Direktlänk till inlägg 11 mars 2021

Nya Farmarfunderingar

Av Göran - 11 mars 2021 20:18

Torsdag råder över landet liksom tydligen snöstorm. På radion i bilen på väg till jobbet imorse hörde jag om snöstorm i Småland och på västkusten samt det som ligger däremellan. Nu har den nått mina trakter. Inte snöar det väl så våldsamt men blåser gör det så att det tjuter i knutarna. Det är inte många meter mellan min parkeringsplats och porten till huset jag bor i men jag hann ändå frysa riktigt duktigt på vägen emellan då jag kom hem från jobbet.

Fick köra trucken idag igen och då mår jag ganska gott även om det är väldigt mycket att göra och man kan inte unna sig varken många eller särskilt långa pauser om man ska hinna klart. Klart hann vi dock med en dryg timmes marginal så jag hade t.o.m tid att åka till fordonsverkstaden och spola rent trucken. Vilket vi alla SKA göra varje skift men som sällan hinns eller orkas medFarmen närmar sig finalveckan och som väntat blev Allan förstekämpe. Så på söndag blir det spännande att se vem han väljer att tampas mot. Känner mig nästan helt säker att han inte tar Daniel. Erik är storbonde och därmed fredad. Återstår Philp och tjejerna. Vilket i sin tur skulle innebära att det kommer att handla om kunskap i Tinget på söndag. Väljer han Malin eller Linnea är det ju stenklart, såna är reglerna och Philip vågar knappast utmana Allan varken i kannan eller sågen. För mig är det egentligen lite märkligt att han klarat sig kvar så länge.

Han verkar ju vara en snäll och vänlig människa, inget fel så, men... Äsch, jag säger det rent ut; I mina ögon så gör han inte många knop när det kommer till arbete. Han får mig att tänka på en liten historia som min f.d svärfar berättade ibland. En bonde i byn där han växte upp hade anställt en ny dräng som arbetade så sakta vad han än gjorde att bonden till sist ilsknade till och skrek åt drängen: "Gör du precis allting långsamt, dina lata jävel?"

Drängen tittade då upp och funderade en kort stund innan han svarade: "Nä, inte allt! Jag blir väldigt fort trött!"

Lite så är det ju också med Farmen-Philip, han blir trött av nästan inget arbete alls.

Hur han har det med kunskaperna kan jag förstås bara gissa men gissningen blir att han inte precis har hårdpluggat i bondepraktikan och då blir han ett enkelt byte även på det området för Allan. Så Philip får mitt tips som andrekämpe

Och om jag skulle tippa slutsegrare i nuläget så är det nog Daniel som får tipset. Jag gillade inte honom riktigt från början men han har vuxit i mina ögon. Inget falskspel eller paktande från hans sida utan sina amuletter har han förtjänat på ärligt sätt.

Timrå lyckades förlora hemma mot Modo igår och på FB-grupperna som följer klubben är många missnöjda över att man missade att slå Björklövens poängrekord från ifjol. Jag bryr mig inte ett smack om sånt, det enda viktiga för mig är att man vinner sista matchen för säsongen. Gör man det så betyder det att Timrå är tillbaka i den högsta serien därjag vill att de ska vara. Och går man upp så tror jag man har alla chanser att hänga kvar och etablera sig igen som ett stabilt SHL-lag.

En arbetsdag skiljer mig nu från nästa frivecka som är den längsta i det nya schemat. Sju hela dygn! Vi slutar fredag kl. 18 och börjar igen nästa fredag, samma tid. Då är det tre nattskift som gäller.

Men innan dess ska hockeyallsvenskan spelas färdigt med bortamatch imorgon kväll i Västervik och avslut hemma mot AIK på söndag.

Så därmed stänger jag butiken för idag och går för att fylla vatten i snarkmaskinen (så luften den ger mig håller rätt fukthalt), borsta tänderna och krypa ner mellan svala lakan så jag orkar upp vid halv fem.

Sov gott, kära ordbrukare i slott och koja i världens alla hörn, utan att nämna några just idag.

Vi ses! När andan faller på...

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

13 mars 2021 09:10

Hoppas att Philip åker ut för skulle en sådan lathund vinna farmen skulle jag verkligen bli besviken. Han gör inte många knop den killen. Här har det stormat och snöat så det blir väldigt dåligt med motionen. Visserligen går jag bort till Kinabror för att äta var annan dag men annars håller jag mig inne. Jag hatar storm. Idag är det lite lugnare men ingen sol. Jag är hundvakt för alla tre bröderna är i väg och fiskar. Hoppas att han kommer hem med några fina rödingar eller öringar.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

13 mars 2021 09:34

Håller tummarna för att du ska bli belönad med så fin fisk

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards