Direktlänk till inlägg 26 november 2019

Måndag på en tisdag

Av Göran - 26 november 2019 18:32

Eftersom jag var ledig igår hade jag liksom måndag i huvudet hela förmiddagen idag. Vi niokaffet kommenterade jag att det var besynnerligt att ingen av de stora produktonsavdelningarna kört ner sin grå låda till oss. De har varsin gigantisk plastback där två fullvuxna män obehindrat skulle kunna gömma sig och lägga locket över sig. Ingen bekväm tillvaro förstås men det vore absolut möjligt. Dessa lådor fyller vi sedan med vad de beställt och ringer när den är klar att hämtas. En av mina  arbetskamrater tittade förvånat på mig och talade om att de fyllt tre sådana lådor igår. Tur nog hann jag knipa igen käften om min snabba fråga om de jobbat en söndag. För just då mindes jag att jag låg en dag efter resten av arbetskamraterna.

Måndag är oftast stressigaste dagen i veckan så jag kände mig ganska nöjd med  att ha sluppit den. Dagen idag var förhållandevis lugn även om jag bl.a har packat upp 240 kg kaffe och stuvat in i hyllorna. I grevens tid för det fanns bara två kartor kvar (12 st halvkilospaket på varje) och det räcker inte länge åt dryga 400 pers.

Fick dessutom glädjebeskedet att vår Vd lämnar oss om en dryg månad. En företagsledare är sällan älskad eller populär men i bästa fall kan de vara respekterade. Men inte denne man, hans fanclub är nog inte bara liten, den är obefintlig.

T.o.m  medlemmar av företagsledningen uttrycker regelbundet sitt stora missnöje med chefens sätt att styra företaget.

Men dessvärre har jag inte så mycket hopp om någon sensationell förbättring. Misstänker att de skakar fram någon annan som är ungefär likadan innan spanjoren ens hunnit tacka för sig.

Jag hoppas att vi får en svensk Vd efter den här. Hans företrädare var italienare och honom hade jag en del att göra med. En vänlig man som lyssnade när man pratade med honom. Hårt kritiserad av många, även han, men personligen tyckte jag ganska bra om honom. Före honom hade vi en amerikan som trodde att man kan driva företag likadant i Sverige som i hans hemland. Att man kunde bli av med misshagliga individer genom att bara säga "You´re so fucking fired". Och det där F-ordet använde han väldigt flitigt utom om han höll någon sorts anförande inför många människor. Han ensam var nog lika "ful-i-munnen" som hela personalgruppen tillsammans.

Därför hoppas jag på en svensk platschef som efterträdare till spanjoren. En som förstår svenska förhållanden och gärna är duktig på att prata ryska så han lättare kan övertyga våra ägare att satsa pengar på oss.

Spanjorerna lämnar Sundsvall på fler fronter än hos oss på fabriken. Tre av giffarnas sex spanska spelare har redan aviserat flytt när deras kontrakt går ut i december. Och det kan mycket väl bli så att fler också sticker. Juanjo Ciercoles är kanske klubbens bästa spelare av de som har kontrakt. Men eftersom GIF också har dålig ekonomi är ju risken stor att man väljer att släppa honom till någon allsvensk klubb eller utomlands för att få in lite kapital.

Dålig ekonomi har uppenbarligen också vår närmaste allsvenska granne Östersunds FK som idag fick besked att deras ekonoml inte räcker för att få behålla elitlicensen. Det KAN betyda att de tvångsnedflyttas till superettan och Brage från Borlänge erbjuds deras plats i allsvenskan. Synd tycker jag om båda norrlandslagen åker ut.

Sagan om ÖFK var ju annars en historia värdig att skrivas i gamla Rekordmagasinet eller tidningen Buster som fanns då jag växte upp. Men kanske visar det sig nu att allt var ett luftslott där man köpt framgång med pengar man inte hade. Vi får se men jag håller tummarna för att de ska klara sig kvar.

Och november förnekar sig inte. Temperatur kring nollan och regn av och till under hela dagen. Är det underligt att så många är så låga så här års? 

Men nu är den ju snart slut och förhoppningsvis får vi snart lite snö såpass att marken blir vit och det blir lite ljusare. För än är det nästan en månad till vintersolståndet då det vänder och vi går mot ljuset igen.

Man får väl trösta sig med en brasa i spisen och 10-15 värmeljus som lyser upp lite i väntan på advenstpyntet.

Det ska jag ta fram på torsdag då jag har nästa lediga dag. Tänkte passa på att städa lite då också innan dammråttorna äter upp katten för oss.

Ha en fin kväll, kära ordbrukare i Glommersträsk, Vikbolandet, Klagshamn och på Orust. Vi ses!

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

28 november 2019 13:14

Ja idag kommer det snö och jag hoppas att det bara blir lite grann. Jag känns inte ha tid att ägna flera dagar åt snöskottning. Det tar ju så mycket tid av ens liv. Nu är det städning som jag håller på med och en massa annat julpyssel. Hoppas att du får en svensk chef nästa gång som det i alla fall går att prata med.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards