Direktlänk till inlägg 4 april 2019

Nu är det nära

Av Göran - 4 april 2019 22:12

Ännu en match avgjord i den spännande följetången om Timrå IK och IK Oskarshamn. Femte kapitlet spelades ikväll i NHK Arena i Timrå inför nästan fulla läktare. Och visst blev det en seger! Utan förlängning dessutom!

Timrå vann rättvist (enligt mina ögon) med fyra mål mot ett, det sista i tom bur av Filip Hållander och det känns såååå mycket bättre nu än det gjorde under dagen, efetrmiddagen och kvällen innan matchen startade.

Efter en jämn men ganska dålig förstaperiod tar Timrå taktpinnen i period två och visar vilka som spelat i SHL under den gångna vintern och därmed har lite högre tempo i både skallar och ben. 

Smålänningarna ska dock ha all cred i världen för hur man agerat under matchserien. Med lite flax kunde det lika väl ha studsat deras väg igen.

Timrå har nu två matchbollar, man har råd att förlora borta på lördag för då får man en sista match på hemmaplan. Men för IKO är det kniven på strupen nu. De MÅSTE vinna först hemma och sedan borta mot ett Timrå som uppvisade en högre fart och mer precission i passningsspelet än tidigare.

Jag tror inte att de gör det! Jag tror inte att de vinner två raka macher mot Timrå. Magkänslan säger att Timrå stänger den här matchserien på lördag eftermiddag nere i Småland. Jag tror att någonstans i bakskallarna på Oskarshamns spelare finns någon slags mättnad, att man är glad och stolt över att ha kommit såhär långt och det kan fälla avgörandet.

Å andra sidan kan de spela helt utan krav eller press på sig, Fans, klubbldning och sponsorer är garanterat nöjda att man tagit sig så långt man ändå har. Fast ingen trodde det innan. Det gör att de knappast drabbas av stora skälvan utan går in i nästa match med samma inställning som tidigare - att man inte  har något att förlora!

Nåja, på lördag kväll eller som senast måndag i nästa vecka vet vi hur det gick. Match sju, om det blir en sån, spelas i Timrå på måndag kväll och blir det match så ska jag förbaske mig åka dit och se den på plats om jag får tag i biljett.

"Nu är det nära" skrev jag i rubriken och det är ju dessutom nära helg. Kollade min flexbank på jobbet idag och jag ligger nästan nio timmar plus. Därför tänker jag fråga mina arbetskamrater imorgon om de har nåt emot att jag nyttjar ett par timmar av flexen och går hem lite tidigare. Förlänger helgen en aning, liksom. Jag "smorde" dem litegrann idag genom att ha med mig fikabröd till niokaffet. Köpte en butterkaka som blev väldigt uppskattad och bjöd dem på så om någon sätter sig på tvären kanske jag får påminna om hur god den var.

Goda blev också de torskfiléer som jag tog ur frysen innan jag for till jobbet imorse och sedan stekte till middag. Kokt potatis, en krispig sallad och hemgjord remouladsås förhöjde njutningen ännu ett snäpp.

Nu är det dags att gå och borsta tänderna och sedan dyka i säng. När jag har kollat travet förstås. Satsade ju 48 kronor på V64 ikväll. Blir det vinst kanske man kan kosta på sig att köpa hem sushi imorgon och slippa slava vid spisen själv för en gångs skull.

Sköt om er, kära ordbrukare i Ludvika, Glommersträsk, Uppvidinge och på Tjörn. Vi ses!


 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

5 april 2019 10:25

Nu har det varit sport och sport och sport. Förmodar att du missar robinson och lets dance för sporten det gör brorsan i alla fall. Björn har vi sett i alla fall så våren är på väg även här. Ha en bra helg

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

5 april 2019 11:34

Haha! Du har såååå rätt! Dansprogrammet har aldrig intresserat mig o inte Robinson heller sen de kommersiella kanalerna tog över det.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 27 mars 19:23

Måndagen och tisdagen liksom bara försvann. Och snart har väl även onsdagen följt i deras spår. Det grämer mig en aning att när jag nu äntligen hittade ett sätt att se all ishockey i hela Europa och även i Nordamerika helt gratis så är favortlaget ut...

Av Göran - Tisdag 26 mars 09:50

God Tisdagförmiddag på er, kära ordbrukare! Den här dagen började  tidigt. Redan halv fem vaknade jag utan att kunna somna om. Låg dock kvar ändå i en halvtimme innan naturen krävde uppstigning. En dusch och en kopp kaffe och sen byta lakan i sänge...

Av Göran - Fredag 22 mars 11:29

Nu är han äntligen här, mitt allra första barnbarn! Han skulle ju ha kommit igår egentligen men han tog sån tid på sig att det hann bli fredag. Lik sin pappa är han och givevis det mest fantastiska barn som någonsin fötts! Precis som ALLA barn både f...

Av Göran - Torsdag 21 mars 11:42

Jamen, det har ju liksom bllvit lite av en tradition att jag lägger ut "21/3" av och med Dan Hylander och Raj Montana Band när datumet infaller. Den har passerat 40-stecket och Dan själv fyller sjuttio i år om jag inte minns fel. Men både han och låt...

Av Göran - Onsdag 20 mars 14:15

Det där med att åka kollektivt kanske inte är så dumt i alla fall! Imorse efter duschen kände jag hur tjockt mitt hår började bli och grämde mig lite över att jag f.n har lånat ut bilen till yngstingen. Men han behöver den ju mycket mer än jag för at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards