Senaste inläggen

Av Göran - 29 oktober 2020 21:13

För ett par år sedan fick jag en nästan ny dammsugare av en bekant som inte ville ha den. Hon hade själv fått den som gåva fast hon redan hade en som funkade. Äldste sonen bodde hemma då och han gillade den nya eftersom den tog mindre plats än mitt gamla slagskepp, Elektroluxen från -85 eller -86 (minns inte helt säkert).

Så forminnet bars ner i förrådet och har sedan dess avnjutit pensionen i källaren. Men imorse avled den nyare dammsugaren medan sonen städade upp lite efter kattoxens ömsande av päls. Den bara tystnade och sedan var den lika död som GIF Sundsvalls möjligheter att återvända till allsvenskan redan i höst.

Tyvärr hade jag alldeles nyligen kostat på ett nytt paket med påsar till den eftersom jag inte hittade några när påsen behövde bytas. Och ännu mer tyvärr så hittade jag då vid hemkomsten den förpackning jag varit så säker på att den fanns här. Med fyra av fem påsar kvar...

Dessa påsar passar dock (såklart) inte i den gamla trotjänaren som hämtades upp från källaren och till den fanns inga reservpåsar. Den som satt kvar sedan vi bar ner den var smockfull den med.

Men det tog jag med ro eftersom jag ändå hade ärende till Willys. Som brukar vara välsorterade på såna grejer. Men hej vad jag bedrog mig. De hade 3-4 olika sorter men ingen var ens i närheten av att passa min gamla snabeldrake.

Då mindes jag att ÖB brukade ha ännu större sortiment av denna vara så jag tog omvägen runt Birsta och besökte deras nyss flyttade butik. Men det var lika illa där vilket gjorde mig ganska besviken. För 15-20 år sedan kunde man köpa dessa påsar i nästan vilken matbutik som helst men ÖB var mycket billigare.

SÅ det blev till att uppsöka en fackhandel. Eletrolux;s egen reservdelsbutik Elektroservice. Och efter en god stunds letande i deras datalistor hittade expediten till sist min dammsugare och jag fick en förpackning så fort jag hade slantat upp en knapp hundralapp för fem nya påsar. 

Så nu har jag tagit den gamla trotjänaren till heders igen.Men frågan är väl hur länge tillverkaren kommer att tillhandahålla påsar till den. En tidigare arbetskamrat för ganska länge sedan hade ett snåltips för att återbruka samma påse ganska många gånger. Om det är en rektangulär påse, som de flesta var för 30-40 år sedan så brukade han skära eller klippa upp botten på den, tömma den och sedan återförsluta den med en häftapparat.

Ska jag måsta bli så snål? För det var vad som drev mannen jag talar om. Han var snålare än farbror Joakim i Kalle Anka, snålare än en skotte eller en smålänning. (Ger mig f-n på att han grinade när han sket!)

Tja, om min dammsugare fortsätter att fungera så måste jag väl det till sist. Det kanske är därför man försöker tillverka saker så att de inte håller för länge. Så man slipper tillhandahålla tillbehören 35 år efter att saken tillverkades. Misstänker att den modell jag har är lite som Volvo Amazon som PG Gyllenhammar lär  ha sagt att den var alldeles för bra. De höll alltså ihop så bra att det drabbade nybilsförsäljningen.

Nu är det förstås skillnad på dammsugare och bilar. Tror inte att jag velat ha samma bil i 35 år ÄVEN om det inte blev några större fel på den. Men dammsugaren har jag gärna i 35 år till bara den funkar och jag får tag i påsar och filter.

För det är ju på det viset att så länge inte påse eller filter är fullsmockat med damm och skräp så suger en dammsugare exakt lika bra under hela sin livstid. Den drivs ju av en elektrisk motor och elmotorer går med samma hastighet oavsett hur gamla de är. Under hela sin livslängd, alltså!

Så om du tycker att din snabeldrake suger sämre än när den var ny så är det endera inbillning eller också behöver du byta påse eller filter. Eller så kan det förstås sitta något skräp i röret eller slangen. Annars är det inbillning!

En arbetsdag återstår av denna vecka innan vi gör helg igen. Imorgon ska jag in till fabriken och göra min rond men när den är klar blir det hemmakontoret som vanligt. Måste ju passa på att njuta av min lyxiga tillvaro så länge jag nu får ha det som jag har det! Helgen har jag inga speciella planer för men kanske ger jag mig på mina garderober och försöker skapa lite ordning och struktur i dem.

Därmed tillönskas de trogna ordbrukarna en angenäm fredag och helg. Lås dörrarna ordentligt så ni inte får en massa besök av godis-tiggare. Om nu föräldrarna släpper ut sina små på tiggarstråt under rådande pandemi...

Den som lever får se!

Av Göran - 23 oktober 2020 22:49

Grattade ju giffarna i förrgår då de vann så jag måste ju vara rättvis och göra detsamma för Timrå IK efter dera seger mot Södertälje på hemmaplan. Det var inget dåligt lag som kom på besök men Timrå lyckas ändå lägga dem på rygg innan matchen är över. Första periodens inledning dominerades totalt av Timrå som ledde skottstatistiken med hela 10-1 eftet knappt halva perioden. 1-0 kom också men SSK kunde kvittera på en vass kontring.

Andra akten var ganska jämn men även där var Timrå snäppet vassare. Urladdningen kom i sista rundan då man kunde göra tre mål och vinna matchen med 6-2 Det ser bra ut, kort sagt.

Annars så haf jag gjort hela två besök på min arbetsplats idag. Först på morgonen för att göra veckans andra rond. När jag kom dit visade det sig att min nya kontorsplats var upptagen av en konsult som lånat den. De andra trodde inte att jag skulle komma in så de lät honom använda min plats. Och det gjorde ju ingenting för då åkte jag bara hem och skötte efterarbetet från ronden vid samma dator som jag använder nu.

Sedan hade jag ju ett rehab-möte inbokat och som väntat så tycker företaget att det börjar bli dags för mig att återvända till ordinarie arbete. Men inte genast, tack och lov.

Min truckutbilding har passerat bäst-före-datum och skall repeteras innan dess. Det ska göras på måndag så då blir det min första heldag innanför grindar och taggtråd på hur länge som helst. Sen... lyckades jag tillsammans med chefen jag har på labbet att övertala min vanliga chef och den nyanställda damen från personalavdelningen att de behöver mig året ut. Så som det ser ut nu så får jag den tiden på mig att motivera mig själv att komma i bättre form så att jag orkar både det mer fysiska arbetet och skiftgången. 

Skiftgången är ju inte samma som innan jag lämnade så den blir ju också en ny upplevelse. De flesta jag pratat med tycker att det finns några fördelar med det nya men alla vill helst gå tillbaka till sexskiftet.

Nu vet jag inte om företaget har utvärderat sommaren ännu då man för första gången på tio år haft semestervikarier i full mängd. Inte heller har jag koll på hur fabriken funkade under sommaren. Men räknar de fram att de skulle tjäna på att återinföra gamla skiftgången så lär det väl bli så.

Fast inte på en gång. Det vore ju som att medge att de hade fel och det gör de inte i första taget. Nej, i så fall lär de vänta något år och sedan säga att de tillmötesgår våra önskemål om att jobba sexskift.

Nu stundar helg och jag har väl inga speciella planer. Men det ger sig nog ändå!

Trevlig helg på er, kära ordbrukare i Hunnebostrand, Vidsel, Karlholmsbruk och Grythyttan! Vi ses!

Av Göran - 21 oktober 2020 21:24

"Sent ska syndar´n vakna", säger man. GIF Sundsvall tycks ha vaknat till nu från sitt höstkoma under augusti och septemner då inte många poäng vanns. Men nu har man ju faktiskt två raka segrar efter kvällens 3-1-vinst mot Dalkurd på Studenternas i Uppsala. 

Att åter börja drömma om uppflyttning genom kvalspel tror jag ändå inte att man ska bry sig om. Sex matcher återstår, alltså 18 poäng att speka om. Men Öster, som i nuläget innehar kvalplatsen, ligger nio poäng före i tabellen och även om de skulle falla ihop totalt så finns det ju ytterligare två klubbar däremellan som garanterat vill ha ett ord med i laget.

Jag räknar alltså med superettan minst ett år till eftersom det krävs ett smärre mirakel för att knipa tredjeplatsen.

Men ändå kan man ju kosta på sig att glädjas över trepoängaren ikväll.

Det blev en lite egendomlig match där GIF rivstartade och ägde planen i 15-20 minuter. Och på den tiden hann man med att göra två mål och den ledningen behöll man ända in i halvtidsvilan. Trots att Dalkurd spelade bra och pressade Sundsvall stenhårt. Men, än en gång, det är ju målen som räknas!

I början av andra halvlek fick GIF en straff som Pontus Engblom satte hur fint som helst och befäste därmed sin ledning i skytteligan med sitt artonde mål för säsongen. Resten av matchen spelade giffarna mest av för att få tiden att gå medan Dalkurd kämpade som hunner för att komma ikapp. Ett tröstmål gjorde de, ett mycket vackert mål dessutom men sen var det stopp för klubben som på 13 år gick från division 6 till allsvenskan. När de, ifjol, trillade ur efter första året var det första gången i klubbens historia som de åkte ur en serie. Nu ligger de på nedre halvan men kan de spela som mot giffarna så tror jag att de klarar sig kvar i superettan.

Imorgon är det sportfritt för min del men på fredag bär det till för Timrå igen. Bortamatch mot Södertälje som ser ut att ha ett bättre lag än på många år så det blir spännande.

Torsdag och fredag återstår av arbetsveckan. Imorgon jobbar jag hemifrån men ska göra en avstickare in till stan och prova ut nya glasögon. Något har hänt med mina synfel för jag måste justera brillorna diagonalt för att de ska hjälpa mig som jag vill. Tack och lov betalar min arbetsgivare inte bara för mina skyddsglasögon som jag måste bära inne på fabriksområdet utan även för ett par vanliga eftersom jag måste ha dem när jag vikarierar i portvakten. Och de sistnämnda tar jag mig friheten att använda även privat. Så min kostnad blir noll.

Såvida jag nu inte drar in en storvinst på travet ikväll. Då kanske jag kostar på ett par som jag betalar själv också.

Men jag har inte haft något vidare flyt med hästarna på sista tiden så hoppet är inte stort.

För ett tag sedan blev jag uppringd av Postlodlotteriet. Men inte för att de skulle meddela en vinst utan den unge mannen tyckte att eftersom jag varit med i snart tio år och knappt fått några vinster alls så skulle jag köpa fler lotter i månaden. Jag suckade tungt och frågade honom ungefär såhär...

"Ponera att du köper aktier i ett företag och behåller dem i tio år. Då kontaterar du att de knappt gett någon utdelning överhuvudtaget. Hur sannolikt är det då att du vill köpa ännu fler av samma sort?"

Det blev först moltyst i telefonen. Sedan harlkade han sig och erkände att han inte visste vad han skulle säga. Men han medgav faktiskt att jag hade en poäng med vad jag sa.

Där hade ju  säkert en mer erfaren och skamlös säljar dragit till med att för varje förlust kommer man ju närmare en vinst och när jag väl vinner så får jag ju ännu mer pengar. Men då hade jag svarat att för varje månad på vägen dit skulle de pungslå mig på 175 kronor till för varje ny lott.

Nu går ju, i och för sig, en del av pengarna till bra saker även om merparten hamnar i ägarnas fickor och det är väl därför jag har fortsatt att prenumerera på deras lotter. Första eller andra månaden jag var med vann jag en tusenlapp och har fått kanske 2-3 mindre vinster efter det. Men nu är det nog 7-8 år sen sist. Så några fler såna lotter blir det inte! Inga andra heller, för den delen. Förutom en stående rad på Eurojackpot som betalar sig ännu sämre. Men där har jag inte varit med lika länge.

Kvällen börjar ta slut och det är snart dags att krypa mer mellan rena lakan och lägga kinden mot kudden.

Sov gott, kära ordbrukare i Marstrand, Påarp, Kaunisvaara och Fåker. Vi ses!

Av Göran - 21 oktober 2020 08:53

Så sitter man här igen då och tjänar pengar fast jag är hemma vid min privata dator i mitt eget sovrum. Det ska dammsugas idag men vi får se om det sker på arbetstid eller om jag gör det efter att jag "gått hem" i eftermiddag. Det är kanske illa nog att jag har tvättstugan på arbetstid. Två maskiner med kläder hänger på tork och nu är det lakan som snurrar därnere i källaren.

Veckan ut ska jag fortsätta likadant som de senaste månaderna. På fredag är jag kallad av min ordninarie chef till rehabmöte så då får vi väl se om jag får stanna på labbet eller om de har andra planer. Jag vet bara att både chefen för lab och mina arbetskamrater där vill ha mig kvar. Åtminstone i två månader till, sa lab-chefen i måndags då jag var inne för att lämna över till Emma  som är ordinarie på den befattning jag har vikarierat på. Och det känns förstås bra.

Min ursprungliga chef kommer förmodligen bara att bli glad när jag säger det för annars måste hon och personalavdelningen hitta på nåt annat att göra åt mig. Minsta besväret för dem är alltså att gå på mitt och lab.folkets förslag och låta mig stanna. Och eftersom jag vet att de där människorna oftast styrs av minsta motståndets lag så har jag goda förhoppningar att det blir så också.

Den enda egentliga förändringen var väl att jag har återlämnat kontoret till Emma medan jag i fortsättningen får dela arbetsrum med en konsult på el-avdelningen. En ganska mycket yngre men väldigt sympatisk kille så det går absolt lika bra att sitta där de få stackars timmar i veckan som jag är på plats på fabriken.

Annars.... så funderar jag en del över en sak som jag har upptäckt. Både bland bloggar och i verkligheten när man stöter på de där invandrarfientliga människorna så är de så noga med att berätta hur mycket de älskar Sverige.

För mig känns det snarare som om det är tvärtom för de klagar ju bara på just Sverige. På regering och riksdag, på oss s.k PK-människor som inte tycker likadant men förstås allra mest på invandring, muslimer och andra som de inte tycker hör hemma här.

Vad menar de då med "Sverige", kan man undra. För rent krasst så är ju Sverige bara ett landområde på norra halvklotet med ett klimat som borde kunna skrämma vem som helst från att komma hit. Är det det de älskar?

Eller är det dess befolkning? Nej, den består ju delvis av de där som de inte gillar så det kan det inte vara.

Vad är det då för "Sverige" de säger att de älskar så mycket? Är det den där Sörgårdsidyllen som vissa högerextrema krafter målar upp att vi ska få den dag vi sparkat ut Mustafa, Mohammed och andra muslimer och utlandsfödda? Det land som då återgår till vad det var för femtio år sedan eller mer? Hjälp mig gärna att förstå om du själv förstår!

Jag älskar också Sverige, så PK-människa jag är. Jag älskar vår förhållandevis rena natur, berg, skogar, sjöar och hav. Jag älskar att vi skapat ett samhälle som andra vill komma till eftersom vi har det väldigt bra här. Jämfört med väldigt många andra nationer i alla fall. Jag älskar vår yttrandefrihet och allemansrätten, som ju är nästan unik i världen. Jag kanske inte tycker så mycket om vissa människors åsikter men jag älskar att de har rätten att uttrycka dem fritt precis som vi alla. DET är Sverige för mig!

Att vi sedan måste acceptera att Sverige och världen förändras hela tiden är en annan sak. Och jag tror nästan att det är just det som skapar de motsättningar som finns idag. Att förändringarna han gått lite för fort för en del människor. Man känner inte igen sig i det land man växte upp i. Och visst, förändringar kan vara jobbigt, men utan förändring ingen utvevckling. Och utvecklas vill vi väl alla?

Då får vi också finna oss i att hudfärgen mellan människor varierar samt att fler religioner utövas än vår gamla kristendom. Blir vi bättre på att integrera de som kommer hit så att de snabbare kommer i arbete och kan skaffa egen bostad så kommer även överrspresentationen av brottslighet bland utlandsfödda att gå ner också.

De är nämligen inte så annorlunda mot oss. I grund och botten är vi mer lika än olika. Visst finns det avarter men de finns på båda sidor. 

Jag är ju nybliven "fejsbookare" och har redan kunnat konstatera att även där flödar hatet och motståndet mot invandring och muslimer. Vanligast där är väl vad jag brukar kalla rasisthumorn. Någon författar några rader som förminskar muslimer och andra på ett sätt som får andra att skratta och sedan sprids det med vindens fart. Vet inte hur många rutor jag sett där man ojar sig över att inte få säga negerboll. Och jag kan inte fatta att det ska vara ett bekymmer. Har man inte värre problem än så är det förbanne mig inte så värst synd om en. Språket förändras ju hela tiden på alla möjliga sätt. Inte minst anglofieringen, d.v.s att vi byter ut våra egna ord mot engelska. Det hör jag aldrig rassarna klaga över fast det sker hela tiden. Och det är väl lite grand dit jag ville komma - att de inte har något emot "rätt sorts" utländsk påverkan. De nationer där folk ser ut och beter sig ungefär som vi har de inga bekymmer med men om man klär sig på ett annat sätt eller har en främmande religion så skrämmer det.

Kanske löser det sig med tiden, då folk fått tid at vänka sig vid att vi aldrig kommer tillbaka till sextiotalet då utlänningar var ner sällsynta. Man kan ju alltid hoppas!

Till dess tror jag dock att det är viktigt att vi på den andra sidan inte tystnar utan använder vår lagstadgade yttrandefrihet lika mycket som de som vill stänga gränserna och skapa en enda stor byhåla av Sverige.

Tack för ordet!

Av Göran - 17 oktober 2020 21:43

Ibland är det inte så viktigt, det där med rättvisa. Jodå, jag anser mig ha ett ganska stor rättspatos men när det gäller sport och idrott så är det linte lika viktigt att rättvisa skipas. Om mitt favoritlag vinner fast de egentligen inte förtjänar en seger så kan jag enkelt leva med det. Så var det ikväll för GIF Sundsvall som tog emot Jönköping Södra här på NP3-arena i min hemstad. GIF hamnade snabbt i underläge med både 1-0 och 2-0 och jag var ganka nära att stänga av TV;n och gå för att göra annat men stannade ändå.

Och fick se GIF reducera efter ett vackert mål av norske slitvargen Oliver Berg. Efter paus kom J Södra ut med än mera kamplust och tog tag i taktpinnen under den första delen av andra halvlek.

Men GIF kämpade sig tillbaka in i matchen och i slutminuterna fick man en straff som Pontus Engblom satte hur säkert som helst. Motståndarna protesterade förstås ochjag kan faktiskt hålla med om att straffsparken var ganska tveksamt dömd. Men sedan, på stopptid, uppstod en situation som i min bok var solklar straff men som slutade med en frispark strax utanför Jönköpings straffområde. Då stegade Johan Blomberg fram och slog denna frispark upp i målvaktens vänstra kryss. Det snyggaste målet i den målburen sedan Noah Sohnko Sundbergs bicycletas mot Östersunds FK 2016.

Detta mål innebar seger och tre poåäng för GIF Sundsvall vilket man ju så väl behövde även om man kanske inte förtjänade det fullt ut sett till hur matchbilden såg ut och hur många chanser man skapade.

Men livet är sällan rättvis och det gäller även idrotten. Laget som gör flest mål vinner om det är rättvist eller ej.

Så jag tänker inte be om ursäkt för dessa tre poäng till giffarna. Lika lite som jag kräver upprättelse för de matcher de förlorat fast de varit det bättre laget Resultaten talar för sig själva!

Timrå K tog sin första bortaseger i fredags mot Vita Hästen och imorgon väntar Kristianstad på hemmaplan. SÅ jag hoppade att inga fårskallar upprepar dumheterna från förra vintern då man kastade sten och förstörde vindrutan på deras buss. Matcher ska avgöras på isen eller gräset beroende på vilken sport vi pratar om.

Därmed lämnar jag öppet hur det kan tänkas gå för Timrå imorgon mot skånska Kristianstad. Mä bästa lag vinna!


Av Göran - 12 oktober 2020 21:34

Så hände det då till sist. Den 12;e oktober, min numera bortgångna styvmors födelsedag, blev dagen då jag föll för trycket och gick med, jag också. (Hon skulle fyllt åttio idag) Därmed har jag väl kanske blivit ett snäpp närmare att vara "som alla andra". Kanske nästan en normal människa.
Jag talar förstås om Facebook. Av skäl som jag inte går in närmare på har jag avstått fast många tjatat att jag måste skaffa ett konto. Nu har jag ett och redan har jag vänner där, bl.a en vän härifrån bloggplatsen.

Bl.a ramlade det in en gammal ungdomsförälskelse som jag inte sett eller pratat med på över 40 år.

Har redan märkt att det är ganska beroendeframkallande men jag kommer nog ändå att hålle det på en nivå som passar mig. Har hunnit prata med lilla dotra litegrann och blivit vän med både henne och hennes bröder samt min svåger och några till. Vi får väl se hur aktiv jag blir.

Det var i alla fall inte så vanebildande att jag missade Tirmå-Västerås på C-more ikväll. Enkel seger med 4-1 för mina rödvita favoriter. De ser riktigt, riktigt bra ut den här säsongen.

Och ikväll återupprättade de ju Medelpads heder efter giffarnas bortaförlust igår mot just Västerås, fast i fotboll.

De ska nog sluta drömma om allsvenskan till nästa år, börjar bli lite för långt poängmässigt.

Annars.... är jag nästan lite förvånad att jag inte fått ett enda hat/hotbrev eller elak kommentar om förra inlägget. Det brukar kunna vara en het potatis det där med att "dalta med brottslingar som en del kallar det jag skrev om.

Nu börjar klockan närma sig läggdags för en som ska logga in på jobbdatorn senast sju. Jag ska dessutom in på fabriken imorgon förmiddag och göra min första rond för veckan. Det ligger på, som man säger

Men vi ses igen. Förr eller senare.

Av Göran - 11 oktober 2020 14:01

Brott och straff, detta eviga diskussionsämne. Kvinnan härifrån stan som högg ihjäl en annan dam under en nyårsfest fick i dagarna sitt livstidsstraff bekräftat även i hovrätten. 

Hon nekar till mord, säger att hon inget minns och att det KAN ha varit någon annan som utförde det. TROTS att hon hittades av polisen alldeles nära den döda kvinnan med hennes blod över hela sig. Och TROTS att de andra två närvarande kvinnorna båda vittnat att hon är skyldig. Mordvapnet, en kniv, hade dessutom bara hennes och offrets fingeravtryck på sig. Varför tror hon att någon ska tro henne?

Sinnesundersökningen som gjordes visade att hon INTE led av en allvarlig psykisk störning vid tidpunkten för mordet. Och där vaknar ju det kritiska ögonen hos mig. Men hallå..., tänker jag då!

Jag påstår att.... Ingen normalt funtad människa hugger en kniv i någon annan över 140 (!) gånger om det står rätt till i hattparkeringen. Den som kan göra något sånt är fantamej inte frisk. 

Nu är det väl kanske inte det utredningen säger heller utan det där med "allvarlig psykisk störning" är väl mer en juridisk term. En term som man har töjt på under de senaste 20-30 åren för att kunna döma fler till fängelse och inte sluten psykiatrisk vård. För med det senare som påföljd kan ju brottslingen vara ute ganska snart efter t.ex ett bestialiskt mord. Det räcker med några felbedömningar från rätt läkare så får de frigång ganska omgående och sköter de den så släpptes förr många ut alldeles för tidigt. Och återföll i brott.

Och det är väl egentligen det enda positiva med ett fängelsestraff, att brottslingen hindras från att upprepa sina gärningar. Egentligen kanske alla som begår våldsbrott borde få psykiatrisk vård under sin fängelsetid.

Om man, som jag, anser att vi måste fråga oss vad syftet är med ett straff överhuvudtaget. Är det bara hämnd vi är ute efter så blir ju svaret enkelt. Då ska vi ha både livstid som räcker livet ut och dödsstraff för de allra råaste brotten. Dödsstraff är billigast, hävdar några. Då behöver inte skattebetalarna pröjsa för mat och husrum för såna som damen jag nämnde i början. Men om vi tänker nästa tanke...

Att tro att hårda straff minskar brottsligheten är naivt och korkat. Titta på USA och andra länder där man kan dömas till flera hundra års internering och fängelserna är hundra gånger tuffare än de semesterhem som en del anser att våra antalter är. Dödsstraffet finns också kvar om än inte i alla delstater.

Ändå ligger deras brottsstatistik skyhögt över våran och återfallsprocenten är runt 80%. Kom sen inte och säg att folk slutar att begå brott om de blir illa behandlade och dessutom inlåsta i många fler år än hos oss.

Och ÄNNU nästa tanke kommer ju också till mig som ett brev på posten: Ingen av de jag pratat med som förespråkar dödsstraff i Sverige kan tänka sig att själv verkställa dödsdomarna. Har man dödsstraff så måste ju någon ta på sig bödelhuvan. Hur många är sugna på det? Utom kanske några enstaka som kanske egentligen också borde vara inbommade. Skulle du vilja bli bödel? Eller att någon närstående skulle välja den karriärvägen?

Frågor, frågor...

Och vad ska bödlarrna göra på sin "Dö´tid"? (Där fick jag väl till det!? Jag menar all tid då det inte finns någon att avrätta. För det skulle de ju inte ha varje dag eller ens varje månad. Eller ska de bara ha betalt per uppdrag? Ska de vara statligt anställda eller är det ännu en bransch som ska tillåta privata företag?

Jodå, jag inser att vissa människor inte ska gå omkring på gator och torg. Några är vi tvingade att hålla inlåsta för att skydda hederligt folk. Men... brottslingar är ju också människor. Ävenn den mest kallhamrade mördare har en gng varit någons lilla bebis coh varit sötast på jorden för sin mamma eller kanske för ännu fler.

Så vore det inte allra bäst om vi kunde påverka deras sätt att se på sig själva och omvärlden och i en framtid kunna fungera i samhället på det sätt som vi andra?

Det har man fattat i Norge och jag rekommenderar verkligen alla att gå in på Youtube och söka efter "Norwegian prison" så dyker det upp en lång rad med små filmer där man jämför Norge med t.ex USA. Man har lyckats sänka statistiken för återfall rejält. TROTS att personalen på annstalterna inte  ens är beväpnad vilket storligen upprörde den f.d fängelsedirektör från Amerika som besökte Norge och fick se deras säkraste fängelse.

En film av Michael Moore finns där också och den rekommenderar jag varmt

Men nu blir det fotboll med GIF Sundsvall mot Västerås. Ha en fortsatt fin söndag, kära ordbrukare i Kumla, Norrtälje, Saltvik, Tidaholm och Hinseberg.

Av Göran - 8 oktober 2020 21:38

Det blev som jag gissade igår. Den musikansvarige (eller ska jag kalla hen för DJ) i NHC Arena spelade Jump med Van Halen. Men jag tror att det var mer för att hedra den bortgångne rockaren än att få igång publiken. De stackars femtio som fick komma in gjode nog vad de kunde men inte är det samma stämning med så lite publik.

Och idag kom ju beskedet från Amanda Lind (ansvarig minister) att den tilltänkta ökningen av publik till 500 inte blir av. I vart fall inte just nu. Tydligen har smittspridningen tagit ny fart och därför väljer regering och övriga makthavare att avvakta och se vad som händer.

Den dag då allt detta är över och förbi, om nu den dagen någonsin kommer, så kanske vi alla nickar instämmande och håller med om att det var ett klokt beslut. Så jag kritiserar ingen.

Och det är dessutom av underordnad betydelse eftersom TIK besegrade Karlskoga med hela 7-1. Detta efter en urladdning i första perioden då man enkelt gick ifrån till en ledning med fem mål mot noll. I den andra akten spelade värmlänningarna upp sig och gjorde ett tröstmål. Men perioden som helhet blev ändå oavgjord eftersom Timrå såg till att göra sitt sjätte mål också. Det sjunde och sista kom i tredje peroden och vi supporters kunde andas ut efter premiärförlusten mot Björköven. Sen dess har man landat sitt andra lån från NHL/AHL genom att skriva kontrakt med Isak Lundeström (ursprungligen från Norrbotten). Redan innan Kalskoga-matchen hade man ju landat Jesper Boqvist som också annars spelar därborta i Nordamerika.

Så nu få rvi väl se hur länge de båda lånen blir kvar och om det kommer flera. Jag hoppas lite på att få in en rikig klassback och varför inte Vancouvers succékille från de två senaste säsongerna Elia Pettersson. Den sistnämnde är väl lite av en våt dröm för alla Timråfans som minns hans framfart tillsammans med Jonathan Dahlén för ett par år sedan.

Den som lever får se. Glädjen var ju dessutom dubbel igår kväll eftersom även GIF Sundsvall motsvarade förväntningarna och vann borta mot Hudiksvalls FF i Svenska Cupen. 3-0 till Sundsvall slutade den matchen och jag hoppas att den ger rätt självförtroende inför seriematchen borta mot Västerås på söndag.

Själv har jag en dag kvar av min arbetsvecka och imorgon ska jag åka in till "gruvan" och göra veckans andra rond på våra miljöstationer. Sticker väl nån gång mellan åtta och nio och borde vara hemma igen i god tid innan lunch.

Trodde väl att det skulle bli rester från dagens middag men dessvärre åt vi upp allt. Jag hade "fuskat" lite idag och köpt färdig sås. ABBA;s citronsås till lax kan jag verkligen rekommendera. Jag har ett par gånger senaste året köpt Willys billiga "stuvbitar" av lax (400 gram för under 50 kronor). Dessa skärs sedan i lagoma munsbitar och kryddas med salt och vitpeppar samt blandas med iite styckfrysta räkor innan citronsåsen hälls över och anrättningen åker in i ugnen i c:a 20 minuter. Till detta serverade jag nykokt ris och en krispig grönsallad. Mat för gudar...

Imorgon lutar det åt kycklinggratäng med pasta men vi får se. Det kan bli tacos också, då vet jag att sonen blir glad.

Lugnt på sportfronten annars i några dagar nu. Giffarna möter Västerås borta på söndag och på måndag kväll är det Timrå IK;s tur att göra detsamma fast hemma. Duubla drabbningar mellan Medelpad och Västmanland alltså.

Hur det går står ännu skrivet i stjärnorna.

Nu är klockan mycket och den här singelfarsan hör fulla ungdomar som passerar utanför fönstret. Låter lite som bråk mellan en aggressiv ung tjej och två lika aggressiva killar. Tack och lov behöver jag inte lägga mig i det.

Går nog istället och borstar tänderna, tar på mig "grimman" och kryper under täcket.

Godnatt, kära ordbrukare i Väckelsång, Mattmar, Laholm och Vittangi. Vi ses igen!

När andan faller på...

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se