Senaste inläggen

Av Göran - Lördag 13 april 15:03

Lördag mitt i Sverige, mitt i april. Snön förlorar mer för varje dag i kampen mot sol och vind som vill ta bort den. På soliga ställen är gräsmattorna framme även om det finns lite snö och is kvar i norrsluttningar och där stora träd ger skugga. Har gjort något så ovanligt som att traska på stan idag. Riktiga stan, alltså, inte Birsta.

Det slog mig då att det är jättelänge sedan jag strosade runt i gallerian vid Storgatan. Jag kände inte igen mig alls. Systembolaget har flyttat (Jo, DIT hittade jag även före idag!), Subway har flyttat eller bara stängt. Och själva indelningen av gallerian var också förändrad. Jag skulle till Clas Ohlssons som flyttade till Gallerian för ett par år sedan men hade ingen aning om var i detta stora komplex deras butik fanns. Förut höll de till i hamnen alldeles invid gamla E4 och det var enkelt både att hitta dit och att hitta parkering.

Så då får man fråga sig fram. Och med hjälp av människor i andra butiker så letade jag upp "Classes" till sist och handlade lite småsaker som jag tyckte mig behöva. Min arbetsgivare hade ju godheten att dela ut julklapp till alla anställda, ett presentkort på 350 kr som gällde i ett hundratal butiker i city. Låt vara att sanktionerna gjorde att vi fick dem först i februari. Men det är väl tanken som räknas...

Dessa 350 kr plus nio till ur min egen plånbok har nu omvandlats till en stickpropp till den nya taklampa jag köpte på Rusta för en månad sedan, eller så. Utan att kolla om allt som behövdes för att skapa ljus fanns med i kartongen.

Och just denna levererades utan stickproppen. Jag fyllde också på mitt lager av glödlampor samt investerade i en skruvmejselsats för bara 49 spänn. Jag tror det är bortemot tjugo olika mejslar i den så nu behöver jag knappast köpa fler såna under min livstid. Visserligen kan man väl inte räkna med någon vidare kvalitet på dem men den enkla användning det blir här hos mig borde de duga till, tycker jag. En verktygslåda för lägenhetsbruk inhandlades också innan jag betalade och gick för att försöka leta mig ut.

Sådags hade jag totalt förlorat orienteringen och hade någon bett mig peka ut väderstrecken hade det b livit en ren chansning. Jag har annars ett bra lokalsinne men då jag gått en stund i nån butik som liksom IKEA har anammat labyrint-principen tappar jag snabbt känslan för vad som ligger åt vilket håll. Jag kom alltså ut på en annan gata än därifrån jag gick in. Men det gjorde ju inget, i och för sig, eftersom jag kom ut närmare parkeringen där jag lämnat Madame Citroen. Under min stadsvandring vaknade suget i kroppen efter en riktigt god köttbit och jag beslutade att  kosta på mig en omväg runt Birsta för att köpa den på Stora COOP. Deras deli-disk är inte av denna världen.

Där handlade jag varsin rejäl skiva entrecote åt sonen och mig och därefter besökte jag också systemet för att få hem lite rödvin att njuta till maten. Det blir potatisbakelser och bea-sås samt smörstekt sparris till köttet så då ska det man dricker också smaka gott, tycker jag. Mjölk och vatten i all ära men till en riktigt fin köttbit ska det liksom vara ett glas vin. Däremot till pannkaka har jag svårt att tänka mig något annat än kall mjölk.

Var på läkarkontroll i veckan och fick lugnande besked om mitt tidigare höga blodtryck. Det ligger numera på 132/72 vilket är som en trettioåring enligt företagssköterskan, Ingela. Tänk om fler delar av mig kunde vara i samma goda skick... Men man får förstås glädjas åt vad man har och än kan jag ju ligga utan käpp.

Så det är hopp om livet! Och inte blir det sämre av en vårsol som skiner från molnfri himmel även om det ännu är kallt i luften. Jag lämnade vinterjackan hemma då jag åkte till stan men på plats önskade jag att jag haft den som skydd mot den isande vinden.

När helgen är slut ska jag jobba i två dagar. Därefter är jag ledig resten av månaden, börjar jobba igen först 2/5. Funderar starkt på att åka och köpa hem ett fastepaket och köra en rensning av min kropp medan jag är ledig.

Vi får se hur det blir. Jag ska då definitivt försöka vara ute lite mer och få lite sol på mig så kanske även det hjlper mig att bli lite piggare. Den 24;e har jag tid på sömnkliniken och det ska bli intressant att se vad resultatet blir.

Och hur lång tid det tar innan jag kan märka några resultat.

Det är ju nämligen det som avgör när jag ev. får gå tillbaka till ordinarie jobb. Men å andra sidan så har jag ju egentligen ingen brådska. Jag har det bra där jag är nu och sliter inte precis ihjäl mig. Några av de ordinarie arbetskompisarna saknar jag ibland förstås men å andra sidan finns det även ett par stycken som är ganska skönt att slippa träffa så ofta. Så det kan väl gå på ett ut egentligen...

Därmed ska jag gå och skära till en sallad att servera med kött och potatisbakelser. Jag blir hungrig bara av vetskapen vad som snart ska passera genom munhåla och svalg.

Gör det ni också, kära ordbrukare! Unna er något lite extra dyrt och gott och fira att våren är på gång. Att njuta är att leva, har jag hört sägas!

Så njut av livet medan ni har det! Rätt som det är kanske man är död när man vaknar en morgon...

ANNONS
Av Göran - Tisdag 9 april 17:48

Dagen efter idag. Dagen efter det historiska i att Oskarshamns IK tagit sig tlll landets högsta serie i ishockey. Roligt för dem, såklart. Jodå, jag unnar dem glädjen och lytfter på den hatt jag aldrig haft i respekt för deras sätt att  klara av det. Ni vann rättvist och av egen kraft och förtjänar er plats i SHL.

Det sorgliga är väl bara att det skedde på Timrå IK;s bekostnad. Att mina hjältar tvingas tillbaka ner i allsvenskan och möten med Tingsryd, Vita Hästen och Björklöven istället för HV71, Färjestad och Skellefteå m.fl

Men det är väl som jag skriver i rubriken - bara att bryta ihop och gå vidare.. Ta nya tag, börja om.

Ser man tillbaka på säsongen så är det ju heller inte alls ologiskt att det gick som det gick till slut. Med så många "hedersamma" förluster i bagaget är det kanske svårt att uppbåda det självförtroende som behövs för att vinna en sådan här matchserie. Euforin från ifjol vår byttes till besvikelsens bittra tårar i år.

Men... solen gick ju faktiskt upp imorse också. Precis som den lär göra imorgon. Och det är ju "bara" idrott så man får väl försöka hämta kraft någonstans ifrån och tända lite nytt hopp så småningom.

Jag får glädjas åt fotbollen istället ett tag. Nog för att hockeyn alltid varit nummer ett hos mig men vi har ju faktiskt allsvensk fotboll i stan också. Och det med ett lag som ser bättre ut än kanske någonsin förr. Låt vara att det ännu är tidigt på säsongen men med det Giffarna visat upp hittills med oavgjort borta mot Djurgården och 3-1 hemma mot självaste Malmö FF så ser det åtminstone lovande ut.

Två arbetsdagar avklarade denna vecka och till min glädje upptäckte jag idag att jag slagit i taket på min flextidsbank. Den är ju begränsad jämfört med de flesta andra som har flextid, vi får inte samla på oss mer än 10 timmar. Har man mer än så innestående vid ett månadsskifte så försvinner allt som är över tio timmar. Och hamnar man minus mer än tio så får man löneavdrag.

Men med det jobb jag har just nu så är det lätt att bygga på sig timmar. Därför kommer jag att senast tisdag i nästa vecka se till att inte ligga plus mer än 10. För resten av april är jag ju ledig och kan inte justera till det.

Under denna ledighet har jag äntligen fått tid på sjukhusets sömnklinik och får förhoppningsvis hjälp med att optimera min sömn så jag blir lite piggare. Idag, strax före lunch, kom jag på att jag inte hade somnat till en enda gång och tänkte att det nog berodde på att jag kröp i säng redan för kl. 22 igår kväll. Men då matlådan var uräten och kaffet uppdrucket så drabbades jag ändå av lite lunch-koma och jag nickade till en liten stund. Men då skyndade jag mig att stiga upp och sysselsätta mig. Slaktade 15-20 kartonger och bar ut dem till återvinningscontainern utanför. Och då kan ni tro att jag vaknade ordentligt av den svinkalla nordan som blåste därute.

Så hemma igen stack jag i motorvärmarkontakten i stolpen ifall det är lika ruggiigt imogron bitti. Sen dess har jag och sonen käkat bruna bönor med rimmat fläsk och falukorv. Sån mat äter jag nästan aldrig annars men en gång per år får man väl unna sig det. Det är ju så förtvivlat gott!

Imorgon ska jag till företagsläkaren och hoppas blodtrycket håller sig kvar på den fina nivån från förra gången. Samt förstås att inga andra konstigheter hittas gällande gubbens hälsa.

Sköt om er, kära ordbrukare, till nästa gång! När det nu blir...

ANNONS
Av Göran - Fredag 5 april 22:08

Ännu en arbetsvecka är lagd till handlingarna liksom äldste sonens 27-årsdag. Tänk att han är närmare 30 än 20, den där lilla parveln som jag bar så armarna värkte då han var riktigt liiten. Som sin storasyster är han född i Pusan i Sydkorea och kom hit till oss tre månader gammal mitt i sommaren 1992.

Jag och hans mor var vid det laget, trodde vi, erfarna och garvade som föräldrar efter nästan fyra år med första barnet. Hon hade tillbringat sina första månader i livet i ett familjehem där mamman var hemma på dagarna och tog hand om henne som man tar hand om sina små i den delen av världen. D.v.s bar henne nära kroppen i någon slags tygkonstruktion som lämnade den vuxnes armar fria att laga mat, bädda sängar, städa eller klia sig samtidigt som barnet får den där kroppskontakten och närheten som är så viktig under deras första tid i livet.

Det gjorde att hon hade den där grundläggande tryggheten i sig redan från första stund och det var förhållandevis lätt att få henne glad och förnöjd.

Sonen, däremot, hamnade på ett barnhem som låg mitt i miljonstaden Pusan med livlig trafik utanför dygnet runt. Där gick det en vuxen på sex bebisar och barnen sov sex stycken i samma stora spjälsäng. Så det blev inte så mycket närhet och kroppskontakt för honom.

Vilket märktes när vi fick hem honom. Han ville vara i famnen hela tiden och vi slet som djur för att mätta hans beröringsabstinens. Han skulle bäras dygnet runt nästan och sov sällan mer än en halvtimme i taget. 

Idag minns jag att det var jobbigt men är glad att jag gjorde min del av det. För med tiden blev han som vilken glad och sprallig liten kille som helst. Och nu är han alltså 27... "Lillskiten"!

Våren rullar fram mer och mer även om vädergudarna hotade med både kyla och snö inatt och imorgon. Så kanske GIF Sundsvall måste skotta planen innan de kan spela sin hemmamatch mot Malmö FF imorgon.

Den börjar klockan 15 så då bänkar jag mig i soffan. Åka in och se matchen på plats? Aldrig i livet innan termometern närmar sig 15-20 åtminstone. Dessutom hinner den väl bara ta slut innan det är dags för Timrås bortamatch mot Oskarshamn i direktkvalet till SHL. Leksand blev klara för högsta serien ikväll och jag gratulerar dem till det. Nu vill jag bara att Timrå ska följa masarnas exempel och slå tillbaka smålänningarna imorgon kväll.

Men innan dess har jag ett pass i tvättstugan och kanske ett i jobb-gymmet om jag hinner. Har plockat fram köttfärs ur frysen och tänkte montera ihop en köttbullssmet och tillaga dem innan matcherna börjar. Då är det ju bara att lägga upp mat på en tallrik när man blir hungrig och värma den i micron mellan halvlekar och perioder.

Om orken är med mig ska jag försöka hinna städa lite också. Så det är kanske bäst att jag avslutar mitt svamlande här och går och knyter mig.

Sov så sött kära ordbrukare i Örsundsbro, Ödeshög, Gökböle och Hållnäs.

Av Göran - Torsdag 4 april 22:12

Ännu en match avgjord i den spännande följetången om Timrå IK och IK Oskarshamn. Femte kapitlet spelades ikväll i NHK Arena i Timrå inför nästan fulla läktare. Och visst blev det en seger! Utan förlängning dessutom!

Timrå vann rättvist (enligt mina ögon) med fyra mål mot ett, det sista i tom bur av Filip Hållander och det känns såååå mycket bättre nu än det gjorde under dagen, efetrmiddagen och kvällen innan matchen startade.

Efter en jämn men ganska dålig förstaperiod tar Timrå taktpinnen i period två och visar vilka som spelat i SHL under den gångna vintern och därmed har lite högre tempo i både skallar och ben. 

Smålänningarna ska dock ha all cred i världen för hur man agerat under matchserien. Med lite flax kunde det lika väl ha studsat deras väg igen.

Timrå har nu två matchbollar, man har råd att förlora borta på lördag för då får man en sista match på hemmaplan. Men för IKO är det kniven på strupen nu. De MÅSTE vinna först hemma och sedan borta mot ett Timrå som uppvisade en högre fart och mer precission i passningsspelet än tidigare.

Jag tror inte att de gör det! Jag tror inte att de vinner två raka macher mot Timrå. Magkänslan säger att Timrå stänger den här matchserien på lördag eftermiddag nere i Småland. Jag tror att någonstans i bakskallarna på Oskarshamns spelare finns någon slags mättnad, att man är glad och stolt över att ha kommit såhär långt och det kan fälla avgörandet.

Å andra sidan kan de spela helt utan krav eller press på sig, Fans, klubbldning och sponsorer är garanterat nöjda att man tagit sig så långt man ändå har. Fast ingen trodde det innan. Det gör att de knappast drabbas av stora skälvan utan går in i nästa match med samma inställning som tidigare - att man inte  har något att förlora!

Nåja, på lördag kväll eller som senast måndag i nästa vecka vet vi hur det gick. Match sju, om det blir en sån, spelas i Timrå på måndag kväll och blir det match så ska jag förbaske mig åka dit och se den på plats om jag får tag i biljett.

"Nu är det nära" skrev jag i rubriken och det är ju dessutom nära helg. Kollade min flexbank på jobbet idag och jag ligger nästan nio timmar plus. Därför tänker jag fråga mina arbetskamrater imorgon om de har nåt emot att jag nyttjar ett par timmar av flexen och går hem lite tidigare. Förlänger helgen en aning, liksom. Jag "smorde" dem litegrann idag genom att ha med mig fikabröd till niokaffet. Köpte en butterkaka som blev väldigt uppskattad och bjöd dem på så om någon sätter sig på tvären kanske jag får påminna om hur god den var.

Goda blev också de torskfiléer som jag tog ur frysen innan jag for till jobbet imorse och sedan stekte till middag. Kokt potatis, en krispig sallad och hemgjord remouladsås förhöjde njutningen ännu ett snäpp.

Nu är det dags att gå och borsta tänderna och sedan dyka i säng. När jag har kollat travet förstås. Satsade ju 48 kronor på V64 ikväll. Blir det vinst kanske man kan kosta på sig att köpa hem sushi imorgon och slippa slava vid spisen själv för en gångs skull.

Sköt om er, kära ordbrukare i Ludvika, Glommersträsk, Uppvidinge och på Tjörn. Vi ses!


Av Göran - Söndag 31 mars 21:47

Det som inte dödar dig gör dig starkare, sägs det. Så efter att ha bevittnat Timrås hemmamatch nummer två i serien mot Oskarshamn måste jag ha blivit bra mycket starkare. För vilken pärs det var!

Jag måste ju samtidigt beundra de där smålänningarna som aldrig tidigare varit i närheten av en SHL-plats. Men nu har de fått vittring och jävlar vad de kämpar. De har dessutom ledare som fått alla i laget att tro på deras matchplan och alla följer den till punkt och pricka genom hela matcherna.

Kvällens drabbning slutade 4-3 till Timrå efter dryga sjutton minuter av den fjärde perioden. Alla tre matcherna hittills har gått till förlängning så nog finns det spänning så det räcker.

I den andra kvalnatchen har Leksand kopplat grepp på Mora med 2-0 i matcher och kan, om man vinner imorgon på bortaplan spela en helt avgörande match på onsdag hemma i Leksand.

Men deras match imorgon blir av sekundär betydelse för mig eftersom fotbollsallsvenskan dragit igång och imorgon kväll spelar GIF Sundsvall sin premiärmatch borta mot Djurgården.

Kanske har jag berättat det förr, kanske inte, men bara jag hör namnet på det laget så minns jag en match här i Sundsvall under sent 70-tal eller möjligen tidigt 80-tal. Mellan IFK Sundsvall och just Djurgården.

Stockholmarna hade åkt upp i två bussar för att heja fram sitt lag och stod på läktaren här och sjöng gång på gång: "Sundsvall har ingen tunnelbana". Under pausen mellan första och andra halvlek hade tydligen några ur hemmaklacken tänkt till för när andra halvlek startade så skanderade IFK;s supportrar en lång stund att...; "Vi har ingen tunnelbana - Vi har ingenting att dölja!" Än i denna dag drar jag på smilbanden då jag tänker på det.

Sen kväll nu och strax dags att krama kudden en stund. Arbetdag imorgon.

Så jag önskar mina kära ordbrukare en underbar natt och måndag morgon i Tyringe, Sävsjöl, Flurkmark och Hede

Av Göran - Lördag 30 mars 21:58

Våren tittar fram så smått redan även om jag är fullt på det klara med att det kan komma flera bakslag länge än. Men trevligt är det ändå att gräsmattorna börjar titta fram. Runt huset där jag bor är det egentligen bara snödrivorna och snöhögarna efter lastmaskinerna som skottar som ligger kvar. Om än ganska reducerade.

Igår körde jag Madame Citroen genom Shells tvätthall till samma rabatterade pris som vi haft i några år genom vår arbetsgivare. Grå var hon innan och grå är hon nu också men på ett snyggare sätt. Den gråvita salthinnan är borta och det är hennes normala antracitgrå lackering som syns igen.

Så nu är det bara sommardäcken som fattas så hon får lite snyggare fälgar också. Vintersulorna ligger på fula svartmålade plåtfälgar medan jag har snygga lättmetallfälgar på sommarhjulen. Jag hade (ganska snygga) hjulsidor av plast men en av dem gick sönder förra vintern och en försvann. Antingen lossnade den nånstans eller så var det någon som hade likadana men saknade en och tog för sig från min bil. Jag skulle köpa nya i höstas men det blev aldrig av.

I kvällstidningarna går drevet mot "skådespelaren" som under sitt förhållande med Josefin Nilsson i Ainbusk misshandlade henne svårt. Missförstå mig rätt nu - jag hatar det han gjorde mot henne på samma sätt som jag avskyr varje fall där män utnyttjar sin fysiska överlägsenhet för att sätta sin kvinna på plats.

Men samtidigt så är han dömd för det och fick ett straff även om jag kan tycka att hann kom väldigt lindrigt undan. Tyvärr skipas väl kanske inte alltid rättvisa i våra ögon av domstolarna men jag trör ändå att det är den enda väg vi kan gå om vi vill kalla oss ett rättssamhälle.

Mannen ifråga, som jag inte namnger fast jag vet vet vem det är, har dessutpm gjort sig skyldig till samma sak mot fler än Josefin. Precis som alla andra män som inte har den där spärren som hindrar oss från att ta till våld.

Och det är ju det som är det verkligt tragiska i historien - att den man som slår EN gång garanterat kommer att göra det igen tills någon sätter stopp för det. Därför ska varenda tjej, varenda kvinna som blir utsatt för mäns våld anmäla och se till att kräket dras inför domstol. Sedan blir det samhällets sak att sätta ner foten och säga ifrån att detta inte är ok på något sätt. Ingen, ingen, INGEN ska någonsin finna sig i att bli misshandlad varken fysiskt eller psykiskt. Särskilt inte av den man verkligen borde kunna lita på - sin partner, sambo eller äkta hälft.

Leksand har ikväll tvingat Mora ner i brygga genom att vinna även match två på hemmaplan. Timrå förlorade efter förlängning i Oskarshamn och jag känner mig ganska orolig inför fortsättningen. Inte bara fick man en viktig spelare skdad i form av hjärnskakning på Johannes Salmonson utan man fick också tuffe finländaren Janne Jalasvaara avstängd efter en tackling mot huvudet på en motståndare. Så nu gäller det att övriga biter ihop och går samman som lag för att klara av fortsättningen.

Nästa match går imorgon kväll. Och dagen därpå är det seriepremiär för GIF Sundsvall borta mot Djurgården. Spännande, spännande!

En söndag skiljer mig nu från en ny arbetsvecka. En söndag då jag har tvättstugan på förmiddagen och sedan tänkte försöka mig på att tillaga slottsstek. Något jag aldrig gjort men nu ska det ske. Det ligger en fransyska i kylen som ska tillredas imorgon och bli middag åt mig och sonen.

Därmed bjuder jag mina kära ordbrukare godnatt och önskar er en god natts sömn i Hästveda, Katthammarsvik, Älgered och Svinsta skär.

Av Göran - Fredag 29 mars 10:13

En hel vecka utan bloggande! Tja, så blir det också ibland. Lika väl som det kan komma flera inlägg på en dag.

Ny fredag! Men fortfarande mars, även om månaden sjunger på sista versen. På sista versen tycktes även Timrå IK sjunga under åtminstone första halvan av kvalmötet med Oskarshamn i onsdags kväll. Underläge ganska tidigt i matchen och så fort man kom ifatt så gjorde smålänningarna mål igen. Det var vimsigt och virrigt i försvarsspelet och Svedberg i målet såg också rätt skakig ut med flera ytterst tveksamma ingripanden.

MEN.... Man reste sig sakta men säkert. Tajtade till försvarsspelet och kvitterade IKO;s 4-3-ledning då bara sekunder återstod av tredje perioden. Fyra gånger  hämtade amn upp underlägen ovh det tyder väl egentligen också på en viss styrka och framför allt på lagmoral och sammanhållning. Som är så viktigt i den här sortens matcher.

Först i femte perioden, efter dryga 82 minuters speltid lyckades så Timrå avgöra och vinna matchen. Ikväll är det returmatch nere i Småland. Jag vet att Timrå IK har chartrat ett flygplan för att slippa sitta och kuska 60 mil (eller vad det kan vara) före och efter match. Man tränar på hemmais, flyger ner, spelar matchen för att sedan flyga hem och låta alla sova i sina egna sängar. Väl använda pengar, tror jag!

Matchen kommer jag troligen att se i efterhand eftersom jag är bortbjuden till syster och svåger ikväll. Vår storebror med fru har varit och hälsat på sitt nyaste barnbarn på Gotland och ska övernatta hos syrran på väg hem till Luleå. Så då passar vi på att ta en liten syskonträff när tillfälle ges. Hockeymatcher kommer det fler av och jag kan ju dessutom se den här i efterhand om jag vill. Men Lule-främmande får vi inte mer än ett par gånger per år siom bäst.

Ledig idag eftersom jag fyllt kvoten med timmar för den här månaden. Och jag ser väl ut att bli kvar på förrådet åtminstone april ut för jag har fortfarande inte hört ett knäpp från kliniken på sjukhuset dit jag fick remiss för mina sömnbesvär. Och det är ju inte mycket att säga om heller. Jag fattar att man inte vill sätta mig som fordonsförare när jag bevisligen kan somna nästan när, var och hur som helst. Dock har jag aldirg somnat, eller ens varit nära att göra det, sittande bakom ratten. Det är bara om jag sitter stilla utan något att göra som jag nickar till.

Men jag förstår att min arbetsgivare inte vill ta den risken och respekterar det beslutet.

Och det går ju ingen nöd på mig heller! Jag får full lön, sover på nätterna samt är ledig lika mycket (räknat i timmar) som mitt ordinarie skiftlag. Dessutom trivs jag med förrådsjobbet även om det blir lite enahanda när man inte fått utbildning på datahateringen. Varje vara som levereras in ska ju föras in i förteckningen liksom allt som lämnas ut också ska prickas av i datorn. 

Just nu håller man dessutom på att ställa om från ett system till ett annat för att hålla koll på vad som går in och ut ur förrådet så jag förstår att ingen har tid att börja lära mig det just nu. 

Men att hämta och pricka av listorna med s.k plockorder klarar jag ju galant nu och avlastar därmed ordinarie personal en hel del rent fysiskt. Runt sextusen steg brukar jag få ihop på en normal arbetsdag men några gånger har jag varit ända uppemot niotusen i stegräknaren i min "aj-fån".

Ledig dag idag, som sagt, och den ska ägnas åt att åka och bunkra livsmedel på ICA Maxi eller Willys innan jag traskar uppför backarna till syrran framåt eftermiddagen.

Mina kära ordbrukare tillönskas därmed en fortsatt oerhört underbar fredag och helg. Ät nåt gott, umgås med nära och kära, ta en skotertur eller skidtur! Eller sätt er bara ner och slå upp något gott i ett glas eller kopp och njut!

Och... Var inte så förtvivlat rädda om er! LEV!

Av Göran - Fredag 22 mars 22:20

Ännu en arbetsvecka är till ända och jag får lite långhelg eftersom jag är ledig på måndag. Därefter jobbar jag i tre dagar innan jag får en till tredagarshelg. I april ska jag arbeta full tid de första två veckorna, därefter måndag och tisdag i påskveckan och sedan ledig månaden ut. Förhoppningsvis är det mesta av snön borta då.

Det har töat rätt duktigt här sista dagarna även om han däruppe kastade ner lite blötsnö några gånger i början av veckan. Förra året, vid den här tiden, låg snön ännu meterdjup. Men när det väl satte igång att tina upp så gick det ganska fort. Då var jag nyss hemkommen från min Hollandsresa och hade mött våren långt innan den kom till mina breddgrader.

Tack vare bloggens backspegel vet jag också att jag och Madame Citroen firat tre år tillsammans i dagarna. Om man undantar det första halvåret då tamigfan nästan allt som kunde gå åt helvete också gjorde det så har vi varit lyckliga tillsammans mestadels. Visst har hon drabbats av några krämpor som krävt professionell behandling men det får femtonåriga bildamer göra med ålderns rätt. För mestadels har hon ju skött sig exemplariskt. Och jag börjar så smått att se fram emot att gator och vägar ska torka upp så att det lönar sig att åka och tvätta av henne saltstänken. Och få en bättre överblick på hur det står till med karossen efter vintern.

Hon är nu lika gammal som sin föregångare, min SAAB, var då jag bytte bort den men inte på långa vägar lika rostig.

Visst finns det några små blemmor som jag ska försöka reparera när det är barmark igen men inga hål i skärmar, dörrar eller baklucka som på min förra plåtkompis.

Tanken var förstås att Eurojackpoten skulle gå till Sverige för andra veckan i rad, fast till mig den här gången. Men det sket sig så det är bara för Madamen att knoga på åtminstone en vecka till.

Annars är det ju, som jag var inne på senast, härliga tider för en hockeyälskare just nu. Matcher på TV varenda kväll och inte bara det utan det är matcher som verkligen gäller något också. Typ, vinna eller försvinna. 

Ägnade kvällen åt AIK-Leksand på C-more och mådde gott åt masarnas seger i Stockholm. Just nu tror jag att Leksand vinner även på söndag och skickar AIK tillbaka till allsvenskan ett år till. Jag tror också att de sedan gör samma sak med Mora i direktkvalet.

Och som om inte det räckte är det bara någon vecka tills allsvenskan i fotboll drar igång. För första gången, som jag kan minnas, har inte expertisen tippat GIF i bottenträsket. De fick behålla i stort sett alla de ville behålla och har dessutom förstärkt med flera klasspelare. SÅ de BORDE vara bättre än ifjol.

Men sånt där vet man ju aldrig. Man kan ha en trupp som ser jättestark ut på papperet men sedan ska man få den att fungera också. Göra ett LAG av den! Ett lag som spelar för varandra och funkar ihop.

Kudden ropar förföriskt nu och jag känner att jag varit vaken sedan fem imorse. Imorgon bitti är det tvåttstuga så någon vidare sovmorgn blir det väl inte. Jag har också lovat mig själv och sonen att vi ska köra ett pass i gymmet imorgon på dagen. Måste ju komma igång och jobba upp ny kondition efter dunderförkylningarna.

Ha en fortsatt fin fredagkväll och helg, kära ordbrukare! Och håll ut! Våren kommer till dig också oavsett om du bor i Lövstabruk, Njutånger, Frändefors eller Vittangi. Vi ses!


Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tankar och betraktelser från en amatörfilosof med Blogkeen
Följ Tankar och betraktelser från en amatörfilosof med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se