Direktlänk till inlägg 30 januari 2021

Tom P-plats

Av Göran - 30 januari 2021 11:00

När jag tittar ut genom mitt sovrumsfönster är det något som saknas idag. Hon står inte på sin parkeringsplats, min kära Madame Citroen. Nej, hon står på en billyft i ett avsides garage på andra sidan stan. 

En händig arbetskamrat åtog sig ju att reparera de fel som bilprovningen anmärkte på och glad i hågen åkte jag dit vid 13-tiden igår. Fick vänta utanför i en halvtimme eftersom han blivit försenad men sedan satte han igång.

Höger styrled byttes i en grisblink. Fort och geschwinnt fick han loss den gamla och än fortare var den nya monterad. Då var det vänster spindelled som var på tur och nu satte "makterna" in sina hinder. Det tog nästan 2½ timme bara att få loss den gamla trots både slägga och varmluftspistol och det var heller inte helt smärtfritt att få den nya spindelledan på plats.

Sen... visade det sig att den där handbromswiren som besiktaren påstått borde räcka att smörja upp lite  istället var helt körd så det var ju tur att jag räknade med det och hade köpt en ny wire. Men det var inte nog med det utan P-bromsfunktionen i själva bromsoket hade också gett upp varför ett nytt sådant måste inhandlas för dryga 1500 kr.

Sen.... skulle den gamla "vajern" dras ut från sitt skyddande kopparhölje och det låter ju busenkelt men se det var det inte alls. Den satt som hälleberget och vid det laget var klockan nästan sju på kvällen och jag hade redan missat ungefär halva matchen jag tänkt se på TV mellan Timrå och Tingsyd. Fem timmar hade jag då spenderat i kamratens verkstad utan varken mat eller ens kaffe så jag beslöt att ge upp för dagen och ringa min tama husmekaniker som just slutat sitt dagskift på fabriken. Och givetvis ställde denne fantastiske man upp och kom och hämtade mig.

Och inte nog med det, han lät mig även springa in och proviantera lite på Willys i Birsta och även på Systemet.

Barskåpet har varit tomt sedan nyår och jag kände att jag kunde behöva ett glas vin eller två vilket jag ju också fick efter många om och men.

Så nu väntar jag bara på beskedet att jag måste skaffa en wire till samt kopparrören de ska löpa genom för att få min älskling körbar igen. UNgefär en tusenlapp till i så fall.

När jag så äntligen kom hem igår kväll efter tre timmarsr sömn efter sista nattskiftet följt av 5-6 timmars väntan i en småkall bilverkstad var det skönt att få slå ner ändan på datastolen och se highlights från hockeymatchen som jag missat. Det är den andra på hela säsongen jag inte kunnat se så det är väl inget att gnälla om.

Därefter tittade jag ifatt på först Farmen och sedan även Torpet medan jag smuttade på mitt glas med rödtjut och åt en brödbit med god ost på. Halv ett på natten vaknade jag sittande på datastolen och steg förstås genast upp och borstade tänder och allt det där andra man gör innan man kryper i säng. Vaknade väl till strax före sju men lyckades faktiskt att somna om så jag steg inte ur sängen förrän vid halv tio itdag. Ovanligt för att vara jag!

Så nu får vi se när jag får tillbaka mitt hjärtas gråa dam. Har lovat min son att göra tacos till middag och tror jag fick med mig allt vi behöver och inte redan hade hemma när jag handlade igår kväll.

Matchen missade jag men det kommer ju en ny på onsdag kväll. Förhoppningsvis börjar den först kl. 19 för då hinner jag garanterat hem från jobbet. Jobbar nattfri skiftcykel då, "bara" tre dagskift och därefter sex dagar ledigt innan det åter är dags för tre nätter. Tycker fortfarande att den nya skiftgången är lite konstig och gillar den inget vidare. Men jag är inte ensam så kanhända vi kan få den förändrad med tiden. Sexskiftet med 14-dagars ledighet var 34;e dag lär vi inte få tillbaka i brådrasket för även om företaget skulle räkna fram att de tjänar på det i längden så är det ju liksom lite prestige  i det hela också. Det var de som krävde att vi skulle byta skiftgång så de kan ju inte komma och begära återgång redan ett år efteråt...

Därmed önskar jag fortsatt trevlig helg till mina kära ordbrukare i Simlångsdalen, Klimpfjäll, Mörbylånga och Åmål. Samt givetvis i alla andra metropoler, bondhålor och avkrokar i världen. Vi ses!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards