Direktlänk till inlägg 29 mars 2021

Tidig kväll - tidig morgon

Av Göran - 29 mars 2021 05:55

Jag "gjorde kväll" tidigt igår. Gick och lade mig redan innan ens VM-kvalmatchen Kosovo-Sverige var över. Två dagskift tar väl förstås ut sin rätt på slitna farbröder i min ålder. Igår var det dessutom lite extra tufft på jobbet eftersom jag tvingades göra två mans jobb i ett par timmar mitt på dagen. Den andra gaffeltrucken gick sönder och måste köras till verkstad vilket gjorde att jag måste serva två arbetslag i ett par timmar. 

Det funkar under begränsad tid om det inte sker för ofta. Igår funkade det delvis beroende på att det var söndag och inte så mycket folk i omlopp i fabriken. Det är värre på vardagar då alla daggående också är där.

Hem kom jag strax efter kl. 18 och missade bara 6-7 minuter av första perioden i match 4 i kvartsfinalen mellan Timrå och AIK. En match där Timrå hamnade i underläge med först 2-0 och sen med 3-1. Men vår eminente lagkapen Jonathan Dahlén visade vägen med ett kanonskott upp i krysset till 2-3 och nyförvärvet, polsk-kanadensaren Patrick Wiercioch kvitterade i slutet och tog matchen till förlängning. Där avgjorde samme man med ännu en puck i krysset.

Så nu är Timrå klara för semifinal och vilka vi möter där återstår att se. 

Måste dock ge AIK cred för sitt kämpande och krigande. Det skilde många poäng mellan lagen i serietabellen men bortsett från första matchen spelade de som om lagen vore hur jämna som helst.

När matchen var slut väntade VM-kvak i fotboll mellan Sverige och Kosovo på deras hemmaplan. Och än en gång är det återvändaren Zlatan som spelar fram till målen även om han inte gör något själv. Men det kommer, det också, det vågar jag lova!.

Efter mina hatmånader november-februari har vi nu snart också förbrukat mars månad och är snart inne i opålitliga april. Månaden då allt kan hända. Det kan bli sol och varmt, nästan försommar, lika väl som åska, hagel och drivis eller minusgrader och snöstorm.

Kanske var det min tidiga kväll igår som gjorde att jag vaknade redan strax efter kl. 5 och inte kunde somna om. Lite illavarslande eftersom jag ska jobba natt ikväll men förhoppningsvis kan jag sova några timmar på eftermiddagen. Det brukar jag ju kunna och får jag bara 2-2,5 timmar så klarar jag nattskiftet.

Innan dess brukar dagen få gå i lugnets tecken. Brukar ta det så lugnt jag kan den här dagen i schemat. Man kan säga att under mina arbetsdagar åstadkommer jag egentligen inget alls mer än att jobba och sova. Samt förstås att se till så jag har mat med mig till jobbet. 

På friveckan, som börjar på onsdag morgon, tänkte jag försöka få på sommardäcken på Madame Citroen. Ser fram emot att slippa höra det där rasslande ljudet från dubbarna mot asfalten när jag är ute och åker.

Påsk är det visst också nästa vecka men det bryr jag mig inte så mycket om, ateist som jag är.

Men fira ni för all del, kära ordbrukare i Klagshamn, Vuollerim, Dals Långed och Trysunda. Om ni tycker att det är roligt... Vi ses!

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

30 mars 2021 10:17

Har du böjat till på Robinson. Jag känner mig besviken på den och det är inte alls lika bra som Farmen. Här blåser det idag igen och jag väntar på att Putte Kamin ska komma med min nya täljstenskamin. Den gamla slukar ved och ger ingen värme. Det har jag minsann märkt den här vintern när det varit rejält kallt i flera veckor. Ha en skön påsk om du inte jobbar. Här blir det trist Inga pimpeltävlingar eller annat kul.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

30 mars 2021 11:29

Nej, Robinson har jag inte sett sen debuten i SVT för en evighet sedan. Är dessutom utan TV just nu så endera får jag be snällt att få låna sonens eller streama det jag vill se via datorn. Kanske får råd med en ny när skattepengarna kommer

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards