Direktlänk till inlägg 5 april 2019

Återblick och lite helgplaner

Av Göran - 5 april 2019 22:08

Ännu en arbetsvecka är lagd till handlingarna liksom äldste sonens 27-årsdag. Tänk att han är närmare 30 än 20, den där lilla parveln som jag bar så armarna värkte då han var riktigt liiten. Som sin storasyster är han född i Pusan i Sydkorea och kom hit till oss tre månader gammal mitt i sommaren 1992.

Jag och hans mor var vid det laget, trodde vi, erfarna och garvade som föräldrar efter nästan fyra år med första barnet. Hon hade tillbringat sina första månader i livet i ett familjehem där mamman var hemma på dagarna och tog hand om henne som man tar hand om sina små i den delen av världen. D.v.s bar henne nära kroppen i någon slags tygkonstruktion som lämnade den vuxnes armar fria att laga mat, bädda sängar, städa eller klia sig samtidigt som barnet får den där kroppskontakten och närheten som är så viktig under deras första tid i livet.

Det gjorde att hon hade den där grundläggande tryggheten i sig redan från första stund och det var förhållandevis lätt att få henne glad och förnöjd.

Sonen, däremot, hamnade på ett barnhem som låg mitt i miljonstaden Pusan med livlig trafik utanför dygnet runt. Där gick det en vuxen på sex bebisar och barnen sov sex stycken i samma stora spjälsäng. Så det blev inte så mycket närhet och kroppskontakt för honom.

Vilket märktes när vi fick hem honom. Han ville vara i famnen hela tiden och vi slet som djur för att mätta hans beröringsabstinens. Han skulle bäras dygnet runt nästan och sov sällan mer än en halvtimme i taget. 

Idag minns jag att det var jobbigt men är glad att jag gjorde min del av det. För med tiden blev han som vilken glad och sprallig liten kille som helst. Och nu är han alltså 27... "Lillskiten"!

Våren rullar fram mer och mer även om vädergudarna hotade med både kyla och snö inatt och imorgon. Så kanske GIF Sundsvall måste skotta planen innan de kan spela sin hemmamatch mot Malmö FF imorgon.

Den börjar klockan 15 så då bänkar jag mig i soffan. Åka in och se matchen på plats? Aldrig i livet innan termometern närmar sig 15-20 åtminstone. Dessutom hinner den väl bara ta slut innan det är dags för Timrås bortamatch mot Oskarshamn i direktkvalet till SHL. Leksand blev klara för högsta serien ikväll och jag gratulerar dem till det. Nu vill jag bara att Timrå ska följa masarnas exempel och slå tillbaka smålänningarna imorgon kväll.

Men innan dess har jag ett pass i tvättstugan och kanske ett i jobb-gymmet om jag hinner. Har plockat fram köttfärs ur frysen och tänkte montera ihop en köttbullssmet och tillaga dem innan matcherna börjar. Då är det ju bara att lägga upp mat på en tallrik när man blir hungrig och värma den i micron mellan halvlekar och perioder.

Om orken är med mig ska jag försöka hinna städa lite också. Så det är kanske bäst att jag avslutar mitt svamlande här och går och knyter mig.

Sov så sött kära ordbrukare i Örsundsbro, Ödeshög, Gökböle och Hållnäs.

 
 
Kjell E (Flanören...)

Kjell" title="http://bloggplatsen.se]Kjell" target="_blank">bloggplatsen.se]Kjell E (Flanören...)

6 april 2019 08:08

SHL nästa. I kväll är det er tur.
Ha det gôtt och spännnade.
Kjell E

http://www.nabbsjuan. bloggplatsen.se

Göran

6 april 2019 14:08

Just nu hoppas jag nog mer än tror. Grundkänslan är ändå att Timrå ska greja det. Men jag är inte säker på att det sker redan idag. Men det är Småland som har pressen på sig idag, de får inte förlora. För Timrå finns chansen kvar även om det blir förlust.

 
skogsnuvan

skogsnuvan

6 april 2019 09:36

Jag hade också planer på att städa idag men när man vaknar och det blåser och är vitt på marken och stora feta snöflingor dalar ner så tappade jag orken totalt. Få se om den kommer tillbaka för jag har katthår och hundhår i varenda vrå.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

6 april 2019 14:05

Då vill jag lugna dig! Dammråttorna går ingenstans, de ligger kvar åtminstone på ungefär samma plats imorgon. Och om du väntar till dess, som jag gör, så håller det sig ju snyggt en dag längre också!

 
Orsakulla mamma vid 20, specialpedagogstudent

Orsakulla mamma vid 20, specialpedagogstudent

6 april 2019 22:36

Vilket jobb du tog dig ann som pappa :). Tänk att man ändå sitter åren efter och tänker tillbaka på det man fått ge till sina barn. Vilken gåva det är ändå :)

http://www.saramadeleine.se

Göran

6 april 2019 22:41

Tja... Han behövde det just då så det var ju min uppgift som förälder. Och tack vare att han fick behovet uppfyllt så kom tryggheten hos honom också till slut. Tufft jobb medan det pågick men idag är jag glad att jag orkade igenom det.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards