Direktlänk till inlägg 1 mars 2020

Skadeglädje...

Av Göran - 1 mars 2020 20:50

... är ingen ädel känsla. Skadeglädje är något man borde fnysa föraktfullt åt. Jag vill vara och försöker efter bästa förmåga att vara en bra och god människa. Men ibland hemfaller också jag åt de mer primitiva sidorna med att vara människa. Som att känna skadeglädje. Vilket jag gjort ikväll framför bildrutan som visade upplösningen av Farmen för den gångna veckan.

Mergim åkte ut mot Sofie i Tinget ikväll och jag skäms nästan över hur nöjd jag blev att Sofie vann. Men efter att ha sett och hört denne unge man tala om hur mycket han tror på sin egen förmåga och gång efter gång förlorat de tävlingar han ställts i (förutom den där han tog sig tillbaka till Farmen)

Kanske är det lite "jantelag" från min sida att jag mår så gott när någon med obefogat stort självförtroende får bita i gräset men jag måste medge att jag blivit lite besviken om det varit Sofie som måstat åka hem.

Vem väljer då MQ som nästa veckas storbonde? Tja, det beror på hur smart han egentligen är.

Om han är så klyftig som han själv vill ge sken av så tar han någon utanför pakten som han själv var så initierad i. Så då återstår Fredrik som hade rollen under den gångna veckan, Johanna eller Haroon.

Det får vi veta imorgon kväll!

Då får vi kanske också veta hur resten av tävlingen kommer att se ut. Jens, Peter, Johanna, Sofie och Haroon ska göra upp om finalplatserna. Och mitt tips ligger fast - jag har jättesvårt att se vem som ska kunna rubba Jens i finalen.

Man kan tycka vad man vill om hans paktande och styrande av sina medspelare men han har egentligen bara spelat spelet som man ju faktiskt FÅR göra. Och jag tror att han har spelat smart.

Smart spelade också Timrå IK i fredags då Mora besegrades i hemmahallen. Dessvärre vann ju också Modo över AIK och dessutom med fler mål så just nu är det Ö-vikarna som har momentum.

På onsdag möter TIK Björköven hemma. Ett Björklöven man inte tagit en enda poäng emot denna vinter. Men, å andra sidan, ett Björklöven som är klara seriesegrare och inte har så mycket att spela för annat än äran och chansen att sätta nytt poängrekord för de två högsta serierna i hockey i det här landet.

Samma kväll spelar Modo mot Tingsryd och ska enligt all expertis vinna enkelt. Därefter återstår för Timrå en bortamatch mot Kristianstad på samma gång som Modo möter Karlskoga borta.

Inte förrän då tror jag att det kommer att avgöras vilka som får spela seriefinal mot Björklöven. Och jag är, som sagt, intte helt säker på att det är bästa scenariot. Kanske är det bättre att ta omvägen via kvalserien och få möta lag tretton från SHL (Oskarshamn eller Leksand)

Näväl, tids nog vet vi även det! Nu vet jag att det är dags för tandborstning och sänggående för imorgon bitti väntar en ny arbesdag .

Därför tackar jag mina trogan ordbrukare för idag och önskar er en angenäm natt i Junosuando, Ljusdal, Långviksmon och Vedevåg. Vi hörs igen! När andan faller på....

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

2 mars 2020 08:50

Jag kände precis som du. Den kaxiga spolingen åkte ut till slut och nu börjar det bli riktigt riktigt spännande. Jag sitter här och tittar ut på snön som vräker ner och blir lite sur för nu har det varit barfläckar i skogen och skare på åkrarna och man har kunnat gå överallt och åka spark på sjön. Inte nog med det, -_Strömavbrott hela dagen ska det vara så den här måndagen känns inte som någon riktig bra dag

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

2 mars 2020 10:02

Låter inget kul alls. Tur att du kan elda o hålla dig varm inne iaf. Snöyra här också men jag sitter ju på ett ombonat kontor o sparar veckans första rond till imorgon med hopp om bättre väder. Annars använder jag firmabilen. Idag stannar jag dock inne!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Tisdag 19 mars 09:38

En gång i den första halvan av sjuttiotalet då min lillebror kanske var 3-4 år hörde han en gång vuxna tala om datum och säga att det var den nittonde. Varefter han genast kommenterade med det lila barnets omedelbara logik att "Då är det väl den ti...

Av Göran - Måndag 18 mars 06:46

Så var det över då! För den här gången. Slutfarmat och avgjort. Och när det nu var som det var är jag väl rätt nöjd att det blev som det blev. Jag var inte särskilt imponerad av någon av finalisterna i förväg men vinnaren var abslout den jag var mi...

Av Göran - Fredag 15 mars 10:16

Idag är en minnesdag för mig. Idag är det åtta år sedan jag och Madame Citroen blev ett par. Visst gnisslade det lite i början med en kupéfläkt som inte funkade och krävde flera reparationer plus bråk med bilfirman som krånglade lite. Men de gav me...

Av Göran - Torsdag 14 mars 10:50

Vet att jag verkat negativ i flera av mina senaste inlägg men det kan inte hjälpas. För en vecka sen skrev jag om domen mot föräldrarna som tvingat sitt lilla barn att dricka ättika som förstörde hennes magsäck så den måste opereras bort. Åtta års ...

Av Göran - Onsdag 13 mars 20:13

Jomen visst gör det ju det! Börjar dra ihop sig som rubriken lyder idag. Kollar på kvällens Farmen och som jag trodde valde Pehr Tim till förstekämpe.  Det var också min första tanke då vi fick veta att han skulle göra ett kämpeval idag.Då fick han...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards