Direktlänk till inlägg 10 juli 2020

Sommaren som tog semester

Av Göran - 10 juli 2020 13:21

Tänk... för mindre än en månad sedan var det midsommar. Som i och för sig inte firades nästan alls av undertecknad men som följdes av en värmebölja som däckade fler än en i en veckas tid. Jag tänkte då att jag ska försöka låta bli att klaga så mycket för när vi summerar sommaren i september så kanske det var den enda riktigt varma vecka vi fick. Och än så länge verkar det som om VH (Vår Herre) har satt sommaren på paus...

Badstranden här nedanför där jag bor kryllade av folk då som sket i allt vad Corona hette för att få svalka sig i Östersjöns vatten. Nu är den tom och öde, inte ens ungar är där och badar nu. Min tredje semestervecka går mot sitt slut och jag klagar inte. Nejdå, det räcker så bra att få vara ledig. Tropisk hetta klarar jag mig minst lika bra utan.

Men på samma gång önskar jag ju alla semester- och sommarlovslediga att få badväder.

Det har dock inte regnat nämnvärt heller. Nästan så att jag oroar mig en aning för den kommande skörden i svampskogen.

Det blir liksom inte så mycket gjort ändå, fast jag har så mycket fritid. Just idag är det tvättstugedag, som så många gånger förr då jag sitter här och knackar ner oviktigheter medan kläder, lakan och handdukar m.m snurrar i maskinen eller hänger på tork. Men det får vara så. Hörde på TV häromdagen att vi underskattar värdet av att göra ingenting med jämna mellanrum. Att sitta, eller ännu hellre ligga, och bara stirra ut i tomma luften är jättenyttigt för våra hjärnor.

För att tala modernt dataspråk kan man säga att den då uppdaterar sig och reparerar de där små nervtrådarna som slits då vi har mycket att tänka på och att komma ihåg. Optimalt vore förstås att tillbrinag sådan tid i en hängmatta nära vatten, långt från trafik och industrier och andra störande ljud och dofter än gräshoppor, fåglar och annan natur.

Men i brist på det får man väl göra det bästa man kan av det man ju faktiskt har.

En liten tröst i Coronatristessen är ju att fotbollen startat upp seriespelet. Inför tomma läktare visserligen men ändå live-idrott. Och den har startat oväntat bra för mitt lag som spelar i superettan i år. En serie som man leder på målskillnad mot Öster efter tre vinster och två oavgjorda. Och det trots att man inte alls imponerat spelmässigt.

Men man har varit kliniskt effektiva framåt och det är ju det som räknas. Spelmässigt har det dock sett bättre och bättre ut för varje match. Och än så länge är de alltså obesegrade efter fem spelade omgångar.

Bra gjort, särskilt med tanke på att nästan alla s.k experter tippat dem på nedre halvan av tabellen efter att de tappat så många kvalitetsspelare. Men man har fått in några också som visat sig fylla ut tröjorna riktigt bra.

Så nu håller jag mina tummar för att Linus Hallenius ska välja GIF när han nu söker ny arbetsgivare. Han har fått ett kontraktsförslag men har även anbud från IFK Göteborg. Och de pengar han säkert kan få där kan inte giffarna matcha på långa vägar. Men jag är inte säker på att pengarna är det viktigaste. Då han flyttade hem för några år sedan sa han själv att han räknade med att avsluta sin karriär här hos oss. Slå ner bopålarna för gott med familjen.

Sen kom då hans dundersuccé i allsvenskan och proffskontraktet på Cypern. Som givetvis gav Linus själv ett bra påslag på lönen men som dessutom gav GIF Sundsvall ett välbehövligt tillskott i övergångspengar.

Men han kanske "gör en Dahlén" (syftande på Jonathan Dahlén som valde att stanna i Timrå IK trots anbud fran nästan alla SHL-klubbarna) och väljer tryggheten på hemmaplan och närheten till släkt och vänner som han har här.

Nu hör jag centrifugen snurra en trappa ner och det är dags att knalla ner och hänga lakanen på tork.

Sköt om er, kära ordbrukare i slott och koja från Trelleborg till Treriksröset. Och för all del i resten av världen också!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards