Direktlänk till inlägg 7 november 2019

Arbetsveckan snart slut - igen

Av Göran - 7 november 2019 20:22

En arbetsvecka snart klar. Bara imorgon kvar innan vi åter har helg och givetvis ledigt för mig och alla andra som jobbar dagtid. Veckan har varit lite upp och ner, kan man säga. Till att börja med så tog jag kontakt med hyresvärden och undrade om ingen snart ska komma och göra rent fläktkanalerna över spisen. Jag bodde hos samma hyresvärd mellan 2004-06 också och på den korta tiden vet jag att jag två gånger fick brev med en fullmakt som skulle hängas på ytterdörren där jag godkände att sotaren fick gå in med huvudnyckeln för att just rengöra fläktkanaler.

Men någon gång mellan 2006-2011 ändrades lagen om att sotarna själva skulle schemalägga besöken hos kommunens innevånare utan man får själv beställa hem dem. Fastighetsägaren är alltså ansvarig för att rökkanaler och skorstenar är i skick så inte brandfara uppstår.

Och på de nästan 9 år som jag bott i den här lägenheten har jag inte fått ett enda sådant brev. Inte heller har någon ringt på när jag varit hemma för att komma och göra rent. Problemet aktualiserades då jag själv rengjorde det ytliga filtret och det började droppa ner fett på spishällen. Då kikade jag upp och allt jag såg var brunt. En tjock beläggning runt hela kanalen så långt man kunde se. 

Men i måndags skickade de till sist hit en vaktmästare som bytte alla filter och gjorde rent. Och jag misstänker att det är samma sak med hela deras fastighetsbestånd. Jag tror att de missade att skapa rutiner för det när lagen ändrades så antagligen är det ungefär lika skitigt i alla deras lägenheter. Men nu är det i alla fall rent hos mig och jag ska fråga mina grannar om det är likadant hos dem att ingen varit där och rensat på evigheter.

Så nu är frågan vad som gäller för öppna spisen som jag varit så glad åt i alla år. Törs jag elda i den alls? Eller blir det skorstensbrand om jag tänder en brasa? Får nog ringa värden en gång till...

Sen i tisdags kom nästa trauma. Jag satt här och surfade i godan ro då plötsligt skrivbordslampan blinkade till på samma gång som datorn tvärdog. Jag gjorde flera fruktlösa försök att starta den men den var svart som en novembernatt. Eller som sonens katt.

Så det blev att leta fram min gamla laptop från tidig jura-period och försöka veva igång den. Efter mycket väntan på uppdateringar gick den till sist att använda. Men den var ju segare än knäck. Allt gick i sslow motion och jag blev halvt vansinnig ganska snart över att allt tog så lång tid. 

Men igår fick jag en tanke i huvudet och mindes arbetskamraten Micke från förra årtiondet som råkat ut för ungefär samma sak. Han hade fått för sig att försöka med att byta strömkabeln och då hade hans dator klickat igång. Det hade alltså blivit någon sorts kortslutning i kabeln eller kontakterna.

Så jag drog fram databurken ur hyllan under skrivbordet och drog ur strömkabeln. Luktade på den för att känna om den luktade bränt men det gjorde den inte. Så jag satte den bara tillbaka och såg till att den satt i ordenttligt innan jag tryckte på den lilla startknappen. Och, kan ni tänka er, datorn startade liak fint som den gjort i ett par år nu.

Vet inte om vibrationer från fläktarna kan få den att glida ur så att det blir sämre kontakt eller om sonens katt varit på upptäcktsfärd en gång för mycket bakom datorn och lyckats trampa för hårt på den. Funkar gör den igen och det gjorde mig alldeles fantastiskt glad eftersom jag slipper köpa en ny.

Särskilt med tanke på att imorgon ska madadme Citroen till verkstad för åtgärd av anmärkningarna från besiktningen så utgifter finns ju redan så att det räcker. Inte för att jag tror att det blir sååå dyrt men ett par tusenlappar måste jag nog hosta upp för att få henne laglig och fin igen.

Orosmolnet är lyktglasen på strålkastarna fram. De är liksom "mjölkiga" om ni förstår vad jag menar och det är det som ger en diffus ljusbild som bilprovningen slog ner på. Jag tror och hoppas att det är utsidan som är värst och då bör de gå att polera så de blir klara och fina igen. Annars måste de bytas och då rusar priset i höjden. Spritt nya från citroenfabrikerna i Frankrike går loss på 4 500 kr/styck. Men att jag betalar niotusen för att fixa dem finns ju inte på kartan utan då får jag väl köpa bättre begagnade från någon bilkyrkogård. Från någon madame som inte behöver dem längre.

Men oavsett vilket så tänker jag avsluta veckan med lite stillsamt krogröj tillsammans med mina tillfälliga(?) arbetskamrater på förrådet. Vi började prata för en månad sen om att gå ut och äta tillsammans och bad vår chef att försöka utverka de så kallade trivselpengarna som företaget ännu inte avskaffat. 500 kronor per anställd och år.

Men beskedet dröjde så till slut beslutade vi att gå ut och käka en bit och dricka lite gott därtill oavsett om företaget betalade eller ej. Så bord är bokat till imorgon kväll och idag kom beskedet att chefen ovanför vår chef hade gett bifall till en middag men då ska hela hans avdelning vara med. Och det blir i dececmber.

Så morgondagens festligheter sker på egen bekostnad men jag tänker unna mig det ändå eftersom jag nästan aldrig går ut och roar mig mer än någon enstaka lunch på resturang med något eller några av mina barn. Jag ska unna mig något gott att äta och låta några kalla stora starka skölja min strupe också. Det får väl kosta en femhundring eller så då, det kan inte hjälpas. Turligt nog bor jag på ett ställe som kanske har traktens bästa bussförbindelser så jag behöver inte slösa på att åka taxi när krafterna sinar och det blir dags att åka hem. Sista bussen på fredagnätter tror jag går lite efter klockan två på natten och då är jag säkerligen i säng för länge sen.

Mina "nattsudd" blir inte lika sena som då man var en ung och fager yngling och kunde hålla igång tills solen gick upp.

Men allt har ju sin tid och jag är så nöjd med att få äta och dricka gott i glada vänner lag i ett par timmar och sedan åka hem och sova. Och jag är ju inte ensam om att vara till åren heller. Två damer i gänget är årsbarn med mig och gick på samma skola i högstadiet och med den ena var jag dessutom klasskamrat under de tre första skolåren i det tidiga sextiotalet. Misstänker att inte heller dessa två stannar ute hela natten.

Se där, än en gång har jag totat ihop ett långt inlägg av nästan ingenting. Av saker som väl egentligen inte intresserar någon annan än mig själv. Men som jag sagt förut; Det står var och en fritt att läsa eller låta bli så du som läste ända hit får faktiskt skylla dig själv. Det var ditt val, inte mitt.

Icke desto mindre tackar jag dig som läste. Men nu ska jag inte störa mer utan invänta slutet på dagens V64-omgång på min närmaste travbana, Bergsåker innan sängen. Bara så jag får konstatera att jag inte blev miljonär ikväll heller.

Å andra sidan satsade jag ju bara 36 kronor så förhoppningarna är inte jättestora. Men en liten extraslant att festa för imorgon vore ju inte fel...

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

8 november 2019 23:11

Jag tycker alltid att dina inlägg är roliga att läsa utom när du skriver om sport då hoppar jag över. Ät nu något riktigt gott när du unnar dig att gå ut. Det har du banne mig gjort rätt för med trasig dator och igenfettad köksfläkt och så bilen. Man måste se till att man har balans i livet så festa på och ha en fin helg

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Torsdag 28 mars 13:42

Det moderna bondfångeriet börjar ta sig nya skepnader! Bara idag har jag anmält fyra annonser på FB där den ena utgav sig för att vara Youtubern och infuensern Joakim Lundell, alias Jockiboy, i en intervju hos Bianca Ingrosso. Man hör att det är ha...

Av Göran - Onsdag 27 mars 19:23

Måndagen och tisdagen liksom bara försvann. Och snart har väl även onsdagen följt i deras spår. Det grämer mig en aning att när jag nu äntligen hittade ett sätt att se all ishockey i hela Europa och även i Nordamerika helt gratis så är favortlaget ut...

Av Göran - Tisdag 26 mars 09:50

God Tisdagförmiddag på er, kära ordbrukare! Den här dagen började  tidigt. Redan halv fem vaknade jag utan att kunna somna om. Låg dock kvar ändå i en halvtimme innan naturen krävde uppstigning. En dusch och en kopp kaffe och sen byta lakan i sänge...

Av Göran - Fredag 22 mars 11:29

Nu är han äntligen här, mitt allra första barnbarn! Han skulle ju ha kommit igår egentligen men han tog sån tid på sig att det hann bli fredag. Lik sin pappa är han och givevis det mest fantastiska barn som någonsin fötts! Precis som ALLA barn både f...

Av Göran - Torsdag 21 mars 11:42

Jamen, det har ju liksom bllvit lite av en tradition att jag lägger ut "21/3" av och med Dan Hylander och Raj Montana Band när datumet infaller. Den har passerat 40-stecket och Dan själv fyller sjuttio i år om jag inte minns fel. Men både han och låt...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards