Direktlänk till inlägg 11 november 2022

November kan dra åt helvete!

Av Göran - 11 november 2022 11:33

Jag vidhåller att november kan dra åt helvete! Och stanna där sen! Men det finns fler som också kan få dra åt h-e...

En tredjedel av november är avklarad. Bara resten kvar! Och därmed  måste man väl också kunna säga att smekmånaden för vår nya minoritetsregering är över. De borde liksom ha kommit in i vardagslunken nu, tycker man. Och därmed även stå upp för sina åsikter, sina planer och även för vad de åstadkommit så här långt.

Vallöftena är ju redan slaktade, förutom de som bara gynnar de rikaste innevånarna i landet. Men det sker väl redan i samma stund som det föreligger att valrtesultat.

Egendomligt då att, enligt Aftonbladets nätupplaga så vägrar alla ministrar och även SD-företrädare konsekvent att ställa upp på utfrågningar i media. I t.ex SVT;s magasin "30 minuter" har man gjort närapå 10 avsnitt utan att en enda från regeringsunderlaget gått med på att delta. De har fått dit FÖRRE finansministern men inte den nuvarande.

"Tror Kristersson att han regerar en diktatur"  frågar sig Aftonbladets Susanna Kierkegaard i artikeln. Och det är sannerligen en befogad fråga. På onsdag ska riksdagen rösta om ett förslag till ändring av grundlagen som riskerar att begränsa journalisters rätt att granska makten. I praktiken kan det bli straffbart att göra vitkiga avslöjanden.

Jag kan inte minnas att någon från trojkan som numera styr Sverige sa ett enda ord om det i valrörelsen.

Utrikesministern Tobias Billström (M) målar glatt upp Turkiet som en demokrati. TROTS att så sent som i somras förbjöds deras största oppositionsparti och dess företrädaare och medlemmar har fängslats och förföljts systematiskt i flera år. Om det är Billströms definition av demokrati så blir jag riktigt orolig.

Är jag då förvånad? Både ja och nej. Jag har hela tiden förstått att om det skulle gå som det gick i valet skulle de förändra mitt land till något jag absolut inte vill ha. Men att de var beredda att gå så långt som de gör kanske jag inte riktigt förstod.

Nu begriper jag dock att de nog är beredda att sälja sina egna morsor för en billig penning för att få igenom sina dunkla planer och idéer. De tycks ju vara beredda att tillmötesgå Erdogan nästan hur långt som helst för att få in oss i NATO. En diktator i en låtsas-demokrati ska alltså få diktera villkoren för vårt medlemskap i den alliansen.

Men det är väl så att de är lika kåta på att komma in i Nato (om uttrycket ursäktas) som de var på att regera. Då slaktar man gladeligen heliga kor på löpande band.

Själv är jag inte så säker på att NATO är det bästa för Sverige. Hade inte Putin funniits så hade frågan inte ens kommit upp på dagordningen. Men alla vet ju vilken gigantisk krigsorganiosation han förfogar över och när han började komma med förtäckta hot mot länderna i närområdet så kan jag väl iofs fatta att politikerna i hela skalan blev lite skitnödiga. Och sökte hjälp hos storebror, NATO.

Nu tror jag iofs att vid ett ryskt angrepp på oss skulle de nog komma och hjälpa oss ändå. Detta eftersom deras medlemsländer och främst USA har så stora ekonomiska intressen här i landet. Och dem försvarar man nog med näbbar och klor även om medlemskortet inte är utfärdat. Om inte annat så för att visa musklerna en aning. Tala om för den där ryske psykopaten vem som egentligen styr och ställer i världen. Läs gärna hela krönikan själv!

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/vegM4X/tror-ulf-kristersson-att-sverige-ar-en-diktatur?fbclid=IwAR0vV7A__GBNWn4Jqew55Ca5qpf1wD7lMjTVPEybWncM65B98nV7eh-pr88

Som om det inte räckte med november...

Nej, diktatur eller inte så tänker jag ta mig friheten att åka till Lidl och proviantera lite småsaker. Så jag önskar trevlig helg till mina kära ordbrukare i Enånger, Boxholm, Marstrand och Hjoggböle.

Vi ses!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15
16
17 18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29 30
<<< November 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards