Direktlänk till inlägg 16 februari 2021

Mördarskiften är över

Av Göran - 16 februari 2021 09:47

Nu har jag gått varvet runt i det nya skiftschemat som råder på jobbet. Och inte bara det, jag har gjort min andra nattvända. D.v.s den där man jobbar fredag, lördag och söndag natt. Och kan konstatera att just den är pest och pina. Två nattskift räcker alldeles utmärkt för att ta energin ur kroppen på vem som helst. Så när jag gick av sista natten igår morse var jag mer död än levande då jag åkte hem på morgonkröken.

I vanliga fall brukar jag varva ner vid datorn en timme eller så innan jag försöker sova. Men igår hann jag bara starta upp den så insåg jag att det inte var att tänka på utan det var bara att låta kroppen kraschlanda i sängen.

Men inte för länge, förstås. Man vill ju kunna somna på kvällen också.

Den här gången innebar inte det några bekymmer alls. Efter att han tittat ifatt på både Farmen och Torpet blev det tidig kväll där jag landade på kudden innan klockan ens slagit halv nio. Sov sen som en gris till en kvart i sju imorse då det avr dags att gå till tvättstugan. Trött, trött om än inte lika trött som igår kommer även dag två i min fem dagar långa frivecka att bli mer eller mindre förstörd av att jag inte orkar ammat än att ta det lugnt.

På Farmen fick vi se en riktig fajt i tinget igår. Mary fick åka hem sedan Linnea visat imponerande styrka och uthållighet i "Säcken". Efter den kampen tvivlar jag på att någon av de andra tjejerna vill möta henne i en styrkegren.

Ny storbonde blev glädjespridaren Philippe, mannen som hela tiden är ett enda stort leende och hela tiden har så nära till skratt. Han kan säker komma att gå väldigt långt. tror jag, om han nu inte gör bort sig totalt som storbonde.

Ingen av grabbarna slår honom där muskler är inblandade och vad jag har förstått på de andra deltagarna är han dessutom flitig med att studera bondepraktikan för att bli lika vass när det kommer till kunskap.

Och jag måste ju säga att jag inte skulle missunna honom att vinna hela klabbet eftersom han dels ger ett så sympatiskt intryck och dessutom inte är rädd för att hugga i och jobba hårt. En spännande vecka som följer!

Timrå IK som skämt bort sina suportrar med långa rader av segrar tycks ha gått in i en period då det går lite tyngre. Många fans var besvikna då man förlorade hemma mot AIK efter förlängning i söndags.

Men jag tar det lugnt. Är nästan helt säker på att de just nu är inne i en stenhård träningsperiod med syftet att alla ska vara i bäst tänkbara form då play-off-spelet om SHL-platsen börjar. Plus det faktum att lagets kanske bäste back är skadad och står på sidan sen ett bra tag samt att två viktiga forwards dragit på sig avstängningar efter utvisningar.

Mot AIK lät man till sist två juniorer få komma in och spela lite för att avlasta det ordinarie manskapet. Något jag anser att de kunnat göra mer och i ett tidigare skede så man inte överbelastar de som ska dra ett tungt lass i slutspelet sedan.Seriesegern är ju i stort sett klar så varför inte lufta några fler talanger och ge dem lite förtroende utifall man drabbaas av fler skador och avstängningar längre fram?

Dagen idag lär inte innehålla så mycket mer än tvättstugeplikterna, sista maskinen snurrar för fullt i detta nu. Har tagit fram torskfiléer ur frysen som ska dubbelpaneras och stekas till middag. Ska röra ihop en remouladsås och koka potatis till dem så är dagens middag klar.

Förhoppningsvis kan jag under morgondagn återvända mer till de levandes skara när jag sovit ifatt efter monstervändan med tre nattskift. Sexskift, kom tillbaka - Allt är förlåtet!

Ha en fin tisdag, kära ordbrukare i Månkarbo, Dingtuna, Robertsfors och Järpen. 

Vi ses! När andan faller på...

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

18 februari 2021 10:45

Jag tycker att det är skamligt att folk ska jobba på nätterna och förstöra sina kropp på det viset. Vi är ju ett modernt land och det är skadligt att jobba skift och speciellt på nätterna. Fy sjutton säger jag. Jag skulle på tandop idag men tandläkaren var sjuk så det blev inte. Ska städa istället. Ibland måste man ju.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

18 februari 2021 14:37

Nu är det ju på det sättet att den verksamhet som min arbetsgivare driver måste gå dygnet runt, året om. Stänger man ner fabriken så fryser smältugnarna ihop och det kostar ett par miljoner per ugn att starta om dem. Och totalt finns det nästan 300 ugnar så då förstår säkert alla att det inte bara är att trycka på strömbrytaren och gå hem. Men visst har du rätt i att det är onaturligt för människan att arbeta på natten. Vi är gjorda för att sova då. Städa ska jag göra nästa gång jag blir ledig. Om jag orkar...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards