Direktlänk till inlägg 30 mars 2019

Vår? Nja, jag är skeptisk...

Av Göran - 30 mars 2019 21:58

Våren tittar fram så smått redan även om jag är fullt på det klara med att det kan komma flera bakslag länge än. Men trevligt är det ändå att gräsmattorna börjar titta fram. Runt huset där jag bor är det egentligen bara snödrivorna och snöhögarna efter lastmaskinerna som skottar som ligger kvar. Om än ganska reducerade.

Igår körde jag Madame Citroen genom Shells tvätthall till samma rabatterade pris som vi haft i några år genom vår arbetsgivare. Grå var hon innan och grå är hon nu också men på ett snyggare sätt. Den gråvita salthinnan är borta och det är hennes normala antracitgrå lackering som syns igen.

Så nu är det bara sommardäcken som fattas så hon får lite snyggare fälgar också. Vintersulorna ligger på fula svartmålade plåtfälgar medan jag har snygga lättmetallfälgar på sommarhjulen. Jag hade (ganska snygga) hjulsidor av plast men en av dem gick sönder förra vintern och en försvann. Antingen lossnade den nånstans eller så var det någon som hade likadana men saknade en och tog för sig från min bil. Jag skulle köpa nya i höstas men det blev aldrig av.

I kvällstidningarna går drevet mot "skådespelaren" som under sitt förhållande med Josefin Nilsson i Ainbusk misshandlade henne svårt. Missförstå mig rätt nu - jag hatar det han gjorde mot henne på samma sätt som jag avskyr varje fall där män utnyttjar sin fysiska överlägsenhet för att sätta sin kvinna på plats.

Men samtidigt så är han dömd för det och fick ett straff även om jag kan tycka att hann kom väldigt lindrigt undan. Tyvärr skipas väl kanske inte alltid rättvisa i våra ögon av domstolarna men jag trör ändå att det är den enda väg vi kan gå om vi vill kalla oss ett rättssamhälle.

Mannen ifråga, som jag inte namnger fast jag vet vet vem det är, har dessutpm gjort sig skyldig till samma sak mot fler än Josefin. Precis som alla andra män som inte har den där spärren som hindrar oss från att ta till våld.

Och det är ju det som är det verkligt tragiska i historien - att den man som slår EN gång garanterat kommer att göra det igen tills någon sätter stopp för det. Därför ska varenda tjej, varenda kvinna som blir utsatt för mäns våld anmäla och se till att kräket dras inför domstol. Sedan blir det samhällets sak att sätta ner foten och säga ifrån att detta inte är ok på något sätt. Ingen, ingen, INGEN ska någonsin finna sig i att bli misshandlad varken fysiskt eller psykiskt. Särskilt inte av den man verkligen borde kunna lita på - sin partner, sambo eller äkta hälft.

Leksand har ikväll tvingat Mora ner i brygga genom att vinna även match två på hemmaplan. Timrå förlorade efter förlängning i Oskarshamn och jag känner mig ganska orolig inför fortsättningen. Inte bara fick man en viktig spelare skdad i form av hjärnskakning på Johannes Salmonson utan man fick också tuffe finländaren Janne Jalasvaara avstängd efter en tackling mot huvudet på en motståndare. Så nu gäller det att övriga biter ihop och går samman som lag för att klara av fortsättningen.

Nästa match går imorgon kväll. Och dagen därpå är det seriepremiär för GIF Sundsvall borta mot Djurgården. Spännande, spännande!

En söndag skiljer mig nu från en ny arbetsvecka. En söndag då jag har tvättstugan på förmiddagen och sedan tänkte försöka mig på att tillaga slottsstek. Något jag aldrig gjort men nu ska det ske. Det ligger en fransyska i kylen som ska tillredas imorgon och bli middag åt mig och sonen.

Därmed bjuder jag mina kära ordbrukare godnatt och önskar er en god natts sömn i Hästveda, Katthammarsvik, Älgered och Svinsta skär.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards