Senaste inläggen

Av Göran - Onsdag 28 april 18:48

April förnekar sig inte. Bara idag har jag sett flera olika väder. Imorse vid nio satte det igång att snöa så det stod härliga till. Men bara i kanske fem minuter och det blev inte ens vitt på marken för det smälte när det landade. På väg till Willys någon timme senare fick jag köra igång vindrutetorkarna för då kom en regnskur.

Soligt och fint igen när jag hade handlat mjölk, ketchup, olivolja och lite annat och lastade in mina kassar i bilen. Och då jag åkt några hundra meter pep ett litet larm som är Madame Citroens sätt att berätta att hon snart har slut på näring. Sex liter kvar i tanken innan det larmet kommer. Så jag besökte OK/Q8;s automatstation och gav henne full tank innan jag åkte hem. Och medan jag tankade kom en liten hagelskur. Som dock gick över t.o.m fortare än den lilla snöstormen.

Mindre än två månader kvar till midsommar nu, man får trösta sig med det. Inte för att jag kommer att delta i något firande, jag har arbetsdag den dagen i år.

Det gäller även valborg, första maj och nationaldagen. Alla dessa räknas som storhelger i avtalet jag arbetar under vilket ger lite extraslantar i både juni och juli. I maj blir det också litegrand eftersom vi jobbade på annandag påsk.

Hockeyslutspelet som jag längtat till ända sedan säsongen startade förra hösten är pausat och pausen förlängdes häromdagen eftersom fler spelare i Timrå nu testat positivt för Covid 19.

Hos finalmotståndarna Björklöven var det visst 20 st sjuka bland spelare och ledare så det vore kanske mer förvånande om Timrålaget INTE hade drabbats. Hockey är ju en närkampssport där man drar i sig samma luft som motståndarna nyss pyst ur sig vid varje sargduell eller närkamper framför målen. 

Någonting måste ändå Timrå IK ha gjort rätt och bra eftersom hela laget klarat sig hela vintern från smitta när nästan alla andra lag drabbats av den. Men nu åkte alltså även vi dit... Covid 19 ger ingen mannamån, lämnar inga garantier utan skördar sina offe där den hittar dem!

De nya speldagarna ligger dock minst lika bra till för min egen personliga del. De spelas dagar då jag kan se dem om det inte skjuts upp igen. Bara en eventuell match nummer sex går bort på grund av nattskift. Så jag hoppas att Timrå redan avgjort finalen innan dess. 

Sommardäcken är äntligen monterade nu så allt som återstår är att bära ner vinterdäcken i källaren och stuva in dem i förrådet. Det ska göras innan lördag då jag ska jobba nästa gång. Har jag tänkt...

Nu börjar det bli dags att kolla om det finns någon annan hockey att titta på. När jag nu inte får se mitt lag så får man väl nöja sig med spelet om SM-medaljerna. Och när det är slut är det väl dags att logga in hos ATG och kolla av om min Harry-påse för 150 kronor kan påskynda min pensionering en aning.

Så var rädda om er, kära ordbrukare. Nej, förresten, var INTE så förtvivlat rädda om er! Lev!!! Så långt som nu restriktioner och Coronabegränsningar tillåter det i Almunge, Frillesås, Fjärdhundra och Ytterlännäs.

Håll ut, kära ordbrukare! Håll ut, håll avstånd! Och håll käften!

Alltså... Håll käften täckt av munskydd när du vistas bland folk!

Det var SÅ jag menade...

Av Göran - Måndag 26 april 12:21

Idag är jag "dagen-efter-sista-natten-trött". Seg i skallen och kroppen protesterar varje gång jag tvingar den upp på fötter om så bara för att gå till köket och hämta kaffe eller ens till badrummet som ligger ännu närmare.

"Jag VILL inte", säger den då och föreslår att vi kryper tillbaka ner i sängen och bara slöar hela dagen.

Det där är kanske svårt att sätta sig in i för en icke-skiftgående människa. Men för mig är det vardag sen 45 år. Låt vara med några års uppehåll i perioder då jag jobbat tvåskift eller dagtid.

Jag har precis tvingat mig genom den värsta av arbetsperioder i rådande skiftschema. Den som består av tre nätter. Helgen går förstås åt helsefyr eftersom jag jobbat fredag, lördag och söndag natt. Men det slutar ju inte där utan även den här dagen är mer måndag än andra måndagar. Svårt att förklara på ett begripligt sätt för utomstående men för mig är det självklarheter. Det tar liksom minst en dag efter nattskiften innan man blir någorlunda människa igen.

Och det jävlig är ju att jag inte kan lata mig på det sätt min kropp ber om. Man har ju "måsten"...

Jag måste t.ex åka och handla hem mat. Flera basvaror är helt eller nästan slut så det kan inte skjutas upp mer än kanske någon timme. Måste också få tummen ur och lägga om däck som jag borde gjort för länge sen. Det var ju inplanerat för två veckor sen men den dagen rådde full snöstorm när jag vaknade på morgonen. Och sen har det liksom inte blivit av trots att tid funnits. 

Sen finns det måsten som går att skjuta upp också och jag är glad att jag var smart nog att boka tvättstugan först imorgon för det hade känts tungt att måsta göra idag. Jag måste t.ex städa badrum och kök ordentligt, det börjar bli lite för länge sen såg jag när jag tittade bakom VC-stolen imorse. Ett lager damm på golvet och även på själva porslinet talade om att här bor en riktigt slarvpelle som inte hållit så rent som han borde. 

Den biten låter jag dock vara till mellan turerna till källaren imorgon. Dammet går ju ingenstans, det ligger ju kvar tills jag dammsuger och skurar bort det.

Så... det blir att ta på vanliga byxor istället för mjukisbrallor och masa sig i skorna och jackan och komma iväg. Ju förr jag gör det desto snabbare blir det ju klart och desto fortare kan jag unna mig att lyssna på kroppens protester och göra den till viljes.

Hoppas er måndag är bättre än min, kära ordbrukare i Glommersträsk, Örsundsbro, Grisslehamn och Vedevåg.

Vi ses igen! Om jag överlever den här satans dagen...

Av Göran - Onsdag 21 april 12:16

Sådärja, Då har man fått första sprutan mot Covid 19 då. Måste försöka läsa mig till hur snabbt den börjar skydda och hur skyddad man är innan man fått bägge. Det var i alla fall vaccinet från Pfeizer som sprutades in i min vänsterarm om det nu är någon större skillnad på dem gällande verkan och biverkningar. 

Det var i alla fall en rasande effektiv verksamhet de bedriver där. Det kryllade av folk där. Både vad gäller personal och patienter. Jag behövde inte sitta och vänta utan det kom en sköterska på direkten och tog mig med sig in i ett behandlingsrum fast det redan vällt in människor före mig. Efteråt hänvisades man till en lång korridor där stolar stod utställda. Där skulle jag sitta i femton minuter utifall min kropp skulle protestera på något sätt. Och det var den enda väntetid jag behövde stå ut med.

På vägen hem passerade jag firman som byter däck så billigt men de hade redan en kö på 8-9 bilar så jag beslöt att vänta till imorgon och då åka dit när de öppnar på morgonen. Får väl smyga mig fram när jag åker till Willys om en stund eftersom dubbdäcken ännu sitter kvar på Madame Citroen.

Och de HAR ju faktiskt varnat på lokalradion att det KAN komma snö ikväll eller imorgon så jag får väl hänvisa till det om jag skulle bli invinkad av "Farbror Blå".

Områdets nya COOP-butik öppnade igår så jag lekte lite med tanken att gå in och se mig omkring då jag kom hem. Men parkeringen utanför var nästan fuil med bilar och det stod en klunga med folk utanför som inte fick gå in förrän några andra kunder gått ut. Så jag väntar väl lite med att premiärhandla där.

De har sagt att det ska vara en butik med fokus på färskvaror och låga priser så kanske hade jag fel när jag befarade att allt skulle bli mycket dyrare. Jag har ju besökt en av deras butiker som är ungefär lika stor och där var det då inte billigt ett enda dugg. 

Ingen Timråmatch blir det heller ikväll. Inställt på grund av coronautbrott i motståndarlaget. Så risken finns att jag kommer att missa mer än en match om datum flyttas till de dygn då jag jobbar natt (fredag-söndag).

Dags att dra iväg på Willys nu och fylla på mjölkförrådet samt hitta nån trevlig idé till middagsmat. Ha det gott, kära ordbrukare i Bandhagen, Lönnånger, Vikarbyn och Eslöv. 

Vi ses!

Av Göran - Tisdag 20 april 21:37

"Det är en tidig morgon i mitten av april. Vinden mojnar, Hela världen står still. Det är gott att leva. Trots allt!"

Så slutar mästerverket jag delat från Youtube ovan. Titeln fick bli rubrik för låten heter just "Dagen"

Tidig morgon är det visserligen inte utan halvsen kväll. När det var tidig morgon hade jag inte tid att blogga fär då var det tvättstugan som gällde. Nu är kläder, lakan, handdukar och annat tvättat, torkat, manglat (i förekommande fall) och uppburet till lägenheten samt inlagt i skåp och lådor.

Inga sommardäck på bilen ännu men imorgon kanske jag hinner det också. Läste ju i lokala blaskan på nätet att nu får alla som fyllt sextio boka tid för vaccination mot Covid 19. Så jag satte mig genast och försökte boka tid i Njurunda som är närmast till för mig. Men där var det fullt långt in i maj så jag försökte med Nacksta vid västra utfarten från Sundsvall mot Östersund och Norge. Och där fanns det en lucka imorgon bitti klockan 9 så jag nappade genast på det och tingade den tiden.

En arbetskollega är fullständigt övertygad att det är mycket farligare att vaccinera sig än att drabbas av sjukdomen men jag lyssnar inte på honom utan litar på etablissemanget som säger att vaccinet är verksamt och bra. Igår fick jag åka till apoteket och hämta ett testkit till yngsta dottern som är krasslig. Hon fick svar idag och det var negativt, tack och lov.

Och igår kväll satt jag förstås bänkad framför final nummer två mellan Timrå och Björklöven. Och fick se ett helt annat scenario än i söndags då man pressade men inte lyckades få puckarna i nätet. Nu vann vi med hela 7-0 men matchen fick lite sur eftersmak eftersom två Timråspelare skadades av omdömeslösa motståndare som började spela fult när de insåg att matchen inte skulle komma att kunna vinnas av dem. Sebaastian Hartmann bars ut på bår med ett trasigt ledband i knäet vilket gav Björklöven deras kanske bäste back avstängd i fyra matcher.

Nu ikväll kom beskedet att matchen imorgon skjuts upp på grund av misstänkt Coronautbrott i deras lag. Jag hoppas verkligen att det är med sanningen överensstämmande och inte ett försök från deras sida att hinna få tillbaka skadade spelare som kan ersätta de två som blev avstängda efter fult spel igår.

Kommer osökt att tänka på Helt-apropå-gänget i SVT på 80-talet och Stellan Sundahls ord; "Kan di va så jävvli´a?"

Ja, kan de det? Hoppas inte för då vore det en skandal av Guds nåde.

Därmed börjar det bli dags att fylle vattenbehållaren i min snarkmaskin och krypa i säng. Tänk, imorgon vid den här tiden är jag vaccinerad. Åtminstone EN gång! Det känns tryggt!

Vaccinera er ni också, kära ordbrukare i Vattlång, Simlångsdalen, Listerlandet och Grebbestad. Så fort ni får chansen. Och låt oss hoppas att vaccinet med tiden besegrar den här förbannade pandemin som stökar till livet så för oss alla!

Av Göran - Lördag 17 april 11:51

Rubriken idag är lånad från en boktitel. "Ja ä inte dö´ än, sa Janne Vängman" av Johan Rudolf Sundström från tidigt 1900-tal. Janne Vängman lär ha funnits på riktigt en gång i tiden men hans äventyr var förmodligen mer skrönor än sanning. Mycket handlar om jakt och fiske samt diverse andra byorginal.

Han bodde i skogarna kring Viksjö i gränslandet mellan Medelpad och Ångermanland och för den som inte känner till honom kan jag kanske beskriva honom som en blandning mellan Åsa-Nisse och Kronblom ungefär. En klurig gubbe som alltid kom ner på fötterna hur tokiga saker än blev. Det finns flera böcker om honom och åtmnstone en film inspelad för kanske 70-80 år sedan.

Anldeningen att jag använder den som rubrik är att jag imorse hade ett PM från en vän på Facebook som undrade varför jag inte skrivit i bloggen på länge. "Du har väl inte dött", skrev hon. Därför ville jag lugna eventuellt oroliga ordbrukare att ryktet om min hädanförd, om det finns ett sånt, är betydkigt överdrivet.

Nej, sanningen att säga så är det väl bara ännu en av de perioder som återkommit då och då genom min bloggartid då jag inte har den rätta inspirationen att sätta oviktigheter på pränt här. Förr eller senare så återkommer skrivarlusten och då kanske jag bombar er med flera inlägg samma dag istället. Det går upp och det går ner med det, precis som med så mycket annat här i världen.

Upp har det dock gott för hockeylaget i mitt hjärta, Timrå IK, som är klara för allsvensk final om en plats i SHL till hösten. Och igår kväll blev det också klart att det är Björklöven från Umeå som kommer att stå för motståndet.

En önskefinal, tycker jag. De två lag som redan innan seriestarten ifjol höst hade en uttalad målsättning att ta sig upp i rikets högsta serie. Västerbottningarna har plusstatistik mot oss under seriespelet, vann tre av fyra möten, men det tror jag inte spelar så stor roll. Vinner Timrå den första matchen på hemmaplan så skaffar man sig ju momentum direkt. Imorgon kväll vet vi hur första matchen slutade. Spännande värre!

Igår avslutade jag min favoritvända i det nya skiftschema vi har på jobbet. Det som "bara" innehåller tre dagskift. Så nu är jag ledig ända till nästa fredag kväll. Då är det tre nätter som gäller och den är istället det sämsta med schemat. Men, "det får la gå" det med.

Det innebär också att jag kan se de tre första finalmatcherna som jag skrev om ovan. Match nr 4 jobbar jag natt men sen missar jag ingen fler av finalerna.

Har ju varit utan TV ett tag i väntan på att få tillbaka min som jag lånat ut till yngsta dottern. Den stod i källaren bara när hon behövde den och sonens TV i mitt vardagsrum. Men så fick ju han för sig att han ville ha den i sitt rum istället så sen dess har jag ibland fått låna den på nåder och annat jag vill se har jag streamat på datorn. Men nu har jag fått låna äldste pojkens reservapparat så nu kan jag boa ner mig bekvämt i soffan igen när det vankas hockey eller nåt annat som jag vill se på lite större skärm. 42 tum är måttet på låne-TV;n och det hade jag kanske för några år sedan tyckt var jättestort. Men nu när jag är van vid 50" känns det faktiskt lite ynkligt. Men bättre än ingen alls är det ju såklart.

Sommardäcken ligger ännu kvar i källarförrådet men på måndag morgon ska jag bära upp dem och se till att få dem monterade på Madame Citroen. Sen igår är ju dubbdäcken inte lagliga längre men jag tror inte att någon polis är så tasig att de bötfäller mig åtminstone inte närmaste dagarna. Vi hade ju faktiskt rejäl snöstorm så sent som i måndags. Den snön har dock smält bort igen och det är barmark på alla öppna ytor där solen kommer åt.

Så nog blir det vår i år också. Och sommar med så småningom. Med semester dessutom.

Så håll ut, kära ordbrukare! Och håll avstånd! Och håll käften! Nej, vad säger jag? Det där sista var ju inte meningen. Men det får stå kvar ändå. Ha en fortsatt skön helg i Månkarbo, Övertorneå, Bjuv och Ljungskile! 

Vi ses! När andan faller på...


Av Göran - Måndag 12 april 21:59

Vår herre tycks ha satt vårens framfart på paus ett slag för imorse då jag vickade på persiennerna i mitt sovrum såg jag ljus först och trodde innan jag fick full utsikt att det var solsken ute. Men ljuset jag trodde mig se kom sig av att allt var vitt utanför fönstren. Full snöstorm var det och jag började så smått att gruva mig för att åka iväg och uträtta de ärenden jag planerat in. En decimeter blötsnö hade han däruppe kastat ner över oss och jag kunde riktigt höra hur han hånskrattade åt slasket det skapade på gator och trottoarer. Typ... "Där fick ni så ni teg, vårdyrkare!"

Men jag vet ju också att bara solen får lysa en dag eller två så försvinner det vita täcket ganska fort. Jag HADE ju planerat att bära upp sommardäcken från källarförrådet och få dem monterade idag men den planen fick förstås revideras ganska fort. 

Och när jag väl satt Madame Citroen i rullning så var det inga större problem att ta sig fram. Det ska mera till än en ynka decimeter blötsnö för att hon inte ska tugga sig igenom nedebörden. Till Norrkands shopping-Mekka, Birsta, norr om staden ställdes färden för att inhandla en ny elvisp. Min gamla som jag köpte för 17 år sedan efter separationen från exfrun gav upp för ett tag sedan. Först hörde jag hur det skrek i den och sedan började det ryka ur den också. Så då ryckte jag raskt ut kontakten ur vägguttaget och rykandet upphörde. Jag kommer ihåg att den gamla inhandlades på ÖB och var den billigaste jag kunde hitta. Så eftersom den höll i 17 år tänkte jag på samma vis nu och hittade en maskin för bara 99 kronor. Åkte sen hem och invigde den med att blanda köttbullssmet till dagens middag. Apropå det... Finns det någon som har bra tips på hur man får sockret att lösas upp när man gör rårörda lingon. Jag har testat några gånger men varje gång så har det knastrat mellan tänderna av socker som ännu inte löst sig. 

Därför startade jag den processen redan igår kväll med att blanda lingon från frysen med s.k syltsocker. D.v.s ett mer finmalet socker som väl borde lösas upp snabbare än vanligt strösocker. Sedan har jag rört om så fort jag satt min fot i köket under hela dagen tills vi skulle äta middag. Och det BLEV bättre än mina tidigare försök men nog kändes det att inte allt socker löst sig. Måste det stå i flera dagar? Jag trodde att det skulle kunna göras på ett par timmar eller så. Men kanske finns det några husmorsknep som jag inte lärt mig ännu men som någon ordbrukare är vänlig och tipsar om. För rårörda lingon är ju suveränt gott till exempel till köttbullar.

Hockeyfri dag för Timrå IK idag. Antar att man använt den till att bussa ner laget till Västervik och morgondagens bortamatch. De luggade ju oss på segern igår, de där grythundarna från Småland som tycks vara beredda att gå på hörntänderna i match efter match för att stoppa mina rödvita hjältar. 

Men även imorgon är det "matchboll" för Timrå. VInner vi så är finalplatsen klar medan Västervik måste vinna TVÅ matcher för att gå vidare. Jag tycker ju att Timrå har så mycket mer både bredd och spets att vi borde ha kunnat stänga den här serien redan igår. Men idrotten är ju sällan rättvis. Eller rättare sagt så finns ingen annan rättvisa än antal gjorda mål. Och de förvaltade de få chanser de skapade på ett bättre sätt än mitt lag så det är bara att lyfta på hatten och gratulera dem. Nu tror jag i och för sig inte att deras fans gråter om de blir utslagna. Jag tror att man är jättenöjda med att gå till semifinal och där pressat seriesegrarna så bra som man gjort.

Men, som sagt, ALLT kan hända i sportens värld och den som satsat pengar på Västervik i final får nog bra betalt om de skulle lyckas med det. Medan Timrå får krypa undan i en vrå och skämmas efter att ha varit så överlägsna hela vintern men inte klara av att gå hela vägen när det blev slutspel.

Men, som de säger i Amerika, så är det inte över förrän tjocka tanten sjunger och jag hoppas hon klarar strupen och tar ton redan imorgon kväll. I så fall är Timrå klara för final. I annat fall blir det en sjunde och avgörande match här uppe på fredag kväll.

Nu ska jag tanka snarkmaskinen och gå och borsta tänderna för nu är John Blund på väg. Ska upp vid halv sju för jag har bokat tvättstugan hela dagen imorgon. Sen börjar allvaret igen med tre dagskift innan jag får sex dagar ledigt igen. Det där med att "tanka" förresten... Nej, den är inte diesel- eller bensindriven utan jag menade att jag ska fylla på vattenbehållaren som gör att den håller rätt luftfuktighet in i mina luftrör och lungor. Annars vaknar man ganska så torr i munnen och halsen kan jag säga.

Därför, kära ordbrukare i slott och koja i vårt avlånga land, säger jag godnatt till er nu och önskar er ljuva drömmar om miljonvinster, tjusiga damer eller herrar, god mat eller dryck eller kanske om en Coronafri värld.

Vi ses! När andan faller på...

Av Göran - Söndag 11 april 08:20

Verkar som jag hamnat i en slags formsvacka när det gäller skrivlusten och inspirationen att producera onödiga ord på bloggen. Det glesnar allt mer mellan inläggen. På gott och ont kanske.

Men egentligen är det väl inget som jag låter mig störas nämnvärt av. Jag vet ju att det blir så ibland. Rätt som det är kommer det både ett och flera inlägg om dagen lika väl som det kan bli pauser på en vecka eller mer.

Det går upp och ner, som man säger, så jag är inte orolig. Det kommer andra tider, det vet jag.

Våren kommer också allt mer. Snön är i stort sett borta utom på väldigt skuggiga ställen där det kan ligga små klattar med gråvita påminnelser om vad vi upplevt för ett par månader sedan.

Dags också att få på sommardäcken på Madame Citroen. Tror att jag ska åka iväg och få det fixat imorgon förmiddag. För förutom idag så har jag ju två lediga dagar kvar innan jag ska i selen igen på onsdag morgon. Men jag gruvar mig mindre än annars eftersom kommande skiftcykel är den som inte innehåller några nattskift. Nej, 6-18 jobbar jag onsdag, torsdag och fredag och är därefter ledig i sex dagar. Det är den längsta ledigheten med det schema som företaget införde för ett drygt år sedan. Övriga ledigheter är fem dagar långa och inleds dessutom med att vända tillbaka dygnet efter nattskiften.

Dagen vet jag inte riktigt hur jag ska fördriva men jag misstänker att det blir ganska lugnt. Jag ska slänga in en sån där folieform med färdigkryddad kyckling i ugnen och göra en sås av skyn samt steka potatis till middag men annars ska jag väl mest vänta in kvällen då det b lir hockey via TV;n. Timrå leder matchserien med tre segrar mot en och kan alltså, vid vinst idag, skicka Västerviks IK på sommarlov.

Men det är inget dåligt lag vi möter. De krigar hela tiden och fast kanske Timrå har en vassare spets på sin laguppställning så får man jobba stenhårt för att rå på dessa kämpar från Småland.

Jag tror dock, och framför allt hoppas, att Timrå löser det på hemmaplan ikväll och därefter kan ladda upp inför finalen mot endera Björklöven från Umeå eller mot Karlskoga. Jag hoppas på Karlskoga som jag tror passar Timrå lite bättre än "Löven" gör. Å andra sidan... Ska man gå upp till SHL så måste man ju kunna slå vilken motståndare det än må bli.

Nästan lika spännande är det att följa spelet om vilket lag som ska lämna plats åt vinnaren i den allsvenska hockeyfinalen. Den spelas mellan de två klassiska klubbarna HV71 och Brynäs. Gävlelaget har vunnit de två första matcherna så där ligger Småland också under.

Nåja, allt kan ju hända i sportens värld så jag följer händelserna från soffan.

Med det anser jag mig ha bevisat att jag lever ännu om nu någon börjat oroa sig för min frånvaro. Men jag är som en bumerang, jag kommer tillbaka. Jag kommer ALLTID tillbaka!

Av Göran - Söndag 4 april 16:56

Söndagen lider mot sitt slut men för de som jobbar dagtid gör det inget den här gången eftersom de ju är lediga imorgon också. Det är emellertid inte jag. Skiftschemat säger dagskift så det är bara att pallra sig dit och byta om samt promenera den knappa kilmetern till stämpeluret. Och registrera sig senast 06,00.

Sen slita som en hund i 12 timmar innan man gör om promenaden åt andra hållet, duschar av sig svett och damm och åker hem. Kände mig lite risig ett tag imorse och tryckte i mig en överdos vitlök och C-vitaminer för säkerhets skull. Och endera var jag bara pjålig eller så hjälpte dunderkuren som så många gånger tidigare i livet. För nu känns allt som vanligt ungefär igen.

Tog dock det säkre före det osäkra och ställde in besöket hos äldste sonen som fyller år imorgon utifall att jag kanske riskerade att dela med mig av något som ingen vill ha. Han får sitt paket någon dag senare istället. Stärkt av dotterns hyllningar till air-fryern jag gav henne då hon fyllde år köpte jag en sån till sonen också. Han gillar ju att laga mat och han gillar friterat så kanske jag hjälper honom att äta lite nyttigare. Den behöver ju nästan aldrig något tillsatt fett.

Min egen har jag inte använt idag men däremot min slow-cooker. Hittade en bit kalvstek i frysen igår och lät den tina i kylen över natten för att sedan kryddas och läggas i slow-cookern med en klyftad gul lök och några morötter över dagen idag. Köttet föll nästan i strimlor av sig själv när jag skulle skiva upp det innan servering. Och stekskyn som bildades blev fantastisk bas för den sås jag vispade ihop. Matlåda räckte det också till så jag får åtminstone bra käk på jobbet imorgon.

Lite ångest blev det en stund på förmiddagen då min "aj-fån" plötsligt gick i strejk. Touch-skärmen fungerade så tillvida att jag kunde öppna och stänga appar. Men inne i själva apparna kände den inte av mitt finger. Inte heller gick det att stänga ner den helt. Så eftersom det är den enda telefon jag har så fick jag sätta mig vid datorn och hoppas att sonen skulle logga in på Facebook. Han kan det mesta om datorer och mobiler så jag tänkte att han nog skulle kunna hjälpa mig. Ringa till honom gick ju inte. Jag fick upp telefonlistan med kontakter men det spelade ingen roll vems namn jag försökte välja så låtsades telefonjäveln som om det regnade.

Efter kanske en halvtimmes väntan såg jag i ögonvrån hur det liksom blippade till på skärmen och skärmsläckaren mörklade den. Men då jag lyfte upp den för att se om den kunde läsa mitt ansikte (den startas genom att jag håller den framför mig och låter den se mitt ansikte) så funkade den plötsligt klockrent igen och har gjort sedan dess.

Påskaftonskvällen tillbringades i soffan framför TV;n och första matchen i semifinalen av det allsvenska slutspelet mellan Timrå och Västervik. Det började inte alls bra. Västervikarna såg ut att ha druckit raketbränsle för de drog upp ett rasande tempå från första nedsläpp. Timrå verkade liksom lite "tagna på sängen" och tycktes mest stå och titta på. Tack vare en storspelande målvakt i hemmalaget stod det 0-0 i första paus. Men i andra perioden gjorde så gästerna 0-1. Men några minuter senare hade Timrå kvitterade och då gick luften ur smålänningarna som såg ut att ha fått slut på batterier. Segern skrevs till 3-1 för Timrå. Returmatch imorgon kväll och lita på att jag ska se till att skynda mig hem för att hinna vara med från start.

Därmed har jag väl snart svamlat färdigt och önskar mina ordbrukare en fortsatt trevig helg i rikets alla hörn och vrår. Sköt om er! Så ingen annan måste göra det. Vi ses!

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se