Direktlänk till inlägg 14 januari 2018

Jävla Bredbandsbolaget

Av Göran - 14 januari 2018 10:56

Till Dig som eventuellt föll för fresdtelsen att kopiera min V75-rad igår ber jag om ursäkt att jag förorsakade dig en förlust av 96 kronor. Fast... Sååå långt ifrån var jag ju inte ändå! Fyra rader med fem rätt men ingen utdelning.

Det var ju i avdelning 2 det sprack första gången när min absolut "säkraste" vinnare, Erwin, inte blev vinnare. Och den vinnande hästen hade jag ju med som reserv. I avdelning fem kanske vinnaren kommit med om jag gjort ett mycket större system men det är inte säkert. Hade Erwin bara motsvarat mina förväntningar hade det ju blivit fyra sexor och därmed pengarna tillbaka med råge.

Nåja, jag tar nya tag nästa lördag. Eller kanske redan på onsdag då V86-tävlingarna delas mellan Solvalla och min lokala bana, Bergsåker.

Annars är jag förbannad på Bredbandsbolaget idag. Jag står som abbonnent av bredband för en närstående och p.g.a ett missförstånd halkade vi efter med en faktura i december. Jag betalade den dock men gjorde misstaget att slå ihop fakturorna till en betalning. Då valde Bredbandsbolaget att tro att jag ville betala januariräkningen i förskott och skickade den förfallna räkningen från december till en inkassofirma. Som i sin tur INTE skickade ut någon påminnelse utan helt sonika stängde ner anslutningen. Och allt detta bara på grund av att jag betalat med fel OCR-nummer.

Så jag ringde deras kundtjänst och satt i telefonkö i 25 minuter innan jag kopplades fram. Men i kundtjänst hade jag inget att hämta TROTS att damen jag pratade med kunde se i deras dator att de fått in summan som skulle betalas men på fel OCR-nummer. Jag frågade förstås hur de kunde tro att jag ville betala januari i förskott men låta den förfallna fakturan gå till inkasso och då svarade hon bara att "vi jobbar så".

Varje människa med förståndet någorlunda i behåll måste väl hålla med mig om att det är ett jävligt dumt sätt att jobba. I min värld borde detta ha gått att lösa direkt, där och då. Men enligt henne måste jag ringa inkassofirman på måndag. Bara de kunde göra något åt det, enligt henne.

Men nu är det ju på det viset att det är Bredbandsbolagets ärende så vad jag kan förstå är det väl de (och bara de) som kan återkalla ärendet och helt enkelt skicka ut fakturan för januari. Men ringa måste jag ju förstås ändå imorgon och gissningsvis sitta i en ny telefonkö i x antal minuter.

Telefonköer har jag skrivit om och spytt galla över förut. Men det tål att uppprepas. Därför uppmanar jag alla mina kära ordbrukare att undantagslöst protsestera när ni fått vänta länge i kön. Allt över tre minuter anser jag vara dålig service. Och det måste vi tala om för företag och myndigheter. Vi har väl för f-n annat att göra än att sitta med luren mot örat och vänta i 20-45 minuter på att någon i deras kundtjänst råkar få en minut över. Ifjol lyckades jag dessutom med konststycket att vara nummer ett i kön redan efter 30 sekunder men ÄNDÅ fick jag vänta i mer än tjugo minuter innan någon svarade. Då var jag rejält förbannad och frågade den stackars unge man som råkat få mig på sin lott om han var ensam i kundtjänst eftersom det tagit så lång tid. Då ville han få mig att tro alla som jobbade där verkligen varit upptagna i mer än tjugo minuter. Men det var inte hos Bredbandsbolaget.

Efteråt (igår, alltså) kom jag på frågan jag borde ha ställt: När jag berättar om det här för vänner och bekanta - hur många av dem tror ni blir sugna på att bli kunder hos Bredbandsbolaget?

Det är respektlöst mot kunden med så långa telefonköer. De stjäl vår tid, tycker jag. Och det värsta är ju att det är likadant överallt. Så att byta internetleverantör, bank, försäkringsbolag etc., ändrar ju ingenting. Ett annat telefonnummer bara och en annan kö!

Jag har varit noga med att nämna företagets namn många gånger i det här inlägget i hopp om att de, liksom Telia, regelbundet kollar sånt som skrivs om dem i media och på bloggar m.m Av Telia har jag flera gånger fått svar i kommentarsfältet när jag har skällt på dem i bloggen. Jobbar Bredbandsbolaget så, månntro...?

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

14 januari 2018 15:15

Ibland undrar jag om man gör det med vilje för att man ska tappa sugen och lägga på luren när man väntat nog länge. Man kan ju få högt blodtryck för mindre och eftersom alla är likadana lär det inte bli någon ändring. Det handlar ju om att man har för lite folk som kan svara och det gör man ju för att tjäna ännu mer pengar. Skit är det och det gör en så förbannad

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

14 januari 2018 15:18

Det är det och enda botemedlet är nog att tillräckligt många klagar. Både till deras kundtjänst och på sociala medier.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards