Direktlänk till inlägg 11 augusti 2017

Ledig med stort "L"!!!

Av Göran - 11 augusti 2017 17:10

Ledig! Så in i helvete ledig!!! Strax efter fyraslaget hade jag bommat igen överallt, stängt ner telefonväxeln samt larmat och låst. Som Emil i Lönneberga nynnade jag för mig själv att; "Nu haver jag haspat, nu haver jag haspat, nu haver jag haspat precis överallt!"

Ni minns väl det "hysset" där han råkade låsa in sin ömma fader på dasset? 

Några dass låste jag förstås inte men förhindrade tillträde till dem utifrån med mitt haspande.

Nåväl. en minut över fyra drog jag min lilla  svarta tag över läsaren och valde "UT" på displayen som kommer upp när datorn identifierat en. Och "UT" bar det sedan! Ut genom snurrgrinden och ut på parkeringen där Madame Citroen väntade med ett leende på läpparna.            

Jo, men på något sätt tycker jag att Citroenbilar framifrån ser ut lite som om de ler.

Ett snabbt besök på Lidl blev det innan jag åkte hem. Några goda ostar inköptes och ska avnjutas i skymningen tillsammans med ett glas rödtjut eller flera.

Så nu ska jag äntligen få lite mer vila än en ynka helg. Sex hela veckor blir det. Med undantag för att jag lovat jobba när företaget firar 75-årsjubileum med Öppet hus för anställda och utomstående. Så om någon av ordbrukarna bor inom resavstånd så är ni välkomna till oss så får ni veta lite mer om hur man gör aluminium. Det blir rundvandring och en massa jippon plus att alla föranmälda bjuds på god lunch. Ja, jag tror mig våga lova att det blir god mat för Resturang Grankotten på Norra Berget i Sundsvall har aldrig gjort mig besviken. Och det är de som levererar maten!

Det blir ett besök på jobbet även den 30;e då jag har lovat att återvända till mitt förtroendeuppdrag och leda skyddsombudsmötet för skyddskommittéen. En kollega från annant skiftlag erbjöd sig i våras att vikariera för mig under tiden som jag jobbade dagtid och han gjorde det i juni. Men när juli månads möte skulle börja var han inte där. De hade ringt och ringt och när han till sist svarade sa han att han inte kunde komma för han befann sig i en sommarstuga 10 mil bort. Där hade han deltagit i en fest kvällen innan och var inte alls i skick för att köra bil på många timmar. Dålig stil, tycker jag, att först erbjuda sig att ta över ett uppdrag och sen inte leverera!

Så när avdelningschefen bad mig bryta ledigheten och återinträda i uppdraget sa jag ja.

Och fritiden räcker nog till ändå! För jobba på vanligt vis ska jag ju inte göra förrän den 23;e i nästa månad.

Planer finns. Både roliga och en del saker som tynger samvetet. Sådant jag borde ha gjort för länge sedan. Flera skåp ska städas ur liksom källarförrådet. Sist jag var därnere tittade jag på alla kartonger och annat som bara står där. Och antagligen kommer att fortsätta stå där tills jag tackar för kaffet och kilar vidare. Tar ner skylten, om man så vill eller också kan vi ju tala klarspråk och säga... Tills jag dör och någon annan ska ta över skiten.

Man spar ju på så himla många saker som man lika gärna kunde slänga eller ge bort till behövande. Jag har t.ex tre banankartonger fulla med julprydnader, juldukar och annat jox men jag använder ungefär hälften ur en av dem. Jag har fem eller sex papperskassar innehållande mina gamla vinylskivor. Det är hur många år sen som helst som jag ägde något att spela dem på Och om jag skaffar en sådan musikanläggning så ger jag mig fanken på att då spelar man dem inte i alla fall. Nu är vi ju vana vid det digitala, kristallklara ljudet och skulle säkert bli irriterad på knastret som alltid upppstod då skivorna åldrades. Senast idén jag hade för dem var att välja ut kanske sex stycken och sedan skaffa ramar och hänga upp dem på väggen som prydnader. Några klassiker som Beatles "Sgt Peppers" eller den där med ansiktena på bandmedlemmarna huggna i ett berg som Mount Rushmore med gamla USA-presidenter. Kanske någon med spektaulärt omslag på ett eller annat sätt. Nåja, vi får väl se vad det blir!

"Töm alla hyllor! Kasta! Ge bort! Ett vackert men enkelt hem..." Så sjunger Ulf Lundell i glädjerusiga "Gå ut och var glad". Kanske ska jag försöka tänka så. Risken är stor att det inte räcker ens med att fälla baksätet i Madame Citroen och lasta henne smockfull inför resan till Kretsloppsparken som soptippen numera heter. För nu ska här röjas!

För kanske 25 år sedan röjde jag mitt dåvarande förråd och fyllde dåvarande bil, en Volvo 245, så att den nästan sprack. På vägen till sopstationen kom jag på att secondhandbutiken Fyndlagret kanske kunde sälja något av det jag klassat som skräp. Och det kunde de! Drygt hälften av mina tilltänkta sopor såldes och jag kom hem med 800 kronor mer än när jag for. Men det går inte längre för Fyndlagret är nedlagt. Dessutom blev de med åren så kräsna så jag tvivlar att något från mina gömmor hade fallit dem på läppen idag.

Träningen ska trappas upp också nu när jag får så mycket tid att slå ihjäl. En resa till Sthlm har jag också funderat på. Ta en hotellnatt eller två och shoppa lite samt hälsa på dottern. Hon har sin fjärde bostad sen hon flyttade ner och jag har bara sett den första. Så tde börjar bli dags.

Dags är det också nästa helg för Selånger marknad och jag och min tama husmekaniker ska förstås dit och handla lite goda ostar från Åsberget i Jämtland samt den oblgatoriska renkorven och salamin. Torkat renkött ska heller inte glömmas och tunnbröd till sonen och dottern som bor hos mig. Däremot blir det nog inte så mycket kryddor i år. De jag köpte ifjol är nästan orörda så de får duga ett tag till.

Men just idag tänker jag göra absolut minsta möjliga. Kanske tar jag ett glas vin på balkongen om en stund. Kanske tar jag bussen in till stan och unnar mig några pilsner på haket där man alltid träffar folk från fabriken.

Skål och trevlig helg på er, kära ordbrukare! Vi ses under bordet!

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

13 augusti 2017 20:33

Jag åt precis en god ost från Åsberget. En typ sådan som ligger i olja och kryddor och är jättegod att ha på sallad i små bitar. Marknader är ju roliga och jag var på en förra helgen och handlade tunnbröd paltbröd och ost och en burk med rullrån och ölkorvar förstås. Det blir mest mat när jag är på marknad. Vad behöver man mer?

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

13 augusti 2017 20:42

Haha! Nej, du har rätt - Vad behöver man mer?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards