Direktlänk till inlägg 26 mars 2021

Väntans tider - 2

Av Göran - 26 mars 2021 08:44

Är tillbaka där jag var sist jag skrev något här. Tillbaka i väntans tider. Men kanske lite mer ödmjuk den här gången. Måndagens storseger hemma mot AIK hade ju fått tuppkammen att växa, inte bara på mig och de flesta andra supportrar, men tydligen också på de flesta av spelarna i Timrå. Det gick kanske lite för enkelt i måndags och vi trodde nog att vi skulle vinna lätt i tre raka matcher. Men i förrgår kväll mötte vi ett AIK som hade käkat taggtråd och som dessutom hade en överjävligt bra målvakt. En sån där som vinner matcher nästan helt själv. Och då gick det mesta i baklås för Timrå som, med ett fåtal undantag, såg ut som vilsna juniorer mot fullvuxna män på andra sidan planen.

Så nu hoppas jag att man har "taggat till" inför kvällens bortamtch på klassiska Johanneshov i Stockholm.

Vi har dock redan vunnit två matcher där denna vinter, den ena med hela 8-0 så att det är fullt möjligt vet både vi och AIK. Så nu ska det verkligen bli spännande att se hur kvällens drabbning slutar.

Tittade på VM-kvalet i fotboll mot Georgien igår kväll och Sverige kom undan med blotta förskräckelsen mot ett vilt krigande Georgiskt landslag. Det blev vinst till slut med 1-0 men det var också nästan det enda glädjeämnet med den matchen. Spelet var inte mycket att hurra för. Våra väletablerade stjärnor blev ifrånsprungna ideligen av snabblöpande motståndare.

Det var också Kung Zlatans återkomst i blågula dressen och hans framspelining till matchens enda mål var förvisso en delikatess men så mycket mer än så åstadkom varken han eller lagkamraterna.

Nåja, tre poäng är ju tre poäng oavsett hur de erövras. Och jag har svårt att se att ett svenskt landslag kan spela så mycket sämre än de gjorde igår. Så.... det kan väl bara bli bättre, antar jag.

Lönen kom... och gick nästan lika fort. Betalade mina räkningar imorse och nu är man nästan lika fattig igen som i förrgår, dagen innan lön. Fast jag ska inte gnälla. Jag har bunkrat upp ordentligt så kyl och frys är välfyllda och Madame Citroen har full tank så inte är det sååå synd om mig.

Lagade dessutom rotmos med fläsklägg igår igen och ni ligger två matlådor med orange innehåll i frysen inför kommande arbetsperiod som startar imorgon bitti klockan sex. 

Friveckan är alltså nästan över. Men det kommer ju en ny på onsdag morgon då vi går av sista natten.

Blåst och solsken och behagliga temperaturer har slitit hårt på snön här. Gräsmattor och vägar är i stort sett snöfria och igår befriade jag också Madame Citroen från saltstänk och annan smuts. Min arbetsgivare har ju gjort ett avtal med en mack i stan där anställda får tvätta bilen med 50 % rabatt. 149 kronor betalade jag för deras dyraste (bästa?) tvättprogram och kunde efteråt köra ut en bil som glänste ren och fin igen.

Nästa frivecka ska jag nog ta itu med insidan. Putsa rutor, torka rent paneler samt dammsuga säten och golv.

Men nu börjar det bli dags för frukost eller kanske mera brunch. Tror att jag ska smojsa ihop lite äggröra med lufttorkad skinka till.

Ha en fantastisk fredag, kära ordbrukare i Klagshamn, Teckomatorp, Skärplinge och Överkalix! Vi ses!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 27 mars 19:23

Måndagen och tisdagen liksom bara försvann. Och snart har väl även onsdagen följt i deras spår. Det grämer mig en aning att när jag nu äntligen hittade ett sätt att se all ishockey i hela Europa och även i Nordamerika helt gratis så är favortlaget ut...

Av Göran - Tisdag 26 mars 09:50

God Tisdagförmiddag på er, kära ordbrukare! Den här dagen började  tidigt. Redan halv fem vaknade jag utan att kunna somna om. Låg dock kvar ändå i en halvtimme innan naturen krävde uppstigning. En dusch och en kopp kaffe och sen byta lakan i sänge...

Av Göran - Fredag 22 mars 11:29

Nu är han äntligen här, mitt allra första barnbarn! Han skulle ju ha kommit igår egentligen men han tog sån tid på sig att det hann bli fredag. Lik sin pappa är han och givevis det mest fantastiska barn som någonsin fötts! Precis som ALLA barn både f...

Av Göran - Torsdag 21 mars 11:42

Jamen, det har ju liksom bllvit lite av en tradition att jag lägger ut "21/3" av och med Dan Hylander och Raj Montana Band när datumet infaller. Den har passerat 40-stecket och Dan själv fyller sjuttio i år om jag inte minns fel. Men både han och låt...

Av Göran - Onsdag 20 mars 14:15

Det där med att åka kollektivt kanske inte är så dumt i alla fall! Imorse efter duschen kände jag hur tjockt mitt hår började bli och grämde mig lite över att jag f.n har lånat ut bilen till yngstingen. Men han behöver den ju mycket mer än jag för at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards