Direktlänk till inlägg 7 september 2019

Sista helgen

Av Göran - 7 september 2019 22:35

Lördagen går mot sitt slut. En skitdag blev det mest tack vare vädret. Det har småpissat och regnat under nästan hela dagen. Vilket inte precis inbjuder till några utomhusaktiviteter. Så jag har mest häckat inne idag. Lite har väl blivit gjort men absolut inga stordåd.

En futtig dag återstår av min ledighet. På måndag ska jag på´t igen. Jobbar sedan två hela veckor och därefter 3 ½ dag innan jag får nästa uppehåll.

Besökte mitt närmaste Willys och handlade hem bl.a färska kycklinglårfiléer saom marinerades i en egenkomponerad geggamoja som fick dra in i köttet under några eftermiddagstimmar innan de hamnade i grillpannan.

Där fick de ligga på hög temperatur i en dryg minut per sida för att sedan skjutsas in i ugnen tillsammans med en ugnsform med pommes som redan stod där. Säga vad man vill men färsk kyckling slår verkligen den frysta alla dagar i veckan. Jisses, så smarrigt det blev!

Läste nyss att SD numera är andra största partiet i Sverige och det fattas bara 2,5 % innan de är störst. Och jag fattar fortfarande ingenting. Är svenska folket verkligen så korkade att man tror att Åkesson ska kunna återskapa någon slags 50-talsidyll där utländska inslag är så sällsynta att folk vänder sig om efter dem om man möter dem på gatan.

Är svenskarna verkligen så korkade att de inte ser att SD är ett parti som kryllar av rasister och homofober?

På femtiotalet, som jag inte minns något av eftersom jag föddes då bara tre år återstod av detta decennium, fanns nästan inga invandrare i Sverige. På sextiotalet kom massor av "båtflyktingar" från vårt grannland Finland som på den tiden var svårt märkt av kriget och hade en enorm arbetslöshet.

Redan då föddes den svenska flyktingfientligheten för frågar du tusen finska arbetkraftsinvandrare från 60-talet hur Sverige tog emot dem så lovar jag att inte många har snälla ord att säga.

Finnjävel och finnkoling var ord jag ofta hörde under min uppväxt. Och det är väl egentligen inte ett dugg bättre än svartskalle, blatte eller andra ord som vi ofta hör i dagens Sverige.

När jag började jobba i tung industri som 18-åring var det kanske bara mitt skiftlag som hade fler svenskar än finländare. Och när sommaren närmade sig åkte personalchefen i företaget på rekryteringsresa till bland annat Vasa och Uleåborg. Jo, för i Sverige fanns inga skolundomar som ville bli svettiga och skitiga på jobbet så därför fick man lov at hämta sina semesterersättare på andra sidan Östersjön där ungdomarna inte var så kräsna.

Jag minns en hel del av dessa ungdomar (som väl är ungeför jämngamla med mig) och hur de satte en ära i att vara den som slet hårdast.

Jag kom alltsomoftast bra överens med dessa finska ungdomar. Kanske för att jag försökte respektera dem på samma sätt som jag ville göra med andra människor.

Annars mötte de nog inte så mycket respekt här hos oss. Och nu är det somalier, syrier, iranier och andra som i första hand blir behandlade som mindre vetande bara för att de inte talar vårt språk rent från första dagen de kom hit.

Men man är inte dum för att man inte kan tala svenska. Majoriteten av jordens människor kan faktiskt inte ett enda ord på vårt språk. EInstein, Tesla och Da Vinci kunde inte heller svenska men ingen anser väl dem som korkade ändå?

Det är bara SD och dess anhängare som tycks tro att vårt lilla hörn av världen är så jävla mycket märkvärdigare än resten av jordens befolkning.

Men folk verkar inte fatta att de stöder ett parti som på riktigt kan bli farligt om de får växa sig för stora. För jag tror ju inte att ALLA som sympatiserar med SD är rasister, fascister i själ och hjärta.

Det hände i Tyskland för mindre än hundra år sedan. Alltså finna det inget som säger att det inte kan hände igen.

Här hos oss! Kanske inte idag men absolut imorgon eller nästa dag!

Så... snälla svenska folk, vakna upp! Kastar vi ut alla icke-arier så skulle vårt land få enorma problem. Det skulle inte ge oss "Sörgården-idyllen" tillbaka. Den tiden har flytt och kommer inte tillbaka!

Det finns ytterligare en anledning att vara kritisk mot SD. De är ju förutom rasister och homfober även klimatförnekare. Klimathotet finns inte enligt flera ledande SD-företrädare.

Men ingen kan väl ha undgått de förändringar som redan är tydliga? Isarna vid polerna krymper för varje år och extremväder blir alltmer vanligt.

Det löser man inte med att sticka huvudet i sanden och tro att allt blir bra bara vi skickar hem invandrarna.

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

10 september 2019 09:52

Vad jag tycker om dig!!!! Du lyckas alltid få till det precis som jag tänker. Det är så skrämmande att fler och fler runt omkring oss lägger allt skit som händer på invandringen och hur man kan tro att Åkesson och anhang står för alla lösningar är för mig helt otroligt. Nu börjar jag höra vänner och bekanta åma sig över invandrarna och dom är orsaken till allt ont som händer. Tack för att du uttrycker dig så bra och precis som jag känner. Alla är vi människor. Din matlagning gillar jag också. Ha en bra vecka nu.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

10 september 2019 17:28

Bugar och rodnar djupt åt vänligt beröm. Det värmer ända in i hjärteroten.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Av Göran - Torsdag 11 april 11:59

Det här blir mitt  sista inlägg som tar upp religioner. För den här gången, åtminstone! Möjligen återkommer jag till ämnet nån gång i framtiden, det får vi se. Jag vill vara tydlig med att jag inte missunnar någon deras tro. Eller att jag tycker ...

Av Göran - Tisdag 9 april 13:10

"Vi har vår i luften, flickor! Var har ni er?" Det skämtet är så gammalt att det inte ens var nytt i min fars ungdom på 30- och 40-talen. Och kanske är jag lite för snabb med att utropa vår bara för att vi här på Sveriges midja är inne på andra dag...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28 29
30
<<< September 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards