Direktlänk till inlägg 8 januari 2020

Jubileum

Av Göran - 8 januari 2020 10:35

11 år! Så gammal har den här klena ursäkten till blogg hunnit bli nu. Mestadels har det varit roligt och i  de perioder då det inte varit det har jag heller inte skrivit något under några veckor. Så kommer det, med all sannolikhet, att fortsätta så länge vi finns, jag och bloggen.

Vad har det då gett mig att sitta här och författa en massa meningslösheter, som väl är vanligare än de riktigt spirituella inslagen här. Tja, framför allt ett gäng trevliga människor som jag fått kontakt med via kommentarsfältet.

Några har försvunnit längs vägen men jag har inte helt gett upp hoppet att de kanske ska komma tillbaka till slut. Bloggare som Gubbfan, Bitterhalvan, Virr-Anna, Orion och Zeunerts m.fl skulle alltså glädja mig lite extra att få kommentarer av igen. Men å andra sidan dyker det ju emellanåt upp nya förmågor så det är väl med bloggen som med livet - människor kommer in i ens liv och andra försvinner ut ur det.

Just kommentarerna tycker jag är det kanske allra bästa med att blogga. Visst får jag mothugg ibland och då och då är det någon som faktiskt får mig att ändra min ståndpunkt med sina kommentarer. Ros och ris, alltså. Men det är ju precs så det ska vara. Så jag tar väldigt gärna emot många fler kommentarer.

Har lovat mig själv att också jag ska bli lite bättre på att kommentera andras bloggar. Särskilt om jag gillar det jag läser för beröm är så mycket nyttigare än motsatsen.

Sitter ofta och slumpar omkring och det finns ju en hel del bloggar som får mig att undra om skribenterna har "alla koppar i skåpet". Men eftersom jag försöker leva efter devisen; Lev och låt leva så skriver jag aldrig negativa eller elaka kommentarer hos dem. Hur tokiga deras texter än må se ut i mina ögon.

Jag har t.ex väldigt svårt att förstå varför man vill ägna en blogg helt och hållet åt sina egna och familjens toalettbestyr. Vad man gjorde där, hur mycket, hur ofta och hur länge samt hur det kändes. Dag efter dag, år efter år.

Men då är det ju så praktiskt ordnat att man bara trycker en gång till på slumpknappen så hamnar man hos någon som skriver om hundar, hårdrock, porslinsmålning eller om sin Gudstro.

Likaså har jag svårt att riktigt förstå mig på den där damen som lägger ut 10 nästan identiska bilder på sina nakna bröst och resten av kroppen nästan naken också.

Men de och alla andra som inte intresserar mig får ju också finnas och skriva samt lägga ut vilka bilder de vill. Jag slumpar bara vidare då jag ramlar in hos dem. Och det är ju just det som är det fina. Finns ingen anledning att reta sig på dem.

Det jag annars stör mig mest på är ju rasistiska bloggar och kommentarer. Jag svarade en gång kommentatorerna på en sådan blogg och blev själv översvämmad med besökare den dagen. Många av dem talade om för mig vad de skulle göra med såna som jag den dag de har tagit makten i landet, andra berättade att det är lätt att ta reda på var jag bor. Så den sortens kommentarer har jag nästan helt slutat med. Och OM jag ändå kommmenterar rasisters ord så gör jag det anonymt i så fall. Inte för att jag är rädd för dem utan bara för att jag vill slippa deras hot.

Onsadg råder över landet och om en stund ska jag åka till "gruvan" och köra ett pass i gymmet. Måste komma igång ordentligt nu. Känner mig ganska pigg och alert efter två raka nätter med obruten sömn i 6-7 timmar. Både igår och imorse hade jag "grimman" fortfarande på mig när jag vaknade vid sjutiden. Så jag håller kanske på att bli van vid snarkmaskinen.

Annars har jag väl inga speciella planer för dagen. Måste byta en strålkastarlampa på Madame Citroen och det ska bli spännande att se om jag klarar av det eller om jag åker till min bildoktor och ber om hjälp. Tillverkarna har ju lyckats krångla till det där som var så skitenkelt på en Volvo 240 att en enarmad apa antagligen klarat av det. På en sådan bytte man H4-lampa på mindre än en minut. Jag har t.o.m sökt på nätet efter tips och hittade faktiskt flera små filmer på youtube som visar hur man gör på just en sådan bil som jag har.

Det ser inte jättevårt ut även om man måste koppla ifrån och lyfta ut batteriet. Men jag har liksom händer som inte är gjorda för den där sortens saker. De är mycket bättre på att skriva strunt på tangentbordet.

Att sedan det som kommer ut på skärmen inte är av särskilt hög klass är ju inte händernas fel. De skriver ju bara det som hjärnan säger åt dem att skriva.

Därmed tackar jag för idag och för de gångna elva åren då mina ordbrukare stått ut med mig. Ha en underbar onsdag i Jönåker, Laholm, Bergnäset och Hjoggböle. Eller var ni nu finns...


 
 
Amisa

Amisa

8 januari 2020 12:02

Jag ser att jag tydligen har råkat slumpa mig in på samma bloggar som du. Vad det gäller bajskorvarna så kanske Freud hade rätt i sin teori om anala fasen i den psykosexuella utvecklingsteorin (inträffar normalt i 1,5-3 års ålder) jag har alltid tyckt att den teorin verkar så utflippad, men vad vet jag? Annars är kanske ”bajskorv” en omskrivning för en annan ”korv”?

Och damen med dom ständiga tuttbilderna, man hoppas ju att hennes barn, syskon eller föräldrar inte läser hennes blogg, för det kan isf inte vara så kul för dom.

Vad det gäller rasisterna, så är dom väl oftast ett gäng arga frustrerade, lättkränkta män, som känner sig hotade och som tar ut sin ilska på andra individer som dom uppfattar som svagare och därför lätta att attackera. Jag känner några personer som varit sådana men efter att dom fått ordning på sina egna liv helt ändrat ståndpunkt, så det finns hopp om dom också på lite sikt.

Jag uppskattar din blogg och dina fina resonemang och hoppas att uppehållen från bloggandet inte blir så långa!

http://min-inre-vagvisare.bloggagratis.se

Göran

8 januari 2020 13:49

Bugar artigt och tackar för vänliga omdömen. Delar dina tankar om mina exempel. Finns ju ett antal till där man enkelt fattar att det handlar om människor med funktionshinder och där har jag en större tolerans. Men exemplen jag gav plus några till gör mig ibland lite orolig för folks mentala hälsa.
Fast, å andra sidan.. Vad kan jag göra åt det! Nej, som sagt, Lev och låt leva!

 
wiolettan

wiolettan

8 januari 2020 14:57

Grattis till 11-årsjubileumet.
Att skriva en blogg gör vi kanske av olika anledningar. Du till exempel skriver nog för att "lätta på trycket" och för att få delge dina medvandrare dina tankar. Det är kanske lättare att skriva på en blogg än att prata direkt så där, större läsekrets och inte behöver vi vara blyga heller.
De exempel du nämner blev jag lite nyfiken på. Ska nog hålla ögonen öppna, men å andra sidan lät det ju inte som det var något att se och läsa.
Citroen är en bil som är svår att byta lampor på, för det mesta, jag menar de flesta modeller. Verkstäderna vill också leva. Mysingen har alltid bytt sina lampor på bilen själv men han gör som du, går in på en sida på nätet och läser och tar reda på hur man gör.
Lycka till med bloggen många år till och med lampbytet också.

http://wiolettan.bloggplatsen.se

Göran

8 januari 2020 18:10

Tack för det! Men idag blev det ett sånt oväder att det är uppskjutet på framtiden. Och den kanske kommer imorgon, vi får se...

 
queenbee

queenbee

8 januari 2020 18:06

Fnissar lite och känner igen mig i en del av det du skriver. Men jag är tokdålig på att kommentera i bloggarna jag tittar in i. Måste bättra mig på den punkten......Tycker ju själv att det är skoj när man får en kommentar. Som du säger så får man både ris och ros, och håller med där också :-) Det är positivt med lite mothugg i bland :-)

http://queenbee,bloggplatsen.se

Göran

8 januari 2020 18:09

Absolut är det så!

 
skogsnuvan

skogsnuvan

9 januari 2020 23:14

Tänk så tiden går. Som du vet uppskattar jag din blogg och vi har samma åsikter om det mesta. Ja naturligtvis inte det där med sporten som jag inte begriper mig på. speciellt inte fotboll där publiken bara slåss och kastar smällare och sånt I övrigt tycker jag att du har bra åsikter om det mesta och det är roligt att läsa din blogg. Jag kommer att fortsätta läsa ska du tro.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

10 januari 2020 21:15

Åh, vad glad jag blir! Härligt med beröm när man inte är så bortskämd med det i livet för övrigt. Men här på bloggen får man ju faktiskt lite uppskattning då och då. Jag läser troget din också och jag lovar att bli bättre på att kommentera.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards