Senaste inläggen

Av Göran - Tisdag 19 mars 22:33

Supporterskap... Är det inte lite som "Farmen"? Jag menar... sitt favoritlag stöttar man ju no-matter-what. Dem älskar man i med- och motgång. Men sen har man ju tillfälliga  favoritlag också. Lag man håller på under en viss matchserie.

Och jag kan härmed meddela att min tid som Oskarshamn-fan är över från och med slutsignalen i deras bortamatch mot AIK på Hovet i Stockholm ikväll.

De senaste veckorna har jag varit tämligen övertygad om att AIK skulle göra processen kort med smålänningarna. Typ vinna i tre raka matcher. Men när feta damen sjöng ikväll var det IK Oskarshamn som vunnit och får möta Timrå i direktkvalet till SHL 2019-2020.

Jag höll stenhårt på IKO mot AIK eftersom jag ibillat mig att de är ett motstånd som kanske passar Timrå lite bättre än AIK. Men från och med ikväll unnar jag dem ingen som helst framgång. Hoppas bara att Timrå slår ut dem snabbt och enkelt i fyra raka matcher.

Det kommer dock knappast att ske för Oskarshamn är ett starkt lag med betoning på just ordet "lag". Påminner inte så lite om förra årets upplaga av mitt favoritlag från celluslosaland, strax norr om Sundsvall.

Så jag räknar med sju tuffa drabbingar mot framför allt en osannolikt bra målvakt. Timrå hade Henrik Haukeland ifjol, IKO har Christoffer Rifalk i år. Målvakten som kostade sitt lag segern i förra matchen genom att schabbla bort pucken bakom eget mål så AIK fick öppen kasse. Ikväll var han levande vägg! Välkommen till Timrå till hösten då vi algit ut er och spelar vidare i SHL, säger jag. Båda kvällens lag har förresten spelare som jag gärna ser i rödvit tröja till hösten.

Nu ska AIK spela kvalserie mot Leksand eller möjligen Västerås innan vinnaren där får kvala mot Mora på samma villkor som Oskarshamn ska göra mot Timrå. Jag tror att Leksand går segrande ur den striden och at vi får ännu en repris på "Slaget om Siljan".

Nåja, skit samma bara Timrå gör vad de ska och stannar i högsta serien. Ryktena som går på bygden säger att TIK ligger långt framme i lagbygget för kommande vinter och kommer att mönstra ett betydligt starkare lag än detta år.

Farmen är över för den här gången och även om jag inte är helt nöjd med utgången gratulerar jag Tobias som vann.

Helst villl jag ju att vinnaren ska ha varit med från dag ett och gärna vunnit ett eller flera ting. Men eftersom förutsättnigarna ändras från år till år får man väl acceptera att utgången kan bli en annan. Inte första gången en utmanare vann heller.

Farmen VIP är en helt annan historia. Det är liksom inte riktigt på allvar utan halvkändisarna kan springa omkring och skrika för att de inte vill mjölka eller för att de råkat få se en råtta eller spindel. Igå rkväll kom jag på mig själv med att sitta och fantisera fram en drömsättning av Farmen VIP till nästa år. Då vill jag se Jan Guillou, Jimmie Åkesson, Sean Banan, Kikki Danielsson, Gunilla Persson och Bianca Ingrosso som VIP-farmare.

Fast vem ska mjölka korna? Kostackarna kan ju inte få gå med spängfyllda juver bara för att deltagarna är rädda att bryta en nagel eller få lite skit under samma nagel.

Jobbat har jag förresten gjort i två dagar denna vecka, tre återstår. Igår ägnade jag hela förmiddagen åt att sortera in papper i en pärm. Jag som trodde att både papper och pärmar tillhörde historien! 

Men det ingår i rutinerna på min tillsvidare-arbetsplats att spara en j-a massa papper i pärmar. Detta har man dock inte hunnit på det sätt man borde eftersom man varit och är underbemannade.

Så då landar det på mig som extraresurs att göra det jag ju faktiskt klarar av och sortera in dessa papper. Ett skitjobb meln skitjobben måste göras, de också.

Så jag väljer att gilla läget och försöker tänka att jag ju ändå gör nytta eftersom det ger mer tid för mina mer kunniga kamrater att ägna sig åt det jag inte kan så bra. Att man sen får ont i axlar och armar av att öppna och stänga den förbannade pärmen femtioelvatusen gånger på några timmar är ju en annan sak.

Det sägs ju att det som inte dödar gör en starkare så jag räknar med att bli en bra bit starkare innan jag tillåts återvända till ordinarie jobb. Även där försöker jag att "gilla läget" och tänka att jag har det bra som slipper jobba nätter, har mycket mer ledigt än andra dagtidare och får samma lön som om jag jobbat i den skitiga fabriken.

Snälla arbetskamrater har jag också så det är ju bara att vara nöjd och glad.

Nu längtar jag bara till den 27;e då hockeykvalet drar i gång.

Sköt om er, kära ordbrukare, i slott och koja i Väckelsång, Malmköping, Hede och Karlholmsbruk. Vi ses!

ANNONS
Av Göran - Onsdag 13 mars 22:10

Strålande tider, härliga tider! Jamen, det är det väl när man få se hockey av högsta nationella klass varenda dag. Ikväll satte jag mig för att se en stund på allsvenska seriefinalen mellan AIK och Oskarshamn. Men det var så spännande att jag blev kvar hela matchen. Grattis Småland till segern mot Stockholmarna! Jag ger er mycket små chanser att besegra dem i bäst-av-fem. Men jag håller tummarna för att ni ska bevisa att jag har fel.

Något säger mig att Oskarshamn passar Timrå lite bättre då DET kvalet börjar. Å andra sidan var AIK inte alls så dominanta på bortaplan som hemma på "Hovet". Men det kan ju ha berott på att de inte tilläts att dominera.

Imorgon spelar Timrå sin sista SHL-match för säsongen borta mot Mora. Resultatet spelar ingen roll för något av lagen men jag vill ändå se en seger för mina rödvita hjältar. Som skickar med en mer positiv känsla in i kvalspelet!

Efter hockeyn har jag tittat ikapp på Farmen via datorn och TV4Play. De utslagna, några av dem, är tillbaka och några vill ställa de tre som är kvar mot väggen med "Varför gjorde du så?2 och liknande.

Jag fattar fortfarande inte att deltagare går omkring och tror att man kan lita på någon överhuvudtaget när prissumman är en halv jävla miljon. Passar det ens syften så är nog de flesta beredda att töja lite på sanningen här och där för att klara sig kvar. Och det är ju det som är meningen. Inom någorlunda rimliga gränser förstås.

Men att känna sig sviken för att någon ljugit om sina planer... Är folk verkligen så blåögda?

Själv är jag i startgroparna för att börja jobba efter min långa frånvaro. Först var jag ledih i elva dagar och därefter sjukskriven i tio. Antibiotikan har rensat ut bacillerna nu och jag mår ganska bra igen. Det är väl bara kraftmässigt det fattas lite. Men jag får väl jobba mig i form. Det är ju bara två dagar till helg!

Därefter ska jag arbeta hela nästa vecka och tre dagar i veckan efter det inann det blir fyra dagar ledig.

Snöstormen tycks ha dragit vidare och det borde inte bli några bekymmer att ta sig till "Gruvan" imorgon bitti. Matlådan står klar i kylen och sängen har fått rena lakan. Så nu återstår bara att kolla travet innan jag ska ha möte med kudden och täcket. Man kanske sitter här och är förmmögen utan att veta om det.

Därför... över till ATG och sedan tandborstning och läggning! Godnatt svenska folk! Och alla andra folk...

ANNONS
Av Göran - Måndag 11 mars 12:06

Helgen har runnit undan utan större events. Nej, vad säger jag? Timrå vamn ju i lördags. Äntligen en seger inför hemmapubliken. Och kanske är det jag som bara ser det jag VILL se men jag fick känslan att Anton Wedin är ännu viktigare för laget än jag hade klart för mig innan. Hans agerande och inblandning i båda målen för Timrå tänder nya gnistor av hopp i mig inför kvalet. Och av de övriga skadade eller sjuka är det, om jag fattat rätt, bara unga nyförvärvet Filip Westerlund som definitivt inte kommer att spela mer i år. 

Och med så gott som skadefri trupp blir det lite jobbigare för de där svartgula Solnagänget att rubba "Big Red Machine".

Med Johannes Salmonsson, Jacob Olofsson, Marcus Harddegård och Johan Persson m.fl tillbaka på is och förhoppningsvis i bra form också ökar chanserna för oss att stanna i SHL.

Och det viskas flitigt på bygden om att OM vi bara klarar kvalet så kommer man att kunna stärka upp spelartruppen med det som behövs för att slippa dansa på slak lina i botten av tabellen.

Nu återstår hemmamatch mot HV71 imorgon kväll och sedan Mora borta på torsdag innan det blir ett uppehåll då Timrå kan slicka såren och finslipa på detaljer som power play och box play m.m Det vore suveränt att få vinna dessa matcher också för självförtroendets skull om inte annat.

På Farneb gick det också som jag hoppades i tinget igår. Lite taskspel ägnar sig ju alla åt under resans gång, alltså även min favorit till segern, Emelie. Men jag tycker ändå inte att hon spelat mer falskt än någon annan. Hon har inte varit storbonde men istället vunnit flera kamper i tinget. Samt varit med från dag ett. Min rättskänsla säger att det borde räknas in. Tobbe har varit öppen, gentemot oss tittare alltså, att han inte spelar fulare än han måsre för att saker ska gå hans väg. Och han har ju lyckats hänga kvar hela vägen också.

Nu uppfattar jag hononm som lite för självgod och självsäker och därför håller jag hellre tummen för Emelie. Det bor liksom en liten gubbe inom mig som myser då såna där riktigt självsäkra människor blir knäppta på näsan.

Om nån del av finalen handlar om styrka så vet vi ju nu att Maxine sopar banan med både Emelie och Nedda på samma gång och jag anar att Tobias också knäcker Tobbe rätt enkelt där. 

Nåja, vi får se! I trailern på dagens program fattade jag det som att ytterligare deltagare skulle ut innan finalen går igång på riktigt. Så man kanske borde spara tipsen till dess.

Blek-kopian "Farmen VIP" börjar också ikväll och jag befarar att jag kommer att trilla dit på den också. Kan hetsporren Pelle Fosshaug hålla sitt humör i schack? Han hade ju svårt för det medan han spelade elitbandy. Och efter karriäern har han ju berättat om sin ADHD. Övriga har jag inte så stor koll på men det lär väl visa sig ganska snabbt vad de är gjorda av.

Antibiotikan har min luftvägsinfektion nere i brygga nu och jag har inte behövt någon hostmedicin på de senaste dagarna. Faktisk så börjar jag må ganska hyfsat. Men eftersom läkarintyget räcker till och med onsdag så börjar jag inte jobba förrän torsdag morgon. Varför chansa när man inte behöver? Det är ju inte precis så att min arbetsgivare skulle värdera och belöna mig för att jag går tillbaka i förtid. Det finns redan en uppsjö av människor som slitit ut sig just för att de är så mycket mer lojala än arbetsgivaren förtjänar. Men inte denna gubben, alltså!

Därmed önskar jag fortsatt härlig måndag till mina kära ordbrukare i världens alla hörn. Vi ses!

Av Göran - Torsdag 7 mars 21:36

Puh, vad det är jobbigt att vara Timrå-supporter. Jag hade inga förhoppningar om mirakel innan säsongen startade så det faktum att vi, alltför ofta, inte räckt till säger jag inget om.

Har man en spelartrupp som ligger i gränslandet för att kallas SHL-mässig så behöver man lite tur för att klara av det. Och skulle det visa sig att Timrå lyckas hänga kvar via kvalspel så kan ju ingen människa säga att de bara hade tur.

Jag brukar ju säga att det som händer på isen under matcherna nästan inte har ett dugg med tur och otur att göra. Vinner matcher gör den som kan minimera misstagen. Då kommer också självförtroendet som gör att det ser så enkelt ut att slå den där geniala passningen i exakt rätt hundradel av en sekund.

Däremot måste man väl kalla det otur när man får så många av de bästa spelarna skadade. ANton Wedin var visserligen tillbaka idag men fortfarande saknas Hardegård, Johan Persson, Jacob Olofsson, Salmonsson och förstemålvakt Svedberg för att nämna ungefär hälften av de som inte kan spela. Man har släppt fram juniorer som gör det bra men spetsen fattas just nu. Därför förlorar vi med 0-7 borta mot Skellefteå ikväll. Vi förlorar mot ett mycket bättre lag med både spets och bredd i strr lag som inte Timrå kan matcha just nu. Och jag säger inget om det. Timrå gör ingen bra match men många står ändå upp och krigar och försöker.

Och oturen fortsätter att grina Timrå i ansiktet för ikväll plussades kontot på med Morten Madsen, Viktor Brattström och terriern Emil Berglund. Att Brattström fick lämna gjorde ju att man fick skicka in en junior som aldrig stått i en SHL-match förut. Även han åkte på en smäll ganska tidigt men fick så lov att stå kvar i målet eftersom det inte fanns någon annan målvakt att tillgå. Premiärnerver eller något annat gjorde att han klantade till det två gånger under sina första minuter på isen och SAIK kunde göra två enkla mål. Stackars Linus Marcko!

SÅ nu känner jag oro inför kvalspelet. Hinner alla blir friska, hela och fräscha innan dess? Kan ledarstaben tvätta bort förlorarkänsllan ur skallarna på laget och få dem att tro på sig själva.

Jag är nästan säker på att vi möter AIK där. De ska spela finalserie mot Oskarshamn i bast av fem matcher och jag är ganska säker på att AIK vinner det i tre raka matcher. Därefter ska föröloraren där kvala vidare mot fler lag från allsvenskan innan de riktiga kvalmatcherna börjar.

Jag tror inte att AIK är klart bättre än Timrå. Men jag tror inte att de är så mycket sämre heller. Små tillfälligheter kommer att avgöra och därför är den mentala biten viktig. Det som talar för Timrå är väl att man har ett lite högre tempo i benen än AIK. Båda har bra tryck på läktarna i hemmamatcherna men givetvis kan inte NHK arena med plats för 6 000 pers. mäta sig med Hovet där jag tror de får in 10 000. Å andra sidan kommer en stor del av dessa att vara tillresta TIK;are eller medlemmar från supporterklubbens Stockholmsavdelning.

Farmen känns som om den gått lite i stå, hände inte så mycket idag. Det blir spännande att se vem Stina väljer som andrekämpe. Törs hon ta Emelie som redan slagit ut henne i styrka en gång? Eller Maxine, som åtminstone ser stark ut, hon också. Och... Var Nedda fredad till finalveckan genom vnsten senast? Eller kan hon väljas? 

Mitt tips är att Stina tar Nedda om hon kan. Annars vet jag inte alls. Spännande att få se på söndag kväll!

Då lär det ju också hända någgot mer som skickar ut en deltagare för visst är det väl så att de ska vara fyra i finalveckan. Som väl börjar på måndag...?

Av Göran - Måndag 4 mars 21:12

Min elvadagars ledighet är förlängd med den här veckan och nästa. Jag hade turen att få en tid på vårdcentralen och fick träffa en läkare som undersökte mina krämpor. Enligt honom är det inte lunginflammation jag har. Inte ännu men det skulle kunna utvecklas till det i förlängningen. Men han skickade hem mig med antiibiotika som jag ska käka i två veckor och under den tiden ska jag inte arbeta, tyckte han. Och jag kommer att följa det rådet såvida inte medicinen uträttar rena mirakel och frå mig i toppform på några dagar. Men jag misstänker att jag är för gammal för att hoppas på sånt. Mitt "bäst-före-datum" har ju liksom gått ut...

Men antibiotika fick jag och har tagit första dosen. Hostmedicin fick jag också så förhoppningsvis får jag sova lite bättre framöver. Passade dessutom på att lämna in läkarintyget till min arbetsgivare eftersom fabriken ligger längs vägen till och från vårdcentralen.

Så nu kan jag lata mig bäst jag vill de närmaste dagarna. Jag har ju till och med papper på att jag är sjuk.

Och på Farmen i TV har deltagarna börjat inse vad jag sagt i alla tider - det går inte att lite på någon annan än sig själv. Att gå in i ett sådant program och tro att man ska kunna lite på löften är ju bara korkat. De spelar ju ett spel om en halv mille! En halv miljon kronor! Folk ute i den vanliga värden har sålt sina morsor för mycket mindre än så.

Därför menar jag att ingen egentligen har rätt att bli besviken över att folk säger en sak och gör en annan. Det måste man snarare förvänta sig från dag ett. Diana kände sig sviken av Tobbe och Maxine och Tobias var upprörda över vad han sa om utgången i tinget. Sluta gnälla, säger jag! Den som spelar spelet smartast har stor chans att vinna.

Nu minns jag inte säkert hur många som går till finalveckan men de båda Tobiasarna är ju redan klara. Torpar-Tobias fick ju en frisläng genom att han blev årets torpare och orginal-Tobias (Tobbe) är ju storbbonde nu och därmed garanterad en plats i finalen. Dit vill han, säger han(?), också ha Emelie så ska han hålla ord så kan han inte välja henne till förstekämpe. Å andra sidan kanske hon är det farligaste hotet mot hans planer på att ta hem halvmiljonen.

Och ur-torperskan, Nedda, hur ska hon få chansen att komma till final för hon har väl ingen amulett. Eller...?

Reglerna säger ju att man måste ha erövrat minst en sån för att kunna gå till final. Jag kan tycka att man även borde ha varit uppe i tinget minst en gång för att få chansen att vinna. Och då skulle ju plötsligt Tobbe ligga lite skrynkligt till för vad jag minns har han inte tampats där en enda gång. Varken med styrka, teknik eller kunskap.

Nåja, vi får väl se. Jag håller mina tummar för Emelie som är den jag tycker har spelat så rent man kan och ändå ha kvar sina chanser. Den som hela tiden är 100 % ärlig går knappast till final.


Av Göran - Söndag 3 mars 21:02

Än en gång har jag fått flashbacks av att titta tillbaka till min egen historia inom bloggvärlden. Men jag måste medge att det känns lite konstigt att konstatera att det, just idag, är tio år sedan jag producerade ett av de inlägg jag är allra mest nöjd med själv. Mot den bakgrunden ter det sig ju lite underligt att jag inte fick en enda kommentar på mitt inlägg om "Rätten till lättja".

Det finns en bok som heter så också och jag lånade titeln därifrån utan att ha läst den. Men blogginlägget läste jag om i dag och gillade faktiskt fortfarande vad jag åstadkom då 2009, 51 år gammal.

Visst finns det en hel del ironi i texten men det finns även ett allvar i botten.

Men det finns annat som upptagit min tankemöda under helgen förutom oron för Timså IK;s väl och ve. Det är ju så populärt att tala om viktminskning istället för ordet bantning eller diet. När jag steg upp imorse och skulle laga morgonkaffe upptäckte jag en viktminskning jag inte sett förut. Ett halvkilo kaffe är inte längre ett halvt kg.

Man har plockat ner kaffemängden i ett paket till 425 gram. Istället för att höja priset så att det syns

Det är långt ifrån det enda exemplet på varuproducenters sätt att vilseleda oss. För X antal år sedan fick man 50 gram när man köpte en dosa snus. Det innehållet har sedan minskat till först 45, sedan 43 och nu 40 gram snus per dosa. Jag minns också tydligt att när jag på 80-talet gick på marknad och handlade renkorv så kostade de 30 kronor styck. Det gör de fortfarande men den korv som var en halvmeter lång på den tiden är väl som bäst 15-20 cm idag.

Nej, det var bättre förr! Ju förr desto bättre!. Eller... det kanske inte var bättre förr men det är definitivt sämre nu!

Med mindre snus i dosan, mindre kaffe i paketet och förkrympta älg- och renkorvar.

Vad blir det härnäst? 0,85 liter mjölk istället för en liter kanske? Systembokaget gick ju från 75 cl till 70 för bra många år sedan nu.  Och ni kan lita på att producenterna av varorna kommer att hävda att ändringarna görs för att möta kundernas efterfrågan! Att det är för kundernas bästa!

Mina snor- och slemdepåer fortsätter att svämma över och jag blir alldeles slut bara av att gå halvtrappan ner till porten och sedan de femton metrarna till bilen. Så imorgon bitti blir det att försöka få en läkartid och ta reda på om min amatörmässiga diagnos är riktig - nämligen att jag fått lunginflammation igen. I så fall fortsätter min ledighet med sjukskrivning åtminstone en vecka till. Och oavsett vad jag skrev ovan har det inget alls med lättja att göra!

Sköt om er nu, kära ordbrukare i Dalsjöfors, Vendelsö, Rydaholm och Vilhelmina. Vi ses! När andan faller på...


Av Göran - Lördag 2 mars 20:49

Snart slut på ledigheten. På tisdag morgon börjar mina ordinarie arbetskompisar efter sin 14-dagars ledigeht och så gör även jag. Är det tänkt...

I början av veckan ringde jag vårdcentralen och bokade tid eftersom jag började misstänka att jag fått lunginflammation igen (känner igen symptomen). Fick tid igår (fredag) men vaknade i torsdags och kände mig mycket piggare så jag avbokade läkartiden i tron att jag skulle vara fit-for-fight på tisdag morgon.

Sen dess har det dessvärre gått åt andra hållet igen. Igår mådde jag väl "sådär" men idag har inte varit någon rolig dag att vara jag. Snuvan kom tillbaka med hostan i släptåg. Det slog mig ikväll att en människokropp måste innehålla ena rackarn´s stora depåer för snor och annat äckligt med tanke på hur enorma mängder sådant som lämnat min kropp de senaste veckorna. Jag borde ha gått ner flera kilo av allt som näsa och luftvägar producerat.

Så nu har jag söndagen på mig att kurera mig. Jag brassar på med vitaminer, zink, selen och vitlök och håller tummarna för att det ska gå till sig utan antibiotika.

Men... Om jag inte mår soim en prins när jag vaknar på måndag morgon så kan ni slå er i backen på att jag ska söka läkare för att få penicillin utskrivet liksom ett läkarintyg som förbjuder kroppsarbete tils kuren är uppäten och kroppen mår bra igen.

Mina värsta hatmånader är över och mars har börjat. Ifjol vid samma tid hade vi en dryg meter djup snö - idag börjar gräsmattorna att titta fram så smått. Men inte är det ju vår för det! Jag är ju gammal nog att veta att rätt som det är så slår han till igen, Kung Vinter, med minusgrader och tonvis med snö. Å andra sidan är det mindre än fyra månader till midsommar. SÅ visst finns det väl hopp!

Imorgon bitti går starten för Vasaloppet och även i år har jag lyckats hålla löftet att inte anmäla mig. Har tvättstugan hela dagen så kanske slår jag på TV;n och ser starten i Berga by där hundratusen galningar trampar på varandras skidor och trängs för att tat sig ut ur stadion innan man drar repet för som hindrar de sista att komma iväg.

Sen blir det väl kanske lite skidåkning från VM också innan dagen är över.

Annars har väl dagen varit ungefär som dagar brukar - det mesta gick åt h-e! Timrås hemmamatch mot Luleå liksom mitt travspel på V75 som renderade fyra rätt.

Men det är bara att ta nya tag! Det kommer nya matcher, nya travtävlingar!

Öch DÅ, ni... Då ska vi väl visa den där Fru Fortuna! 

Av Göran - Torsdag 28 feb 22:06

Efter sju sorger och minst åtta bedrövelser kom så trepoängaren till sist för stackars Timrå IK. Borta mot Rögle tar man plötsligt fram den kämpaglöd som krävs för att vinna matcher i SHL. Låt vara att hemmalaget bjuder på två rejäla målvaktstabbar som resulterar i mål för oss. Men jag är ändå imponerad av kampviljan och jävlaranammat hos Timrås spelare denna afton. Slitvargen och kämpen Vilmos Gallo gör två mål och kunde närapå ha gjort tre.

Slutsegern skrevs till fem mål mot två i denna bortamatch. Och det var viktigt att hitta vinnarspåret igen. För om bara några veckor är det dags för kval igen för att stanna i SHL och då är det viktigt att inte komma dirket från en lång räcka förluster. Sex omgångar återstår av SHL 2018-2019 och jag hoppas innerligt att Timrå kan resa sig såpass att man undviker sistaplatsen i SHL. För det lag som hamnar där kommer garanterat att få möta AIK i bäst av sju matcher.

På andraplatsen där ligger Oscarshamn som jag anser är lättare motstånd än AIK inför ett fullsatt Johanneshov.

Oavsett vilket så har Timrå fördelen av hemmaplan i en eventuellt avgörande sjunde match. Men det känns som om chansen är mycket större om vi slipper AIK.

IK Oscarshamn tror jag blir en något lättare nöt att knäcka. Tror inte att de tar Timrå IK i bäst-av sju!

Ikväll visade Timrå kvaliteter som kan bli avgörande i det stundande kvalet och får vi bara Anton Wedin, Jacob Olofsson och någon mer av de skadade tillbaka så borde det här kunna gå vägen.

Farmen rullar också vidare och jag har sett dagens avsnitt i efterskott på TV4Play. Deltagarna fick besök av sina nära och kära och därmed påfyllning av energi och stridsvilja.

Nu vet jag ju, efter att ha sett finalen i "Torpet" igår att tre nya/nygamla kommer att dyka in på Farmen innan veckan är slut. Mahsa åkte hem av egen fri vilja (av hälsoskäl) men Tobias, Stina och Nedda är klara för att gå in och skruva till livet för de farmare som varit med sedan dag ett. Ska bli intressant att se hur farmarna reagerar på deras ankomst.

Min långa ledighet lider mot sitt slut. På tisdag ska jag börja jobba igen.

Men hade saker och ting gått som jag trodde/befarade så hade jag blivit sjukskriven. Har mått skit sedan sista arbetsdagen förra veckan och förmodligen har jag haft lunginflammation igen för jag har mått ungefär som för två år sedan då jag hade både dubbelsidig lunginflammationoch bihåleinflammation på samma gång.

I tisdags bokade jag läkartid till imorgon men idag då jag vaknade imorse mådde jag såpass mycket bättre att jag valde att avboka läkartiden.

Bra, såklart om jag kan börja jobba på tisdag enligt planen. Och bra okcså om jag slipper söka läkare för att sjukskriva mig så tätt inpå min förra sjukperiod (ryggen)

Tills vidare önskar jag mina kära ordbrukare en fin natt tillsammans eller var för sig i Valdemarsvik, Stugun, Vedevåg och Hammarstrand. Eller var ni nu framlever era ynkliga liv....

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tankar och betraktelser från en amatörfilosof med Blogkeen
Följ Tankar och betraktelser från en amatörfilosof med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se