Direktlänk till inlägg 20 juni 2020

Jacke gör comeback!

Av Göran - 20 juni 2020 17:05


Titta, det har kommit en ny! Och den här tyckte jag nog var en av de bästa. Men han kanske fick lite extra inspiration av att det ju faktiskt är midsommar fortfarande. Och då kan jag ju inte låta bli att fortsätta min heliga mission att försöka muntra upp åtminstone de som råkar titta in på min blogg.

Såhär dags har väl de flesta kopparslagare som hemsökte huvuden imorse packat ihop och stämplat ut. Den som har en baksmälla som fortfarande håller i sig nu borde kanske ta en extra funderare på det där med "varannan vatten".

Lite som en flyktig bekant till mig under tonåren som i och för sig inte drack särskilt ofta på den tiden men när han gjorde så gjorde han det ordentligt. På måndagsmorgnarna då han steg på den buss där jag då redan satt hände det att han hävde ur sig att... "Fy fan, vad roligt jag hade i lördags. Jag kommer inte ihåg ett dugg. Och igår låg jag och spydde hela dagen!"

I början fanns det förstås några som skulle tala honom till rätta och om inte annat påpeka att han ju knappast kunde veta att han haft roligt om han inte mindes något. Men det bet inte på Ralf, som han hette. Han fortsatte på samma inslagna väg nästa gång han supit skallen i bitar under helgen.

Ända tills några veckor innan vi skulle sluta skolan för sista gången. Då kom han en måndag och berättade att han nu visste hur han skulle bära sig åt för att slippa baksmällan.

Han och två andra hade startat sin fest med pizza och mellanöl mitt på dagen på lördagen. Därefter fortsatt att dricka kontinuerligt hela kvällen och natten. Somnat hade han gjort "när morsan och mormor gick till högmässan" och därefter sovit tills han väcktes på måndagen av en smått orolig moder...

Därefter predikade han gärna om hur man undviker baksmällan. "Det gäller att hålla fyllan jämn och fin hela tiden och äta nåt rejält innan man börjar dricka på allvar. Och sen att vara vaken så länge det bara går.

Ni gör som ni vill, kära ordbrukare, om ni vill ta till er av Ralfs teorier. Ralf själv lämnade jordelivet innan han ens fyllt 40 år men om alkoholen hade någon skuld till det vet jag inte alls.

Sveriges midja har välsignats med underbart sommarväder, både igår och idag. Om det är samma där du bor tycker jag att du ska gå ut och njuta av den.  Vem vet, de här dagarna kan vara de enda riktigt fina vi får i år!

 
 
Skogsälvan

Skogsälvan

20 juni 2020 18:44

Jag tillhör de fåtal som vaknade utan baksmälla. Alkohol blev det, men i måttliga mängder, vilket får mig att tänka på han som sa att Vem är måtta och varför ska jag dricka med honom:))
Ha en fortsatt fin midsommar

http://www.skogsalvan.bloggplatsen.se

Göran

20 juni 2020 18:48

Haha! Ja, eller han som fick frågan hur ofta han drack alkohol. Han försäkrade då att det bara skedde vid högtidliga tillfällen.
Och vad menades med "högtidliga tillfällen"?
"Tja, det är väl när jag har brännvin hemma!"

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Av Göran - Torsdag 11 april 11:59

Det här blir mitt  sista inlägg som tar upp religioner. För den här gången, åtminstone! Möjligen återkommer jag till ämnet nån gång i framtiden, det får vi se. Jag vill vara tydlig med att jag inte missunnar någon deras tro. Eller att jag tycker ...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards