Direktlänk till inlägg 3 december 2019

Det gick vägen.Med ett nödrop...

Av Göran - 3 december 2019 21:50

Har just lämnat TV-soffan efter att ha svettats och lidit i tre perioder. Det skilde nio poäng mellan Timrå och Vita Hästen från Norrköping inför kvällens drabbning, nu skiljer det tolv. Men skillnaderna på isen var marginella och om något lag stundtals blev utspelade så var det i så fall mitt lag. Östgötarna krigade i varenda närkamp över hela isen. Men det gjorde ju faktiskt Timrå också även om det ofta såg ut som omhemmalaget var några snäpp snabbare, starkare och bättre. 

Men det gick som det så ofta går. Att klass slår motivation. Jag kan lova att varenda spelare i bägge lagen kunde vrida ur sina tröjor när matchen var slut för det var intensivt från första nedsläpp tills slutsignalen ljöd genom Himmelstalundshallen i Norrköping. Och då hade alltså Timrå lyckats bärga ännu en blytung trepoängare. Så facit från den här lilla bortaturnén (2 matcher på rad) är ju med beröm godkänt efter två raka segrar.

Och i övermorgon är det dags igen. Då på hemmaplan mot Södertälje som finns i nedre änden av tabellen. Lätt match? Skulle inte tro det. Alla lag i den serien kan slå alla, utom kanske Björklöven då som ser ut att spela i en klass för sig. Och om man åker in på en skridsko och tror att man ska vinna enkelt så kommer man att gå på nitar flera gånger om.

Så jag hoppas verkligen att mina rödvita hjältar är på tårna på torsdag kväll då pucken släpps. Är de det så bör de vinna men inte utan hårt arbete som ikväll och i lördags i Kristianstad.

På jobbet har det varit två väldigt stillsamma dagar. Av någon anledning som ingen vet. Stegräknaren i min "aj-fån" brukar stå på c:a sextusen steg då jag kommer hem efter jobbet men idag hade jag bara gått lite drygt 4500 och igår kom jag inte ens över 4000. Så risken finns att helvetet brakar loss imorgon bitti då alla upptäcker hur mycket som saknas i deras hyllor och vill få det levererat.

Å andra sidan går ju tiden fort när man har nåt att göra. Det är ingen höjdare att sitta på rumpan och vänta på jobb heller. För det mesta av de där andra uppgifterna som man kan fördriva tiden med har vi ju redan gjort för den här veckan. Men... alltid kan man väl hitta nåt skrymsle till att städa upp i...

Det är tur att jag har trevliga arbetskamrater och att det dyker upp besökare som ska hämta saker som gärna pratar bort ett par minuter om ditt och datt.

Förhandlingarna om organisationen på mitt ordinarie arbetsställe tycks vara på väg mot lösning också och även om jag ogillar företagets senaste plan så är den bättre än de tidigare förslagen de kommit med.

Det är ju inte riktigt klart ännu men det ser ut som om vi förlorar ett skiftlag och därmed återfår rätten till sommarsemester. Då förlorar vi även det s.k befattningstillägget på 1500 kr som var en del av uppgörelsen när vi gav upp semestern för snart tio år sedan.

Det betyder också att vi tvingas ta in och lära upp 8-10 vikarier inför varje sommar. Som ska läras upp för att klara de enklaste sysslorna medan ordinarie personal (som inte har semester) får sköta det som är mer avancerat.

De har också tänkt sig att vi ska ha två chefer istället för en per skiftlag och det ska bli intressant att se hur de ska lösa arbets- och maktfördelningen mellan dem.

Fler chefer och färre på golvnivån... Nja, jag är skeptisk, som doktor Dängroth i gamla fina Lorry från 90-talets TV brukade säga.

Skeptisk eller inte så är det hög tid att krypa i säng och hänga på sig grimman. Hoppas kunna behålla den på en hel natt som omväxling. Jag ska på återbesök nästa måndag och då hoppas jag endera få lite tips och råd eller också att de ställer ner trycket på apparaten lite grand. Det känns som om det är det som ställer till det för mig. De ställde ner den förra gången men jag tror att den ska sänkas en bit till. Första dagarna jag hade den gick det ju hur bra som helst. Sedan ökade de trycket och det funkade inte alls. Därför ställdes den ner förra gången jag var där men jag misstänker att hon som justerade inte ställde den hela vägen tillbaka till där vi började.

Så... sov gott, kära ordbrukare, med eller utan snarkmask i Örbyhus, Vårgårda, Skinnskatteberg och Sprängsviken.

Vi ses!

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

4 december 2019 11:33

Av erfarenhet så vet jag att ju fler chefer det finns desto struligare blir det. Hoppas att din snarkapparat blir rätt inställd nu.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

5 december 2019 19:59

Jo, man säger ju inte för inte att.."Ju fler kockar, desto sämre soppa!"

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards