Direktlänk till inlägg 12 maj 2019

Ingen vinst

Av Göran - 12 maj 2019 20:54

Ingen vinst. Eller nitlott. Då och då när jag besökt marknader, nöjesfält och andra evenemang där man säljer lotter har jag skojat med lottförsäljaren och sagt att jag köper en lott bara för att se om det står "nitlott" eller "ingen vinst" på dem. För vunnit något med större värde har jag inte gjort många gånger i livet. För all del så drog jag in 105 000 kr på travet för ett år sedan, lite drygt.

Då delade jag förstås med mig till mina ättlingar och ammorterade ner ett par skulder. Lånade också ut en hel del till två av barnen och det är väl vad som återstår av den vinsten idag. D.v.s den del av lånen som de ännu inte betalt av.

Därför tyckte jag hela förra veckan att det kunde vara dags igen. Så eftersom Eurojackpoten slog i taket och en ensam vinnare skulle få närapå en miljard pengar så totade jag förstås ihop en rad. Men jag hade inte ens ett rätt.

Jackpoten gick ut till två vinnare som alltså fick nästan femhundra mijoner vardera. Men inte hit, alltså.

Travet har jag inte spelat alls på ett tag men idag köpte jag en andel på Willys. Den sprack på en spik i första loppet men resten gick in. En sexa och 20 rader med fem rätt renderade mig 54 friska kronor. Ungefär en tredjedel av insatsen alltså! Men det är ju för all del bättre än att förlora allt...

Helgen rann undan med en väldig fart trots att det varit både fotboll med GIF-Örebro och två matcher för Sverige i hockey-VM. För Giffarna verkar det ha gått i baklås eller så har motståndarna läst deras spelidé och räknat ut hur man ska försvara sig mot den. För Örebro vann med 2-1 utan att spela särskilt bra.

Tre Kronor startade VM med att torska mot tjeckerna. Som faktiskt imnponerade på mig. Längesedan jag såg ett tjeckiskt landslag spela så bra och så disciplinerat.

Matchen idag var en helt annan historia. Nu mötte vi nykomlingarna i A-gruppen, Italien. Vars landslag troligen skulle få det svårt att klara sig i vår andraliga, hockeyalssvenska. Varje lag i svenska SHL skulle enkelt slå Italiens landslag. Mot bakgrund av det tycker jag att de som bestämmer måste fråga sig vem det egentligen gynnar att ha hela 16 nationer med i VM. Sverige vann med 7-0 utan att förta sig och med den klasskillnaden vore det kanske bättre att ha 10-12 länder i första grupp. För det är knappast utvecklande för italienarna själva heller att åka till VM och bli utklassade i varje match. Eller för Storbrittannien som också är med i A-gruppen för första gången under min levnad.

Att ha så många länder i VM innebär ju också att turneringen blir ganska lång och därmed riskerar man att intresset minskar om VM-finalen spelas när våren övergår i försommar som det är numera i NHL.

En ynka natt skiljer mig från ännu en arbetsvecka. Ska jobba 40 timmar kommande vecka och nästa men veckan efter det blir det bara måndag och tisdag. Sen får jag lite extra ledigt igen.

Därmed börjar det bli dags att gå och tala lite allvar med min kudde när tänderna är borstade. Sov gott, kära ordbrukare i slott och koja i Sotenäs, Grycksbo, Sprängsviken och Tänndalen.

Vi ses! När andan faller på...


 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

13 maj 2019 08:40

Ja vinner sällan fast jag spelar på Keno ibland och där duggar vinsterna ganska tätt men det rör sig om 30 kr och 20 kr och i den valören men jag har vunnit två gånger på pimpeltävlingar. en fin ryggsäck och en yxa och det var ju bra att ha i alla fall. Nu har vi skrikit vårskriket men inte hjälpte det.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Maria

Maria

16 maj 2019 05:29

Nä, det där med storvinst verkar sitta jädrigt långt inne. Jag brukar sällan komma ihåg att köpa lotter eller spela på nåt, men ett par tre gånger per år får jag för mig att det känns rätt .... men det har aldrig varit så i verkligheten. Kanske nu i helgen att jag hittar på en lottorad eller liknande, vi får se :)

http://mariatafvelin.bloggplatsen.se

Göran

16 maj 2019 05:33

Håller tummen! För både dig o mig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Av Göran - Torsdag 11 april 11:59

Det här blir mitt  sista inlägg som tar upp religioner. För den här gången, åtminstone! Möjligen återkommer jag till ämnet nån gång i framtiden, det får vi se. Jag vill vara tydlig med att jag inte missunnar någon deras tro. Eller att jag tycker ...

Av Göran - Tisdag 9 april 13:10

"Vi har vår i luften, flickor! Var har ni er?" Det skämtet är så gammalt att det inte ens var nytt i min fars ungdom på 30- och 40-talen. Och kanske är jag lite för snabb med att utropa vår bara för att vi här på Sveriges midja är inne på andra dag...

Av Göran - Söndag 7 april 16:47

Jag skriver ju ofta om bloggens backspegel. Om hur bra stöd den är för minnena. Men av just denna dag har jag minnen ändå som härrör från långt innan jag ens hade hört ordet blogg. Och än mindre sett en persondator. Jag talar om den sjunde april 19...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards