Direktlänk till inlägg 21 januari 2021

Snöfallets dag

Av Göran - 21 januari 2021 11:20

Nu är han borta! Den där blonda farbrorn som regerat i Amerika i fyra år och ställt till med oreda inte bara där utan runt om i världen på andra håll också. Inte minst för mig personligen då min arbetsgivare drabbades av hans sanktioner mot den ryske oligark som äger företaget. Indirekt drabbade ju sanktionerna mig och resten av personalen eftersom de medförde att en massa aktörer på den s.k marknaden inte fick göra affärer med oss. Inte sälja till oss och inte köpa av oss heller. Men som alltid, hur djupa och svårare kriserna än är, så överlevde vi.

Det där företaget är lite som Särimner, galten i nordisk mytologi som vikingarna slaktade och åt med stor aptit varenda dag och nästa morgon stod han ändå där i sin  stia och mumsade ur sin matho.

Det är visst kramens dag idag. Ingen dum idé alls, tycker jag. Men samtdigt är det väl lite synd att den behövs. Nog borde vi väl kunna klara av att krama oom varanra ändå? Utan att det är speviell dag utsedd till det.

Här på mina breddgrader är det snöskottningens dag. Han däruppe har visst överskott på snö och har kastast ner den över Sveiges midja så till den milda grad att man gått ut i lokalradion och uppmanat folk att hålla sig hemma. Jag hade itd hos Specsavers på förmiddagen men de ringde och bokade om för optikern som skulle serva mig kunde inte ta sig ut med bilen och skulle därför bli sen om hon kom dit alls. Vaktmästarna var här med traktor och skottade infart och parkering för några timmar sedan men det syns knappt längre så de måste väl komma tillbaka.

Det är också tvättstugans dag och jag ska strax ner och hänga lakan på tork. Andra lediga dagen fastt gårdagen räknas egentligen inte eftersom man sover bort en stor del av dagen när man sliutar klckan sex på morgonen.

Nästa gång jag börjar jobba är måndag morgon och jag gruvar mig redan. Jag har varit inne på det en gång förut men det bli bara mer och mer tydligt att det skiftlag jag trivdes så bra med för ett par år sen är helt förändrat. Delvis kanske det beror på att de delat upp oss i fler lokaler så vi sitter i mindre grupper då vi äter, fikar eller vilar. Men mest beror det nog på att de flesta av de människor som försvunnit var såna som jag trivdes med och gillade. Medan ett par stycken av de nya är såna som jag nästan kan lova att det kommer att skära sig ordentligt med förr eller senare. Den ena av de unga bessserwissrarna jag skrev om för ett tag sen ställde sig på sista natten och ville förklara några väldigt grundläggande frågor för mig under vår sista natt. Jag lyssnade tålmodigt innan jag tackade honom med lätt ironisk ton och sa att eftersom jag "bara" jobbat där i 45 år var jag väldigt tacksam att han förklarade sakernas tillstånd för mig. Flera av de andra veteranerna skrattade men på besserwiern själv förstod jag genast att ironin var helt bortkastad. Han fattade inte alls att han trampat i klaveret utan fortsatte att mala på tills en annan av oss lite äldre helt enkelt tröttnade och bad honom hålla käften.

Jag har ännu inte beklagat mig inför chefen men om mannen ifråga fortsätter på samma sättt blir jag nästan tvungen att be henne undvika att para ihop mig med honom eller med hans polare.

Nåja, jag har ju varit med så länge att jag vet att sånt där öser sig med tiden. Grupptrycket tar hand om det mesta när det gäller såna där avarter. Gruppen formar till slut även de envisaste "Bror-Duktig-typerna" och tvingar dem att rätta in sig i ledet eller åtminstone tona ner sig en aning.

Nu ska här hängas lakan så jag slutar här. Hade ju egentligen inget att skriva om men som så ofta förr så skrev jag ändå. Skyll dig själv om du läste hela vägen!

Ha en fortsatt fin torsdag i Väckelsång, Lenhovda, Sangis och Skags Udde! Vi ses!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards