Senaste inläggen

Av Göran - Lördag 20 jan 06:37

Första natten är till ända och jag är nästan oförskämt pigg med tanke på hur jag har slitit inatt. Få och korta pauser och många timmar bakom ratt och spakar i sett specialfordon som nog ingen av mina kära ordbrukare sett maken till. Jag bryr mig inte ens om att försöka att förklara hur det ser ut eller fungerar, det låter sig liksom inte göras!

Ett nattskift återstår och sedan börjar friveckan.

Även denna vecka har jag totat ihop ett V75-system som jag tänkte dela med mig av. Mitt förslag till lösning av dagens travgåta ser ut som följer...


Tips                        Reserver

Avd. 1) 3,5,6                    7,1

Avd. 2) 1,2,9,10              12,6

Avd. 3) 6 Anna Mix            7,4

Avd. 4) 3,5,8,9,13             2,4

Avd. 5) 12 Southwind Feji  9,2

Avd. 6) 2,3,11                   7,4

Avd. 7) 2 National Prince   5,1


90 kronor kostar systemet att lämna in. Just nu känns detta som "rätt" rad. Måhända får jag revidera det omdömet när verkligheten har sagt sitt. D.v.s efter att loppen körts så vi får facit i handen. Som vanligt lämnas detta tips UPA. Utan Personligt Ansvar, alltså. Väljer du att kopiera mitt spel så är det till 100% på egen risk. Garantier finns ju inte i den branschen! Men det vet ju alla...

Många av mina arbetskamrater kommer ikväll att smälla i sig pizzor, kebabrullar eller hamburgertallrikar från en lokal pizzeria men inte jag. Däremot funderar jag på att fixa min egen hämtmat till sista natten genom att beställa och hämta en sushitallrik innan jag åker till "gruvan" ikväll. Lite magrare och nyttigare än pizza och hamburgare men mycket godare enligt min mening.

Därmed önskar jag mina kära ordbrukare en angenäm lördag i slott och koja i Sjugareby, Lennhovda, Njutånger och Laxå! Eller var ni nu framlever era dagar...

Vi ses o hörs!


ANNONS
Av Göran - Torsdag 18 jan 20:51

Mja... vad ska man tro? Än en gång har svenska folket valt en Jerring-pristagare som inte föll alla på läppen. Märkligt, eftersom detta ju verkligen ska vara svenska folkets pris. Det pris där alla kan rösta och utse den som folket anser vara mest värdig vinnare av en fin skål att ha chipsen i till fredagsmyset.

Först var det Stensson, golfaren som snuvade bl.a Johan Olsson på skålen efter Olssons seger på femmilaloppet i VM för tre år sedan. Och de senaste två åren har ridsporten vunnit genom Peder Fredricsson.

Jag kan inte låta bli att undra vem/vilka som röstat fram ryttar-Fredrik till inte bara ett men TVÅ Jerringpris. 

På mitt jobb snackas det massor av sport men inte en enda gång har jag hört någon uttrycka sin beundran varken för Fredricsson eller Stenssons insatser inom idrotten. Om skiftlag 65 på fabriken där jag jobbar hade fått bestämma hade Sara Sjöström fått den där kristallskålen både i år och ifjol. Och året före det hade säkert Zlatan vunnit.

En röstningskupp? Jomen, visst tror jag att det var det. Men, å andra sidan, en sådan kupp måste väl kunnat ha iscensatts även av Saras eller Zlatans anhängare.

Ridsport är ingen jättestor sport i svenskarnas hjärtan och inte golf heller (även om fler än någonsin ägnar sig åt denna ytterst primitiva form av jordbruk). Nej, vi gräsrotssvenskar gillar våra hockey- och fotbollsstjärnor. Samt förstås snordrypande skidåkare som kräks av utmattning när de gått i mål. Har vi dessutom haft framgång i någon gren inom friidrotten är även dessa hjältar ytterst populära. Men golf? Och ridsport?

Nej, det är kanske så att man inom dessa sporter varit lite smartare och insett att om alla aktiva och intresserade röstar så har man chansen att plocka hem det så prestigefyllda Jerringpriset till exempel.

Sådan är verklgheten, det är bara att bita ihop och gilla läget. Fredricsson vann - det är bara att gratulera!

Men nästa år...

Då ni, kära ordbrukare, tycker jag att vi går man ur huse för att rösta fram Sara, Zlatan, Östersunds FK eller varför inte någon nykomling på Sveriges idrottshimmel. FAST rytttare eller golfare nått stora framgångar. 2018 tycker jag ska bli året då svenska folket återerövrar Jerringpriset. I så fall är jag säker på att Farbror Sven himself ler i sin himmel.

Två nattskift skiljer mig, just nu, från sex dagar ledigt. Och när denna ledighet är över återstår bara två dag- och två nattskift innan jag åter får 14 dagar ledigt. Så håll tummen för att Euro-Jackpoten trillar in på fredag kväll och gör mig till 679-faldig miljonär. Så mycket är jackpoten nu upp i och går den till mig så lovar jag att ställa till med en hejdundrande fest där vem som vill är välkommen.

Dagen därpå är det jackpot även på traets V75 och en ensam vinnare på sju rätt kan kvittera ut dryga 43 miljoner i rikets mynt.

Och... går det inte vägen den här gången heller så kommer ju nya chanser hela tiden!

God tur till er alla, kära ordbrukare! Vi ses igen - när andan faller på!

ANNONS
Av Göran - Söndag 14 jan 10:56

Till Dig som eventuellt föll för fresdtelsen att kopiera min V75-rad igår ber jag om ursäkt att jag förorsakade dig en förlust av 96 kronor. Fast... Sååå långt ifrån var jag ju inte ändå! Fyra rader med fem rätt men ingen utdelning.

Det var ju i avdelning 2 det sprack första gången när min absolut "säkraste" vinnare, Erwin, inte blev vinnare. Och den vinnande hästen hade jag ju med som reserv. I avdelning fem kanske vinnaren kommit med om jag gjort ett mycket större system men det är inte säkert. Hade Erwin bara motsvarat mina förväntningar hade det ju blivit fyra sexor och därmed pengarna tillbaka med råge.

Nåja, jag tar nya tag nästa lördag. Eller kanske redan på onsdag då V86-tävlingarna delas mellan Solvalla och min lokala bana, Bergsåker.

Annars är jag förbannad på Bredbandsbolaget idag. Jag står som abbonnent av bredband för en närstående och p.g.a ett missförstånd halkade vi efter med en faktura i december. Jag betalade den dock men gjorde misstaget att slå ihop fakturorna till en betalning. Då valde Bredbandsbolaget att tro att jag ville betala januariräkningen i förskott och skickade den förfallna räkningen från december till en inkassofirma. Som i sin tur INTE skickade ut någon påminnelse utan helt sonika stängde ner anslutningen. Och allt detta bara på grund av att jag betalat med fel OCR-nummer.

Så jag ringde deras kundtjänst och satt i telefonkö i 25 minuter innan jag kopplades fram. Men i kundtjänst hade jag inget att hämta TROTS att damen jag pratade med kunde se i deras dator att de fått in summan som skulle betalas men på fel OCR-nummer. Jag frågade förstås hur de kunde tro att jag ville betala januari i förskott men låta den förfallna fakturan gå till inkasso och då svarade hon bara att "vi jobbar så".

Varje människa med förståndet någorlunda i behåll måste väl hålla med mig om att det är ett jävligt dumt sätt att jobba. I min värld borde detta ha gått att lösa direkt, där och då. Men enligt henne måste jag ringa inkassofirman på måndag. Bara de kunde göra något åt det, enligt henne.

Men nu är det ju på det viset att det är Bredbandsbolagets ärende så vad jag kan förstå är det väl de (och bara de) som kan återkalla ärendet och helt enkelt skicka ut fakturan för januari. Men ringa måste jag ju förstås ändå imorgon och gissningsvis sitta i en ny telefonkö i x antal minuter.

Telefonköer har jag skrivit om och spytt galla över förut. Men det tål att uppprepas. Därför uppmanar jag alla mina kära ordbrukare att undantagslöst protsestera när ni fått vänta länge i kön. Allt över tre minuter anser jag vara dålig service. Och det måste vi tala om för företag och myndigheter. Vi har väl för f-n annat att göra än att sitta med luren mot örat och vänta i 20-45 minuter på att någon i deras kundtjänst råkar få en minut över. Ifjol lyckades jag dessutom med konststycket att vara nummer ett i kön redan efter 30 sekunder men ÄNDÅ fick jag vänta i mer än tjugo minuter innan någon svarade. Då var jag rejält förbannad och frågade den stackars unge man som råkat få mig på sin lott om han var ensam i kundtjänst eftersom det tagit så lång tid. Då ville han få mig att tro alla som jobbade där verkligen varit upptagna i mer än tjugo minuter. Men det var inte hos Bredbandsbolaget.

Efteråt (igår, alltså) kom jag på frågan jag borde ha ställt: När jag berättar om det här för vänner och bekanta - hur många av dem tror ni blir sugna på att bli kunder hos Bredbandsbolaget?

Det är respektlöst mot kunden med så långa telefonköer. De stjäl vår tid, tycker jag. Och det värsta är ju att det är likadant överallt. Så att byta internetleverantör, bank, försäkringsbolag etc., ändrar ju ingenting. Ett annat telefonnummer bara och en annan kö!

Jag har varit noga med att nämna företagets namn många gånger i det här inlägget i hopp om att de, liksom Telia, regelbundet kollar sånt som skrivs om dem i media och på bloggar m.m Av Telia har jag flera gånger fått svar i kommentarsfältet när jag har skällt på dem i bloggen. Jobbar Bredbandsbolaget så, månntro...?

Av Göran - Lördag 13 jan 12:42

V75 Lördag 13/1. Här är MITT förslag till lösning av dagens V75-gåta på Jägersro. Sno den och spela själva om ni vågar och vill. Den kostar 96 kronor utan "Boost" som man kan lägga till för ytterligare 30 kr om man vill


Avd.1) 2,4,6,8                     Reserver: 1,5

Avd.2) 1 Erwin                                    2,7

Avd.3) 7 Västerboonthenews               1,3

Avd.4) 6,14                                        7,12

Avd.5) 2,5,11                                     4,9

Avd.6) 5,7,11,12                                 1,4

Avd.7) 1,11                                        10,6


Så tror (hoppas) jag att spelet borde täcka in hästarna med vinstchans idag. Går raden in så blir det förstås inga miljoner men nog får man tillbaka de 96 kronor den kostar och säkert en ganska bra slant till också.

Ledig lördag men jag undviker att sticka näsan utanför dörren. Det är kallt därute. Idag också. Minus 19 igår har stigit till -15 idag men eftersom jag bor nära havet gör luftfuktigheten att kylan känns mycket värre.

Håller kylan sig kvar ett tag så blir det dock is på fjärden här utanför och då blir 15 grader mer uthärdligt.

Dessvärre har jag slut på ved också. Annars vorde det rätt mysigt att tända en brasa sen då jag bänkar mig framför "Stjärnorna på slottet". Ja, det är lika bra att erkänna, jag trillade dit i år också! TROTS att det nästan inte fanns någon av kändisarna som jag fann intressant. Ikväll är Regina Lund huvudperson, den i sällskapet jag var/är allra minst intresserad av. Jag ser dock med spänning fram emot Bosse Parneviks dag.

Annars har jag sovit ifatt det jag förlorade under nattskiften tidigare i veckan. Steg upp först vid elvatiden idag vilket inte sker många gånger på ett år. Och när Kung Bore härjar som värst är väl sömn en helt okej grej att ägna sig åt?

Så det blir väl mest dator och TV idag, misstänker jag. Man vill ju inte gärna ge sig ut i onödan. Inte ens med bil för Madame Citroen är ju också bottentjälad. Eftersom jag inte visste om eller när jag eventuellt skulle ut och åka var det ingen idé att sätta i motorvärmarkabeln. Det är ju startklocka som styr när bilen ska värmas upp och den är så snålt ställd att i dessa temperaturer får man skrapa is även om värmaren varit inkopplad och timern på.

På måndag ska jag ringa hyresvärden och klaga.. Jag menar... För två år sedan hade vi vanliga stolpar där strömmen var påslagen dygnet runt. Sen bytte de och satte dit timers där bilen knappt ens blir isfri. De har alltså försämrat en tjänst som jag betalar för men tar ut samma avgift som då jag var nöjd med den. Mig veterligen har man heller inte förhandlat med hyresgästföreningen om saken.

Visst fattar jag att man vill spara på strömmen och därmed tjäna pengar men att ställa in utrustningen så snålt att man måste skrapa is även om man ställt in timern på sin avresetid. Och det är dessutom så att timern låter strömmen vara på i 30 minuter efter inställd tid (utifall man blir försenad, antar jag) och jag har använt även denna extra halvtimme men ÄNDÅ haft is på rutorna.

Nej, det var bättre förr! Ju förr desto bättre! Nu ska jag göra lite kaffe så kanske jag blir lite mindre grinig! 

V75-förslaget bjuder jag på men lämnar ingen garanti! Lycka till!

Av Göran - Fredag 5 jan 09:54

Sverige är klart för final mot Kanada i junior-VM i ishockey efter en rysare mot USA i semi under den gångna natten. Av någon anledning är det nästan alltid USA eller Kanada som får arrangera JVM i ishockey. Och handplocka domare.

Sverige vann inatt inte bara mot det amerikanska laget utan även mot domarbesättningen som flöjtade i piporna så fort en amerikan ramlade på isen. Vet inte hur många horribla utvisningar jag såg men det var tydligt att USA hela tiden sökte tillfällen att spela döende svanen och teatraliskt falla handlöst i isen så fort en svensk snuddade vid dem.

I seniormatcher mot dessa nationer har jag ofta upplevt att domarna tillåter alldeles för mycket men här var det tvärtom och det blev nästan pinsamt att se hur de amerikanska spelarna kastade sig framför domarna.

Men,,, So what? Vi vann ju i alla fall och nu gäller det att planera dagen och kvällen så jag hinner få lite sömn innan finalen börjar kl, 02:00 svensk tid.

Det blir Oskarshamn-Timrå framför datorn (för som vanligt visas ju inte topplaget TIK på någon TV-kanal utan måste streamas till datorn) och sedan får jag nog krypa i säng för att orka stiga upp mitt i natten. Eventuellt ska dotra jobba natt också så då måste jag ändå upp och håmta henne på andra sidan stan vid  fyratiden. Men det hoppas jag att jag slipper eftersom det kan vara just då det avgörs.

Sen kan jag ju inte ta så värst mycket sovmorgon imorgon heller eftersom jag börjar jobba på söndag morgon och behöver kunna somna på lördag kväll också. Men det är dte värt!

Snön har vräkt ner över mina hemtrakter och vi har nog närmare en halvmeters snödjup nu. Kallsnö visserligen som lär sjumka ihop till hälften när det blit töväder nästa gång.

Jag tycker att det räcker nu! Med snö, menar jag. Snöröjningen i min hemstad är under all kritik. Inte precis här där jag bor men inne i centrala staden är varenda gata som en puckelpist. Man kan nästan tro att de grävt ner en gigantisk flock kameler men inte grävt tillräckligt djupt. Trots Citroenkomfort så skumpar det rätt bra ändå och jag kan bara gissa hur det måste vara för folk med "vanliga" bilar att köra på det underlaget.

Så jag håller mig därifrån i möjligaste mån. Egentligen skulle jag ha fraktat en full bil med skräp till tippen idag men med rådande före vete tusan om det inte får vänta till nästa frivecka. Som börjar nästa torsdag morgon.

Nu är det dock dags för brunch tror jag. Frukost blev det ingen så jag får slå ihop frukost och lunch och på så sätt kompensera min kropp. Sen ska jag väl ut och borsta snön från Madamen och skumpa iväg till Willys för lite förnödenheter som ska fyllas på. Passar nog på att köpa en andel eller två till kvällens trav. Jag brukar ganska ofta ha tur på fredagarna i deras andelsspel. Sen är det ju dragning i Eurojackpot ikväll med över 400 miljoner i potten.

Tänk, det skulle väl sitta som en fläskläpp, det! Att få bli den förste svensk som kammar hem jackpoten! Finland har fåttt den 5-6 gånger liksom Tyskland. Tjeckien har också fått flera storvinster så jag tycker att det börjar bli dags för oss nu. Kanske, kanske, kanske blr det min tur ikväll!

Chansen är ju mikroskopisk men den finns ju ändå! Tänk, vilken fest jag skulle kunna ställa till då!


Av Göran - Tisdag 2 jan 12:04

Så lägger vi även nyårshelgen till handlingarna. Hoppas att ni vaknade utan kopparslagare bakom pannbenet igår. Jag vet ett spiksäkert sätt att slippa det. Nämligen att jobba nattskift i en fabrik. Det gjorde jag när ni stod/satt/låg där och hällde i er bubbel och skrålade ABBA;s "Happy new year".

På jobbet bjöd vår arbetsgivare på smörgåstårta och läsk eller mineralvatten till oss som vakade in tolvslaget med arbete. Och det var ju absolut inte första gången. Jobbade ju nyårsnatt även förra året och kommer att göra det även i år om jag får leva och ha hälsan. Såvida jag nu inte får in den där storvinsten på travet eller kammar hem Eurojackpoten.

För i såna fall kommer jag att spontanpensionera mig själv med omedelbar verkan. Sen tror jag att jag köper ett litet hus någonstans vid Medelhavet där jag kan bo från november till början av april eller så. Spanien kanske eller Italien. Eller varför inte Kroatien, det verkar vara ett vackert land. Sen kunde jag ha ett sommarhus någonstans häromkring där jag kan bo övrig tid. 

Det låter oerhört lockande att kunna ge sig iväg så fort meterologerna ens andas ett ord om snö. Eventuellt kunde man kanske tänkaa sig att åka hem till Sverige en vecka över jul eller så. Men annars skulle jag inte sakna vintern.

Vad ska vi nu tro om 2018? Tja, det blir väl vad vi  gör det till. Valår är det också så vänj er vid tanken att höra mantrat om vård, skola och omsorg 5-10 gånger om dagen.

Sista tiden har det ömsom snöat och töat. Under julhelgen fick vi säkert 15-20 cm snö så i onsdags då jag skulle jobba extra i portvakten var det inte sådär alldeles enkelt att ta sig ut med bilen. Jag sopade bort så mycket snö jag kunde från Madame Citroen och satte mig sedan bakom ratten och la i backen. Och bakåt kom jag. Men bara c:a 25 cm.

Så jag rullade tillbaka och tog ny sats. Men plogvallen bakom bilen var tjock och hård.

Då, plötsligt, mindes jag att jag ju faktiskt har en Citroen. Med hydraulisk luftfjädring som kan både höja och sänka chassit från marken. Så jag trycket upp min Madame en decimeter ungefär och gasade till genom plogvall och allt. Hur skitenkelt som helst! Så tack, Frankrike, för min kära Madame!

Nu är det dags att gå ner i källaren för nu är lakanen färdiga att hängas på tork. Sköt om er, kära ordbrukare i slott och koja i vårt avlånga land!

Av Göran - 26 december 2017 22:09

Filmen i rubriken skulle jag se redan när den gick på bio. Tillsammans med tre av mina barn, var det meningen. Men ett av dessa "barn" blev sjuk så vi andra tre gick ut och åt innan vi skulle se filmen. Men då dök det visst upp nåt annat förhinder eller sjukdom hos ytterligare en så...

Tja, vi sa väl bara att det fick bli "en annan gång". Men när jag kollade ett par veckor senare var filmen borta från bions repertoar. Då ryckte jag väl på axlarna och sa kanske att "Shit happens!" och tänkte att om ett år eller så kommer den väl på någon av filmkanalerna jag abbonerar på.

Och jag har väntat och väntat och varje månad spänt kollat om den är med bland premiärerna. Och ikväll då jag damp ner i soffan fick jag se att den går ju NU! Klockan åtta började den och jag missade bara ett par minuter. Och det var SVT av alla kanaler som sände. De brukar ju nästan aldrig vara först att visa biosuccéer. Men kanske var de med och finansierade filmen mot löfte att få vara första TV-kanal som visade den, inte vet jag!

Nu har jag i alla fall sett den och gillar den högt och rent. Och det är skitenkelt att analysera fram varför jag gör det. Jag känner igen mig i den, i många av den lite stelbente Oves alla misslyckanden. Jag har upplevt en del av de sorger som drabbar honom och jag kan även känna igen hans sätt att tänka till viss del.

Och alt detta gestaltas på ett förnämligt vis av den geniale Rolf Lassgård. Vilken skådis!

Nu sägs det att Hollywood ska göra en amerikansk version med ingen mindre i huvudrollen än Tom Hanks, en annan av mina största favoritskådisar. Gene Hackman hade säkert också klarat rollen men jag vet inte om han fortfarande är verksam. Tror inte jag sett nåt nytt med honom sedan "Missisippi brinner" och det var ju inte igår precis.

Julen är över än en gång och jag kan inte säga att jag sörjer nämnvärt över det. Utanför fönstren rasar en snöstorm samtidigt som det är  12 grader kallt.

Jag ska upp imorgon och jobba, dock inte gristidigt! Det handlar om övertid i portvakt och reception och eftersom det är jag som stänger så börjar jag inte förrän halv nio. Chefen de har där mumlade något om att han ville ha mig där både torsdag och fredag också men jag sa att i så fall måste han deala med min chef eftersom jag har ordinarie dagskift då. Så med lite tur behöver jag bara jobba åtta timmar men får lön för tolv de dagarna. Det får jag väl kanske veta imorgon hur det blir. Mannen som chefar över portvakten är inte precis berömdd för sin framförhållning så det beskedet kommer i så fall i sista minuten.

Min jul är inget att ventilera här, konstaterar bara att inte mycket blev som jag tänkt och hoppats. Men som sagt, "Shit happens!" Det har det gjort förr och det lär det göra igen!

Nu, kära ordbrukare, ser vi framåt istället. Bara ett halvår till midsommar! Vi ses!


Av Göran - 23 december 2017 18:56

Jag la ut den ifjol den här dagen och jag gör det igen... Utan Jussi kan man ju inte starta upp julen! Varsågoda!Samma klipp med samma vackra vinterbild. God jul på er, mina kära ordbrukare! Må ni få en lugn och trivsam jul där alla är glada och ingen dricker för mycket. Må ni vakna utan krämpor både på juldagen och alla andra dagar.

Hos mig har det varit allt annat än lugnt och värre blir det imorgon. För även om vi har devalverat vårt julbord till nästan ingentiong jämfört med hur det såg ut under min barndom hemma hos mormor. Syltor och aladåber och hemtjorvad leverpastej och korvar som trängdes med sill, skinka, revbensspjäll och annat. 

Jag ställer fram sill, Janssons frestelse (den vill inte JAG var autan) lite prinskorvar och köttbullar. En skillnad mot tidigare är att jag sska lägga till ett par vegetariska rätter för äldsta dotterns skull. Hon har inte varit hemma över jul på ett par år och innan dess firade hon med sin mammas släkt i flera år. Tror att det är 7-8 år sedan hon firade jul här hos mig. Så det lilla extra är ju kärt besvär.

Ryggbesvären tog om igår med full kraft så det blev inget julhandlande då. Idag har jag ändå lyckats släpa hem en skinka som jag nyss griljerade och en massa annan mat. Jag parkerade direkt utanför porten när jag kom hem och bar in lite i taget. Ville ju inte utmana ödet med att bära för tungt.

Sen dess har jag varvat arbete i köket med vila på värmedynan. Nu har jag dock gett upp för idag och gör resten imorgon förmiddag. Ugnen kommer att få göra rätt för sig, kan jag säga.

Sen då?

Tja, sen kommer sönerna och ena dottern och så äter vi bara en bråkdel avv allt jag bullat upp för att det inte ska se snålt ut. Sen sitter vi väl kanske och småpratar i ett par timmar innan de åker igen. Och då står man här med en sjuhelvetes massa mat alldeles i onödan.

Nåja, det är ju trevligt också! Med alla ljus både i mitt eget och i andras hem.

Nu ska jag gå och skaffa mig ett ligg!

Ja, på värmedynan, menar jag såklart! God Jul! 


Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tankar och betraktelser från en amatörfilosof med Blogkeen
Följ Tankar och betraktelser från en amatörfilosof med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se