Direktlänk till inlägg 12 juli 2020

Söndag morgon på Sveriges midja

Av Göran - 12 juli 2020 07:29

En dryg timme har jag varit vaken. Känner mig ganska pigg också. Sist skrev jag om giffarnas fina start i fotbollens näst högsta svenska serie, superettan. Och igår fyllde man på med ännu en trepoängare. Denna gång borta mot Örgryte.

Klubben från Göteborgs rikemanskvarter. De klassiska arbetarföreningarna IFK och GAIS kommer ju från arbetarområden medan Örgryte väl kan kallas Göteborgs svar på Djurgården. Som väl är ett av stockholmarnas rikemansområden.

Efter en första halvlek som var så avslagen att jag t.o.m nickade till i soffan sista kvarten satte GIIF fart på fötterna i den andra halvleken och tog ledningen efter två snabba mål av skyttekungen Pontus Engblom. Ett resultat som stod sig matchen ut. Och man är fortfarande obesegrade efter sex omgångar. Inte så dumt!

Söndag råder och jag vaknade till en fuktig värld utanför fönstren. Det regnar inte nu men åtminstone en skur har det trillat ner under natten för asfalten på parkeringen är svart av fukt.

Vad ska jag då göra av denna söndag som är sista dagen i näst sista semesterveckan? Nästa gång vi skriver söndag är det dagen före nästa arbetsdag. Tja, det får vi väl se. Har inte planerat något förutom dagens middag som blir köttfärslimpa med gräddsås och nypotatis. Willys hade vrakpris på blandfärs igår så jag köpte mig ett kilo med tanken att rulla köttbullar av den. Men nu har jag ändrat mig, det går fortare och enklare med köttfärslimpa och det är dessutom evigheter sedan jag lagade det.

Inte heller för kommande vecka har jag så värst mycket planer. Dock ska jag någon dag ta mig in till stan och besöka In-gallerian där Clas Olsson flyttat sin butik för ett par år sedan. Förut höll de till i hamnen och det var lätt och smidigt att besöka dem, lätt och smidigt att parkera. Men det får gå det här också.

Av min arbetsgivare fick vi ju alla i vintras ett presentkort på just In-gallerian (50-60 butiker) på 350 kr. Det tänkte jag använda till att köpa mig en ny rakapparat eftersom min gamla tagit slut. Den tar knappt laddning och skären börjar bli slöa så det är dags att uppdatera sig. 350 spänn räcker inte riktigt men då får jag väl lägga på ur egen ficka. Men inte idag för idag är det stängt. Det märkte jag förra söndagen då jag tänkte uträtta samma ärende. Bara vissa butiker i gallerian är öppna så det får bli på en vardag istället.

Därmed önskar jag trevlig söndag till mina kära ordbrukare världen över. Vi ses!


 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

15 juli 2020 16:42

Du får väl njuta av sista semesterveckan då även om du inte haft mycket till finväder och jag tycks tänka att du inte ens tagit något bad i havet eller kan man inte bada utanför hos er. Det lär väl vara alldeles för mycket utsläpp av fabrikerna kanske. Här kan vi bada men nu är det lite för kallt för mig. Det är väl så där 17 grader och inte så njutbart.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

16 juli 2020 10:10

Nej, inget bad ännu i år. Och man kanske kan kalla det bräckt vatten som finns på min närmaste strand. Den ligger vid Östersjön men också precis vid Ljungans utlopp i havet så vattnet är väldigt lite salt. Men tack vare Ljungan är det också rent trots närheten till framför allt Akzos fabrik strax söder om stranden. Däremot ligger det säkert hundra år av gamla miljösynder på botten lite längre ut. Arsenik, svavel, kreosot och annat smått och gott...

 
wiolettan

wiolettan

15 juli 2020 17:50

Ojdå, har det gått så fort med din semester.
Hoppas att du har haft några fina veckor, inte allt för varmt, utan lagom, annars får du lita på att denna vecka blir så.
Håller med om detta med köttfärsen. Rulla köttbullar, så otroligt tråkigt och köttfärslimpa brukar bli så god så.
Fint att få ett presentkort till en ny rakapparat, men värre att summan var för liten. Arbetsgivaren visste förstås inte var priserna låg, eller hade ingen aning om att din gamla apparat är näst intill oduglig.
Ha en finfin semestervecka.

http://wiolettan.bloggplatsen.se

Göran

16 juli 2020 10:06

Tror att det var fjärde året i följd som vi fick dessa presentkort i julklapp av företaget. Man får förstås köpa vad man vill för slanten och att jag la dem på en ny rakapparat var ju mitt eget val. Man kan ju också se det som att jag "bara" pröjsade en femtiolapp för den och då kommer ju saken genast i en annan dager!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Torsdag 28 mars 13:42

Det moderna bondfångeriet börjar ta sig nya skepnader! Bara idag har jag anmält fyra annonser på FB där den ena utgav sig för att vara Youtubern och infuensern Joakim Lundell, alias Jockiboy, i en intervju hos Bianca Ingrosso. Man hör att det är ha...

Av Göran - Onsdag 27 mars 19:23

Måndagen och tisdagen liksom bara försvann. Och snart har väl även onsdagen följt i deras spår. Det grämer mig en aning att när jag nu äntligen hittade ett sätt att se all ishockey i hela Europa och även i Nordamerika helt gratis så är favortlaget ut...

Av Göran - Tisdag 26 mars 09:50

God Tisdagförmiddag på er, kära ordbrukare! Den här dagen började  tidigt. Redan halv fem vaknade jag utan att kunna somna om. Låg dock kvar ändå i en halvtimme innan naturen krävde uppstigning. En dusch och en kopp kaffe och sen byta lakan i sänge...

Av Göran - Fredag 22 mars 11:29

Nu är han äntligen här, mitt allra första barnbarn! Han skulle ju ha kommit igår egentligen men han tog sån tid på sig att det hann bli fredag. Lik sin pappa är han och givevis det mest fantastiska barn som någonsin fötts! Precis som ALLA barn både f...

Av Göran - Torsdag 21 mars 11:42

Jamen, det har ju liksom bllvit lite av en tradition att jag lägger ut "21/3" av och med Dan Hylander och Raj Montana Band när datumet infaller. Den har passerat 40-stecket och Dan själv fyller sjuttio i år om jag inte minns fel. Men både han och låt...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards