Direktlänk till inlägg 10 augusti 2019

Surt, sa räven...

Av Göran - 10 augusti 2019 21:29

Surt? Jomenvisst känns det surt att GIF inte fick bärga tre poäng mot grannarna i väster. Man spelade ju riktigt bra och fick t.o.m igång det där kortpassningsspelet som var så vägvinnande förra året.

ÖFK hade lite större bollinehav i första halvlek men GIF skapade de farligaste chanserna och gjorde även första målet efter ett kanonskott av norske Oliver Berg.

I andra halvlek tyckte jag att GIF tog över även bollinnehavet men så tilldömdes Östersund en tveksam straff. Allra först tyckte jag att det nog var hugget som stucket om domaren skulle dömt straff eller ej. Fällningen skedde precis på linjen til straffområdet.

Men då man fått se ett antal repriser stod det klart att Turgott helt enkelt filmat sig till en straffspark. Alexander Blomqvist i GIF-försvaret rörde honom aldrig.

Jag förstår dock domaren som ju måste döma efter hur han uppfattar situationen och han valde att peka på straffpunkten. Och straffläggaren gjorde en smart variant som jag aldrig sett förut. Han liksom stannade upp i ansatsen och lurade målvakten att blotta sig genom att dyka åt vänster. Därefter placerade han enkelt in bollen vid målvaktens högra stolpe. Smart gjort, måste jag väl erkänna!

Målvakten, nyförvärvet David Mitov-Nilsson var annars en av matchens stora förgrundsfigurer enligt mitt synsätt. Jag tror att han kommer att ersätta William Eskelinen på ett bra sätt.

Dock överglänstes han av Östersunds målvakt, planens bäste spelare ikväll, enligt mig. Ali Keita måste vara en av allsvenskans absolut bästa målvakter.

Annars tyckte jag att GIF gav en hel del positiva besked. Framför allt de två nya spanjorerna Roigé och Costas kommer nog att bli väldigt nyttiga för klubben framöver.

En poäng är förstås bättre än ingen men sistaplatsen i allsvenskan behåller vi ett tag till. Härnäst är det Hammarby borta som står på programmet och därefter Elfsborg på hemmaplan. Svåra matcher, bägge två! Men nu måste segrarna börja komma även mot bättre motstånd. Och jag vet ju att det är "bara" det som behövs för att få tillbaka självförtroendet och våga det där lilla extra som så ofta leder till seger.

Så änu ger jag inte upp även om det ser lite mörkt ut just nu. Utan väljer att minnas det positiva. Som evighetsmaskinen Pa Konates löpningar på vänsterkanten. Eller Tammimis på den högra.

Till nästa match är dessutom Juanjo Ciercoles tillbaka som lekkamrat till Davide Batanero på det centrala mittfältet och ger förhoppningsvis ännu en dimension till GIF;s anfallsspel.

Se där, två inlägg på en och samma dag! Sker inte så ofta...

Jag är dock fortfarande på gott humör trots motgången på NP3 Arena. För hockeyn är fortfarande första sporten för mig och Dahléns återkomst kommer att värma mitt hjärta ett bra tag framöver

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards