Direktlänk till inlägg 7 augusti 2021

Om fotboll. skogspromenader och sommartorka

Av Göran - 7 augusti 2021 20:17

Sommaren är inne på upploppet, känns det som. På dagarna är det fortfarande varmt så det både räcker och blir över men de allt mörkare nätterna blir allt svalare. Vilket inte är så dumt i min värld. Jag sover med fönstret på glänt så länge det är plusgrader ute. Vill ha det svalt i sovrummet för jag sover bäst då. Men mitt varma sköna duntäcke har jag inte använt på ett par månader. Det räcker med ett påslakan  än så länge.

Har glarr mig åt fina svenska framgångar i OS i Tokyo. Det blev visst ett guld till idag i lagtävlingen inom hästhoppning eller dressyr eller vade de nu tävlar i. Den där ridsporten har väl aldrig intresserat mig så värst men för det kan man ju glädjas åt svenska framgångar. 

Måste dock lyfta på den hatt jag aldrig ägt för de svenska fotbollstjejerna som förlorade finalen mot Kanada igår men de gjorde det ändå med den äran, känner jag. De svenska tjejerna kan vara stolta över sin insats i turneringen. Obesegrade fram till full tid och förlängning 2 * 15 minuter. Sedan blev det straffsparkar och det kan ju sluta hur som helst. Det är mer tur och taktik än fotbollskonst. SÅ att förlora där är ingen skam. TVärtom, var stolta, tjejer! Ni gjorde en jätebra OS-turnering!

Aningen bättre gick det väl för GIF Sundsvall som ändå fick med sig den ena poängen från bortamötet i Halland mot Falkenberg. Det känns ändå som ett fall framåt för idag spelade man riktigt skapligt långa stunder och skapade fler farliga chanser än på de tre föregåeende matcherna tillsammans.

Så det är bara att bryta ihop och komma tillbaka, Mycket återstår ju ännu av superettan och får man bara ordnng på mittfältet så har de goda chanser att klättra i tabellen.

Klättrat har jag inte gjort idag men besökt södra stadsberget har jag gjort. Det har utvecklats till ett utflyktsmål för Sundsvallsborna förstod jag efter en promenad på ett av flera spår som leder dit och därifrån. Finns även en hel del slingor som för en tillbaka dit man började.

Jag har varit ganska duktig den här veckan. Jag har ju länge vetat att jag måste röra mer på mig men haft så förtvivlat svårt att komma igång. Men från förra lördagen och fram till idag har jag och sonen traskat i skogen en stund varje dag. Rätt blygsamma promenader men det sägs ju att varje resa börjar med ett steg. 

Och det är rent löjligt vilken usel kondition jag har skaffat mig det senaste året. Jag är tillbaka ungefär på den nivä där jag var efter min dubbelsidiga lunginflammatoin för ett par år sedan.

Men jag vet ju att det är bara att hänga i och bita ihop så kommer orken tillbaka. Jag har gjort det förr och ska klara det en gång till. Stegräknaren i min "aj-fån" är ett bra hjälpmedel. Planen är att varje gång jag klarat ett visst antal steg per dag i kanske en vecka så höjer jag målet med tusen steg till. Då var det väl självaste... (Ja, ni vet vem jag menar) om jag inte ska komma i någorlunda form snart.

Under mina skogsturer har jag förstått hur vaansinnigt torrt det är i markerna här omkring. Massor av björkar har inte bara gulnat utan bladen är nästan bruna och på väg att falla av på grund av vattenbrist. Och den lilla ystra bäck som porla så vackert under broarna på tre ställen vid spåret där vi oftast går är helt torrlagd.

Så en rejä'l rotblöta i form av några dagars ihärdigt regnande skulle nog all växtlighet må bra av nu. Fick veta i en kommentar till mitt föregående inlägg att det visst regnat rätt ordentligt i Stockholmstrakten så det är väl bara att hoppas att vädergudarna föser det vädret hit sen. Så här års brukar jag allrid se svampar när jag är ute i skogarna, om än inte alltid svampar jag känner igen eller vet är ätbara. Men svampar brukar jag se. I år har jag inte fått syn på en enda trots att vi varit ute en sväng nästan varje dag.

Nåja, vädret rår vi ju inte på, varken ni eller jag, kära ordbrukare i Vessigebro, Ärentuna, Rimbo och Hälleforsnäs.

Ha det gott i värmen tills nästa gång!  När det blir? Tja, det vet ingen men förr eller senare så...

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Torsdag 28 mars 13:42

Det moderna bondfångeriet börjar ta sig nya skepnader! Bara idag har jag anmält fyra annonser på FB där den ena utgav sig för att vara Youtubern och infuensern Joakim Lundell, alias Jockiboy, i en intervju hos Bianca Ingrosso. Man hör att det är ha...

Av Göran - Onsdag 27 mars 19:23

Måndagen och tisdagen liksom bara försvann. Och snart har väl även onsdagen följt i deras spår. Det grämer mig en aning att när jag nu äntligen hittade ett sätt att se all ishockey i hela Europa och även i Nordamerika helt gratis så är favortlaget ut...

Av Göran - Tisdag 26 mars 09:50

God Tisdagförmiddag på er, kära ordbrukare! Den här dagen började  tidigt. Redan halv fem vaknade jag utan att kunna somna om. Låg dock kvar ändå i en halvtimme innan naturen krävde uppstigning. En dusch och en kopp kaffe och sen byta lakan i sänge...

Av Göran - Fredag 22 mars 11:29

Nu är han äntligen här, mitt allra första barnbarn! Han skulle ju ha kommit igår egentligen men han tog sån tid på sig att det hann bli fredag. Lik sin pappa är han och givevis det mest fantastiska barn som någonsin fötts! Precis som ALLA barn både f...

Av Göran - Torsdag 21 mars 11:42

Jamen, det har ju liksom bllvit lite av en tradition att jag lägger ut "21/3" av och med Dan Hylander och Raj Montana Band när datumet infaller. Den har passerat 40-stecket och Dan själv fyller sjuttio i år om jag inte minns fel. Men både han och låt...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17 18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards