Direktlänk till inlägg 23 november 2019

"Så jobbar inte vi"

Av Göran - 23 november 2019 07:58

Lördag morgon på Sveriges midja. Och jag har en extra lång helg framför mig eftersom jag är ledig även på måndag. Egentligen skulle jag ha torsdag och fredag lediga och därmed fyra dagar helg kommande vecka. 

Men... på fredag ska vi ha personalmöte med chefens chef och därefter gå ut och käka på företagets bekostnad. Och eftersom jag går på en rehab-plats får jag inte jobba övertid. Såvida inte personalchefen godkänner det. Men det tyckte han inte att han skulle så då flyttade jag helt enkelt fredagens fridag till måndag. Och det känns inte fel, det heller.

Har inte gjort några stora planer varken för dagen eller helgen men jag borde kanske uppsöka min kurdiske frisör och korta ner kalufsen en aning. Jag har ju en hårväxt som säkert många jämnåriga män avundas mig. Mitt uppe på skulten finns en liten fläck där det är lite urtunnat men annars växer det som ogräs på hela huvudet. Och detta i kombination med att jag sover med snarkmasken gör att jag kan se ganska rolig ut då jag kliver ur sängen om morgnarna. Lite Stig-Helmer-stuk nästan med små knorrar här och där på skallen.

D.v.s innan en fuktad kam har fått tukta till frisyren litegrand. Sedan är jag förstås lika bedövande vacker som jag alltid varit. Eller.... 

Och Timrå IK tog sin fjärde raka seger igår om än på ävertid. Ett tappert krigande Mora tog ledningen i andra perioden men Timrå kvitterade bara 13 sekunder senare. Därefter var det Timrås tur att ta ledningen innan Mora både kvitterade samt gjorde 3-2. Med mindre än minuten kvar gjorde så Jonte Dahlén (vem annars?) kvitteringsmålet till 3-3 och det blev förlängning. Där Jens Lööke såg till att bli tremålsskytt för TIK och bärga två poäng.

Därmed har man tagit elva poäng av tolv möjliga på de senaste fyra matcherna och med tanke på at tre av dem spelats på bortaplan får det väl anses som väl godkänt. Nu stundar hemmamatch imorgon mot tabelltvåan Karlskoga och då får vi kanske en bättre värdemätare på var mitt favoritlag står egentligen. De senaste kamperna har ju varit mot lag från nedre halvan av tabellen.

Annars... så vill jag ha snö nu. Och minusgrader så att den ligger kvar. Det behövs inte mycket alls men jag vill i alla fall ha såpass mycket att det blir permanent vitt på marken. Under senaste veckan har bilkörning känts väldigt otrevligt med det kompakta novembermörkret över blöta vägbanor. Vägbanor som dessutom inte fått mitt- eller sidlinjer målade på åratal. Ser det ut som, i alla fall. Blöta, omålade asfaltssträckor som dessutom är sämre upplysta på många håll än jag är van vid. I skattesänkningarnas namn finns väl förstås inte pengar längre för att upprätthålla den väg- och belysningsstandard vi varit bortskämda med.

Men det mesta som sköts av den offentliga sektorn har ju fått mindre pengar att röra sig med. Jag skulle ju själv beställa ny tid på sömnkliniken också men det visade sig vara lättare sagt än gjort. Trodde väl, i min enfald, att jag skulle få prata med en levande människa när jag ringde men det var först knappmenyer och därefter fick jag tala in mitt meddelande innan rösten talade om att de skulle ringa tillbaka inom tre dagar.

Vilket de INTe gjorde! Så jag ringde igen och väntade i tre dagar till utan att de hörde av sig. Tredje gången jag ringde skärpte jag till tonen då jag talade om för telefonsvararen att jag ville få tid för återbesök.

Därefter ringde jag sjukhusets växel och bad operatören som svarade att koppla mig till en levande människa. Men se det kunde hon inte göra för "så jobbar inte vi". Inte heller kunde hon vidarebefodra ett meddelande till dem med min ödmjuka bön att de skulle höra av sig. (För så jobbade de inte heller...)

MEN.... Samma dag som mitt tredje försök att nå dem ringde så en sköterska som berättade att de haft svår personalbrist på grund av sjukdom, kurser, semestrar och annat att de låg efter med jobbet. Och efter många om och men fick jag så en tid på torsdag klockan två.

Dagen därpå ringde en annan sköterska då mitt nästa samtal kommit först i kön att beta av och igår kom det tredje uppringningsförsöket att betala sig. Jag föreslog dem att göra om meddelandet man får i örat när det blir längre köer men....SÅ JOBBAR DE INTE HELLER!

Men det är ju bara samma sak som när jag skällde på vårt största telebolag för ett tag sedan. Kunder/patienter/brukare är inte så viktiga för företag, vårdinrättningar eller myndigheter.

Egentligen borde man starta en folkfront mot telefonköer och undantagslöst klaga högljutt varje gång man får vänta länge på att få kontakt med de där som tror att de kan bära sig åt hur som helst.

Men inte idag! Och imorgon är det ju söndag...

Sen är väl frågan om jag orkar bry mig om det på  måndag heller. Dels för att jag innerst inne vet att det knappast skulle ha någon större verkan. Men allra mest för att....

SÅ JOBBAR INTE JAG!

Jag jobbar för övrigt inte alls. Inte förrän på tisdag i alla fall. Ha det bra tills nästa gång vi ses, kära ordbrukare i Mörbylånga, Bastuträsk, Skärhamn och Trelleborg. Eller var ni nu finns...

SÅÅÅ jobbar jag!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards