Direktlänk till inlägg 11 november 2020

Om Corona samt lite om möss och människor

Av Göran - 11 november 2020 21:52

November! Ja, jag säger det igen! Du som läser regelbundet här vet ungefär vad jag menar. Vad är det med den här jävla månaden egentligen? Allt skit tycks hända just i årets näst sista månad. Vilket bekräftas nästan dagligen då jag tittar i det förnämliga närhistoriska tidsdokument som bloggens backspegel utgör. Ni vet den där lilla kolumnen med "För ett år sedan" eller så många år som man nu varit aktiv här. Bara häromdagen var det årsdagen av Åka Catos bortgång, idag är det fyra år sedan Leonard Cohen lämnade jordelivet. Och detta år kom alltså den där förb... Covid 19 och berövade oss Sven Wollter. Även kallad den siste kommunisten. Kommunist eller inte så har han i flera decennier varit en av våra främsta skådespelare. Han fick visserligen ett långt och förhoppningsvis spännande och intressant liv, 86 år är ju ändå fortfarande en ganska aktningsvärd ålder. Men jag tycker ändå att det känns sorgligt att han är borta.

Och den där förbannade pandemijäveln lär ju inte nöja sig med det. Tvärtom har jag känslan att den håller på att ta ny fart och kanske bl än värre än någonsin. Och sen detta förb... tandläkarväder på det också!

Jag sjönk ner i soffan strax före klockan sju ikväll för att se allsvensk hockey mellan Almtuna från Uppsala och Timrå IK.

Då får jag veta att matchen stoppats strax innan den skulle ha börjat och skjutits upp. Under kvällens gång går media ut med informatonen att 13 personer (spelare, ledare och funktionärer) i Almtuna testats positivt för Covidviruset.

Och jag måste ju säga att jag blir lite betänksam. Timrå IK har alltså bussat ner spelare och ledare 30 mil, bytt om och gått ut på isen för uppvärmning innan match då man får beskedet att det inte blir någon match. Kan det verligen vara så att provesultaten för tretton personer kom samtidigt alldeles innan matchstart? Tycker att det luktar dålig framförhållning och i min regelbok borde Almtuna tvingas att lämna walk over och de tre poängen borde tillfalla Timrå. Fast rent sportsligt så är det förstås ärligast att man spelar om det. Så matchen är uppskjuten på obestämd tid. Och den senaste tidens utveckling gör mig orolig för att förbundet kanske blåser av allt seriespel som i våras.

Strunt, kanske du tycker. Och med tanke på alla de som blir sjuka och t.o.m får sätta livet till p.g.a Coronan så är förstås inte hockey och annan idrott viktigare än att stoppa smittspridningen.

Hörde också ikväll att regeringen vill införa alkoholförbud på krogarna efter klockan tio på kvällen. Och det finns garanterat folk som blir stortokiga över det också. Jag kan dock förstå tanken med det. Krogar och nöjesetablissemang måste ju vara smitthärdar som överträffar det mesta. Och särsklit under alkoholens inverkan har ju många en tendens att tappa omdömet på flera sätt. Några vill slåss medan andra vill kramas till höger och vänster och så sprider man smittan som man kanske inte ens vet att man bär på.

Coronan har också satt tillfälliga käppar i hjulet för mitt hemma-arbetande. En av de ordinarie i portvakten har satts i karantän eftersom hennes son diagnostiserats med Covid 19. Därför har jag sedan i måndags vilarierat där och ska så göra veckan ut.

Men det kan mycket väl vara mitt allra sista vikariat där för företaget har fått för sig att man ska outsourca portvakten till ett vaktbolag. Det handlar inte om att man ska spara pengar utan ledningen har fått för sig att det inger en annan respekt och aktning hos kunder, leverantörer och besökare om de möts av uniformerad personal med vaktbolagets logga på kläderna än befintlig personal. Detta vill man genomföra med start redan vid månadsskiftet november/december. Det betyder att vaktbolagets personal måste utbildas i allt som tjejerna gör idag. Och det är inte lite, kan jag säga. För utom att släppa in  och ut leverantörer, entreprenörer, kunder och andra besökare samt att sköta telefonväxeln och posthanteringen har de tusen andra uppgifter som var för sig inte är så betungande  men sammantaget så räcker det mer än väl för att hålla dem sysselsatta fem dagar i veckan.

Vår ledning liksom vaktsbolagets ledning tror dessutom att det räcker med en person för att klara allt det som två väldigt rutinerade och kunniga damer sköter idag. Att allt löser sig bara man har folk i nån sorts uniform där.

Det finns ett gammalt hånfullt uttryck som säger...;"Att styla en Volvo 740 är som att sminka en gris"

Det talesättet associerade jag genast till då jag fick höra om företagets planer. För mig låter det där verkligen som att "sminka en gris"!

Ännu är det inte förhandlat men vi vet ju alla att i en MBL-förhandling kan ju företaget köra rakt över oss oavsett vilka argument emot som vi tar fram. Så det är väl bara att hoppas på att de lyssnar till våra varningar och drar tillbaka förslaget. 

Som om inte det vore nog så har huset där bl.a portvaktslokalen finns invaderats av möss. Kanske söker de sig bara inomhus för att slippa kylan ute eller så är det VH;s (Vår Herres) straff mot företaget för deras ondskefulla planer. Skadedjursbekämparen var där i förra veckan och satte ut fällor och lade ut gift så nu vilar likstanken sur och äcklig i foajén och korridorer och kontor, De där små gynnarna tar sig ju in i väggar och trossbottnar hur lät som helst och har de då fått i sig råttgift så dör förstås några där också och då blir det inte så lätt att få bort varken dem eller lukten.

Tack och lov har vi inte sett några inne hos oss i vaktlokalen och känner heller ingen lukt där.

Nej, nu ska jag inte tynga er mer med min negativa attityd och tankar utan gå och borsta tänderna och lägga mig och vänta in John Blund. Jag har öppningen imorgon och måste vara på plats 10-15 minuter innan klockan sex så det gäller ju att få sina timmar i horisontalt läge.

Så... Mina kära ordbrukare i Väckelsång, Tomteboda, Molkom och Hunnebostrand - akta er för Corona, för möss och för inkompetenta företagsledningar. Tack till dig someventuellt orkade läsa skiten ända hit. Härmed bbefriar jag dig från ev. lidande som jag förorsakat dig!

Godnatt! 

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

12 november 2020 15:43

Nog är det typiskt. Man frågar aldrig dom som verkligen vet. Verkar ju inte vara riktigt klokt men faktiskt typiskt. Vet att både du och Kinabror är tokiga i sport men för faan. Massor av fotbollspelare och hockyspelare är smittade och smittar andra. Kan gammelfolket få var instängda i månader så kan man väl i alla fall sluta spela och inte smitta ner varandra. Så tycker jag i alla fall.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

12 november 2020 16:27

Jag kan ju inte säga emot heller även om jag hoppas att idrotten kan hantera det lite bättre. Men visst, liv o hälsa går såklart före allt annat. Jag bara passade på att gnälla över det med när jag nu ändå var igång. OCH.... Din förra kommentar här lyckades jag schabbla bort på nåt vis. Vet ej hur men så är det

 
Gun

Gun

14 november 2020 10:35

Tycker det är oansvarigt att dra ihop till match när spelare har testats mot Corona . Dom ska vara satta i isolering fram tills de fått svar och visst kan dom fått svaret samtidigt om de tog provet samtidigt som troligt är. Själv är jag isolerad fram till jag får mitt svar och det är dom jätte tydliga med att man inte får träffa någon. Trist att man inte respekterar och därför ökar smittan. Gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

Göran

14 november 2020 10:37

Rätt! Liv o hälsa ska alltid vara viktigast!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Torsdag 28 mars 13:42

Det moderna bondfångeriet börjar ta sig nya skepnader! Bara idag har jag anmält fyra annonser på FB där den ena utgav sig för att vara Youtubern och infuensern Joakim Lundell, alias Jockiboy, i en intervju hos Bianca Ingrosso. Man hör att det är ha...

Av Göran - Onsdag 27 mars 19:23

Måndagen och tisdagen liksom bara försvann. Och snart har väl även onsdagen följt i deras spår. Det grämer mig en aning att när jag nu äntligen hittade ett sätt att se all ishockey i hela Europa och även i Nordamerika helt gratis så är favortlaget ut...

Av Göran - Tisdag 26 mars 09:50

God Tisdagförmiddag på er, kära ordbrukare! Den här dagen började  tidigt. Redan halv fem vaknade jag utan att kunna somna om. Låg dock kvar ändå i en halvtimme innan naturen krävde uppstigning. En dusch och en kopp kaffe och sen byta lakan i sänge...

Av Göran - Fredag 22 mars 11:29

Nu är han äntligen här, mitt allra första barnbarn! Han skulle ju ha kommit igår egentligen men han tog sån tid på sig att det hann bli fredag. Lik sin pappa är han och givevis det mest fantastiska barn som någonsin fötts! Precis som ALLA barn både f...

Av Göran - Torsdag 21 mars 11:42

Jamen, det har ju liksom bllvit lite av en tradition att jag lägger ut "21/3" av och med Dan Hylander och Raj Montana Band när datumet infaller. Den har passerat 40-stecket och Dan själv fyller sjuttio i år om jag inte minns fel. Men både han och låt...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards