Direktlänk till inlägg 28 oktober 2017

Ännu en grå höstdag

Av Göran - 28 oktober 2017 08:59

Undrar om jag någonsin upplevt en gråare höst än den här! Lågtrycken har trängts runt Sverige och avlöst varandra längre än jag ens kan minnas. Andra dagen av 14 lediga idag och vädergudarna förnekar sig inte. Regnar det inte så blåser det så man inte vill vara ute för det. Så det är väl bara att resignera och försöka få lite gjort här hemma.

Långa ledigheten blir inte helt ledig heller. Några möten brukar det nästan alltid bli men den här gången ska jag på kurs också i tre dagar, varav två på fritifd. Dessutom har jag lovat att vikariera i portvakten nästa fredag.

Dessa inhopp ska först och främst användas till att fylla på mitt saldo med kompledighet. Jag har ju jämn födelsedag om en dryg månad men den dagen står det dagskift i mitt arbetsschema och jag vill vara ledig. När jag har fyllt på det saldot till 12 timmar får resten av övertiden gå till att sockra decemberlönen en aning. Det brukar ju finnas hål att stoppa pengarna i alldeles särskilt i december.

#MeeToo-kampanjen går vidare och nya avslöjanden kommer hela tiden. Och det är bra, tycker jag. Bra att man drar ner brallorna på de män som ideligen tassar över gränsen för vanligt hyfs och respekt. Rent generellt ogillar jag att folk hängs ut med namn när det gäller såna här saker. Inte för deras egen skull, så mycket, utan mest för deras anhöriga som ju också drabbas när maken/brodern/sonen/pappan pekas ut som tafsare.

Men samtidigt kan jag också känna att saken är så viktig att den kanske måste få skörda några offer. Som får stå som varnande exempel. Kanske får det några fler att dra åt sig sina fingrar när kändisar pekas ut. För problemet finnns ju överallt, i hela världen. På många håll dessutom mycket värre än här hos oss.

Idag ska lägenheten städas och när det är klart ska jag belöna mig själv med en entrecote av hög kvalitet. Till den blir det rostade grönsaker (blomkål, zuchini, paprika, schalottenlök och vad mer som nu finns hemma), hemlagad beasås och lite stekt sparris. Kanske svänger jag förbi systemet och inhandlar en flaska rött också, vi får se hur nöjd jag blir med mig själv innan dagen är slut.

Timrå IK tog emot seriejumbon Troja-Ljungby i NHK arena igår och jag har väl aldrig sett tråkigare hockey. Troja ligger sist i aallsvenskan och igår hade man bestämt sig för att försöka lugga serieledarna på poäng genom att grislira. Alltså först och främst satsa på spelförstörande saker och förhoppningsvis få Timrå ur balans så de började göra misstag. Det lyckades nästan. Henrik Haukeland (TIK;s målvakt) höll tätt bakåt, tack och lov och först i förlängningen lyckades Dahlén tråckla in pucken i Trojas mål.

Sett ur Trojas synvinkel gjorde de förstås en kanonmatch, lyckades med att hålla tätt. Men matchen blev ju så tråkig att titta på att jag faktiskt somnade på datastolen. Och då är det illa... Ungefär lika undehållande som att sitta och se målarfärg torka!

Igår Timrå, imorgon GIF Sundsvall. Som så många gånger förr är man illa ute i slutet av säsongen. Två matcher återstår och GIF ligger just nu på kvalplats. De får spela play-off mot trean i superettan (just nu Trelleborgs FF) om de inte tar sig upp minst ett pinnhål. Hammarby står på menyn på söndag. Ett lag som ligger på nedre delen av tabellen men inte riskerar att ramla ur.

Kort sagt så har de inget att spela för! Vilket många tror ska göra dem lättare att tas med. Man brukar ju säga att motivation slår klass. Och säkert finns det ett visst mått av sanning i de orden även om jag själv tänker att det precis lika gärna kan vara tvärtom. Att laget utan någon möjlighet att förändra tabelläget istället kan spela utan press. Bara gå ut och lira och ha kul. Det ger också ofta bra resultat. Så man lär väl få gå med andan i halsen tills sista matchen (IFK Göteborg på bortaplan för GIF) är spelad och helst vunnen.

Grått ute och grått inne! Och inte nog med det - Trump sitter fortfarande kvar. Hur är det möjligt?


 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

28 oktober 2017 10:43

Har du repat dig från förkylningen? Vilken härlig mat och jag är imponerad av att du ska göra bernessås alldeles själv. Jag har aldrig ens försökt. Jag har städat lite idag men annars sitter jag här och tittar ut på en som vanligt mulen himmel men det snöar i alla fall inte om man nu ska försöka vara positiv. Jo du visst smakade merry som fruktsoda. Det har du banne mig rått i.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

28 oktober 2017 14:18

Jodå, det är hopp om livet även om det kommer en hostattack då och då fortfarande. Göra Bea är inte så svårt, man får räkna med att misslyckas ett par gånger innan man får kläm på det. Och om den skär sig kan man alltid slå i en äggula till och börja om. Hemligheten är att vispa ner smöret oerhört sakta. Droppa först och häll sedan en tunn stråle medan du vispar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Av Göran - Torsdag 11 april 11:59

Det här blir mitt  sista inlägg som tar upp religioner. För den här gången, åtminstone! Möjligen återkommer jag till ämnet nån gång i framtiden, det får vi se. Jag vill vara tydlig med att jag inte missunnar någon deras tro. Eller att jag tycker ...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards