Direktlänk till inlägg 27 juli 2019

Blogghistoria och travtips (för en gångs skull, bara)

Av Göran - 27 juli 2019 13:55

Som så många gånger förr tog jag mig en titt i det suveräna närhistoriska dokument som består av bloggens backspegel. Konstaterade att jag varit flitig just detta datum under mina år som bloggare. 8 år idag sedan jag satt och höll Daisys ena framtass i min hand medan hon somnade för sista gången. 18½ år gammal.

Annars har jag skrivit både om värmebölja och saknaden efter värme och riktig sommar samt mina vedermödor med bilar och cyklar. 

Och det är ganska rolig läsning för det mesta eftersom läsandet väcker liv i minnen som jag endera har skrivit om eller som har anknytning till texterna på annat vis. Så om dessa skrifter inte har något värde för någon annan människa så har de definitivt ett värde för mig.

Sjusovardagen skrev jag om ifjol så det måste det väl vara idag även detta år. Även om jag inte sett några media uppmärksamma saken. Du som ev. vill veta mer om den kan backa ett år i min historik och läsa in dig.

Idag, ska jag berätta för att själv kunna läsa det i framtiden, visar sig sommaren från sin allra bästa sida. 28 grader ute och inne snurrar bordsfläkten på högsta fart för att svalka mig en aning.

Fyra lediga dagar, fem med denna dag, återstår innan jag ska jobba igen. Då blir det åter en sejour på tre veckor plus måndagen den 26/8 innan jag åter får en lite längre ledighet.

Madamen står kvar på sin P-plats orörd sedan två dagar. Måste väl åka iväg en sväng imorgon och få hem lite förnödenheter men jag kör bara det absolut nödvändigaste och tillämpar då det mina barn lärt mig om bilkörning.

De som lär sig köra idag utbildas även i eccho-driving (Ja, såklart måste namnet vara på utrikiska) som bl.a innebär att man hoppar över växlar i vissa lägen. Allt för att nöta minsta möjliga på kopplingen.

Eurojaackpoten förnekade sig inte igår kväll heller - "Ingen vinst" stod det på Svenskaa spels hemsida då jag kollade resultatet. Så nu hoppas jag på hästarna i eftermiddag. V75 går idag på min näst närmaste bana, Hagmyren i Hudiksvall. Där har jag faktiskt haft tur förr så håll tummarna. Egentligen har jag slutat lägga ut tips men jag ska göra ett undantag idag. Tänk om ni vinner! Här kommer mitt förslag till lösning av dagens V75-gåta


Ordinarie                                           Reserver

Avd. 1) 1, 3, 7, 8, 9, 11                     4, 6

Avd. 2) 1 Bear Bahareh                      15, 12

Avd. 3) 1, 2                                        3, 8

Avd. 4) 9, 11                                      8, 14

Avd. 5) 2, 3, 5, 7, 9, 11                     1, 4

Avd. 6) 2 Queer Fish                          4, 3

Avd. 7) 2, 4                                       3, 8

 

Min högst amatörmässiga värdering sa att första och femte racet var svårast att tippa. Därför blev det lite mer chansartat i tre lopp där jag endast har med två hästar i varje. Det står var och en fritt att kopiera mitt tips som kostar 148 kr att lämna in. Dock lämnas givetvis inga garantier utan spelande sker på egen risk.

Skulle dock raden göra dig rik kan du ju lägga på minnet var du fick den ifrån.

Nu ska jag gå ut och röra lite på dö´köttet. För om en och en halv timme ska jag sjunka ner i soffan och se GIF Sundsvall möta Falkenbergs FF på bortaplan. Lagen ligger på samma poäng i botten av tabellen så båda behöver ju varje poäng de kan få. Så risken är stor att det blir gnetspel där ingen vill släppa till något bakåt.

Å andra sidan brukar inte GIF spela den sortens fotboll. Jag håller tummarna för att de hittar tillbaka till det så vägvinnande spelet från i höstas.

Håll hjässan fuktig, kära ordbrukare, och låt vattnet ta med sig värmen från ditt huvud då det dunstar!



 
 
wiper

wiper

28 juli 2019 09:34

Härliga tillbakablickar på din blogghistoria. Grattis till 8 år som bloggare. Visste inte att det fanns en sjusovardag ;) nu är det dagar för nästan allt. Härligt att du har semester och visst är det värmebölja nu så det förslår. Nu fick jag lära mig lite nytt ang bilkörning. Jag kom ihåg en tid då mamma och pappa la ur växlarna i backar. Dom hade för sig att dom sparade bensin.

Min pappa var galen i trav så han hade besökt dom flesta travbanor i Sverige men han vann inte några stora summor.

Jag kommer ju ursprungligen från Sundsvall så Giffarna känner jag till och har känt en person som var med i Gif. Men det var nog minst 55 år sedan.

Det var härliga slutord ;)

Ha nu en skön söndag
Hälsning
Malin

http://wiper.bloggplatsen.se

Göran

28 juli 2019 09:45

Det var inte möjligtvis Åke Jansson? Han spelade i GIF ungefär vid den tiden men det var innan jag blev intresserad. Han var dessutom kusin med min mamma.
Vad bloggens ålder beträffar så fyllde den ju faktiskt tio år i januari. Men jag tackar för gratulationen ändå!

 
skogsnuvan

skogsnuvan

29 juli 2019 14:53

Precis så är det. Att titta tillbaka på vad man gjorde för åratal sedan är roligt och man kommer ihåg sådant man glömt. Här har det varit 39 grader men det är helt ok när man bor vid stranden och kan svalka sig med 25 gradigt vatten men vi har broms som biter och sliter i en hela tiden så aldrig får man vara riktigt glad. Idag så blev det som vanligt, regn och 12 grader varmt. Dit det bär så bär det

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

29 juli 2019 17:23

Mulet och regnstänk även över Sundsvall. Men jag klagar inte alls. Efter senaste värmeböljan är det bara skönt med en eller ett par svalare dagar.

 
wiolettan

wiolettan

30 juli 2019 17:37

Sjusovardagen, aha, därför som jag somnade på soffan då. Jag håller inte reda på dessa dagar, så det kände jag inte till att det var idag.
Grattis till så många bloggår. Det är roligt att gå tillbaka och titta till det som man har skrivit förr. Eller kanske inte direkt roligt, men intressant, för jag i alla fall, glömmer.
Hon blev gammal Daisy. Det är jobbigt att mista sina fyrfota vänner, det känns tungt.
Det var något nytt då det gillar bilar som jag fick lära mig nu. kände inte till det. Kanske få testa.
Ha det bra.

http://wiolettan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Av Göran - Torsdag 11 april 11:59

Det här blir mitt  sista inlägg som tar upp religioner. För den här gången, åtminstone! Möjligen återkommer jag till ämnet nån gång i framtiden, det får vi se. Jag vill vara tydlig med att jag inte missunnar någon deras tro. Eller att jag tycker ...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards