Direktlänk till inlägg 21 november 2022

Rolig (?) historia, däckångest, SMB och köttbullar

Av Göran - 21 november 2022 11:59

Stötte ihop med en bekant igår som berättade en historia som jag tänkte försöka återge och dela med mina kära ordbrukare. Säkert är den lika gammal som jag själv om inte äldre. Men jag kan i alla fall inte dra mig till minnes att jag hört eller läst den förut.


Mannen kommer hem flera timmar senare än han brukar och han ser genast på sin fru att han är i onåd.

-Var har du varit?, säger hon, Varför är du så sen?

Han sätter fingret framför munnen och ser på henne.

-Scchhhh, väser han lågt. Tyst, det börjar snart.

-Scchhhh, väser han en gång till. Tyst, det börjar alldeles strax.

Han sätter sig vid bordet och äter sin middag. Efteråt dukar han av och går till TV-rummet där han sjunker ner i  sin fåtölj. Hustrun har, medan han åt, flera gånger ställt sina frågor om och om igen. Och nu kommer hon efter, spänner ögonen i honom och ser väldigt bestämd ut.

-Nu får du lov att berätta varför du kommer hem så senr. Fattar du inte att man blir orolig.

Men hon får sammaa svar för kanske tionde gången och då rinner sinnet på frun i huset och hon skriker så högt hon kan.

-DIN LATA ODÅGA TILL FYLLEHUND! SPRINGA PÅ PUBEN OCH DRICKA ÖL OCH LATA DIG FRAMFÖR TV;N ÄR DET ENDA DU DUGER TILL! DIN FÖRBANNADE JÄVLA GROVSOPA!

Mannen tittar då upp med lätt skrämd min och säger....

-NUUUU... har det börjat....


Min gamle kompis genom jobb för ganska många år sen såg väldigt belåten ut då han fick mig att skratta både gott och länge. Ofta hör eller läser jag historier som är riktigt bra och jag tänker att jag ska försöka memorera dem. Något jag var ganska så bra på en gång i tiden. Men nu försvinner de fortare t.o..m än pensionen från kontot.

Men det bästa med det mötet var ändå att han genom kontakter eventuellt kan hjälpa mig hitta ett billigare bodende. Men inte förrän framåt vårkanten. 

Hans ena son hyr av en privat småföretagare som de känner rätt väl och sonen söker hus till sig och familjen. Ganska centralt ligger det också så jag kommer lite närmare tre av mina barn. Men vi får väl se hur det går.

Annars så har Vår Herre kastat över oss lite snö. Såpass att gräsmattorna inte år gråbruna längre utan täckta av vit snö. Dessvärre har jag ännu inte fått tummen ur och lagt om till vinterdäck. Just idag blir jag hemma så om jag har tur tinar det bort till imorgon så jag tar mig till den lilla verkstad som brukar göra det åt mig.

Annars så förlustar jag mig i tvättstugan och ska snart röra ihop en köttbullesmet samt rulla och steka dem. Sen blir det hemtjorvade köttbullar till middag idag. En stor favorit hos mig.

Igår stekte jag revbensspjäll i min slow cooker och det blev en hel del över av gräddsåsen jag gjorde av stekspadet så såsen är redan ordnad. Osäker om jag har potatis så det räcker men annars finns det pulvermos och även makaroner som också funkar till köttbullarna.

Vi människor är ju så skapta att ju äldre vi blir desto bättre tycker vi att det var "förr". Och det kan ju vara för 5, 27 eller 50 år sen vi menar med "förr". Är det bara jag som tycket att "Så mycket bättre" var så mycket bättre förr?

Jag menar med det gamla upplä'gget där alla artisterna var med från första till sista avsnittet. Där varje avsnitt hade sin egen huvudperson. Plus givetvis att jag åtminstone kände till deltagande artister. I helgens program dök det upp en ung dam som jag varken hört eller sett röken av innan. Ytterligare en, alltså.

Visst är det underhållande nu också men inte på samma sätt, tycker jag. Nu dök ju Nordmann upp och dem känner jag förstås till liksom Annelie Rydé som också ska dyka upp med tiden.

Men för en som växte upp i den svenskpopvågen på 60-talet är det märkligt att inte någon av de som var tonårsidoler då har fått plats i SMB. Jag tänker på Lennart Grahn (Shanes), Janne Önnerud (Hounds), Svenne Hedlund i Hepstars eller Björn Skifs från Slamcreepers. Gamla proggare har ju fått ta plats runt bordet genom åren men även där finns flera som vore intressanta att se i det programmet. Nu har jag iofs för mig att jag läst nån gång att Björn Skifs tackat nej och inte är intresserad och det är ju inget att göra åt i så fall. Men jag VET att Dan Hylander från Raj Montana Band aldrig ens tillfrågats. De var ändå ruggigt stora på första halvan av åttiotalet så jag tycker att endera han eller dåvarande partnern Py Bäckman borde vara intressanta att ha med. Nu skymtade ju hon förbi i biografin över Nordmann eftersom hon skrivit texter till de flesta av deras hits. Nisse Hellberg från Wilmer X eller Mauro Scocco skulle jag också gärna se i nästa års upplaga om det blir någon.

Därmed utgår jag till kökstjänst för att uttrycka mig lite smått militäriskt. Ha det gott, kära ordbrukare i slott och koja i Hälsingtuna, Askersund, Bråvalla och Altersbruk.

Vi ses!

 
 
wiolettan

wiolettan

21 november 2022 16:51

Den historien har sina poänger. Det var ett tag sedan som jag hörde den, men jag skrattade gott idag i alla fall.
Hoppas att det ordnar sig och du får den där lägenheten. Närmare sina barn, är mycket värt.
Jag tycker att det låter som om du tycker att det är roligt att laga mat, det är jag lite avundsjuk på. Skulle vilja kunna och älska det.
Vi har fått otroligt med snö och det passar inte riktigt i denna Stockholmstrafik. Mycket är inställt.
Ha det bra.

http://wiolettan.bloggplatsen.se

 
skogsnuvan

skogsnuvan

22 november 2022 11:49

Nog är det dags att du tar på vinterdäcken. Nu är det nog vinter och snön går nog inte bort förrän om en massa månader, kanske april om vi har tur. Här har det snöat så det är nog någon cm men jag har inte börjat skotta men sopa och skrapa bilen måste jag göra så fort jag ska iväg. Igår var jag iväg för (förhoppningsvis) sista gången till tandläkaren och betalade 3000 kronor och förut 12000. Fick se att vindrutetorkaren bak hängde rakt ner och trasiga rutan har jag inte lagat ännu heller. Det är som vanligt på vintern. Bara skit. Hoppas du får en mindre lägenhet som är billigare.

http://skogsnuvan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Torsdag 28 mars 13:42

Det moderna bondfångeriet börjar ta sig nya skepnader! Bara idag har jag anmält fyra annonser på FB där den ena utgav sig för att vara Youtubern och infuensern Joakim Lundell, alias Jockiboy, i en intervju hos Bianca Ingrosso. Man hör att det är ha...

Av Göran - Onsdag 27 mars 19:23

Måndagen och tisdagen liksom bara försvann. Och snart har väl även onsdagen följt i deras spår. Det grämer mig en aning att när jag nu äntligen hittade ett sätt att se all ishockey i hela Europa och även i Nordamerika helt gratis så är favortlaget ut...

Av Göran - Tisdag 26 mars 09:50

God Tisdagförmiddag på er, kära ordbrukare! Den här dagen började  tidigt. Redan halv fem vaknade jag utan att kunna somna om. Låg dock kvar ändå i en halvtimme innan naturen krävde uppstigning. En dusch och en kopp kaffe och sen byta lakan i sänge...

Av Göran - Fredag 22 mars 11:29

Nu är han äntligen här, mitt allra första barnbarn! Han skulle ju ha kommit igår egentligen men han tog sån tid på sig att det hann bli fredag. Lik sin pappa är han och givevis det mest fantastiska barn som någonsin fötts! Precis som ALLA barn både f...

Av Göran - Torsdag 21 mars 11:42

Jamen, det har ju liksom bllvit lite av en tradition att jag lägger ut "21/3" av och med Dan Hylander och Raj Montana Band när datumet infaller. Den har passerat 40-stecket och Dan själv fyller sjuttio i år om jag inte minns fel. Men både han och låt...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15
16
17 18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29 30
<<< November 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards