Senaste inläggen

Av Göran - Tisdag 17 sept 20:39

Inte har jag väl egentligen nåt att skriva om men eftersom jag inte heller har så mycket annat att göra så börjar jag väl knacka lite på tangentbordet så får vi väl se om det blir ett inlägg eller om jag refuserar mig själv.

Arbetsdag har det varit förstås men mycket lättare än gårdagen. Igår var jag trött som en gnu redan då jag steg upp och inte blev det bättre av att jag kom till jobbet. Det började iofs ganska normalt med en s.k plocklista som jag gjorde klar på en dryg halvtimme. Men sedan inträdde stiltjen på förrådet.

Det blev sådär kav lugnt i flera timmar. Nästan inga "kunder" som kom för att hämta grejer och inte en varubil förrän efter lunch. Och "inget-att-göra" är ju bland det sämsta som kan hända mig på jobbet för det är ju då jag blir sådär gristrött och nästan kan somna stående.

Så jag gick en sväng till mitt hemliga krypin där jag brukar sätta mig och ta micropaus i 15-20 minuter då tröttheten sätter in som värst. Där pausade jag i nästan en halvtimme redan före lunch.

Efter lunch inträdde så vad jag brukar kalla paltkoma. Jag blev så infernaliskt trött att jag blev tvungen att gå undan en andra gång samma dag. På något sätt klarade jag sedan av den lika stillsamma eftermiddagen och åkte hem för att fixa middag. När den var aväten och köket rengjort satte jag mig vid datorn och nu slog tröttheten till igen med full kraft.

Redan vid 18-tiden fick jag ge upp och ställa min sköna datastol mot väggen och blunda en stund.

När jag vaknade var klockan halv tolv ungefär och jag steg upp för att borsta tänderna innan jag kröp i säng. Låg vaken en stund, men inte så länge, och somnade sedan om och vaknade före väckningen men somnade igen.

Och någon sorts kvalitet måste det ändå ha varit på den sömnen för hela dagen idag har jag varit pigg som en lärka.

Och tur var kanske det för idag var en helt annan dag på jobbet. Fullt upp att göra hela tiden och inte en chans att slöa till.

Måste säga att jag verkligen ser fram emot att äntligen få komma till den där sömnkliniken på sjukhuset om ett par veckor. Flera bekanta har sagt mig att jag kommer att få ett helt nytt liv bara jag får rätt hjälp med mina sömnstörningar. Och det kan behövas för det gamla är då sannerligen inte mycket att skryta om.

Så förhoppningsvis får jag återgå i ordinarie arbete inom en månad eller kanske två. Och kanske till och med orka göra ett extraskift då och då för att hjälpa mina finanser att återhämta sig efter sommarens dyra bilreparationer.

Man vill ju gärna ha en liten buffert men just nu lever jag "ur-hand-i-mun" mest hela tiden.

Fast till dess gäller det förstås att "gilla läget" som det heter nuförtiden. Så jag stiger upp strax efter fem imorgon också och åker till jobbet vid sextiden i vetskap om att när den här arbetsveckan är gjord så återstår bara måndag och tisdag nästa vecka innan jag får tio dagar ledigt igen.

Något annat jag ser fram emot är seriepremiären i hockeyallsvenskan. På fredag kväll krockar Timrås bortamatch mot Vita Hästen från Norrköping med Giffarnas hemmamöte med Djurgården. Om Timrås match går på TV är den det självklara förstavalet, annars får vi väl se om jag kollar GIF på TV och sedan ser Timrå via datorn i efterhand.

Tre arbetsdagar återstår innan dess, kära ordbrukare. Så för att klara av åtminstone en av dem ska jag nog lägga mig ganska snart och hoppas sova lika bra som igår natt.

Sov gott, ni också, i Lenhovda, Örsundsbro, Fiskbäckskil och Långviksmon! Vi ses igen!

ANNONS
Av Göran - Söndag 15 sept 20:55

Att sommaren är slut är det väl inga tvivel om längre. Men hösten kommer över oss så snabbt i år, tycker jag. För bara ett par veckor sedan var jag tvungen att dra ner persiennerna för fönstret mot väst i vardagsrummet för annars hade jag solen i ögonen ända till halvnio-tiden om jag satt i TV-soffan. Nu går solen ner innan den kommer så långt åt väster att den kan blända mig. Kalla nätter har vi också haft rätt länge. Det är bara en tidsfråga innan man får börja ställa startklockan för motorvärmaren på nätterna. Ännu har jag inte behövt skrapa rutor men det är säkert inte långt till dess heller, misstänker jag.

Fast egentligen gillar jag hösten. Tycker om när luften blir sådär hög och klar och det går lätt att andas. Färgexplosionen då träden bereder sig på att fälla sina löv är en annan sak jag tycker om. Det jag ogillar med hösten är att efter den kommer ju obönhörligt vintern. Med mörker. Med kyla. Med snö som hindrar ens framfart på gator och vägar. Snö som måste sopas bort från bilen så fort man vill ut och åka.

På tal om det så har jag beslutat skjuta upp besiktningen till sista veckan i år. Detta eftersom mina sommardäck är så slitna att jag inte är helt säker på att de går igenom. Därför ska vinterdåcken på så fort det är lagligt att köra med dubbdäck. De är fortfarande i bra skick och garanterat lagliga i minst två vintrar.

Nya sommardäck får jag väl fixa till våren om jag har Madamen kvar då. En bekant från fabriken frilansar lite som gummiverkstad och däckfirma på fritiden och brukar kunna ge mig bra pris på bra däck. Har handlat av honom 4-5 gånger förut och alltid blivit nöjd.

Dagen har annars varit rätt stillsam. Jag har dock vanhelgat vilodagen genom att förlusta mig i tvättstugan. Men nu är allt, tvättat, torkat, manglat i förekommande fall, samt instuvat på sin plats i skåp och lådor.

Dessutom har jag lagat höstens första gryta med kalops idag. Och jag blir lika lycklig varje gång den är klar och jag får provsmaka några köttbitar i sin goda sås. Kanske är det inbillning men jag har fått för mig att anledningen att kalopsen alltid blir så god är att jag steker kött och lök i äkta smör i en urgammal gjutjärnspanna innan jag öser över det i grytan där det får puttra i minst en timme.

Jag hade dessutom fått tag i en alldeles ovanligt fin högrev. Bra kött gör ju inte maten sämre. En perfekt högrev för mig är där det finns lite insprängt fett nästan överallt. Ibland kan man råka hitta en bit som ser mager ut men inuti kan det finnas en stor klump med bara fett. När det händer bryner jag även den och låter den puttra med i grytan men lyfter ur den då det är klart.

Sämre söndagsmiddagar har serverats i mitt hem, kan jag säga. Nu stundar arbetsvecka och då blir det inga långkok. Då vill man mest få maten klar så fort som möjligt så man får längre tid att vila efteråt. Det är då det blir makaroner och falukorv/stekt fläsk eller köttbullar, pyttipanna, potatismos och fiskpinnar eller pannkakor med sylt.

Nästa helg ska jag koka fläsklägg och göra rotmos. Besökte Willys en snabbis idag och mindes att jag glömt köpa fläslägg till det fascila priset av 29;90/kg. 44 kronor kostade biten jag valde och nästa lördag eller söndag ska den få mätta mig och sonen tillsammans med hemlagat rotmos.

Imorgon är det arbetdag igen. Måndagarna på förrådet brukar innehålla en hel del rusch och på eftermiddagen är det rehabgympa så då är man verkligen både trött och hungrig när man kommer hem. 

På tisdag ska jag sluta lite tidigare och köra min son till läkarbesök på sjukhuset. Men flexkontot är välfyllt så det har jag råd med. Siktar annars på att ha minst nio timmar plus på det kontot den dag jag får återgå i ordinarie arbete.

Giffarna var i Örebro och spelade bortamatch igår och jag tyckte mig se en annan vilja och kamplust än spelarna visat under våren och sommaren. Matchen slutade 0-0 trots fina målchanser åt båda håll. Och en poäng är ju en mer än ingen så kanske man inte ska vara så missbelåten. Nyckelspelare nummer ett (i min bok) Juanjo Ciercoles var ju avstängd efter varningar så kanske det lyfter ett snäpp till i nästa match då han är tillbaka. Dock tycker jag att ledarstaben borde ta ett snack med honom att kanske hålla igen en liten aning i närkampsspelet. Han har dragit på sig nio varningar, alltså varit avstängd i tre matcher hittills i år. Det gör ju också förstås att domarna har ett extra öga på honom och kanske är lite snabbare med att visa det gula kortet.

Han behövs ju på planen så därför kanske han får behärska sig en aning.

Klockan är inte ens tio men ändå sitter jag här och gäspar käkarna ur led. Därför avrundar jag nu och önskar mina kära ordbrukare en skön kväll och natt tillsammans eller var för sig i Hjoggböle, Fjärdhundra, Rydaholm och Slite.

Vi ses igen! När andan faller på...

ANNONS
Av Göran - Fredag 13 sept 21:08

Det blev ett "igen" inom parentes i rubriken eftersom jag använt samma rubrik för inte så länge sedan. Har tillbringat en del av fredagskvällen framför datorn och lokalbladets web-TV-sändning av Timrå IK;s sista träningsmatch innan allvaret börjar. Och det jag såg var sannerligen inte mycket att hurra för. Är laget inte ett par klasser bättre än så då serien startar på riktigt om en vecka så ser det inte särskilt lovande ut inför kommande vinter.

Men jag vet ju också att träningsmatch är en sak och seriespel en annan. Man ska aldrig dra för stora växlar på vare sig framgång eller motgång under försäsongsspelet. Kvalitet finns i laget för att vara med och kriga om platserna upptill i tabellen men det gäller att man "får ihop det". Man kan ha hur många spelare som helst som var för sig är hur skickliga som helst men lyckas man inte få dem att agera som ett lag spelar det ingen roll vilka meriter varje enskild spelare har.

Jag väljer dock att vara full av tillförsikt inför stundande hockeyvinter. Tror på mitt lag och att de ska vara som bäst framemot mars-april då det verkligen gäller.

Imorgorn eftermiddag ska jag sätta mig tillrätta i soffan och se om det blir någon "Gustavsson-effekt" för GIF Sundsvall efter tränarbytet man valde att göra. Jag hoppas verkligen att Tony hittat vägarna för att skapa vinnare av spelartruppen igen. På papperet har de definitivt ett lag för allsvenskan, åtminstone i mitten av tabellen. Men teori och verklighet går ju inte alltid hand i hand, tyvärr.

Därför hoppas jag innerligt att man åker ner till Örebro imorgon och hittar ett sätt att vinna matcher igen. En trepoängare skulle verkligen sitta oerhört skönt imorgon. Kvaliiteten fiinns i laget, det gäller bara att få spelarna själva att förstå och tro på att de är bra spelare som kan skapa ett bra lag och vinna fotbollsmatcher.

Annars.... så har jag varit på rehab-möte på jobbet idag. Det första sedan februari månad.

Jag har ju äntlgen fått tid på sjukhuset för att prova ut en utrustning som jag ska lära mig att sova med och som då ska se till att jag får mer syre och färre andningsuppehåll.

Detta ska i sin tur ge mig bättre kvalitet på sömnen och därmed mer ork och kraft att ta tag i allt annat som hotar min hälsa. Förhoppningsvis ska dessa nya krafter ge mig ork och disciplin att komma igång med mer motion och träning samt bättre disciplin över vad jag låter passera mina läppar och svalg.

Den första oktober ska jag dit och hoppas då att jag får med mig utrustningen hem samma dag. Men det återstår förstås att se. I kallelsen stod det bara att jag ska prova ut utrustningen men när jag får den stod det inget om.

Så tills vidare ska jag fortsätta jobba dagtid på förrådet. Samma antal timmar i månaden som ordinarie skiftlag arbetar, precis som senaste dryga halvåret.

Och jag har väl förlikat mig med min situation, vid detta laget. Tar en månad i taget och får ju själv utforma mitt arbetsschema och bestämma när jag vill ta ut mina lediga dagar.

Så.... varför klaga? Jag har fått många kvitton av mina tillfälliga(?) arbetskamrater att de är nöjda med vad jag åstadkommer under mina arbetsdagar. Jag försöker ju såklart att avlasta de ordiarie så mycket jag kan.

Nu stundar helg och jag avnjuter en liten skvätt whisky innan sängen medan jag sätter dessa ord på pränt.

Det som återstår att göra idag är att kolla hur det gick på travet i Östersund där jag lade ner en knapp famtiolapp på V64-spelet plus givetvis kolla av min stående rad på Eurojackpot.

Håll tummarna för mig, kära ordbrukare, att jag får casha in de dryga 320 miljoner som jackpoten ger ikväll!

'Eller åtminstone få in en hundralapp eller så på travet.....

Av Göran - Lördag 7 sept 22:35

Lördagen går mot sitt slut. En skitdag blev det mest tack vare vädret. Det har småpissat och regnat under nästan hela dagen. Vilket inte precis inbjuder till några utomhusaktiviteter. Så jag har mest häckat inne idag. Lite har väl blivit gjort men absolut inga stordåd.

En futtig dag återstår av min ledighet. På måndag ska jag på´t igen. Jobbar sedan två hela veckor och därefter 3 ½ dag innan jag får nästa uppehåll.

Besökte mitt närmaste Willys och handlade hem bl.a färska kycklinglårfiléer saom marinerades i en egenkomponerad geggamoja som fick dra in i köttet under några eftermiddagstimmar innan de hamnade i grillpannan.

Där fick de ligga på hög temperatur i en dryg minut per sida för att sedan skjutsas in i ugnen tillsammans med en ugnsform med pommes som redan stod där. Säga vad man vill men färsk kyckling slår verkligen den frysta alla dagar i veckan. Jisses, så smarrigt det blev!

Läste nyss att SD numera är andra största partiet i Sverige och det fattas bara 2,5 % innan de är störst. Och jag fattar fortfarande ingenting. Är svenska folket verkligen så korkade att man tror att Åkesson ska kunna återskapa någon slags 50-talsidyll där utländska inslag är så sällsynta att folk vänder sig om efter dem om man möter dem på gatan.

Är svenskarna verkligen så korkade att de inte ser att SD är ett parti som kryllar av rasister och homofober?

På femtiotalet, som jag inte minns något av eftersom jag föddes då bara tre år återstod av detta decennium, fanns nästan inga invandrare i Sverige. På sextiotalet kom massor av "båtflyktingar" från vårt grannland Finland som på den tiden var svårt märkt av kriget och hade en enorm arbetslöshet.

Redan då föddes den svenska flyktingfientligheten för frågar du tusen finska arbetkraftsinvandrare från 60-talet hur Sverige tog emot dem så lovar jag att inte många har snälla ord att säga.

Finnjävel och finnkoling var ord jag ofta hörde under min uppväxt. Och det är väl egentligen inte ett dugg bättre än svartskalle, blatte eller andra ord som vi ofta hör i dagens Sverige.

När jag började jobba i tung industri som 18-åring var det kanske bara mitt skiftlag som hade fler svenskar än finländare. Och när sommaren närmade sig åkte personalchefen i företaget på rekryteringsresa till bland annat Vasa och Uleåborg. Jo, för i Sverige fanns inga skolundomar som ville bli svettiga och skitiga på jobbet så därför fick man lov at hämta sina semesterersättare på andra sidan Östersjön där ungdomarna inte var så kräsna.

Jag minns en hel del av dessa ungdomar (som väl är ungeför jämngamla med mig) och hur de satte en ära i att vara den som slet hårdast.

Jag kom alltsomoftast bra överens med dessa finska ungdomar. Kanske för att jag försökte respektera dem på samma sätt som jag ville göra med andra människor.

Annars mötte de nog inte så mycket respekt här hos oss. Och nu är det somalier, syrier, iranier och andra som i första hand blir behandlade som mindre vetande bara för att de inte talar vårt språk rent från första dagen de kom hit.

Men man är inte dum för att man inte kan tala svenska. Majoriteten av jordens människor kan faktiskt inte ett enda ord på vårt språk. EInstein, Tesla och Da Vinci kunde inte heller svenska men ingen anser väl dem som korkade ändå?

Det är bara SD och dess anhängare som tycks tro att vårt lilla hörn av världen är så jävla mycket märkvärdigare än resten av jordens befolkning.

Men folk verkar inte fatta att de stöder ett parti som på riktigt kan bli farligt om de får växa sig för stora. För jag tror ju inte att ALLA som sympatiserar med SD är rasister, fascister i själ och hjärta.

Det hände i Tyskland för mindre än hundra år sedan. Alltså finna det inget som säger att det inte kan hände igen.

Här hos oss! Kanske inte idag men absolut imorgon eller nästa dag!

Så... snälla svenska folk, vakna upp! Kastar vi ut alla icke-arier så skulle vårt land få enorma problem. Det skulle inte ge oss "Sörgården-idyllen" tillbaka. Den tiden har flytt och kommer inte tillbaka!

Det finns ytterligare en anledning att vara kritisk mot SD. De är ju förutom rasister och homfober även klimatförnekare. Klimathotet finns inte enligt flera ledande SD-företrädare.

Men ingen kan väl ha undgått de förändringar som redan är tydliga? Isarna vid polerna krymper för varje år och extremväder blir alltmer vanligt.

Det löser man inte med att sticka huvudet i sanden och tro att allt blir bra bara vi skickar hem invandrarna.

Av Göran - Onsdag 4 sept 20:54

Välkommen hem till Sundsvall och GIF, Tony Gustavsson! Det var alltså det ryktet som stämde. Och det hade jag väl lite på känn också. Tony härstammar dessutom från "mitt" lag, IFK Sundsvall där även hans pappa, Börje Gustavsson verkade som tränare i flera år för ganska länge sedan. Också han mycket populär och respekterad precis som sonen tydligen varit under sina år i det amerikanska damlandslaget. Nu har du chansen att bli odödlig i din gamla hemstad! För klarar du av att hålla GIF Sundsvall kvar i allsvenskan så lär du få legendstatus bland fotbollsnördarna här på Sveriges midja.

Plus säkerligen ett flerårskontrakt som förstecoach i klubben.

Och jag kan tänka mig att åtminstone klubben kan tänka sig att förlänga ditt kontrakt även om ni inte skulle klara av att gå hela vägen.

Lokaltidningens web-TV sände presskonferensen i måndags då man presenterade Joels efterträdare och jag tittade på den i efterskott. Efteråt kände jag samma hopp och tillförsikt som Tony visade när han berättade om sin syn på läget och chanserna att lyckas. En energi som smittade av sig i alla fall på mig. Förhoppniingsvis kan han gjuta mod även i spelarna och få dem att se möjligheterna istället för hindren.

Så alldeles nattsvart känns det inte längre på det området.

Nattsvart är det dock utanför mina fönster och nu märks det tydligt att sommaren övergått i begynnande höst. Nu stundar brasornas och värmeljusens tid. Måste skaffa hem lite ved till öppna spisen igen inför stundande hockeysäsong. Det brukar ju vara  så att om jag eldar i öppna spisen medan jag ser Timrå-match i TV så brukar de vinna. Och man vill ju gärna ta sin lilla del av ansvaret...

Fyra dagar återstår av min minisemester. Vad jag ska göra av dem vet jag inte riktigt. Dock vet jag att i min frys ligger en riktigt fin högrev på ungefär 1,5 kg som jag funderar på att ta fram för upptining över natten och koka kalops av imorgon. Vet också att jag är ganska sugen på att åka på en liten svamptur imorgon om vädergudarna är nådiga. Jag skäms nästan att erkänna att jag inte varit till skogs en enda gång hittills i år.

Kanske har det att göra med mina sömnbesvär, det där att jag har så svårt att "få tummen ur" och komma iväg både på svampturer och annat. Jag vet ju innerst inne att bara jag kommer ut i skogen med korg i handen så mår jag bra av det. Så jag siktar på att komma till skott med det imorgon. Kanske ringer syrran och frågar om hon vill haka på. Hon är ju pensionär och har all tid i världen och vi gillar båda att gå tillsammans i skogen.

För ett tag sedan skrev jag om det där med att matproducenter pumpar in en massa vatten i olika livsmedel för att öka dess vikt och därmed få mer betalt än de egentligen skulle ha. Då hade jag köpt kassler som såg ut att ha varit pentrerad av tusen nålar (eller i alla fall jävligt många nålar). Den dröp dessutom av tillsatt vatten.

Då var det en stor bit och jag köpte den på WIllys. Idag besökte jag närbutiken här hemma och de hade extrapris på just kassler från "Fåddman" (samma märke som då). Men här sålde man den i mindre bitar som förpackats i butiken. Så jag tog mig en titt på de förpackade kasslerbitarna och tror ni inte att samma mönster av nålstick prydde även dessa kasslerbitar. Jag vet att en släkting till mig hade en injektionsspruta hemma för att spruta in saltlake i julskinkan (de köpte alltid en halv gris före jul). Den fick visserligen ligga i saltat vatten ett tag också men sprutan användes för att se till att den blev rimmad även inuti.

Och om jag har rätt har alltså "Fåddman" tagit till sig detta i stor skala. Behöver jag säga att jag kommer att akta mig för deras produkter i fortsättningen.

Men det gäller ju faktiskt inte bara dem utan en hel massa matproducenter som pumpar in nästan kostnadsfritt vatten i alla möjliga livsmedel. Har du tinat frysta kycklingfiléer så vet du vad jag menar. Då gäller det att ha en skål som är djup nog att rymma allt som rinner ut dem när tjälen släpper.

Jag tror att det börjar bli dags för ett matuppror i klass med vad de där fruarna i Skärholmen gjorde på 60- eller 70-talet. Jag är inte helt säker men jag vill minnas att de bildade en folkfront för att få ner priserna på mat men även att få bort momsen på maten. SÅ om någon av mina kära ordbrukare känner att man vill starta och driva en sådan folkfront så hör av er så hjälper jag gärna till i den mån jag kan.

Därmed får det vara slutsvamlat för idag. Kudden ropar förföriskt efter min tjocka skalle och madrassen efter min lika tjocka kropp så jag avrundar här med att önska mina ordbrukare en angenäm fortsatt kväll och natt i slott och koja i Nordingrå, Allsike, Veberöd och Lammhult.

"May God ride with you all! Ten four and good night!"

Av Göran - Lördag 31 aug 14:39

Tidigare idag beslöt jag att åka till Kvissleby, 1,5 mil söder om sta´n, för att handla lite på Kvantum där. I bilen på väg dit lyssnade jag på EKO-nyheterna i radion. De berättade om att försvaret skulle få en miljard extra under en period och att detta skulle finansieras med en bankskatt. I samma stund undrade jag hur många som drog en lättnadens suck att det skulle drabba bankerna och inte oss löneslavar.

Men varje gång du tror att du kommer undan att betala din del av stat och kommuns utgifter så... tror du fel!

Ni tror väl inte att bankernas ägare slantar upp den där miljarden på bekostnad av sina vinster? Nej, jag kan garantera dig att de tar ut dem från sina kunder på olika sätt. Höjda utlåningsräntor och andra avgifter kommer att se till att det är du och jag som står för fiolerna i slutänden. I vanlig ordning!

Moderutternas ekonomiska talesdam (som jag glömt namnet på) tyckte att det var upprörande att regeringen betalar försvarets höjda anslad med höjd skatt. Undrar just om hon någon gång bett om lägre lön för att få mer kvar i plånboken... För sänkta skatter är ju deras lösning på alla problem som finns i samhället.

En egendomlig matematik, om du frågar mig...

Dessa skattesänkningar, som ju nästan alla etablerade partier idag förespråkar har gett oss ett samhälle som jag inte riktigt känner igen mig i.

Jag inser mer och mer att jag tillhör den bortskämda generationen. De som fick alla läroböcker i skolan spritt nya och inte behövde lämna dem tillbaka. Där det var självklart att varje skolbarn fick äta sig mätt på bra mat med riktig mjölk i glaset och äkta smör på knäckebrödet.

Tand- och sjukvård var också gratis och där har man inte nedrustat lika mycket som på andra områden men det är väl bara en tidsfråga, tänker jag.

Nästan dagligen läser man i tidningarna om äldreboenden där brukarna är undernärda och allmänt vanvårdade på olika sätt. Där har du dina skattesänkningar!

Istället subventionerar man städhjälp, läxhjälp och trädgårdsskötsel åt de som redan hade råd att betala folk för att passa upp dem på olika vis. Den s.k hushållsnära sektorn växer hela tiden.

Bara en tidsfråga tror jag dessutom att det är innan vi får betala för skolmaten till ungarna, vägtullar kommer säkert också under förevändningen att det är de som använder vägarna som ska betala. Men vägarna behövs ju för alla. Hur ska man annars få fram maten till butikerna och annat vi behöver?

Allt för att berika de redan rikaste ännu mer! Skatt har blivit ett fult ord i dagens Sverige.

Och de där förmögna människorna har ju dessutom tusen sätt att komma undan skatter på. Man manipulerar siffror i lagens utkanter för att snika åt sig ytterligare några tusenlappar på alla sätt man kan.

Den möjliheten har inte varken jag eller ni, kära ordbrukare. Det är bara för oss att betala och se glad ut.

Nåja, jag ska i alla fall unna mig och sonen en härlig köttbit med potatisgratäng (vi tar söndagsmiddagen i förskott) samt ett glas gott rödvin eller kanske två. Köpte en flaska Jacob´s Creek från Australien när jag ändå var i Kvissleby. Kostar 79 kronor flaskan och om du gillar rödtjut så kan jag verkligen rekommendera både det röda och det vita vinet från Jacob´s Creek.

Av Göran - Fredag 30 aug 20:36

Idag kom beskedet som många GIF-supportrar tycker borde ha kommit för längesedan- Man sparkar Joel Cedergren som huvudtränare. Måste säga att jag lider med Joel som i alla intervjuer jag sett med honom ger ett oerhört sympatiskt intryck. Samtidigt inser jag att klubbledningen måste skicka rätt signaler till spelare, fans och sponsorer. Nämligen att man GÖR någonting för att försöka vända trenden.

Och man kan ju inte gärna sparka en 25 man stark spelartrupp så då brukar det bli coachen som får bita i det sura äpplet. Spelarna är säkert också ledsna för han verkar vara ganska populär bland dem också.

Fram till och under matchen på söndag mot IFK Göteborg på NP3 Arena leds laget av Joels båda hjälptränare och GIF säger att man räknar med att presentera en ny tränare under nästa vecka.

På stan ryktas det om flerfaldigt nygamle spelaren/tränaren Anders Grönhagen vars spelarkarriär tog fart hos just giffarna på sjuttiotalet. Då GIF ramlade ur allsvenskan 1975 drog han till Stockholm och Djurgården. På åttiotalet flyttade han hem och lirade sina sista år här. Först som spelande tränare och senare som bara tränare lyfte han GIF från tredjedivisionen upp i gamla division två och sedan också till allsvenskan.

Han har alltså redan legendstatus här i trakten och många skulle säkert jubla om han tar över ledandet av stadens allsvenska fotbollslag. Själv är jag aningen tveksam till Grönhagen som frälsare. Dels är det länge sedan han ledde ett lag på någon högre nivå (han var ju bl.a i Norge och även i Elfsborg en sväng) och dels närmar han sig sjuttio år om han inte redan fyllt. Erfarenheten har han ju i alla fall, det kan ju ingen säga något annat.

Eller ska GIF köra vidare på det spamska spåret. Ifjol hade vi ju Ferran Sibila som andretränare, han är numera andretränare i IFK Göteborg och knappast aktuell. Men han kanske har kontakter som kan plocka fram ett namn som passar Norr-landslaget.

Tony Gustafsson, tidigare bl.a i Hammarby ryktas det också om. Han har rötter i Medelpad så det kanske kunde vara ett tänkbart namn. Men han är idag, om jag inte minns fel, hjälptränare för USA;s damlandslag. Så frågan är väl om han är tillgänglig. Har för mig att han är både populär och respekterad därborta.

Nåja, tiden kommer att ge svar. Jag tvivlar på att sparkningen av Joel ger några poäng på söndag mot forna storlaget IFK Göteborg. Eller också är det sparken i rumpan som spelartruppen behövde för att få till en seger...

Dagen som snart är slut har annars innehållit tvättstugebestyr. Sonen åkte till sin mamma i eftermiddags för att hjälpa henne med saker som han kan bättre än hon. Han åt även middag där vilket satte mig i en ovan sits. Att hitta på något att laga för bara mig. Det har jag inte gjort på länge och kanske var det därför huvudet ekade tomt på idéer oh det slutade med att jag hittade en matlåda med makaronipudding i frysen som tinades och värmdes i micron.

Ingen kulinarisk sensation men det får duga att vrida ihop en skit av, som en arbetskamrat brukar uttrycka det.

Som alla fredagkvällar sitter jag nu här och bara väntar på att Eurojackpoten ska ticka in på kontot. Den här veckan ger den visserligen "bara" 120 miljoner eller liknande eftersom jackpoten (drygt 900 000 000 kr) gick ut förra fredagen.

Till Finland! Igen!!! Vet inte hur många gånger finnarna lyckats kamma hem de där storvinsterna men jag vet att bara en enda gång har den hamnat i Sverige. Typ fyra eller femhundra miljoner var det den gången och det är sedan dess den största spelvinsten i SVerige någonsin. Man kanske ska böja spela på det finska spelbolaget istället...

Nu räcker iofs 120 mille en bra bit, det också. Så jag klagar inte om jag vinner den här veckan. Det är ju gott och väl så att man kan pensionera sig med omedelbar verkan, köpa en fin liten sommarstuga samt en lägenhet på spanska sydkusten att tillbringa vintrarna i. 

Dragningen sker ju i Helsingfors, kan det ha med det att göra att Finland har så mycket större tur än vi?

Så... vad säger du, Fru Fortuna, är det inte min tur nu?

Av Göran - Måndag 26 aug 21:33

Äntligen får jag njuta lite mer ledighet än en ynka lördag-söndag. Idag var sommarens sista arbetsdag. Börjar igen den nionde september och då säger ju almanackan att det är höst.

Det ska bli skönt att slippa dårhuset ett slag för ledningen hittar ständigt på nytt sattyg som slår sönder allt vad trivsel heter och skapar oro och osäkerhet. Får de igenom sin vilja att lägga om flera arbetsuppgifter till tvåskift kommer jag garanterat att föras över till den grupperingen. På gott och ont...

På gott därför att man då sover om nätterna och jag har ju haft det jobbigt med nattskiften i flerra år. En annan fördel är att man åter får semester som vanligt folk.

På ont för att man jobbar mycket mer och har mycket mindre ledigt. Men ändå förlorar man någon tusenlapp i inkomst. 

Men jag har redan lagt upp taktiken utifall det blir som företagsledningen vill. Då ska jag fråga cheferna om de tänker göra om samma misstag som förra gången de inrättade en tvåskiftsgrupp - att ha arbetsrotatoin på dammsugarbilen.

Att ha många förare på den gjorde att ingen kände något riktigt ansvar för den utan den förra maskinen vi hade förföll snabbt och fick skrotas. De vill att den ska ingå i tvåskiftets arbete och jag tänker föreslå dem att bara ha en förare plus reserv på varje skiftlag. Och påminna dem om hur bra jobb jag alltid gjorde då jag körde den förra maskinen så att de sätter mig där på något av skiftlagen. Att köra den kräver dessutom lite extra tålamod och det vet berörda chefer att jag har så chanserna att lyckas ser väl rätt ljusa ut.

Men först måste jag förstås få ordning på sömnen så jag får tillbaka körtillståndet för fordon överhuvudtaget. Idag kör jag bara pall-lyftaren och de transportkärror vi har på förrådet. Båda är handdragna, alltså inga fordon.

Mina lönebekymmer löstes enkelt efter ett samtal med "oraklet" imorse. Hon plockade fram mitt lönebsked på sin skärm inom sekunder och såg genast att det blivit fel. Så då korrigerade hon det och gjorde en extra utbetalning på nästan femtusen så jag får det jag ska ha inom ett par bankdagar.

Så imorgon bitti ska jag sätta mig och betala räkningar och blir det pengar över ska jag åka iväg och storhandla. 

Jag skissar upp en matsedel för en månad framåt och köper hem allt som går att förvara. Erfarenheten har lärt mig att det är det billigaste sättet att leva. Om man springer på affärer titt som tätt är det så lätt att det slinker med en massa onödigt som man inte behöver och dessa saker blir det fort tusenlappar av.

Jag har inte varit lika duktig på det där under senare år som då alla barnen bodde hemma. Men jag vet ju att det finns pengar att tjäna på att planera. Dessutom behöver man inte gå runt på jobbet en hel dag och fundera på vad man ska laga till middag när man kommer hem. Det är bara att kolla listan och ta fram ur frysen det man behöver.

Sen hoppas jag att vädergudarna ger mig några dagar då jag kan leta svamp på mina patentställen. Hoppas inte markägarna förstört ännu fler med att kalhugga skogen där soppar, taggsvampar och kantareller trivs.

Risken för det är ju störst där trattkantarellerna växer för skogsägarna vet ju att när det bli mycket trattis så mår inte deras skog  så bra. Då börjar det bli dags för dem att avverka medan virket fortfarande är av bra kvalitet.

Därför är det klokt att leta reda på åtminstone ett nytt sånt ställe varje år.

Krisen för GIF Sundsvall blev ännu lite djupare ikväll efter förlust hemma mot Elfsborg. Västgötarna hade bara vunnit en enda match på bortaplan i år innan matchen ikväll men drog det längsta strået på NP3 Arena idag.

En straff fick de som jag ansåg helt feldömd men det spelade egentligen ingen roll eftersom straffskytten missade målet med flera meter. 

Nu måste något hända med Sundsvallsgiffarna om de inte ska åka ur allsvenskan. Enligt kommentatorn på C-more så får man gå tillbaka till 1994 för att hitta ett lag som klarat att vända på steken från det läge man är i nu.

Enda trösten är väl att man är så långt ner i tabellen som det går att komma...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tankar och betraktelser från en amatörfilosof med Blogkeen
Följ Tankar och betraktelser från en amatörfilosof med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se