Direktlänk till inlägg 31 oktober 2019

Torsdag kväll

Av Göran - 31 oktober 2019 21:10

För snart en vecka sedan hade vi en liten skandal här i trakten, om än av det lite mindre formatet. Efter Timrå IK;s hemmaförlust mot nykomlingarna Kristianstad hade någon besviken och sinnessvag jävel (säkert alkoholpåverkad också) kastat en stor sten på vindrutan på deras spelarbuss då de var på väg ut från ishallen. Ett sällsynt korkat, tanklöst och farligt tilltag, det inser de flesta. Lokalblaskan hade pratat med en polis som antagligen var väldigt upprörd just då för hans förslag till att få slut på sånt där var att förbjuda ishockey och fotboll. Han menade på att det var fans inom dessa sporter som ställde till bråk och skadegörelse före, under och efter match.

Men det är ju inte idrottens fel att det finns idioter bland supportrarna. Jag lovar att ingen i Timrå IK jublade åt stenkastningen och inte heller i deras supporterklubb.

Därför värmer det hjärtat en aning att idag få läsa att en enskild supporter startat en insamling för att åtminstone hjälpa till att betala för den trasiga rutan. Han ville visa att de flesta som följer sitt lag inte accepterar den sortens dumheter utan vill att alla ska kunna känna sig trygga när man besöker idrottsarenor. Både som gästande spelare och som publik också förstås. Heder åt ett sånt initiativ, tycker den här gubben.

Jag kom lindrigt undan från påringningar på dörren av godistiggare också. Bara en gång ringde det på dörren och jag såg några små monster utanför. Men jag öppnade inte för inte nog med att jag glömt skaffa hem något godis att dela med mig av så hade jag, som vanligt, inga kontanter heller. De små liven brukar ju även acceptera kontant ersättning om man inte vill/kan göda Karius och Baktus i deras munhålor.

Så monstren kammade noll här. Som ganska ofta genom åren, om jag ska vara ärlig...

Jag är ju lite allergisk mot det där att vi ska införa amerikanska traditioner hos oss bara för att handlarna ska få sälje extra mycket sötsaker samt fula masker och andra utstyrslar.

Nej, imorgon är det gamla hederliga svenska allhelgona och det firar jag väl egentligen inte heller. Fast jag tror ändå att jag ska åka iväg och tända varsitt ljus för mamma och mormor. Blommor är ju inte lönt att sätta dit såhär års för de dör ju på en natt om det blir frost som senaste nätterna.

Tack vare en hjälpsam tekniker har jag åter fungerande TV och den nya digitalboxen (som jag alltså inte behövde) är återllämnad till Felia-butiken. Och efter 2-3 bankdagar ska pengarna också ramla tillbaka in på mitt konto.

Trodde jag skulle få dem i handen som kontanter men Teliabutiken tror visst att de är en bank för de har slutat med kontanter. Men det har ju nästan jag själv också gjort så det räcker fint om jag får dem på tisdag eller onsdag.

Det visade sig att det trasiga uttaget inte hade nåt med problemet att göra utan det var en trasig port i min router som gjorde att jag tappade bild och en del av ljudet. Teknikern flyttade om kablarna när allt annat var bytt och genast fungerade TV;n som den ska igen. Men då han åkt märkte jag att jag saknade uppkoppling på min dator. Så jag drog ur nätverkskabeln ur routern och flyttade den till en ledig port. Och simsalabim hade jag åter internet också.

600 kostade det att få vägguttaget bytt men han tog inget extra för att han stannade och hjälpte till att lösa problemet åt mig. Så det får jag väl leva med då! 

Torsdag kväll och min lediga vecka närmar sig sitt slut. Måndag morgon ska jag "på´t igen"! Men det blir bara två och en halv vecka lite drygt innan jag åter är ledig i 8-9 dagar.

Nu återstår att se hur länge jag får stanna på min rehabplats. Nu har jag ju varit där så länge att jag börjat gilla både jobbet och arbetstiderna. Det har sina förtjänster att alltid sova på nätterna. så jag ska nog göra vad jag kan för att dra ut på tiden innan jag ska återgå i ordinarie arbete.

Sömnen är ju bättre men jag är inte i mål vad gäller antalet andningsuppehåll. Jag vill ju att det ska fungera bra innan jag lämnar förrådet och återgår till sexskiftet.

Så länge nu det varar... Företaget håller på att organisera om och vill förstås ha färre människor anställda. De har räknat ut att vissa arbeten kan utföra på tvåskift och driver de igenom det så lär jag hamna i den grupperingen.

Men förhandlingarna pågår och facket kämpar väl emot så gott de kan. Hoppas jag. För när man pratar med våra valda företrädare så känns de märkligt sömniga. Verkar mest intresserade av att få fortsätta jobba fackligt på heltid och sitta av tiden på expeditionen. Och de som sitter där har suttit där i många år och är garanterat inte sugna på att börja kroppsarbeta igen.

Egentligen tycker jag att ingen borde få ha ett fackligt uppdrag i mer än två mandatperioder. D.v.s sex år eftersom de flesta väljs på tre år i taget. Lite som miljöpartiet som i partiets yngsta år hade regeln att ingen fick sitta i riksdagen för dem i mer än två mandatperioder.

Men det förutsätter förstås att det finns kompetenta människor som vill och kan utmana om platserna. Vår fackordförande i klubben har varit ordförande sedan sent 90-tal. Minst 20 år alltså. Och då är det kanske inte så konstigt om man blir lite mindre stridbar.

Därmed börjar det närma sig läggdags för gamla farbröder och jag önskar mina kära ordbrukare en underbar natt tillsammans eller var för sig i Björkliden, Almunge, Frövi och Hissmofors. 

Jag kommer tillbaka. Som en bumerang kommer jag alltid tillbaka. Förr eller senare...

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Måndag 18 mars 06:46

Så var det över då! För den här gången. Slutfarmat och avgjort. Och när det nu var som det var är jag väl rätt nöjd att det blev som det blev. Jag var inte särskilt imponerad av någon av finalisterna i förväg men vinnaren var abslout den jag var mi...

Av Göran - Fredag 15 mars 10:16

Idag är en minnesdag för mig. Idag är det åtta år sedan jag och Madame Citroen blev ett par. Visst gnisslade det lite i början med en kupéfläkt som inte funkade och krävde flera reparationer plus bråk med bilfirman som krånglade lite. Men de gav me...

Av Göran - Torsdag 14 mars 10:50

Vet att jag verkat negativ i flera av mina senaste inlägg men det kan inte hjälpas. För en vecka sen skrev jag om domen mot föräldrarna som tvingat sitt lilla barn att dricka ättika som förstörde hennes magsäck så den måste opereras bort. Åtta års ...

Av Göran - Onsdag 13 mars 20:13

Jomen visst gör det ju det! Börjar dra ihop sig som rubriken lyder idag. Kollar på kvällens Farmen och som jag trodde valde Pehr Tim till förstekämpe.  Det var också min första tanke då vi fick veta att han skulle göra ett kämpeval idag.Då fick han...

Av Göran - Tisdag 12 mars 21:57

Det är år 2024 i år. Kan ni tänka er att det redan är trettio år sedan Sverige tog VM-brons i fotbolls-VM i USA? Och, förstås lika länge sedan vi sjöng och jublade till GES hitlåt, "När vi gräver gukd i USA" Eller att det är femtio år sedan ABBA ...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards