Direktlänk till inlägg 20 november 2022

Grattis Uffe!

Av Göran - 20 november 2022 10:10

Igår firades internationella mansdagen. Fast här hos mig brukar den få stå lite i skuggan eftersom yngsta dottern fyller år den dagen. 29 har hon hunniot bli och hennes ankomst till världen skedde inte med någon brådska.

Vi åkte in på kvällen den 17;e när vattnet gick för exfrun. Men den där lilla människan som bodde i henne gjorde sig ingen brådska. 28 timmar, massor av lustgas och all annan bedövning som fanns att få plus en läkare som drog med sugklockan för allt han var värd var vad som krävdes.

Och ungen var blå över hela kroppen så det där med att låta pappan klippa navelsträngen fick glömmas och barnmorskan slet åt sig våran unge och skulle rusa iväg med henne då hon plötsligt började skrika. Och huden bytte til den normala färgen på bara sekunder. 

Dramat var dock inte över för det för hennes mor drabbades av störtblödning och kördes i ilfart till intensiven medan jag och min alldeles nya unge fick traska upp på BB för att försöka sova en stund.

Annars minns jag väl inte sååå mycket från den där natten mer än att strax före midnatt var jag ute och promenerade fast det var närapå tio grader kallt ute.

Idag är det min musikaliske husgud Ulf Lundell som fyller år. Inte brukar jag nu fira det nåt särskilt mer än att hoppas att han får en trevlig födelsedag. Jag har ju ganska många gånger lagt ut Youtube-klipp med honom här och det ska jag förstås göra idag med. Ulf Lundell till ära.

Den här har jag aldrig tidigare delat här. Den är, enligt mig, det absolut bästa han skrivit, komponerat och sjungit in.

Och det vore fel att kalla det för en låt eller en sång. Nej, det här är ett verk. Ett MÄSTERVERK!

Om du har tålamodet att lyssna dig genom hela så tror jag att många håller med mig. De är en väldigt annorlunda skapelse. Han inleder med att läsa en text med nån sorts dovt, dämpat ljud som bakgrund innan orkerstern börjar spela. Och det räcker inte med bas, gitarr, trummor och synth utan på den här är det full symfoniorkester och en ljuv kör som ackompanjerar.

Och den är lång. Väldigt lång. Drygt 20 minuter. Men... på slutet har han, av nån anledning, valt att lägga in fyra minuter av våpgskvalp mot en strand. Så när det börjar kan du stänga av.

Men jag rekommenderar verkligen att du drar på rejäl volym och avsätter den dryga kvart som krävs för att höra hela texten. Tyvärr hittade jag inget textat klipp men det går att googla fram den och ha den fliken öppen medan man lyssnar. Det finns strofer i den som är nästan outhärdligt vackra. Jag ger er... CONNEMARA! Av och med Ulf Lundell.

"Bli min vän och älskling i det irländska regnet. Jag kan bli din konstnär, din krigare, din kung, din katedral. Tro på mig och säg att vi är gamla nog att älska nu. Att tåla denna skröplighet, dessa tömda ideal..."

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

20 november 2022 17:49

Ja det var minsann en lång och speciell låt. Här har det varit en trevlig dag utan mer snö än lite grann. Jag har haft min lillebror Broder B och hans barn och barnbarn på middag och vi var 12 stycken och maten räckte till som tur var. Det är lite svårt att bedöma hur mycket som går åt och det blev två potatisar och lite köttgryta. Lagom till lunch imorgon

http://skogsnuvan.bloggplatsen.se

Göran

21 november 2022 18:09

Så glad jaq blir att någon tog chansen at lyssna på hela verket. Visst är den annorlunda med symfoniorkester och allt. "Vi ses, vi ses i Connemara. Där bergen är gröna och vattnet är klart! Vi ses, vi ses i Connemara. Där livet kan vara så underbart..."

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Torsdag 28 mars 13:42

Det moderna bondfångeriet börjar ta sig nya skepnader! Bara idag har jag anmält fyra annonser på FB där den ena utgav sig för att vara Youtubern och infuensern Joakim Lundell, alias Jockiboy, i en intervju hos Bianca Ingrosso. Man hör att det är ha...

Av Göran - Onsdag 27 mars 19:23

Måndagen och tisdagen liksom bara försvann. Och snart har väl även onsdagen följt i deras spår. Det grämer mig en aning att när jag nu äntligen hittade ett sätt att se all ishockey i hela Europa och även i Nordamerika helt gratis så är favortlaget ut...

Av Göran - Tisdag 26 mars 09:50

God Tisdagförmiddag på er, kära ordbrukare! Den här dagen började  tidigt. Redan halv fem vaknade jag utan att kunna somna om. Låg dock kvar ändå i en halvtimme innan naturen krävde uppstigning. En dusch och en kopp kaffe och sen byta lakan i sänge...

Av Göran - Fredag 22 mars 11:29

Nu är han äntligen här, mitt allra första barnbarn! Han skulle ju ha kommit igår egentligen men han tog sån tid på sig att det hann bli fredag. Lik sin pappa är han och givevis det mest fantastiska barn som någonsin fötts! Precis som ALLA barn både f...

Av Göran - Torsdag 21 mars 11:42

Jamen, det har ju liksom bllvit lite av en tradition att jag lägger ut "21/3" av och med Dan Hylander och Raj Montana Band när datumet infaller. Den har passerat 40-stecket och Dan själv fyller sjuttio i år om jag inte minns fel. Men både han och låt...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15
16
17 18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29 30
<<< November 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards