Direktlänk till inlägg 21 april 2018

TVÅHUNDRANITTIOFYRA!!!

Av Göran - 21 april 2018 21:26

Nu kanske det äntligen blir lite ordning på den här bloggen. Jag har idag, nämligen, fått tummen ur och installerat mitt alldeles nya trådlösa tangentbord med tillhörande mus. Jag har sååå länge varit såååå irriterad på det gamla. Och du som läser regelbundet här vet ju hur mycket onödigt som DET tangentbordet har åstadkommit. Det var orginalet, det som följde med i "paketet" när datorn inköptes och rent löjligt litet. Nu har jag ett som är mycket större och som jag redan nu gillar mycket bättre. Att det dessutom är trådlöst gör inte saken sämre. Alla tangenterna går lätt och inte en enda är utnött utan man ser tydligt både a, s och n som annars slits ganska snabbt.

Jag avstår dock ifrån att försöka porträttera bortgångne artisten Avicci. Mest för att jag kan för lite. Nog har jag hört hans allra största hits men han tillhörde mer mina barns favoriter än mina. Givetvis är det tragiskt när en 28-åring lämnar jordelivet, oavsett orsaken. Och oavsett om det är en kändis eller inte. Det känns som slöseri när det finns så många som ligger och bara väntar på sina sista andetag. Han borde ju ha haft minst femtio år kvar.

Funderade ett tag imorse på att lägga ut min V75-rad igen men det blev liksom inte av. VIlket i sig var en välgärning mot mina ordbrukare eftersom den inte ens inbringade satsade 120 kr tillbaka. Ett antal rader med fem rätt gav mig knappa femtiolappen i utdelning och det är ju såklart bättre än ingenting. Men det skulle vara roligt att någon gång få dela med sig av ett system som gav åtminstone några tusenlappar. Utifall någon skulle vilja kopiera min rad.

De senaste dagarna har det blåst småsspik här på Sveriges midja och detta har verkligen gynnat snösmältningen.

I onsdags kväll hade jag en snödriva framför bilens parkering som säkerligen var 120-130 cm ovan jord. Idag är den reducerad till en knapp decimeter tack vare sol och blåst. På södra sidan om huset tittar grågrön gräsmatta fram och imorgon ska jag gå ut och titta om mina krokusar kommit upp. Jag kallar dem mina eftersom de växer rakt nedanför min balkong.

Antagligen har någon tidigare hyresgäst stoppat ner lökar där och de har kommit upp varje vår sedan 2011 då jag var nyinflyttad. Tänk, jag har redan bott här i dryga sju år! Skulle jag bo kvar i tre år till blir det mitt längsta stopp på samma ställe någonsin. Och... varför inte? Jag trivs ju rätt bra även om vissa saker kunde vara bättre.

Och i nuläget tycks ju ingen av mina "gökungar" vara på väg ut heller så tills vidare blir jag kvar.

Imorgon ska vi köra hit det sista av yngstingens grejor så hans mor får rummet tömt innan hon själv flyttar. Och i den bästa av världar hinner vi det innan GIF-matchen (bortamatch mot nykomlingen Dalkurd) börjar vid 15-tiden.

Sen är det måndag och arbetsdag igen. På onsdag kan min tillvaro komma att förändras ganska radikalt men jag berättar om det OM det händer. (Har med arbete och arbetstider att göra.)

Våren är i alla fall igång nu. Snön har smält oerhört fort sista dagarna tack vare gynnsamt väder och jag börjar nästan tro att vi kan ha barmark till första maj.

Det gäller dock INTE Sundsvalls senaste turistattraktion - "Nackstafjället". D.v.s den snötipp som man skapat i stadsdelen Nacksta vid västra utfarten från stan av vinterns extrema snömassor. Försökte knycka någon bild eller länka till den men jag lyckades inte så ni får väl googla efter Nackstafjället (som folkhumorn har döpt snöhögen till) om ni är intresserade. 

DEN snöhögen lär säkert finnas kvar till midsommar och ett tag till också. Stenhårt packad av lastbilar som kört upp till toppen för att tippa och dessutom blandad med grus som isolerar bort värmen.

Kanske man kunde skylta upp vägen dit och ta betalt i sommar för att låta folk gå dit och rulla sig i snön under de värsta värmeböljorna. Snöbollskrig för turister för 50 kr per person. Eller nåt...

Så till dagens stora mysterium...

Jag kollar inte min statistik över besökare så ofta. Men idag råkade jag klicka där och fick något av en chock. Jag har, för det mesta, 15-25 besökare och ibland ännu mindre. Och det är ok. Jag är nöjd ändå.

Men idag säger statistiken att jag helt plötsligt haft 294 stycken! Hur går det till?

Jamen, självklart är alla välkomna men... Två-fucking-hundra-jävla-nittiofyra människor har tittat in på MIN blygsamma lilla blogg!!!

294!

294!!!

Jag sa, TVÅHUNDRANITTIOFYRA!

Det är ju hur mycket som helst! Vadan detta?

Kanske är det någon slumpgenerator på bloggplatsens stora högkvarter som hängt sig och råkat skicka ALLA som slumpar just till mig. För jag tänker inte låta framgången stiga mig åt huvudet och inbilla mig att alla dessa 294 VILLE just till mig. Nej, tillbaka ner på jorden och minns Jante! Jag ska inte tro att jag är något.

Det tror jag ju inte heller. Jag VET att jag är något - nämligen TRÖTT.

Så därför säger jag godnatt nu! Sov gott och vakna torrt i Fjärdhundra, Simlångsdalen, Vavd och Gånghester. Vi ses!





 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

23 april 2018 08:40

Ja nog måste något konstigt hänt. Jag brukar ha runt 100 stycken men helt plötsligt hade jag 325 och så intressant är jag minsann inte. Måste väl var något tekniskt fel

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Måndag 18 mars 06:46

Så var det över då! För den här gången. Slutfarmat och avgjort. Och när det nu var som det var är jag väl rätt nöjd att det blev som det blev. Jag var inte särskilt imponerad av någon av finalisterna i förväg men vinnaren var abslout den jag var mi...

Av Göran - Fredag 15 mars 10:16

Idag är en minnesdag för mig. Idag är det åtta år sedan jag och Madame Citroen blev ett par. Visst gnisslade det lite i början med en kupéfläkt som inte funkade och krävde flera reparationer plus bråk med bilfirman som krånglade lite. Men de gav me...

Av Göran - Torsdag 14 mars 10:50

Vet att jag verkat negativ i flera av mina senaste inlägg men det kan inte hjälpas. För en vecka sen skrev jag om domen mot föräldrarna som tvingat sitt lilla barn att dricka ättika som förstörde hennes magsäck så den måste opereras bort. Åtta års ...

Av Göran - Onsdag 13 mars 20:13

Jomen visst gör det ju det! Börjar dra ihop sig som rubriken lyder idag. Kollar på kvällens Farmen och som jag trodde valde Pehr Tim till förstekämpe.  Det var också min första tanke då vi fick veta att han skulle göra ett kämpeval idag.Då fick han...

Av Göran - Tisdag 12 mars 21:57

Det är år 2024 i år. Kan ni tänka er att det redan är trettio år sedan Sverige tog VM-brons i fotbolls-VM i USA? Och, förstås lika länge sedan vi sjöng och jublade till GES hitlåt, "När vi gräver gukd i USA" Eller att det är femtio år sedan ABBA ...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7 8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards