Direktlänk till inlägg 26 februari 2021

Fredag på Sveriges midja

Av Göran - 26 februari 2021 22:46

En lättare Farmen-abstinens har inträtt, precis som den brukar på fredagar. Tycker lite synd om trevlige Philippe som än en gång blev förstekämpe. Blir intressant att se på söndag vilken taktik han väljer. Försöker han att testa sina kunskaper genom att välja en tjej? Eller chansar han på att någon av grabbarna vågar välja Sågen eller Kannan mot honom i Tinget? Spännande!

Men att välja en manlig medtävlare garanterar ju inte att den personen inte väljer kunskap som förra gången. Man behöver bara titta på honom så förstår vem som helst att kommer det till råstyrka så har ingen av de andra manliga deltagarna en chans mot honom. Så... hur bra står han sig i kunskapsgrenen? Vad jag förstått på de andra deltagarna har han pluggat bondepraktikan lika mycket eller mer än någon annan.

MEN... då ska man komma ihåg att svenska inte är hans förstaspråk vilket innebär att han måste översätta alt han läser först innan han memorerar det. Och då kan språket bli det som fäller honom i Tinget.

Hoppas verkligen att det inte blir så för han är en av mina favoriter till slutsegern. Annars hoppas jag att torparna får fler chanser att slå sig tillbaka in på Farmen. Gårdskampen denna vecka var ju den sista men kanske har TV4 någon väg även för torparna att blanda sig i slutstriden. I så fall hoppa jag en del på Helena, det värmländska yrvädret som både är kunnig, stark och teknisk.

Kunnande, styrka och teknik visade Timrå IK igen ikväll då arvfienden Modo betvingades på bortaplan med fyra mål mot noll. Förra matchen borta var mot AIK som vanns med dubbla siffrorna, 0-8.

Nu är seriesegern säkrad, även teoretiskt och resten av grundserien kan man ägna åt att hitta nya sätt att göra mål i powerplay eller sätt att inte släppa in mål.

Man har även chansen att slå Björklövens poängrekord från förra vintern. Har för mig att de stannade på 121 poäng då och Timrå har 108 nu och 27 poäng kvar att spela om. Så om man vinner fem av de sju matcher som återstår så går man förbi Björklöven även på det området. Nu tror jag väl kanske inte att det är något som är viktigt för dem men visst vore det ju roligt att få ta det rekordet.

Sälv är jag dock skitnöjd med att framför TV;n få avnjuta hur de spelar skjortan av motståndarna oavsett om de heter Modo, AIK eller nåt annat.'

Nu stundar snart läggdags. Jag har redan konstaterat att Euro-Jackpoten inte gick in den här veckan heller i likhet med mitt travspel på V64 på Boden-travet. Där hade jag tre rätt men det ger ju inga pengar. På Euro-jackpot hade jag talgrannen till fyra av de vinnande numren men det ger ju heller inga miljoner.

Så det är bara att bita ihop och hoppas på morgondagens V75. Då ni, då jävlar....

Därmed tillönskas mina kära ordbrukare en angenäm natt och helg i  Lenhovda, Rotebro, Mattmar och på Ölands södra udde. Eller var ni nu befinner er!

Vi ses igen! När andan faller på

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

27 februari 2021 11:01

Helena eller philip hoppas vinner.Spännande att se vad dom gör med torpetfolket nu.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Av Göran - Torsdag 11 april 11:59

Det här blir mitt  sista inlägg som tar upp religioner. För den här gången, åtminstone! Möjligen återkommer jag till ämnet nån gång i framtiden, det får vi se. Jag vill vara tydlig med att jag inte missunnar någon deras tro. Eller att jag tycker ...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards