Direktlänk till inlägg 29 november 2021

Ny statsminister. Igen!

Av Göran - 29 november 2021 14:55

Så fick vi då till sist vår första kvinnliga statsminister, För andra gången. Och det kan hon, om jag fattat rätt, tacka en liberal riksdagskvinna för. Nina Lundström, för övrigt samma kvinna som i somras också röstade gult och därmed lät Löfvén fortsätta regera den gången, Hon har visst skrivit en debattartikel i nån Fjollträsktidning och förklarat sig med att Liberalerna lovade inför förra valet att inte samarbeta med SD. Lite märkligt kan jag väl tycka att det är när bara en enda av deras riskdagsmän och kvinnor kommer ihåg det och hyllar det lötet genom att ducka för partipiskan och släppa fram Magda till Rosenbad. Hedervärt i min bok!

Men den regering som presenteras imorgon blir ju en bakbunden regering. Åtminstone ekonomiskt för de ska ju jobba utifrån en budget gjord av de blåbruna på högerflygeln, Så jag avundas henne inte.

Hur som helst så kommer tiden fram till nästa val att ge Magdalena chansen att vända opinionssiffrora för sit parti vilket inte blir lätt med rådande förutsättningar. Men vi får väl se hur det går. Jag önskar henne lycka till för jag ser hellre den regeringen än den som var alternativet. D.v.s Kristersson/Busch/Åkesson.

Annars... så har jag äntligen fått dörrhandtaget fixat på bilen idag. Körde ner henne till verkstaden imors eoch han lagom hem och hänga första maskinen tvätt innan Magnus ringde och sa att det var klart. Ett bekymmer mindre.

Däremot blev det inte av att åka in till min snart före detta arbetsplats och tömma skåp och lämna tillbaka nycklar. Men jag har ju hela denna och nästa vecka på mig så nog löser det sig.

Igår kväll mindes jag att jag nog inte skrivit ett ord om SMB (Så mycket bättre) denna höst. Jag tittade ifatt på det igår kväll men då jag gjort det var klockan så mycket att jag inte orkade skriva.

Så vad tycker jag då? Nja..., till att börja med så var jag som vanligt lite besviken då jag i somras läste deltagarlistan. Flera av årets deltagare hade jag knappt ens hört talas om och vad Harpo har där att göra förstår jag inte heller riktigt. Såvitt jag minns hade han typ två hits. Sayonara och Moviestar. Men jag kanske ändrar mig när han gör entre nästa vecka. För ändrat mig har jag, i vanlig ordning, gjort om castingen. Urvalet av deltagare. För när man ser programmen får man liksom en inblick i deras artisteri. Både tolkarens och den som blir tolkad. Och det ger nästan alltid en mer nyanserad syn på artisterna. Och en ökad respekt för dem i de flesta fall.

Men jag vidhåller att t.ex Dan Hylander och Mauro Scocco förtjänar att få vara med. Liksom Veronica Maggio och Py Bäckman för att nämna några.

Nu är det dags att gå ner i källaren och hämta upp min rena tvätt innan det blir middagstid. Så jag önskar både Magdalena Andersson och Sverige lycka till med både resten av dagen och tiden fram toill riksdagsvalet.

Ha det gott så hörs vi!½ 

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

2 december 2021 10:42

Ja inte ville jag vara i nya stadsministerns kläder nu i allt strul.
Just nu funderar jag mest på hur länge det ska vara så här kallt. Nu är det 22 grader och tur att jag bar in ved igår så jag slipper gå ut så mycket. Det är så vitt ute för det är tjockt med rimfrost på träden och snö på marken. Hör hur dom har det i Skåne så nu får dom känna på hur det kan vara.

http://skogsnuvan.bloggplatsen.se

Göran

2 december 2021 11:22

Ja, fy för Sören, som man säger därnere i sydligaste Sverige. Du får elda för allt vad tygen håller så du inte behöver frysa inomhus åtminstone.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards