Direktlänk till inlägg 21 september 2017

Gratis är gott!

Av Göran - 21 september 2017 22:26

Likväl som jag kan vara bitskt kritisk ibland så måste jag ju även berömma favvolaget när de gör bra insatser.

0-0 på hemmaplan låter kanske inte sådär väldigt imponerande men då ska man komma ihåg att AIK ligger i motsatta delen av tabellen med ett stjärnspäckat lag och att GIF denna gång tvingades ställa upp med en reservbetonad elva på grund av både skador och avstängningar.

Det är i dessa lägen man önskar att reserverna ska ta chansen då de får den. Och de gjorde sannerligen alla som fick förtroendet från start idag. Carlos Gracia klev ner från innermittfältet och spelade mittback tillsammans med David Myrestam i Sohnk Sundbergs och Danielssons frånvaro. Rajalakso visade återigen att han är värd sin lön. Krigade hårt hela matchen liksom hela laget. AIK hade mer boll men kom sällan till de där riktigt vassa chanserna tack vare att Sundsvall spelade tight försvar med hög disciplin. Alltså ett gäng bänknötare plus flera ordinarie som spelade på ovana positioner. Vår högerkantlöpare, Erik Larsson, hade flyttats in som central dirigent på mitten och skötte jobbet längt bättre än jag vågat hoppas.

På söndag är det Jönköping Södra som står för motståndet. Då bör åtminstone Danielsson och Naurin vara tillbaka liksom avstängda Sundberg och Romain Gall. 

Jag skrev för kanske en månad sedan att GIF;s spelartrupp var för tunn, att man inte hade reserver med förmåga att gå in och göra skillnad när det går tungt. Jag får ta tillbaka det nu och be om ursäkt. Jag hade fel!

Fel hade jag också då jag tyckte att man skulle sparka tränarna. För de har förstås också del i förvandlingen. Men just då jag skrev det tydde inget på att de skulle kunna vända trenden.

Men på något sätt måste ju ledningen ha agerat ändå för nu lyser spelglädjen och entusiasmen om spelarna och tryggheten i spelet är tillbaka. Så... 0-0 kan ibland vara riktigt bra!

Imorgon kväll är det hockeydags igen. Timrå ska till Malmö och möta Pantern och jag hoppas matchen går i TV. Annars blir det att streama den från C-more på dataskärmen. Det duger, det med!

Fast ifjol dröjde det elva omgångar innan C-more valde att visa Timrå på någon av sina TV-kanaler. Då toppade man serien i stor stil men hade ändå inte fått synas i rutan.

Tidigare idag har jag besökt industrimässan i Nordichallen i stadens norra utkant. Min tama husmekaniker och jag inledde med en frukostbuffé på "det stora blå" innan vi åkte till mässan. Dit jag hade fått fribiljetter.

Naturligtvis riktade sig inte mässan till vanligt fotfolk som vi men vi knallade ändå omkring där en stund och småpratade med säljare av hydraulik, städmaskiner, handskar, dataprogram och annat.

Nästan alla hade dessutom reklamgrejor liggande så jag beslöt genast att göra det till en sport att se hur mycket gratisgrejer jag kunde samla på mig. Och det var min själ inte lite det!
Väl hemkommern kunde jag konstatera att jag fått med mig bl.a ett paraply, två tändare, fyra isskrapor till bilrutorna, putsduk för glasögon, ett första-hjälpen-kit med plåster och lite förband, en svart vinterluva samt inte mindre än tjugo kulspetspennor med reklam på från lika många företag. "Gratis är gott!"

Imorgon är min sista lediga dag. På lördag morgon ska jag stiga upp innan vår herre ens fått på sig kalsogerna och åka till mitt gamla vanliga arbete igen.

Det ska bli kul! Säger vi...

Jamen, visst är det positivt också även om det tar emot lite just i början. Kul att få träffa arbetskamraterna igen och kanske kommer det rent av att vara lite kul att jobba också med något jag inte gjort på länge. Morgondagen ska ägnas åt tvättstugan, ett gympass samt att förbereda mat för helgens arbetsdagar.

Så ha det gott, kära ordbrukare i slott och koja i vårt avlånga land! Vi ses!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards