Direktlänk till inlägg 5 januari 2018

Fjunis-VM, snö och vinstdrömmar

Av Göran - 5 januari 2018 09:54

Sverige är klart för final mot Kanada i junior-VM i ishockey efter en rysare mot USA i semi under den gångna natten. Av någon anledning är det nästan alltid USA eller Kanada som får arrangera JVM i ishockey. Och handplocka domare.

Sverige vann inatt inte bara mot det amerikanska laget utan även mot domarbesättningen som flöjtade i piporna så fort en amerikan ramlade på isen. Vet inte hur många horribla utvisningar jag såg men det var tydligt att USA hela tiden sökte tillfällen att spela döende svanen och teatraliskt falla handlöst i isen så fort en svensk snuddade vid dem.

I seniormatcher mot dessa nationer har jag ofta upplevt att domarna tillåter alldeles för mycket men här var det tvärtom och det blev nästan pinsamt att se hur de amerikanska spelarna kastade sig framför domarna.

Men,,, So what? Vi vann ju i alla fall och nu gäller det att planera dagen och kvällen så jag hinner få lite sömn innan finalen börjar kl, 02:00 svensk tid.

Det blir Oskarshamn-Timrå framför datorn (för som vanligt visas ju inte topplaget TIK på någon TV-kanal utan måste streamas till datorn) och sedan får jag nog krypa i säng för att orka stiga upp mitt i natten. Eventuellt ska dotra jobba natt också så då måste jag ändå upp och håmta henne på andra sidan stan vid  fyratiden. Men det hoppas jag att jag slipper eftersom det kan vara just då det avgörs.

Sen kan jag ju inte ta så värst mycket sovmorgon imorgon heller eftersom jag börjar jobba på söndag morgon och behöver kunna somna på lördag kväll också. Men det är dte värt!

Snön har vräkt ner över mina hemtrakter och vi har nog närmare en halvmeters snödjup nu. Kallsnö visserligen som lär sjumka ihop till hälften när det blit töväder nästa gång.

Jag tycker att det räcker nu! Med snö, menar jag. Snöröjningen i min hemstad är under all kritik. Inte precis här där jag bor men inne i centrala staden är varenda gata som en puckelpist. Man kan nästan tro att de grävt ner en gigantisk flock kameler men inte grävt tillräckligt djupt. Trots Citroenkomfort så skumpar det rätt bra ändå och jag kan bara gissa hur det måste vara för folk med "vanliga" bilar att köra på det underlaget.

Så jag håller mig därifrån i möjligaste mån. Egentligen skulle jag ha fraktat en full bil med skräp till tippen idag men med rådande före vete tusan om det inte får vänta till nästa frivecka. Som börjar nästa torsdag morgon.

Nu är det dock dags för brunch tror jag. Frukost blev det ingen så jag får slå ihop frukost och lunch och på så sätt kompensera min kropp. Sen ska jag väl ut och borsta snön från Madamen och skumpa iväg till Willys för lite förnödenheter som ska fyllas på. Passar nog på att köpa en andel eller två till kvällens trav. Jag brukar ganska ofta ha tur på fredagarna i deras andelsspel. Sen är det ju dragning i Eurojackpot ikväll med över 400 miljoner i potten.

Tänk, det skulle väl sitta som en fläskläpp, det! Att få bli den förste svensk som kammar hem jackpoten! Finland har fåttt den 5-6 gånger liksom Tyskland. Tjeckien har också fått flera storvinster så jag tycker att det börjar bli dags för oss nu. Kanske, kanske, kanske blr det min tur ikväll!

Chansen är ju mikroskopisk men den finns ju ändå! Tänk, vilken fest jag skulle kunna ställa till då!


 
 
gun

gun

8 januari 2018 18:51

Hoppas madamen skumpade iväg bra med dig bakom ratten:). Snö har vi brist på här nere men kallt har vi fått. Blev det Oskarshamn som segrade över er:)???
gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

Göran

8 januari 2018 19:53

Nej, de ledde med 3-1 ett slag men Timrå vände och vann med 4-3. Såklart... ;-/

 
skogsnuvan

skogsnuvan

9 januari 2018 10:49

Lycka till både med färden ut i snön och hoppas du vinner så du kan göra som jag. Vann jag pengar skulle jag bo borta hela vintern och bara njuta av sommaren här. Det vore det optimala

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards