Direktlänk till inlägg 5 december 2017

Bloggtorka men fler läsare

Av Göran - 5 december 2017 23:45

Inte ett ord har jag skrivit på en hel vecka! Hade jag inget att säga så var det väl bara bra att jag inte plågade eventuella ordbrukare med ännu mer onödig text. Och det är väl så, kanske. Jag har inte känt behovet av att slänga ut ett inlägg liksom "bara-för-att".

Inte vet jag heller om det jag nu påbörjat ens blir ett inlägg eller kanske bara en "fingertutt". D.v.s ingenting!

Nyss råkade jag klicka på min besöksstatistik och såg till min stora häpnad att jag har haft 42 besökare idag!

Jamen, fatta! FÖRTIOTVÅ människor har klickat eller slumpat sig hit. Till min lilla klena ursäkt till blogg där jag mest bara präntar ner mina egna obetydliga tankar. För att jag tycker om att skriva.

Normalt sett brukar jag snitta mellan 10-15 besökare och kan väl tycka att det är vackert så. Så plötsligt har siffran flerdubblats FAST jag inte ens skrivit nåt nytt just idag utan gör det nu när alla de där besökarna säkert gått hem till sig och lagt sig eller vad de nu gör såhär dags en kulen vinterkväll i fucking jävla december.

Kan det kanske vara så att slumpgeneratorn har hängt sig och skickat fler än annars hit? För sååå många gäster har jag nog inte haft sedan jag skrev en kommentar på den där SD-politikerns blogg där hatet flödar bland kommentatorerna.

På söndag fyller jag år. Sextio år, till och med! Kanske borde man förbereda mer än jag gör men jag tror mig ju veta att det knappast blir någon invasion av förlorade släktingar eller glömda vänner.

Nej, det blir syrran och svågern och kanske 2-3 av mina barn som kommer och grattar. Min enda levande moster och hennes man kanske dyker upp också, vi får se. Nu missade ju jag mosterns 80-årsdag i oktober eftersom jag var så genomförkyld och inte ville utsätta varken henne eller hennes gäster för smittorisker.

Storebror kanske dyker upp. Han bor ju i Luleå och det är en bit att åka men å andra sidan deltog ju jag och syrran i överraskningsfesten som hans döttrar ordnade när HAN fyllde sextio för snart åtta år sedan.

Skit samma, de som kommer är välkomna och de som inte kommer tycker jag lika mycket om ändå. Jag ska beställa en smörgåstårta och även en alldeles vanlig tårta att servera till kaffet. Det får duga så.

Söndag var egentligen arbetsdag men jag har tagit ledigt då. Viket innebär att jag jobbar bara måndag (dagskift) och tisdag natt kommande skiftcykel. Onsdag natt har jag sovtid inför skyddskommittéen på torsdag och därefter är det åter dags för 14 dagars ledighet. Över jul och allt, alltså.

Och under mitt enda nattskift före denna långa ledighet har jag lovat skiftlaget att bjuda även dem på tårta. Kanske gör jag den själv om tid och ork medger det.

Jag har ju ett väldigt enkelt och bra recept på en suveränt god tårta. Lärde mig det från SVT;s eftermiddagsprogram för 7-8 år sedan då jag var sjukskriven p.g.a benbrott.

Man köper eller bakar tårtbottnar som sedan bestryks med vaniljkräm. I vaniljkrämen häller man sedan ner frysta bär (t.ex. blåbär och hallon). Sedan garnerar man med spritsad vispgrädde och mer bär eller vad man nu gillar att garnera med. Den ska göras i ordning i god tid så att bären får tina i vaniljkrämen vilket gör tårtan otroligt saftig och smaskig.

Därmed tror jag att det börjar bli dags att "stänga butiken" för idag. Kanske dyker jag upp en gång till som femtionioåring eller också först då jag passerat sextiostrecket. Vi får se!

Till dess... Sköt om er, kära ordbrukare, så ingen annan måste göra det!

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

7 december 2017 16:14

Den tårtan har jag också gjort och den blir alltid saftig och god så det är ett säkert kort. Grattar dig så mycket till födelsedagen och till att du då inte har så många år till pensionen och friheten. Här har det snöat som själva faaan och jag har skottat i två och en halv timme och har lika mycket kvar men jag kände att jag inte orkade mer med min onda arm.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards