Direktlänk till inlägg 22 mars 2019

Mars-fredag på Sveriges midja

Av Göran - 22 mars 2019 22:20

Ännu en arbetsvecka är till ända och jag får lite långhelg eftersom jag är ledig på måndag. Därefter jobbar jag i tre dagar innan jag får en till tredagarshelg. I april ska jag arbeta full tid de första två veckorna, därefter måndag och tisdag i påskveckan och sedan ledig månaden ut. Förhoppningsvis är det mesta av snön borta då.

Det har töat rätt duktigt här sista dagarna även om han däruppe kastade ner lite blötsnö några gånger i början av veckan. Förra året, vid den här tiden, låg snön ännu meterdjup. Men när det väl satte igång att tina upp så gick det ganska fort. Då var jag nyss hemkommen från min Hollandsresa och hade mött våren långt innan den kom till mina breddgrader.

Tack vare bloggens backspegel vet jag också att jag och Madame Citroen firat tre år tillsammans i dagarna. Om man undantar det första halvåret då tamigfan nästan allt som kunde gå åt helvete också gjorde det så har vi varit lyckliga tillsammans mestadels. Visst har hon drabbats av några krämpor som krävt professionell behandling men det får femtonåriga bildamer göra med ålderns rätt. För mestadels har hon ju skött sig exemplariskt. Och jag börjar så smått att se fram emot att gator och vägar ska torka upp så att det lönar sig att åka och tvätta av henne saltstänken. Och få en bättre överblick på hur det står till med karossen efter vintern.

Hon är nu lika gammal som sin föregångare, min SAAB, var då jag bytte bort den men inte på långa vägar lika rostig.

Visst finns det några små blemmor som jag ska försöka reparera när det är barmark igen men inga hål i skärmar, dörrar eller baklucka som på min förra plåtkompis.

Tanken var förstås att Eurojackpoten skulle gå till Sverige för andra veckan i rad, fast till mig den här gången. Men det sket sig så det är bara för Madamen att knoga på åtminstone en vecka till.

Annars är det ju, som jag var inne på senast, härliga tider för en hockeyälskare just nu. Matcher på TV varenda kväll och inte bara det utan det är matcher som verkligen gäller något också. Typ, vinna eller försvinna. 

Ägnade kvällen åt AIK-Leksand på C-more och mådde gott åt masarnas seger i Stockholm. Just nu tror jag att Leksand vinner även på söndag och skickar AIK tillbaka till allsvenskan ett år till. Jag tror också att de sedan gör samma sak med Mora i direktkvalet.

Och som om inte det räckte är det bara någon vecka tills allsvenskan i fotboll drar igång. För första gången, som jag kan minnas, har inte expertisen tippat GIF i bottenträsket. De fick behålla i stort sett alla de ville behålla och har dessutom förstärkt med flera klasspelare. SÅ de BORDE vara bättre än ifjol.

Men sånt där vet man ju aldrig. Man kan ha en trupp som ser jättestark ut på papperet men sedan ska man få den att fungera också. Göra ett LAG av den! Ett lag som spelar för varandra och funkar ihop.

Kudden ropar förföriskt nu och jag känner att jag varit vaken sedan fem imorse. Imorgon bitti är det tvåttstuga så någon vidare sovmorgn blir det väl inte. Jag har också lovat mig själv och sonen att vi ska köra ett pass i gymmet imorgon på dagen. Måste ju komma igång och jobba upp ny kondition efter dunderförkylningarna.

Ha en fortsatt fin fredagkväll och helg, kära ordbrukare! Och håll ut! Våren kommer till dig också oavsett om du bor i Lövstabruk, Njutånger, Frändefors eller Vittangi. Vi ses!


 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

25 mars 2019 09:37

Om det inte blåste så förbaskat. Om det fanns lä att hitta någonstans.
Om det inte var så mycket snö. Om man kunde sätta fötterna på barmark och inte på blankis. Då kära vän skulle jag känna att det är vår.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

25 mars 2019 09:48

"Om inte OM vore emellan kunde katta ha varit kung!", brukade min mormor säga.
Tålamod, kära vän! Tålamod! Vår, lä och värme kommer. Jag lovar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Av Göran - Torsdag 11 april 11:59

Det här blir mitt  sista inlägg som tar upp religioner. För den här gången, åtminstone! Möjligen återkommer jag till ämnet nån gång i framtiden, det får vi se. Jag vill vara tydlig med att jag inte missunnar någon deras tro. Eller att jag tycker ...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards