Direktlänk till inlägg 29 oktober 2019

Mer om digiboxar, halmstrån och annnat

Av Göran - 29 oktober 2019 17:16

Vad var det jag sa? Skriver man om Sveriges största tele-, bredband och TV-leverantör så tycks de ha folk som sitter och bevakar bland annat bloggplatsen för man får nästan alltid ett svar från någon som jobbar där

DET har de tid med!

Nåja, jag kom fram imorse efter "bara" dryga fyrtio minuters väntan. Direkt framförde jag min kritik om än på ett lite mildare sätt än när jag skrev här igår. Ville ju inte råskälla på den stackare som råkade få mig i örat men jag var väldigt tydlig med vad jag tyckte och tycker. Och man hörde direkt att liknande saker hör han hela dagarna av folk som väntat i en halv evighet för att få hjälp.

Men det visade sig att digitalboxen är min privata egendom, den köpte jag av Telia när jag flyttade in här för snart tio år sedan. Så det var bara att pallra sig till Telia-butiken och slanta upp dryga 600 för en ny box.

Och hemma igen kunde jag konstatera att inte heller bytet av box gjorde nämnvärd skillnad. Så då måste det alltså bero på det bredbandsuttag som är skadat och som jag felanmält till hyresvärden. Internet och ip-telefonen funkar klockrent men antagligen är det just de fibrer som har med sig TV-sändningarna som har skadats.

Detta hade jag en vag aning om i förväg och var därför noga med att försäkra mig om öppet köp på boxen. D.v.s jag får lämna tillbaka den och får pengarna tillbaks. Så ingen skada är ju skedd ekonomiskt utom resan till Birsta men det kan jag leva med.

Uttaget skulle firman komma och byta på torsdag så till dess får jag vara utan dumburken. Eller titta via streamingtjänsten på dator eller telefonen

Genom den följde jag igår den allsvenska matchen mellan Malmö FF och AIK och jublade åt skånsk seger. Inte bryr jag mig om varken MFF eller AIK annars men eftersom AIK är Giffarnas sista motståndare för året på lördag blev deras förlust ett möjligt halmstrå för GIF Sundsvall. Detta eftersom AIK inte längre har chans på SM-guldet och kanske inte alla spelare är fullt ut motiverade mot GIF på lördag. För Sundsvall finns inget annat än seger om man vill ha chansen att stanna i allsvenskan. Men det är inte ens säkert att seger räcker utan man behöver hjälp med andra lags resultat också för att inte åka ut. Personligen har jag inte mycket hopp, tror knappast att man rubbar AIK på bortaplan samtidigt som resultaten för AFC, Falkoenberg och helst även Kalmar måste gå deras väg för att det ska gå.

Så det blir nog att liksom Timrå börja om på nästa nivå nedåt i seriesystemet och bygga nytt lag.

Tråkigt eftersom jag gärna hade sett dem klara sig kvar men man har ju underpresterat sedan omgång 5 eller något liknande så det är väl bara att bryta ihop och komma igen. Tittar man på deras laguppställning på papperet så borde de inte ha behövt hamna i det läge man är. Men det är ju inte så enkelt utan det gäller att skapa ett lag också. En trupp där alla krigar för varandra mot samma mål. Och det är väl kanske där det har brustit.

Imorgon får jag försöka hitta på något att göra, någonstans att åka för här hemma blir vi utan vatten hela dagen på grund av grävning och underhållsarbete på ledningarna. Visst kan man fylla några hinkar och kannor med vatten men det kan ju bli lite vanskligt att t.ex spola i toaletten. 

Men det får la gå! Vi får väl hitta på något för man orkar ju knappast knalla runt på stan eller i Birstas shoppingmekka hela dagen heller.

Så sköt om er nu, kära ordbrukare, tills vi ses nästa gång. När det blir är det ingen som vet men förr eller senare dyker jag säkert upp som en rysk ubåt igen!

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

31 oktober 2019 09:55

Om du bodde lite närmare kunde du komma hit och få dig lite älgstek med sås till middag. Hoppas det ordnar sig för att vara utan tv nu i mörkt hösttiden är ju inget vidare.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

31 oktober 2019 10:41

Jo, det skulle allt sitta som en fläskläpp med älgstek. Men som du säger så bor jag ju lite avsides. TV-problemet är löst nu efter byte av vägguttaget för fiber. Det var trasigt men det skulle visa sig att det inte heller var där det verkliga problemet satt utan i routern. En av portarna tycks vara dålig och när vi bytt ingång för kabeln till TV-boxen så funkade det igen. Så nu ska jag åka och lämna tillbaka digitalboxen som jag köpte och få mina 699 kr tillbaka för den.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Måndag 18 mars 06:46

Så var det över då! För den här gången. Slutfarmat och avgjort. Och när det nu var som det var är jag väl rätt nöjd att det blev som det blev. Jag var inte särskilt imponerad av någon av finalisterna i förväg men vinnaren var abslout den jag var mi...

Av Göran - Fredag 15 mars 10:16

Idag är en minnesdag för mig. Idag är det åtta år sedan jag och Madame Citroen blev ett par. Visst gnisslade det lite i början med en kupéfläkt som inte funkade och krävde flera reparationer plus bråk med bilfirman som krånglade lite. Men de gav me...

Av Göran - Torsdag 14 mars 10:50

Vet att jag verkat negativ i flera av mina senaste inlägg men det kan inte hjälpas. För en vecka sen skrev jag om domen mot föräldrarna som tvingat sitt lilla barn att dricka ättika som förstörde hennes magsäck så den måste opereras bort. Åtta års ...

Av Göran - Onsdag 13 mars 20:13

Jomen visst gör det ju det! Börjar dra ihop sig som rubriken lyder idag. Kollar på kvällens Farmen och som jag trodde valde Pehr Tim till förstekämpe.  Det var också min första tanke då vi fick veta att han skulle göra ett kämpeval idag.Då fick han...

Av Göran - Tisdag 12 mars 21:57

Det är år 2024 i år. Kan ni tänka er att det redan är trettio år sedan Sverige tog VM-brons i fotbolls-VM i USA? Och, förstås lika länge sedan vi sjöng och jublade till GES hitlåt, "När vi gräver gukd i USA" Eller att det är femtio år sedan ABBA ...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards