Direktlänk till inlägg 21 maj 2022

Tillbakablickar ur blogghistorien

Av Göran - 21 maj 2022 15:59

Idag är det elva år sedan jorden skulle gå under. Det var i alla fall vad den då 90-årige (ungefär) amerikanske predikanten Harold Camping påstod. Detta enligt profetior han och andra fått direkt från högkvarteret. Från VH, alltså Vår Herre, även kallad Gud.

När detta sen inte inträffade försvarade han sig med att han räknat fel och att det var idag som GF (Gud Fader) hade låtit domen falla över jorden och mänskligheten. Verkställandes skulle ske senare under året, i november om jag minns rätt. Hur han sen förklarade att det inte skedde då heller vet jag inget om för media tappade visst intresset för farbror Harold och jag läste inget mer om honom, Men som vi ju alla vet så blev vi väl endera benådade eller så hade Herr Camping fattat fel, skojat med oss eller kanske bara velat skrämmas lite. För både jorden och många av oss som fanns då finns ju ännu. T.o.m denna lilla litterära utkant som är min blogg lever och har hälsan.

Det gör däremot inte farbror Harold. Han lämnade jordelivet två år efter sina profetior och sitter kanske däruppe med Vår Herre och alla andra som vandrat den vägen före honom.

Jag undrar ibland hur man tänker då man häver ur sig såna där förutsägelser. För hittills har ju samtliga haft lika fel som Harold Camping. Dagen efter den utlovade domedagen måste man ju försöka hitta på ett sätt att förklara varför vi alla traskar vidare på jordkulan som om inget hänt. Och det har det ju inte heller, i alla fall inte det de sagt skulle ske!

Nåja, låt dem hållas! Jag kommer fortsätta att kalla sånt där för skrock och vidskepelse, påhitt och fantasier. Tills någon bevisar för mig att jag har fel. Och då är det ju ändå för sent. Då har man ju liksom tagit ner skylten, tackat för kaffet eller kilat vidare som det också heter.

Det finns ju roligare saker att minnas. Tack vare den förnämliga backspegel vi ala bloggare här har til höger i bild vet jag också att det, just idag, är sex år sedan det absolut läckraste mål jag sett på NP3 Arena (då hette den Norrporten) gjordes av Noah Sohnko Sundberg. Som på den tiden spelade med GIF. Något år senare flyttade han till just Östersund men jag tror aldrig han lyckades göra om sin bedrift från Norrporten däruppe.

Så jag ber alla, inkusive dig som inte är sportintresserad alls, att titta på klippet nedan så får ni se vad jag talar om.

Som sagt, det absolut läckraste mål jag sett på den arenan. Zlatans bicycleta mot England på Friends Arena i Solna är några snäpp vassare men Sundbergs cykelspark kommer de som satt på läktarna den kvällen att minnas länge.

Det är naturligvis också en del tur inblandat när såna där sparkar resulterar i mål men om ingen vågade försöka så skulle ju ingen lyckas heller. Såna mål får man inte se så många under en livstid.

Det är också, just idag, fyra år sedan jag förlorade valet som huvudskyddsombud för hela fabriken där jag jobbade. Idag är jag inte alls ledsen för det! Hon som fick uppdraget gjorde ett bra jobb. Och för min personliga del är jag mer nöjd med att ha kommit därifrån. Det har även den jämnåriga dam gjort nu, hon som vann den gången. Träffade henne på Willys för ett par veckor sedan och då berättade hon att hon, precis den dagen, haft sin sista arbetsdag och gjort mig sällskap i pensionärernas skara.

De hade årsmöte igår kväll, fackklubben på mitt f.d jobb, så jag antar att någon valdes att efterträda henne. Och eftersom det fortfarande finns ett antal människor där som jag bryr mig om hoppas jag de valde en duglig person.

Hur som helst så angår det ju inte mig vilket de gjorde. Jag är kvar som pensionärsmedlem mest för att få den månatliga tidningen "Dagens Arbete" som jag tycker har mycket läsvärt i sig. Avgiften är dessutom bara drygt två hundralappar per år så det kan jag tycka är rimligt.

Nu väntar jag bara på att få besked vad som är fel med Madame Citroen. Imorse körde jag henne till andra sidan staden och lämnade henne där min verkstadsägande kamrat håller till. Det gick helt utan missöden och min tama husmekaniker följde efter i sin bil och skjutsade mig hem efteråt.

Om det är som jag tror så behöver hon en ny tändspolemodul. På sonens Volvo kunde man ju byta en spole (de har en per cylinder i motorn) men på Madamen sitter de ihop, alla fyra, i en s.k modul. Som då följaktligen kostar en hel del mer än den till Volvon. Men inga hiskeliga summor, de finns från 550:- och uppåt.

Sen ska den monteras också förstås men den biten tror jag är ganska enkel för nån med rätt monterade fingrar och händer. Tar knappast mer än en halvtimme så jag borde inte bli helt ruinerad...

Men eftersom jag inte har tillgång till bil så behöver jag inte köra bil imorgon förmiddag. Därför kan det hända att jag idag kommer att bryta min "vita vecka" som startade 1 maj och därmed har blivit tre veckor lång och unna mig ett glas rödtjut eller två framåt kvällningen. Jag har dessutom fått en flaska whisky av obeaknt märke av exfrun. De hade sålt den till vrakpris i taxfree-shopen innan hon klev på planet hem från Palma igår. Men den tror jag att jag sparar åtminstone till midsommar..

Därmed önskar jag mina kära ordbrukare en härlig lördagkväll och helg. Ta er en dragnagel om ni får lust med det. Eller en kopp kaffe eller té om ni föredrar det. Eller kexchoklad, chips, popcorn eller vad som nu gör din munhåla lyckligast. Vi ses!

 
 
Pinkozzy

Pinkozzy

22 maj 2022 10:23

Dessa domedagsprofeter har nog funnits i alla tider. För ca 50 år sedan var det nån gör som sa att jorden skulle gå under med påföljd att jag inte fick gå ut den kvällen för morsan. Hon ansåg att om vi ska dö ska vi göra det tillsammans. Efter att ha flyttat hemifrån har inga sådana krav framförts trots otaliga profeters tro på den sista dagen.

http://www.pinkozzy.bloggplatsen.se

Göran

22 maj 2022 10:30

De där människorna är en gåta för mig. Har de hallucinationer eftersom de är så övertygade att de har rätt? Och hur känner de sig då de konstaterar att de hade fel. Lika märkligt är det, i min värld, att så många människor väljer att tro på någon som ingen har sett. Som inte finns ett enda vetenskapligt bevis för att det existerar. Så jag vidhåller att religionerna har skapats av de rika och besuttna för att hålla pöbeln på plats. Och skrämt dem med skärseld och helvete om de inte sköter sig. På den tiden då folk var helt obildade kan jag förstå att de trodde på det. Men idag är det obegripligt för mig hur sunt tänkande människor går på bluffen...

 
wiper

wiper

23 maj 2022 14:01

Dessa religiösa personer hittar alltid på nåt och tror dom har rätt och kan sia om flera saker som inte hänt. Skulle det hända så är det för att vi förstör jorden själva och vi får klimatförändringar.

Jag tror dom vill ha en slags makt över människor och gillar att skrämma upp folk för då får dom fler folk till sina kyrkor. Jag önskade att jag varit intresserad av fotboll. Jag följde med en kille på en match i Göteborg för många år sedan och jag blev uttråkad ;) medans alla andra ställde sig upp och skrek och viftade med flaggor ;)

Vad trist att det blivit fel på din Citroen. Skönt att det inte var ett större fel som kostar massor. Bra gjort att ha vita veckor för då går det ju att unna sig lite ibland. Jag gillar mest öl numera men förut var det vitt vin, likör men det var länge sen jag drack en drink. Jag gillar att besöka nån pub lite emellanåt. Härligt att du fått en flaska whiskey av exfrun.

Då får jag önska dig en fin början på veckan
Hälsning från Malin

http://wiper.bloggplatsen.se

 
skogsnuvan

skogsnuvan

24 maj 2022 08:04

Vad ska man säga. Det kommer lite då och då att jorden ska gå under och visst kommer det att hända förr eller senare men jag hoppas det blir senare om några tusen och eller så. Vi gör ju vårt bästa för att förstöra moder jord med både naturförstöring och inte minst krig och elände hela tiden. När haven är förstörda då är det kört och vi är ju på god väg. men kära bloggvän, en sådan solig dag som idag så tänker vi inte på det. jag är ute i solen och sätter potatis och rensar rabatter och min energi är på topp just nu, så länge det nu varar.

http://skogsnuvan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Torsdag 28 mars 13:42

Det moderna bondfångeriet börjar ta sig nya skepnader! Bara idag har jag anmält fyra annonser på FB där den ena utgav sig för att vara Youtubern och infuensern Joakim Lundell, alias Jockiboy, i en intervju hos Bianca Ingrosso. Man hör att det är ha...

Av Göran - Onsdag 27 mars 19:23

Måndagen och tisdagen liksom bara försvann. Och snart har väl även onsdagen följt i deras spår. Det grämer mig en aning att när jag nu äntligen hittade ett sätt att se all ishockey i hela Europa och även i Nordamerika helt gratis så är favortlaget ut...

Av Göran - Tisdag 26 mars 09:50

God Tisdagförmiddag på er, kära ordbrukare! Den här dagen började  tidigt. Redan halv fem vaknade jag utan att kunna somna om. Låg dock kvar ändå i en halvtimme innan naturen krävde uppstigning. En dusch och en kopp kaffe och sen byta lakan i sänge...

Av Göran - Fredag 22 mars 11:29

Nu är han äntligen här, mitt allra första barnbarn! Han skulle ju ha kommit igår egentligen men han tog sån tid på sig att det hann bli fredag. Lik sin pappa är han och givevis det mest fantastiska barn som någonsin fötts! Precis som ALLA barn både f...

Av Göran - Torsdag 21 mars 11:42

Jamen, det har ju liksom bllvit lite av en tradition att jag lägger ut "21/3" av och med Dan Hylander och Raj Montana Band när datumet infaller. Den har passerat 40-stecket och Dan själv fyller sjuttio i år om jag inte minns fel. Men både han och låt...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards