Senaste inläggen

Av Göran - Onsdag 23 maj 09:52

Efter en mycket trevlig kväll i arbetskamraters sällskap mår jag väl som jag förtjänar idag. Huvudet känns en aning tungt och jag kommer säkert att behöva lägga mig några timmar under dagens lopp. Men det är ju bara som det ska eftersom jag jobbar natt ikväll.

Gårdagen tillbringades först i ett konferensrum på "gruvan" där vi försökte dra upp riktlinjer för hur skyddsombuden ska hantera företagets nya arbetssätt. Jag är glad att jag inte ska vara en del av det mer för det ser inte alls lovande ut.

Klockan fem hade bord bokats på en restaurang längs Storgatan och på deras uteservering avnjöt vi god mat och dryck plus en ljummen sommarkväll. Jodå, jag vet att det bara är maj ännu men det var definitivt en sommarkväll igår. Varmt och skönt och flanerande människor på gatan utanför i shorts, kortärmat och tunna klänningar.

En av mina kamrater hade till och med författat ett litet tal till min ära där han tackade mig för lång och trogen tjänst. Det hade jag absolut inte förväntat mig så det var nästan så man blev lite fuktig i ögat.

Vid halv nio lämnade vi matstället i akt och mening att gå till ett annat vattenhål men efter vägen föreslog Kjell-Åke att vi skulle gå hem till honom istället. Han bor "mitt i smeten", så det tog bara några minuter.

Där satt vi sedan i några timmar och pokulerade och delade anekdoter och minnen med varandra över glas med whisky eller öl för dem som föredrog det. Jag bröt upp vid halv tolv då jag kände att en lång dag plus tillräcklig alkoholförtäring började ta ut sin rätt.

Så nu har jag dagen på mig att hitta formen för att orka ett nattskift. Och det ska nog ordna sig.

Nästa fest blir i början av juni då det är dags för den årliga båtresan som facket bjuder oss på. Till dess får man väl hålla sig lugn och låta levern vila.

Såg nyss i kvällsdrakarnas nätupplagor att man har ett nytt huvudspår i Palmeutredningen. Den s.k Skandiamannen som förekom som vittne ganska tidigt i utredningarna. Jag tillåter mig att tvivla. Inte för att jag kan så mycket fakta men jag känner mig ganska säker på att mördaren inte är någon "Svensson" utan en inhyrd yrkesman. Men vi får väl se hur det går. Mitt tips är att det här spåret kommer att kallna ganska fort.

GIF ska åka till Norrköping för att möta deras IFK ikväll. Mina förhoppningar är i stort sett obefintliga. Tyvärr tror jag att Sundsvall får stryk i "Peking". Dessvärre kommer jag inte att kunna se matchen eftersom jag ska jobba utan får väl försöka följa den via radio. Om jag har ett jobb i schemat där jag sitter i ett fordon, vill säga.

Nu känns det som om det börjar bli dags för frukost. Två kokta ägg och lite fransk löksill kommer att sitta som en fläskläpp, känner jag. Sen ännu en balja svart kaffe så blir jag kanske lite mer "på banan".

Ha en fantastisk onsdag, kära ordbrukare i världens alla hörn!

ANNONS
Av Göran - Måndag 21 maj 22:13

Jag är en förlorare! Det är bara att konstatera efter dagens klubbmöte i Industrifacket på min arbetsplats. Det visade sig finnas fyra kandidater till uppdraget som huvudskyddsombud för hela företaget. Två män och två kvinnor.

I första omgången förlorade jag med en ynka röst mot en annan manlig kandidat.

Stadgarna kräver att en kandidat ska ha mer än 50% av rösterna för att väljas och i första valomgången fick jag elva röster mot tolv för den andra manliga kandidaten. Så det blev en andra valomgång och då segrade den som styrelsen utsett att vara tillfördnat huvudskyddsombud.

Jag hade självklart hoppats på seger men när jag nu förlorade är jag ändå glad att jag förlorade mot en kvinna. Detta eftersom jag anser att klubben redan har ett överflöd av Gubbar 50-plus på förtroendeuppdragen.

Därmed är min så kallade karriär som skyddsombud och huvudskyddsombud för min avdelning över. Eller nästan över, i alla fall, eftersom mina kolleger planerat in en avtackning av mig imorgon efter mitt sista möte med skyddsombuden.

Vi har möte hela dagen imorgon och det mötet blir avslutet på min tid som huvudskyddsombud för min avdelning. När vi är klara ska vi ut på stan för att äta och dricka gott och fira min avgång.

Jag är inte nämnvärt besviken. Hade inte trissat upp några större förväntningar kring valet. I första valomgången fick min huvudmotståndare 18 röster, den andra manlige kandidaten 12 och jag elva röster. Så man kan säga att jag förlorade med bara en rösts marginal. Så jag var ju ganska nära ändå!

Men skit i det nu, nu är jag klar med det där. Kommer kappast att kandidera fler gånger. Nu får yngre krafter ta vid!

Själv ska jag försöka orka jobba på de år som återstår till pensionen och sedan, lite diskret, smita ut bakvägen och glömmas bort. 

Och... jag är INTE bitter! Inte ett dugg! En epok i livet är över - kanske börjar en ny istället. 

Nu ser jag fram emot avtackningsfesten imorgon med mina kära vänner och kolleger sedan många år! Kanske tar jag med kameran och förevigar några ögonblick från DEN festen!

Sov gott, kära ordbrukare I Karesuando, Malmköping, Edstena och Junibodsand!

ANNONS
Av Göran - Söndag 20 maj 08:40

Än en gång känner jag mig föranlåten att be Östersunds FK och deras fans om ursäkt. Ifjol då ni var här på besök "rånades" ni på poäng av en synskadad domare som gav GIF en feldöms straffspark. Igår tog ni (välförtjänt) alla tre poängen men då skämde GIF;s supporterklubb, Patronerna, ut sig fullstäändigt enligt min mening.

Man valde att vifta med en banderoll med texten; "Bokföringsbrott och hyckleri - Vi firar ert haveri!".

Skit på er, "patroner"!!! Fy fan, vad lågt, tycker jag!

Banderollen syftar förstås på ÖFK;s ordförandes bravader i sitt civila arbete. Alltså inget som varken spelare, resten av föreningen eller deras supportrar har haft med att göra.

Jag avskyr verkligen den där typen av påhopp och tar bestämt avstånd från hemmasupportrarnas tilltag. Som Sundsvallsbo ber jag ÖFK och deras fans om ursäkt. Särskilt eftersom ni sjäva är välkända för sportsligt uppträdande i alla lägen. Och jag är säker på att de flesta här i trakten tycker likadant Och jag hoppas att även Patronerna själva inser hur fult de bar sig åt och ber om ursäkt, de också.

Hockeyn gick ju desto bättre! Tre kronor tryckte ner USA i skridskorna, drog plösen över och knöt ihop. 6-0 blev det till slut och amerikanerna var förstås sura efteråt. Såklart, vem skulle inte bli det när man vinner i statistiken om skott på mål, puckinnehav samt får många fler chanser att spela power play. Men precis som genom hela turneringen är Sveriges boxplay av yppersta kvalitet. Igår gjorde vi t.o.m mål i numerärt underläge och det gissar jag sved lite extra i amerikanska hjärtan. 

Senare på kvällen krigade Schweiz ner självaste Kanada i den andra semifinalen och de möter ikväll Sverige i matchen om VM-guld.

Enkel match för Tre Kronor? Nej, skulle inte tro det efter att ha sett schweizarna slåss med näbbar och klor för segern igår. Sverige måste spela sin bästa hockey om vi ska vinna mot dessa kämpar.

Innan dess ska jag glädja min son med att servera tacos till middag. Och det med hemgjord guacamole också, dagen till ära. Fantastiskt gott och enkelt att göra dessutom. Man kan köpa den färdig på burk men den gillar jag inte alls. Hemlagad, däremot, är det en delikatess. Som också kan användas till annat än tacos. Då och då har jag bytt ut beasåsen mot hemtjorvad guacamole och det passar jättebra även till en god köttbit.

Imorgon är det dags för lite arbete på förmiddagen innan jag ska på ett möte med verkschefen. Därefter är det klubbmöte med industrifacket och jag får veta om jag har medlemmarnas förtroende eller ej. Jag räknar med att inte vinna så slipper jag bli besviken. Synd bara att mitt eget skiftlag är på jobbet, annars hade jag säkert kunnat "lura dit" 5-6 stycken åtminstone som röstade på mig.

Tisdagen är vikt för skyddsombudsmöte (mitt sista på min avdelning) och därefter lite avskedsfest med mina kolleger. En eller annan kall pilsner lär det bli och sen tar man väl bussen hem. Onsdag är det ju nattskift så jag får sova ut innan det är dags att gå till jobbet. För vad som KAN vara mina två sista nattskift, beroende på hur valet på mötet går imorgon. Spännande!

Ber om ursäkt gör jag förresten också till de som eventuellt kopierade mitt travtips igår. Att vi inte blev miljonärer vet ni väl redan. Men nästa vecka! Då ni! Då jävlar tar vi dem!!!

En fin dag till ser det ut att bli. Minns inte när jag senast hade en tvåveckors ledighet med så härligt väder. Soligt och fint nästan varje dag. Tror att jag ska ta en promenad längs strandleden här nedanför. Lukta lite på havet och spana efter ekorrar, som det brukar finnas gott om i skogen vid havet.

Ha en underbar söndag, kära ordbrukare, i Lövånger, Teckomatorp, Kvidinge och Övertorneå. Vi ses!

Av Göran - Lördag 19 maj 10:12

Godförmiddag på er, kära ordbrukare i världens alla hörn! Lördag råder och miljonerna ska fördelas vid V75-tävlingarna på Gävletravet. Jag har totat ihop mitt förslag till lösning på veckans V75-gåta. Varsågod att kopiera den på egen risk - inga garantier lämnas. Givetvis. Det var svårt den här gången tycker jag och jag känner mig lite osäker. Då kan förstås avstå från att spela alls men jag valde att göra systemet en aning större än annars. Jag brukar oftast hålle mig under hundralappen men denna gång kostar systemet 128 kronor att lämna in. Här får ni min rad om ni vill ha den!


Ordinarie hästar                                    Reserver

 

Avd 1) 1, 3, 7, 11                                   9, 2

Avd 2) 3, 4, 13, 15                                11, 5

Avd 3) 3 Global unprotected                   8, 12

Avd 4) 2, 6, 11, 12                                  8, 4

Avd 5) 4 Angle of Attack                          5, 1

Avd 6) 3, 5, 6, 8                                      2, 4

Avd 7) 7 Disco Volante                             2, 4

 

LYYYYYCKA TILL!!!

 


Av Göran - Fredag 18 maj 21:38

Det har gått och blivit fredagkväll i min andra lediga vecka. Tiden går fort när man är ledig! Man brukar ju säga att tiden går fort när man har roligt  men inte vet jag om jag haft så jävla roligt egenltigen. Men ledig har jag varit.

Lördag och söndag återstår innan jag ska stiga upp och åka och jobba igen. Nu blir det inte så mycket arbete i vanlig bemärkelse på mina dagskift. Måndagen är jag inbokad på två möten och dessförinnan ska jag geenomföra en skyddsutbildning med en tjej som ska börja provjobba med mitt skiftlag. Jag känner henne ganska väl och hon har jobbat på min avdelning tidigare men före ombyggnaden till ny teknik. Så hon kan inga jobb även om hon vet vad vi syslar med och hur processen går till. I glappet som uppstår mellan det uppdraget och mina möten tänkte jag förekomma min chef och erbjuda mig göra skyddsronden för maj.

Från 14:30 har jag av min chef utverkat rätten att gå ifrån jobbet för att gå på fackets klubbmöte. Kandiderar man till ett viktigt förtroendeuppdrag ska man vara på plats även kroppsligen, på mötet, tycker jag. Och som tur var delade hon den meningen och beviljade det.

Tisdag har jag möte med skyddsombuden hela dagen, för sista gången på det gamla uppdraget. Som jag alltså kliver oavsett hur det går i valet på måndag. Och efteråt ska vi ut på stan och jag ska högtidligen avtackas. Vilket jag absolut inte hade förväntat mig. Inte utan att jag blev lite rörd när jag fick höra det.

"Tiden går fort när man är ledig/har roligt", började vi ju med. Och jag måste väl ändå medge att det stundtals har varit rätt roligt framför TV;n att följa Tre Kronors framfart i Köpenhamn.

Imorgon är det smeifinal mot USA. Såg att TV-sändningen börjar kl. 14 så jag antar att matchen startar en timme senare. Men då uppstår ett problem...

Eller rättare sagt; Hade det varit på 70- eller 80-talet hade det varit ett problem för då hade jag tvingats att endera välja det eller GIF Sundsvalls mitt-Sverige-derby mot Östersund. Men nu gör jag nog som förra lördagen - ser hockeyn färdigt och sedan GIF-ÖFK i efterhand genom digitalboxen. Jamen, tack GG (Gode Gud) för digitalboxen så man slipper att missa något. Minns ju hur häftigt jag tyckte att det var i slutet på 70-talet då första VHS-bandaren inköptes för nästan sjutusen. Då hade jag bara två kanaler att välja på och inte var det så ofta det krockade i rutan men när det gjorde så kunde jag ju spela in det ena och se det andra.

Idag får det krocka på 7-8 kanaler eller mer utan att det gör något. Vem kunde tro det 1979 då man köpte videobandspelare med kassettfack i locket. Och som saknade fjärrkontroll förutom en dosa som anslöts med kabel till videon och som man kunde använda för att sätta på paus. ALlt annat sköttes handgripligen med rejäla knappar som var tröga att trycka ner då man ville snabbspola framåt eller bakåt.

Det har gått fort sedan dess med den tetkniska utvecklingen. Jag hänger ju knappt med. Runt millennieskiftet skaffade jag mobiltelefon. Då hade "alla andra" redan haft det i åratal. På den gick att ringa och sms;a.

Eller, jo, det fanns några primitiva spel också. Ett hette Snake har jag för mig men jag minns inte alls om man skulle vara ormen eller jaga den. För säkert handlade spelen redan då om att döda och lemlästa.

Annars sitter jag och smuttar på en väldigt god single malt just nu. Med åren har jag mer och mer börjat gilla de mer rökiga sorterna men den här är nästan inte rökig alls. Den är mild med tydliga toner av frukt men framför allt av smörkola. Har läst det i någon test av whisky, gjord av experter men aldrig känt det själv. Men i min Speyburne i glaset räcker det att stoppa ner näsan i glaset så känns en tydlig doft av smörkola.

När jag var på whiskyprovning för dryga tio år sedan började experten lektionen med att fråga oss när man ska ha is i whiskyn. (I Amerika dricker de ju whisky on the rocks, d.v.s med is) ideligen)

Men jag svarade spontant med ett ord - aldrig! Och han höll med men la sedan in en brasklapp att om man råkat köpa eller fått i present en riktigt dålig whisky så varsågod och använd så mycket is du vill. Det är ju så att ju kallare en dryck är desto mindre framträder dess smaker. Några droppar vatten att späda med, däremot, förhöjer nästan alltid smakupplevelsen. De riktigt fina sorterna är otfa väldigt starka vilket gör att styrkan bedövar ens smaklökar. Därför späder jag alltid whiskyn med lite vatten. Jag brukar droppa i det och pröva mig fram till rätt smak och styrka.

Det är också då man lättare förstår experternas målande beskrivningar och känner de där nyanserna som de ofta pratar om. Whisky ska smuttas och smakas noga innan man tar nästa smutt, då b lir det en upplevelse, en njutning!

I barskåpet står en flaska Dalvve från Box destilleri i Bjärtrå i Ångemanland plus en butelj Mackmyra Svensk Rök.

Men dem spar jag till en annan gång. Nu ska jag dricka upp sista skvätten Speyburn och sen är det nog sängdags.

Kanske återkommer imorgon med ett travtips inför V75, vi får se.

Godnatt, svenska folk! Och alla andra folk också. Och fä, för den delen...

Av Göran - Torsdag 17 maj 22:46

Det sägs att "motivation slår klass". Och oj så nära det var att det blivit precis så i Tre Kronors måstematch mot Lettland. Nu är den över och vi vann med 3-2. Man kan också säga att vi vann med ett nödrop för jävlar vad letterna krigade. Jag tror att den här segern är viktigare än någon annan vinst i detta VM för våra svenska hjältar.

Det kändes också, då och då, som om vi hade domarna emot oss när flera gränsfall bedömdes till Sveriges nackdel med utvisningar av svenska spelare.

Men Tre Kronor reste sig och red ut stormen. Att det "bara" blev 3-2 har ingen som helst betydelse, nu är det bara vinna eller försvinna som gäller. Och vi vann ju mot Lettland!

Alla som kan aldrig så lite om hockey fattar att vårt lag SKA slå dem alla dagar i veckan om man tittar på laguppställningen "gubbe för gubbe". Men det är ju inte så enkelt! Matcherna ska vinnas också!

Ärkefienden Finland är utslaget av Schweiz som får spela semifnal mot Kanada medan Sverige ska möta USA. En nation som historiskt sett passar oss illa. Och kollar vi en gång till "gubbe för gubbe" så borde det bli en enkel match för svenskarna men den ska spelas först. Och helst vinnas, förstås!

På lördag går semifinalerna så det b lir bråda tider för mig då eftersom jag gärna också vill följa GIF Sundsvall i det så kallade Mitt-Sverige-derbyt mot Östersund i fotbollsallsvenskan. Men det ordnar sig säkert på något vis. Förhoppningsvis går matcherna inte på samma klockslag.

Mina kolleger bland skyddsombuden på min avdelning hörde av sig idag och jag fick veta att de planerade en avtackning av mig efter lång och trogen tjänst. Så på tisdag kväll, efter jobbet, ska vi ut och äta en bit och säkert också dricka en skvätt eller två. Det ser jag fram emot.

Har idag också bevistat möte i den centrala skyddskommittén, företagets högsta beslutande organ när det gäller skydds- och miljöfrågor. Och det kan inte vara roligt att ha en chefsbefattning på vår arbetsplats just nu eftersom Trumps blockad bakbinder oss än mer än vi är vana vid. Så gott som alla entreprenörer har lämnat företaget eftersom de inte får betalt för sina tjänster. Och vad värre är så har vår huvudleverantör av personlig skyddsutrustnig som handskar, andningsskydd och skyddsglasögon med mera också dragit in sina leveranser.

Det är alltså bara en tidsfråga innan vi måste börja stänga ner verksamheten om inte personalen får tillgång till den personliga skyddsutrustning som instruktionerna säger att vi måste ha.

Tills vidare så väljer jag dock att tro at det kommer att ordna sig eftersom det alltid har gjort det förut. Men det ser inte alls bra ut, just nu...

Det märktes också tydligt vid mötet att flera av de ansvariga cheferna har nerverna utanpå skjortan för närvarande. Därför valde jag också att vara mycket snällare mot dem än jag kanske hade varit annars.

Synd bara att de inte uppskattar det faktum att de har en mycket mer lojal personal än de förtjänar! De behandlar oss illa gång på gång men vi fortsätter ändå att ställa upp för dem.

Jag hoppas dock att de hittar lösningar på alla de där problemen så att vi kan återgå till normala förhållanden igen. Om jag då fortfarande har något med tingens ordning att göra (Läs: Om jag blir vald till företagets huvudskyddsombud på måndag) kommer jag dock inte att lägga fingrarna emellan i de frågor jag anser avgörande för personalens välbefinnande.

Men då ska jag förstås vinna valet först! Och om jag gör det så kommer jag ärligt att kunna säga att jag vann det utan att ha smtskastat mina medtävlande! Vem kommer att ärligt kunna säga det när riksdagsvalet är klart i höst?

Ja, jag bara frågar...

Av Göran - Onsdag 16 maj 21:35

Det är en sån där mellandag idag. Speluppehåll i hockey-VM som hittills varit en enda fest för oss svenska hockeyälskare. Lettland heter nästa hinder som måste forceras på vägen mot medaljerna. Letterna har överträffat både sig själva och sitt lands vildaste förhoppningar redan genom att komma så långt. De slog ut värdnationen Danmark igår och får nu möta Tre Kronor i kvarstfinalen imorgon. Lite synd kan jag tycka, på ett sätt. Tänk vilken fest det blivit om det varit Danmark mot oss. Vilket ös i ishallen! 

Förnuftet säger att vårt svenska landslag slår både Danmark och Lettland alla dagar i veckan bara vi är på tårna och inte underskattar motståndet. Men får de ett tidigt mål eller, Gud förbjude, TVÅ tidiga mål så kan ni räkna med att varenda lettisk spelare är beredd att gå på hörntänderna i sista perioden för att kämpa ner oss.

Och det finns en sak till som oroar en liten aning - vi har inte gjort någon riktig plattmatch ännu i detta mästerskap. Och de år då vi gått hela vägen och tagit guld så har det alltid funnits någon skitmatch som man helst vill glömma efter vägen dit. Obesegrade så här långt och bara tappat en enda poäng.

Och det med en målvakt som snittat ett insläppt mål per match! För visst måste väl Anders Nilsson ha spelat till sig en förstaspade nu? Enligt min bok ska han stå i mål de matcher som återstår. Hellberg är också mycket bra men Nilsson har varit vassare ändå.

Kanonväder har vi haft också här på Sveriges midja. Blir det lika fint imorgon så tror jag nästan att jag tar med en solstol och går ner till stranden här nedanför. Ungefär en halv kilometer hemifrån finns det en fin sandstrand att ligga och lata sig på. Men det blir på förmiddagen i så fall. På eftermiddagen ska jag in till "gruvan" och bevista Centrala skyddskommittéens möte i några timmar. Timmar som ska bli kompledighet till nästa vecka då jag börjar jobba igen. Men eftersom mina båda dagskift är nästan fullbokade av diverse möten så kanske jag kommer att behöva lite kompledighet för att slippa gå 700-800 meter tillbaka upp till fabriken för att sitta av tid i 1½ timme eller så.

Idag fick jag också veta att mina skyddsombudskolleger vill avtacka mig med en lite fest på tisdag kväll efter mötena jag har den dagen. Nästan så jag fick en tår i ögat då jag inbjöds till det tidigare idag. Jag måste väl ha gjort någonting rätt då, i alla fall!

Annars har jag övningskört med yngstingen idag. Det var andra lektionen bara, vi gick handledarkursen förra veckan och utan en sådan får man nämligen inte övningsköra privat. På den stora grusplan som utgör parkering utanför ishallen i Timrå har jag drillat sonen i start och stopp, växling upp och ned, motrobromsning samt att klara av att växla utan att titta på växelspaken . Inte mindes jag att DET kunde vara så svårt. 

Men han börjar bli duktig på att hitta dragläge med kopplingen. Bara två motorstopp idag. Hans äldsta syster körde nog 5-6 ggr innan hon riktigt fick kläm på samarbetet mellan koppling och gas.

Men har jag lyckats lära hans tre syskon köra bil så ska det nog gå med honom också. Det får ta den tid det tar.

Nu drar det ihop sig till att "göra kväll" som vi säger här i norr. Ska bara kolla travet först. Jag köpte ju en påse av Harry Boy idag till V86-tävlingarna på Solvalla och min hemmabana Bergsåker.

Så man kanske sitter här och är snuskigt rik utan att veta om det. Därför avslutar jag nu och tillönskar läsekretsen en underbar natt tillsammans eller var för sig i Lenhovda, Enånger, Flurkmark och Hissmofors. Vi ses!


Av Göran - Måndag 14 maj 22:55

Hockey-VM rullar på för fulla remmar och vårt älskade Sverige är fortfarande obesegrade. Tyvärr tog VM slut för en spelare med Timråanknytning. Elias Pettersson som förra vintern bildade radarpar med Jonathan Dahlén skadade sig i gårdagens drabbnng så illa att det bara var att ge upp och gå vidare.

Men en sån som Elias P kommer ändå att ha gott om tid på sig att bli både hjälte och ikon för landets hockeyfans. Till hösten återförenas han med Jonte Dahlén i Edmonton och de två ska försöka att axla de fallna mantlarna efter bröderna från Nolaskogs, Daniel och Henrik Sedin.

De kanske inte gör dundersuccé första året men jag lovar att om 3-4 år kommer folk i USA/Kanada att tala om dem med samma respekt som de gjort i många år om Sedinarna.

Ledig! Ett mycket vackert ord! Och jag är det ända fram till måndag i nästa vecka. Då ska jag jobba litegrand på förmiddagen innan jag går på två möten som jag är kallad till och därefter klubbmöte med facket då jag får veta om jag blir vald eller inte. Jag försöker hålla mina förhoppningar på en rimlig nivå för att inte bli för besviken om jag förlorar valet. Men visst vore det roligt att få avsluta mitt arbetsliv med att vara huvudskyddsombud för hela den stora arbetsplats där jag tillbringat hela mitt yrkesliv.

Jag hoppas och tror att det skulle ge mig den nytändning som jag så väl behöver just nu.

Om jag förlorar så är det ändå ingen stor grej. Då går jag bara tillbaka till att vara någon slags legosoldat som kommer till jobbet i tid och gör det han ska. Men glömmer alt i samma sekund som jag går ut genom snurrgrinden.

Nu hoppas jag bara att våra svenska hjältar klarar av att slå ut ryssen imorgon och däärmed skaffa oss momentum inför kvats- och semifinaler. Det vore häftigt att få klara av att försvara ett VM-guld också. Inte så många har gjort det i modern tid!

Mera sport!!!

På lördag är det Mitt-Sverige-Derby i fotbollsallsvenskan. GIF Sundsvall tar emot Östersund på NP3-arena som idrottsparken heter numera. Blr spännande att följa från TV-soffan!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tankar och betraktelser från en amatörfilosof med Blogkeen
Följ Tankar och betraktelser från en amatörfilosof med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se