från den puttrande grytan med kalops och kittlar mina doftsensorer så den får bli dagens middag idag.

Sa jag att herr Alzheimer släppt greppet om min hjärna? 

Det hade han inte, inser jag nu. För jag kom precis på att jag har tillagat en jävla massa mat men inte ätit frukost ännu. Nåja, klockan är inte ens tio så det hinns nog.

Druckit kaffe har jag i alla  fall gjort så det kanske finns hopp ändå. Glömmer jag DET, då är det dags att bli orolig på riktigt! Tror jag ska gå och brygga en kanna till (jag har hört att kaffe ska vara bra för minnet) och lämnar därmed mina ordbrukare åt era egna öden och äventyr!

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

9 juli 2017 18:20

Visst är det hemskt. Jag glömmer namn och jag glömmer ortsnamn och härom dagen skrev jag hur långa gardinerna till jobbet skulle vara. Stoppade lappen i byxorna och skulle åka och beställa dom nu i veckan men vad gjorde jag då. Stoppade byxorna i tvättmaskinen och lappen blev till skräp. Nu skäms jag för att ringa killarna på jobbet och fråga om dom minns hur långa gardinerna skulle vara. puuuu

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

9 juli 2017 19:37

En dam jag umgicks med när jag var nyskild påstod väldigt bestämt att man skulle vara noga med att andas in de första ångorna från ett nyöppnat paket kaffe för det skulle vara bra för.... Äsch, nu minns jag inte! Jo, MINNET!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards