Senaste inläggen

Av Göran - Torsdag 12 juli 10:35

Efter min arbetsgivares idiotiska påfund som tvingar oss att jobba mycket mer än vi någonsin gjort förr har jag  funderat på vem som blir värmens första offer denna sommar. Det är ju så att fabriken där jag arbetar är en av landets varmaste arbetsplatser. 67 grader visade termometern i den allra värst drabbade delen igår kväll då jag kom dit.

Nu vet jag vem det blev - Det blev undertecknad själv! Eder trogne bokstavsskötare, Singelfarsan.

Som alltid började skiftet med mätning av nivåerna i smältugnarna för att ta reda på hur mycket vi kan tappa ur dem samt att hålla koll på temperaturen i smältan. Uppgiften att delta i mätningen kommer med arbetsppgiften. 

Jag hade en av de arbetsuppgifter där mätningen ingår och tog rollen som hålslagare. D.v.s jag gick först och slog upp hål i den skorpa som fryser på ytan av smältan för att mina kamrater ska kunna mäta och ta prover ur ugnarna.

Min grupp hade 40 ugnar att mäta men när jag slagit upp hål i 16 av dem kroknade jag totalt och tack vare en snäll kamrat fick jag byta till att gå med mätstickan istället. Då vi var klara befann vi oss i ugnshallens sydligaste del och vårt personalrum ligger ungefär på mitten. Därför gick jag in i det numera oanvända personalrummet därnere för att vila lite och dricka vatten. En kvart tog det innan jag orkade gå tillbaka till matsalen.

Där slog jag i mig Resorb (väteskeersättning) och mer vatten och kvicknade till någorlunda för en stund. Vid halv åtta hämtade jag och nattens kollega våra specialfordon för att börja ordinarie arbete. När vi hade tankat och körde iväg för att göra vårt jobb kände jag genast att stolen jag satt på var helt stum. Det sitter ganska avancerade stolar i de där bilarna med kompressor som dämpar stötarna från helgjutna hjul och ojämna golv. Men min stol dämpade inte det minsta av dessa stötar så jag åkte till verkstaden med den. För att inte slå sönder ryggraden totalt.

Snabbt konstaterade skiftmekanikern att stolen måste bytas.

Så jag knallade upp till fabriken igen och hjälpte min kollega att avsluta vad vi påbörjat.

Då kroknade jag igen. Ännu värre denna gång. Svetten forsade samtidigt som jag frös och kände mig yr. Som tur är finns ett litet utfällbart extrasäte i bilarna avsett för instruktör att sitta på vid utbildning så jag kunde åka med kollegan tillbaka till vår matsal. Slapp att gå denna gång.

Yr i skallen och ömsom febrig och kallsvettig insåg jag att det var bara att stämpla ut och åka hem. Efter bara tre timmar blev jag alltså tvungen att ta karensavdraget som blir när man blir sjuk.

Men det är ju förstås bara att hacka i sig! Hade jag stannat och gjort fler försök kanske det slutat riktigt illa. Det HAR hänt att folk med värmekollapser fått hämtas med ambulans.

Nu får jag använda mina sex fridagar till att fylla på depåerna ordentligt och hoppas på att värmeböljan tar paus några dagar från och med nästa onsdag då jag börjar igen.

För att glädja sonen ska jag laga pasta carbonara till middag och det är nog rätt bra för mig också eftersom jag säkert behöver lite extra salt. Till det är det förstås oerhört smaskens med ett glas rött men det kanske inte är så klokt efter gårdagens bravader. Vatten eller mjölk funkar ju också.

Annars är jag lite skadeglad idag eftersom England åkte ur VM igår kväll. Dessvärre tänkte jag aldrig på att jag ju faktiskt kunnat titta på slutet av deras mach igår mot Kroatien så den missade jag. Men finalen på söndag ska jag titta på. Och hålla tummarna för Kroatien som jag tycker spelar en väldigt trevlig fotboll.

Men jag misstänker att Frankrike blir för starka för dem.

Samma dag har GIF Sundsvall hemmamatch mot AIK. Även här har jag en känsla av att laget närmast mitt hjärta kommer till korta mot de gulsvarta från Solna. Men... vi ska ju spela om det först!

Mina kära ordbrukare i norr och söder tillönskas därmed en fortsatt fin torsdag. Ta det lugnt med ärtsoppan och pannkakorna!

ANNONS
Av Göran - Lördag 7 juli 21:29

Men hörni, killar... Deppa inte! JAG tycker att ni har gjort ett kanonbra VM även om jag gärna medger att det svider lite extra att åka ut mot de där stöddiga britterna. Det hade varit så jävla gôtt att få knäppa just dem på näsan.

Nu blev det inte så men jag tycker att vi faller med flaggan i topp. Man ska komma ihåg att vi är ett litet land i välden. Knappt 10 miljoner invånare mot deras 53. Den siffran är dessutom från 2011.

Tyskland har 62,7 miljoner medan Schweiz dock är aningen mindre. Men dessa två slogs ju ut av Sverige.

Längs vägen till VM-spel snuvade vi dessutom Holland på deras "givna" plats och sedan i kvalspelet självaste Italiken som varit värdlsmästare ett antal gånger. Så nog ska vi vara nöjda med att ha gått till kvartsfinal. 

Min andra genom livet. Eller förresten min tredje för jag fanns ju faktiskt under vårt eget VM här på hemmaplan 1958. Men då var jag bara ett litet knyte på 6 månader och höll ingen koll på vad Kurre Hamrin och "Nacka" Skoglund höll på med. Så det räknas liksom inte.

Undrar om jag får uppleva det nån mer gång. Rent statistiskt borde chansen vara ganska liten. 1994 gick vi ju inte bara till kvarten utan semifinal och sedermera bronsmatch. Även då med ett lag där betoningen låg på just ordet "lag". Även oom man då kanske hade några fler lysande stjärnor än vi kunde skrapa ihop i år.

Ännu sämre gick det för mina lokala favoriter, Giffarna, som spelade borta mot Häcken (Vad är det förresten för jävla namn på ett fotbollslag???). Hisingens stoltheter spelade skjortorna av GIF och vann med 3-0 (kommentar överfödig).

Värre var att både Linus Hallenius och Juanjo Ciercoles tvingades utgå med skador. Hoppas bara att det inte är något allvarlikgt så de blir borta länge. 

VM är över för Sverige. Dubbelfriveckan är över för undertecknad. Imorgon bitti är det åter dags att snöra på sig skyddsskorna och traska upp till fabriken för att ta reda på vilka nya dumheter ledningen hittat på för att göra våra liv så sura som de kan. Jag kan då inte komma på något annat syfte för vad de ägnat sig åt det senaste halvåret. Sorgligt men sant!

Roligt dock att stora dottern äntligen kom hem en sväng och vi fick en trevlig middag igår på en av stadens bättre krogar. Samt desutom träffa det tilltänkta mågämnet. Som passerade mitt argusöga med glans. Absolut godkänd!

Därmed tillönskas ordbrukarna en ljuvlig lördagnatt och därpå en fin söndag!

Ha det! Så hörs vi...

ANNONS
Av Göran - Tisdag 3 juli 23:13

Vilken rysare! Jag talar förstås om dagens sena match i VM i Ryssland mellan England och Colombia. Som gick till förlängning efter en sen kvittering av sydamerikanerna och sedermera till straffavgörande. Och när röken skingrats så vet vi att det är England som Sverige möter på lördag i kvartsfinalen. På gott och ont...

På gott därför att vi har bra statistik mot dem, historiskt sett. På ont därför att jag tror att de har ett lite bättre lag än Colombia. Och statistik är ju för journalister! Hade spelarna i det engelska landslaget brytt sig om statistik hade de ju aldrig vunnit straffläggningen för det hade inget engelskt landslag gjort på evigheter fram till idag. SÅ kanske ger det dem lite extra självförtroende när de springer in på gräsmattan på lördag.

Brittisk media har dock redan tagit ut segern mot oss och kallat oss önskemotståndare. Vilket jag hoppas ska vara bränsle för våra grabbar. "Sverige slår vi nio gånger av tio" är en utbredd uppfattning bland de där tedrickarna.

Jag säger, som alltid...; Låt oss spela om saken först så får vi se!

Mitt fotbollsmaraton idag startade med Sverige- Schweiz.

Eller rättare sagt så missade jag första kvarten. Min yngsting fyllde 22 idag och jag hade lovat honom pizza från Bite Line vid centralstationen. Givetvis fattade jag att jag knappast skulle vara ensam om att beställa så därför beställde jag en dryg timme i förvåg.

Och då tycker jag att pizzan ska vara klar när man kommer! Men då jag kom dit (i god tid) stod redan 7-8 pers. där och väntade på sin mat. Och personalen visste ingenting utan sprang omkring som yra höns. Två av mina kökamrater gav upp och stack därifrån för att hinna hem till matchstart och det hade jag också gjort om det inte vore för att jag hade lovat sonen på hans födelsedag. Vilken annan dag som helst hade jag ringt honom och bett honom beställa något från vår lokala pizzeria istället men inte på hans födelsedag.

Jag kommer säkert att äta lunch någon gång på ett av deras andra matställen i stan (där jag alltid brukar vara nöjd och belåten) men beställa pizza från just den här restaurangen ska dröja länge innan jag gör igen.

Förstår mig inte på deras affärsidé. T.ex så gör de inte hemleveranser dit jag bor. När jag frågade varför fick jag höra att det är för långt att köra. Men de levererar till Bergsåker och andra stadsdelar på andra sidan staden dit det är minst dubbelt så långt. För det andra så är de den enda pizzeria jag känner till i stan som inte bjuder på den där lilla plastburken med vitkålssallad. För den tar de 20 spänn!!! TJUGO KRONOR!!! För kanske 30 gram vitkål som betingar ett värde av max femtio öre. Hårresande om ni frågar mig.

Pepperonipizzan var god - det ska jag inte alls ta ifrån dem. Men nog tycker jag att det är skit om man har besällt sin mat mer än en timme i förväg och ändå får vänta på den i 40 minuter efter utsatt tid. Och dessutom missa en kvart av Sveriges åttondelsfinal i fotbolls-VM.

Nåja, det gick ju vägen i VM, i alla fall. Äntligen levererade Sundsvallssonen Emil Forsberg och sköt matchens enda mål. Efter det var det dags att se GIF Sundsvall spela allsvenskt mot Sirius på bortaplan och vinna, även de.

Därefter blippade jag över till England-Colombia och kände mig ganska nöjd på fotboll för en dag då jag slog av dumburken för en stund sedan.

Måste nog kanske slå av även den här dumburken snart eftersom jag lovat köra dotra till jobbet imorgon bitt vid halv fem. Nu har jag ju skrivit av mig både värsta ilskan och glädjen.

Sov gott kära ordbrukare i Hunnebostraand, Katthammarsvik, Hästveda och Laxå! Vi ses!

Av Göran - Lördag 30 juni 22:21

Jag hoppas att ingen har uppfattat mig som någon som tror sig vara expert. För det är jag inte! Inte på trav och inte på fotboll. Tidigare idag höjde jag ett varningens finger för både Argentina och Portugal - efter dagens matcher är båda utslagna ur VM. Frankrike slog ut Argentina medan Uruguay förpassade Portugal ur turneringen.

Så... då vet vi att varken Portugal eller Argentina blir världsmästare i år!

Abstinensen är stillad nu efter två riktigt trevliga matcher ur åskådarperspektivet. Frankrikes match mot Argentina var rena rama dramat man turades om att leda matchen men när visslan ljöd var det Franskirke som vunnit med 4-3.

Imorgon är det först värdlandet Ryssland som ska försöka slå ut Spanien och kvällsmatchen går mellan Danmark och Kroatien. Jag troooor att Spanien klarar av ryssarna trots att de har hemmaplan och jag hoppas att Danmark slår Kroatien (även om jag innerst inne tror att Kroatien vinner).

Sverige går in i hetluften igen på tisdag då matchen mot Schweiz avgörs. Vinner vi den möter vi antingen Colombia eller England. Colombia vet jag inte så myckett om men England har ett bra lag som har imponerat på mig hitintills.

Dock har di svenske, genom historien, vunniit många viktiga matcher mot de där te-drickarna.

Samma dag fyller min minsting 22 år. Men han verkar inte vara så sugen på att fira. Kanske beställer vi pizza om han vill eller något annat. Nästan inget annat är ju som förr så det kanske inte är så konstigt att inte heller barnens födelsedagar är det heller då...

Köpa presenter har jag slutat med. De blir ju bara missnöjda i alla fall. Då är det bättre att de får en slant att själva välja present för. 

Samma blir det för min förstfödda som blir 31 en dryg vecka senare. Hon kommer upp från Stockholm nästa helg och presenterar pojkvännen sen ett halvår eller så. De två, jag och hennes mor ska ut och äta på fredag kväll och försöka lära känna mågämnet.

Jag lagade en av mitt livs bästa köttfärssåser idag. Även sonen berömde den. Enda skillnaden mot hur jag brukar göra var att jag hade hällt upp ett glas rött innan jag började. Ur det hade jag druckit två klunkar när jag slog resten i såsen. Alldeles utomordentligt smaskens blev det!

Imorgon blir det matjessill med nypotatis, gräddfil och gräslök samt tunnbröd med smör och lagrad ost. Jag hittade en Grevé på Ica Maxi som var lagrad i 8 månader och den kommer att sitta som en fläskläpp på tunnbrödmackan till sill, kokta ägg och färsk potatis. En kall öl samt en snaps eller två av OP Andersson blir det också. Därefter sätter jag lås på barskåpet ett tag framöver. Vi ska äntlikgen komma igång med träningen igen nu, jag och sonen och då finns inget utrymme för varken snapsar, whisky eller cognac till kaffet. Nej, det är dags för levern att få vila lite och göra det levern hos en halvfet gammal gubbe SKA göra - nämligen att bränna fett.

Måndag morgon skärper jag till mig igen. För vilken gång i ordningen har jag ingen som helst aning om. Men vad spelar det för roll? Det gamla, det som varit har ju farit. Det är borta och glömt - bara framtiden räknas.

Jag HAR ju skärpt till mig förr, mååååånga gånger! Men dessvärre, förr eller senare, hemfallit åt gamla vanor. Men det spelar ju inte heller någon roll (Glöm det som varit för det har farit, sa jag ju själv alldeles nyss)

Det är aldrig för sent att ändra sig och börja ett bättre liv sägs det ju. Därför väntar jag till måndag morgon och fortsätter njuta av whiskyn i glaset av märket Speyburn.

Däremot finns det ju en annan fråga som också är rimlig att ställa...

Vad är bäst - att ha så kul man kan så länge kroppen hänger med eller att inte unna sig några njutningar och leva tills man blir nittio? Sug på den en stund, kära ordbrukare i Åmotfors, Harsprånget, Kusböle och Malmköping.

Men...bara så ni vet och för att återknyta till rubriken...; Jag är INTE nån expert! Inte på nånting!!!

Av Göran - Lördag 30 juni 09:21

Abstinensen blev påtaglig igår när det ar vilodag i fotbolls-VM. SVT och TV4 har ju skämt bort oss med flera matcher varje dag under en dryg vecka, annars. Och idag börjas det igen. Nu går vi in i slutspelet där agnarna ska skiljas från vetet. Sveriges match får vi vänta på till 3/7 men Uruguay-Porrtugal är inte fy skam, det heller.

Tyskland är ju borta ur turneringen nu så då går mit säkraste(?) tips till Brasilien med Spanien och Belgien som hetaste utmanare. Jag skulle dock vilja höja ett varningens finger för just Portugal som har något som de andra lagen inte har. Nämligen Christiano Ronaldo som tycks växa en bit för varje match han spelar.England är också bättre än på många, många år. Plus att ARgentina också alltid är ett hot.

Sverige då? Vad ska vi tro? 

Tja, tar vi oss förbi Schweiz och går till kvartsfinal så kan väl nästan vad som helst hända. Sebastian Larsson är avstängd i den matchen men våra motståndare har två ordinarie försvarare på läktaren efter att de dragait på sig för många gula kort. Dessvärre minns jag inte vilka vi kan få möta om det går vägen men det tar vi då, om det blir aktuellt.

Jag har ju slutat att lägga ut mina travspel och idag lyckades jag inte ens komponera en rad själv utan jag lät Harry Boy tippa åt mig. Det har han gjort bra ett par gånger förr så hoppet lever i några timmar till.

Ganska soligt och fint utanför fönstret här men ingen värme att tala om. Funderar på att ta en tur till traktens shopping-Mecka i Birsta och skaffa mig lite nya kläder. Ett par byxor och några kortärmade skjortor.

Kanske passar på att besöka stora Coop också och köpa varsin fin köttbit till sonens och min middag. Deras delidisk är en av de bästa i hela kommunen. Bättre än självaste ICA Maxi, t.o.m

Därmed önskas de kära ordbrukarna i världens alla hörn en fortsatt fin lördag och helg. Vi ses igen! Nån gång...

Av Göran - Onsdag 27 juni 19:50

Tvärtemot mina tips och beräkningar går vårt svenska fotbollslandslag och slår tillbaka Mexico med hela 3-0! Vem hade trott det i förväg? Och vem hade trott att mexikanerna på läktaren skulle hoppa, dansa och jubla i slutminuterna FAST deras lag fick storstryk på planen.

Detta berodde förstås på det andra miraklet som skedde samtidigt. När redan utslagna Sydkorea ger vårdlsmästarna Tyskland en biljett hem från VM. Koreanerna hade inget alls att spela för men vann matchen mot de regerande mästarna från 2014 i Brasilien med två mål mot noll. Detta innebar att Mexico knep andraplatsen i gruppen medan tyskarnas VM tog slut idag. Sverige vinner gruppem och under kvällen avgörs det om vi ska möta Schweiz, Serbien eller Brasilien i åttondelsfinalen. Vinnaren i den gruppen möter Mexico som blev tvåa i vår grupp. I mina vildaste fantasier hade jag ett litet hopp om andraplatsen för Sverige och därmed åttondelsfinal (och troligen hemresa därefter) mot Brasilien som jag tror vinner sin grupp. 

Det hoppas jag att de också gör för vem som helst av de andra två är på papperet en enklare motståndare än just Brasilien. Från och med nu handlar ju varje match om att vinna eller försvinna. Nästa gång vi förlorar är VM slut för oss. Sommarvädret består också för andra dagen i rad. Lite som för 24  år sedan då det var VM i USA och kanonsommar här hemma. Jag bodde i villa på den tiden och minns att jag klippte gräset söndagen efter midsommar och sedan inget mer på hela det året. Det var så torrt att det slutade växa.

Det året gick det väldigt bra för oss i fotbolls-VM. Det blev bronsmedaljer till Sverige därborta. Så på nätterna såg jag på fotbolll så mycket jag orkade och på dagarna åkte jag med barnen och badade. Jag var ju dessutom ledig hela den sommaren tack vare semester och föräldraledghet. Lilla dottern har ju dessvärre hunnit bli 24 år nu så någon föräldraledighet får man inte mer. Och knappast semester i vanlig bemärkelse heller...

Men vad gör det när jag är ledig hela denna vecka och nästa också fram till söndag. I juli blir det sedan 3 ledigheter om sex dagar så nog ska jag väl hinna njuta lite av sommaren ändå.

Nu är det dags att bänka sig för att se vilka vi möter i nästa match. Håller tummen för att det blir Serbien som jag tror är lättare att slå än Schweiz. Bara vi slipper Brasilien, så...

Av Göran - Tisdag 26 juni 22:13

Allsång på Skansen i all ära men det missade jag helt avsiktligt och med lätt hjärta. Istället såg jag Island kämpa mot Kroatien och då och då zappade jag över till Argentina-Nigeria. Islänningarna visade samma kämpatakter som tog dem så långt i EM härom året men räckte inte riktigt till mot Kroatien.

En poäng och hemresa direkt efterf gruppspelet blev det för Islänningarna i deras första världsmästerskap. Men jag måste ändå säga att jag beundrar våra grannar i nordväst.

Tänk att detta lilla land med bara c:a 300 000 invånare (En tredjedel av Stockholms befolkning, alltså. I HELA LANDET!) tagit sig först till Europamästerkapet där man krigade ner flera meriterade motståndare. Sedan även till VM där världens 24 bästa landslag gör upp om guldet. Det är inget mindre än en bragd och jag hoppas vi får se mer av dem under kommande EM och VM.

Toppnumret denna vecka är väl annars våra egna blågula gossars möte med Mexiko imorgon. Då ska vi hålla alla tummar som finns för att Granqvist, Ekdahl, Forsberg och Lustig m.fl ska göra sitt livs match ochj sätta de där tacoätarna på plats. Jodå, jag inser att chansen inte är stor - Mexico har ett, på papperet, mycket mer meriterat lag än vårt. Men större under har ju skett så jag slutar inte hoppas förrän möjligen då slutsignalen ljuder.

Jag får laga något riktigt svenskt till middag, typ köttbullar med gräddsås och lingon (Tacos tar vi en annan dag!). Allt för att ingjuta mod i sonen och mig och kanske via telepati till svenska landslaget därborta i Ryssland.

Däremot kan jag nog inte klä mig i gult och blått. Blå byxor och skjortor liksom strumpor och underkläder har jag gott om men jag tror inte att jag äger ett enda gult klädesplagg. I tonåren på sjuttiotalet minns jag att jag ägde ett par knallgula jeans och flera gula T-shirts. Men dessa är ju både utslitna och urvuxna för länge sen och därmed också bortkastade. Så jag får i så fall åka iväg och inhandla något nytt.

Idag kom sommaren tillbaka till Sverigbes midja. Det kryllade av människor på badstranden här nedanför då jag körde förbi där vid tvåtiden på eftermiddagen. Själv har jag inte badat utomhus på två eller tre år. Ifjol var det aldrig badväder då jag var ledig och samma sak var det sommaren innan om jag minns rätt.

Det börjar också b li länge sedan jag badade inomhus eftersom det är 1½ år sedan mitt badkar havererade och byttes mot duschdraperi och en gummilist på golvet som håller vattnet nära avloppsbrunnen. 

Det funkar ju, det också, men nog känner jag ibland att det vore mysigt att få krypa ner i ett varmt bad.

Man får inte allt här i livet men nu ska jag i alla fall glädja dem av de trogna ordbrukarna som läst ända hit med att avsluta. På radion i eftermiddags hörde jag en sportreporter säga att; "Det bästa med den här matchen (Danmark-Frankrike) är att den är slut nu. Det kanse också är det bästa med dagens inlägg från mig. Nattinatti!


Av Göran - Söndag 24 juni 14:17

Jag hade  lite av "one-of-those-days" på jobbet inatt. Ni vet, de där dagarna (nätterna?9 då det som kan gå åt helvete också gör det. Nåja, det mesta i alla fall...

Det började dock ganska bra. Då jag steg ut från omklädningsrummet, skrudad i arbetskostymen, står det en övergiven Clubcar utanför (för den som eventuellt inte vet så är det en sån där liten elbil som används bl.a på golfbanor) Det finns ett antal sådana på min arbetsplats och jag kunde genast konstatera att just denna var "vår" bil. D.v.s min avdelnings. Någon odygdig kollega på skiftlaget före hade tjuvlånat den ner till duschen för att tjäna lite tid och spara sina fötter en aning. Strängeligen förbjudet, givetvis! Men i sanningens namn ska erkännas att också jag emellanåt sänker mig till den sortens grova övertramp.

Och de bilar som tillhör avdelningen ska såklart återbördas snarast möjligt och det tog jag på mitt ansvar. Slapp alltså traska till fots kilometern till stämpeluret och kom dessutom fram lite tidigare. 

Efter en koll av schemat där jag stod som en av två truckförare passade jag på att välja truck först för att få den jag trivs bäst i. Tankade den och kollade oljor och vatten m.m samt kvitterade fordonskontrollen i datorn.

Besvikelsen över att missa Sverige-Tyskland i VM mattades lite eftersom jag vet att radion i just den trucken funkar klockrent överallt i fabriken.

MEN... 

Så kom ju arbetskamraterna och chefen till jobbet också och på infomöttet vi alltid har i början av skiftet fick jag veta att just den truck jag valt skulle lånas ut till en annan avdelning vars egen var trasig och reservdelar saknades på förrådet. Därmed dömdes jag till att köra sidolastaren istället. Den gör förstås samma jobb som truckarna men är inte alls lika smidig att jobba med. Plus att det just nu är det enda fordon på avdlningen som HELT saknar radio.

Där rök alltså min chans att följa matchen via radiospoprten. För såklart hade jag inte heller några hörlurar med mig till min "aj-fån". Annars hade jag ju kunnat lyssna där.

Någon timme in på skiftet stötte jag ihop med arbetskompisen Lennart ute i fabriken. Han visste att jag var utan radio och hojtade till mig att...; "Vi leder med 1-0!"

Nöjd ovh glad för stunden parkerade jag tillfälligtvis utanför ett av personalrummen för att få lite vatten och även göra mig av med lite vätska. Där inne stod radion på och just under den korta stund jag var där så kvitterade tyskarna. En dryg halvtimme senare var det dags för riktig paus och jag hann bara innanför dörren till vårt fikarum så hojtade reportern att Tyskland tagit ledningen i slutsekunderna av förlängningen. Surt! Jävligt surt!

Butter och besviken plockade jag fram min plastlåda med rostbiff och potatissallad och förbannade mitt öde. För som om inte dessa motgångar vore nog så var jag även tilldelad som parhäst den person jag sist skulle plocka om jag fick välja vem jag jobbar i par med. Han har fått för sig att han ska bara göra det absolut nödvändigaste och låter gärna sin arbetskollega jobba mer. Jag säger inget om sånt om det sker nån gång ibland. Men när någon sätter det i ssystem och gör det för jämnan blir jag irriterad. Så första gången som jag märkte att han räknade med att jag skulle dra ett tyngre lass än han gav jag honom en fin liten vink om att jag hade sidolastaren och han den enda truck vi hade så vore det mer rättvist att han tog hand om de uppgifter som bara kan lösas med gaffeltrucken. Jag var dessutom i den ände av fabriken där det är längst sträcka att färdas till och från. Efter det skötte han sig faktiskt ganska bra, för en gångs skull.

Jag är inte småaktig eller nogräknad. Jag ser mig själv som ganska tolerant och vill försöka dra mitt strå till den gemensamma stacken. Anpassar mig gärna efter arbetskamraternas egenheter och deras önskemål. Men ändå finns det två personer på skiftlaget som jag helst inte jobbar tillsammans med. Båda har just det där draget att de gärna slipper undan på arbetkamratens bekostnad. För att själv kunna gå in och vila lite fortare och för att minimera sitt eget besvär. Och jag är inte ensam! Ungefär hälften av gänget tycker likadant. Sen finns det ett par stycken som de här herrarna tycks respektera på ett annat vis. Men tyvärr finns det även några som viker ner sig och knyter näven i fickan istället för att sätta ner foten.

Vi är drygt 20 personer och det vore kanske konstigare om alla kom bra överens med alla. Så jag resonerar som så att de dagar då jag "drabbas" av någon av dessa får jag väl försöka vara lite bestämd så att de lär sig att jag inte låter mig behandlas hur som helst.

Nåja, nu är det över och det slutade ju helt ok. D.v.s jag begick samma övertramp som personen på skiftlaget före och tjuvlånade en golfbil till duschrummet på morgonkulan då jag flexade ut en halvtimme innan skiftbytet.

Vilket i sin tur gladde Bosse, mångårig arbetskamrat som numera jobbar på annat skiftlag. För det betydde att han slapp gå upp till stämpeluret med sina slitna knän. Kul att kunna glädja honom!

Så nu skiter jag totalt i både gaffeltruckar, golfbilar, sidolastare och vrånga arbetskolleger i två veckor för nu är det 14-dagarsledigt igen! Min komprimerade semester.

Det blir förstås en del fotboll men jag ska försöka göra lite nytta också. Men just denna dag får allt gå mest i lättjans tecken. Ska hacka ihop en krispig grönsallad att äta till kassler och potatissallad men mer matlagning än så blir dte inte idag. Framåt kvällen ska jag unna mig en whisky i varje ben. Box Dàlvve blir det. Ganska rökig och suveräänt god med några droppar vatten i.

Så   skål på er, kära ordbrukare, när det blir så dags!


Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2018
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tankar och betraktelser från en amatörfilosof med Blogkeen
Följ Tankar och betraktelser från en amatörfilosof med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se