Senaste inläggen

Av Göran - 28 november 2017 09:26

Tisdag råder över hela landet med allt vad det innebär. Lugn och stillsam dag har jag tänkt mig. Träningspasset igår var såpass tufft att jag använder den här dagen, med gott samvete, till att låta kroppen återhämta sig. Så det blir lite småpyssel bara som att bära ner sommadäcken i källaren till exempel. De ligger kvar i bagagerummet på Madame Citroen och tar upp onödig plats. Tänkte också försöka orka bära ut alla de tomkartonger jag samlat på mig och frakta dem till återvinningscentralen. Har jag sedan några krafter kvar kanske jag plockar fram adventslådan och ställer fram lite ljusstakar och hänger julstjärnan i fönstret. 

Jo, jag VET att det är att tjuvstarta eftersom det egentligen är på söndag som är första dagen. Men då är jag mitt i min arbetsvecka (börjar jobba på torsdag) och vill säkert använda dagen till att sova inför första nattskiftet.

Dessutom behöver jag ju bara se mig om bland grannhusen så kan jag ju konstatera att jag inte är först. Det står elektriska ljusstakar och hänger stjärnor i många fönster redan.

Besökte min viktcoach igår och kunde glädjas åt att sedan vår förra träff, för tio dagar sedan, har jag tappat nästan 3 kg och även några centimeter på midjemåttet. Mycket glädjande eftersom det gått så trögt så länge nu. Kanske håller det äntligen på att lossna! På eftermiddagen var det rehab-gympa på jobbet och inspirerad av morgonens resultat såg jag till att plåga mig lite extra och köra tuffaste passet hittills i höst.

Det känns lite smått i några av kroppens delar idag så den ska få ta det lugnt, tänkte jag.

Betala mina räkningar ska jag också göra men det sliter ju mer på psyket än på kroppen. Jag brukar annars se till att stöka undan det så fort lönen rullat in men nu är jag alltså fyra dagar sen. Så idag måste det bli av.

Dessutom behöver jag åka iväg och köpa mig en ny kaffebryggare. Den gamla pajade i lördags och sedan dess har jag använt min gamla Bodumkanna (Kaffepress) och vattenkokaren. Men det är liksom inte riktigt detsamma.

Till middag blir det fetaostbiffar med ajvarsås (Recept finns på "kostdoktorn.se") som serveras med smörstekt vitkål.

Därmed tror jag att jag nöjer mig för nu. Inte hade jag så mycket att skriva om men det får väl vara så då.

Må kraften vara med er, kära ordbrukare! För själv har jag annat att göra nu.

ANNONS
Av Göran - 22 november 2017 21:21

    

Gottegris? Jag? Absolut inte! Men såhär såg fikabordet på jobbet ut när mina arbetskamrater kommit. Detta ska tjogtalet fabriksarbetare smaska i sig innan klockan sex imorgon bitti. Och då ska ni veta att detta inte på något sätt är något rekord. En gång för ett par år sedan var det mer än dubbelt så mycket.

När mitt skiftlag kom till första nattskiftet var jag redan där sedan 1½ timme. Detta eftersom jag varit på kurs hela dagen sedan åtta på morgonen och måste fylla ut mina tolv timmar för att få kvitta bort nattjobbet. 

Så efter kursen bytte jag om och knallade upp till fabriken för att göra månadens skyddsrond. Den hann jag göra klar innan jobbarkompisarna började dyka upp och fylla godisbordet. Av nån anledning slumpade det sig så att det idag var nio stycken som hade handlat kanellängder, punchrullar, chokladbollar, rulltårtor samt diverse kex och godis.

Men jag stod emot. Rörde inte minsta karamell fast Tomas fått tag i pinfärsk engelsk konfekt vilket jag brukar ha svårt att motstå. 

Antar att vi skapat den där traditionen att alltid ha fikabröd på första nattskiftet för att stå ut. Imorgon kväll är det andra och sista nattskiftet och då är det hämtmat istället. Oftast pizzeriamat men någon gång asiatiskt och då kan jag ibland kosta på mig att beställa. Annars har jag nästan alltid hemlagat med mig.

Det hade jag dock inte idag för frysen var tom på matlådor. Så det blev att beställa från vår matlådeleverantör.

Ett närliggande lunchställe levererar matlådor på beställning till det låga priset av 55 kronor för matlåda med dryck plus en liten plastburk med rivna morötter eller vitkålssallad. Jag beställde både lunch och middag eftersom jag skulle vara kvar så länge. Så det blev stekt strömming till lunch och karré med sås och potatis till middag. Allt därifrån är lagat från grunden. Inget pulvermos, alltså och ingen brunsås från påse.

Nu blir det ingen "sista natt" för min del eftersom mötet med skyddsombuden börjar klockan sju på fredag. Det betyder att jag har betald sovtid från 20:00 imorgon kväll och får övertid för fredagens möte. Därför nyttjar jag lite kompledighet så slipper jag att åka dit alls imorgon kväll.

Dagen imorgon har jag dock stora planer för. Prio ett är vinterdäcken som ska på bilen. Därefter ska jag åka till min kurdiske frisör och diskutera fotboll medan han befriar mig från överflödigt hår. En massa tomkartonger från förrådet och kassar med tidningar ska sedan fraktas till återvinningen samt att jag vill hinna ett träningspass också.

Så jag håller tummarna för att det inte blir full snöstorm så jag inte tar mig ut med bilen.


ANNONS
Av Göran - 19 november 2017 21:28

Söndag kväll i ett vintrigt Medelpad. Det kom ju så fort i år. Och så mycket! Jag gissar att det ligger ungefär 20-25 cm nysnö på marken här utanför fönstren. Mitt syndastraff kallar jag den!

Syndastraff därför att det där djuret i min ryggrad som en del benämner "latmasken" har lyckats varje dag sista tiden med att övertala mig att detta inte är dagen då jag släpar vinterdäcken uppför källartrappan och åker till däckverkstaden. Jag har alltså fortfarande sommardäcken på trots att jag haft all tid i världen att få dem monterade.

ALlt jag behöver göra är ju att få in dem i akterkastellet på Madame Citroen och köra till den lilla verkstaden som skiftar däck på en grisblink för bara 150 kronor. När jag hittade dem härom året lovade jag mig själv att aldrig mer hålla på och slita med domkraft, fälgkors och bräckjärn för att byta till däck som passar säsongen.

Äldre sonen skulle ju komma hit på middag idag så jag gick ändå ut mitt på dagen och sopade bort snön från min franska förjeslagerska. Tänkte att uppe på stora vägen (gamla E4) är det säkert saltat så jag borde kunna ta mig till Lidl och fylla på det som fattas. Och jag tog mig både upp och ut på vägen men insåg snabbt att jag borde hållit mig hemma. 

Så efter att ha vänt om och parkerat Madame blev det promenad till Tempo, min närbutik. Som har ett ganska begränsat utbud men kompenserar detta med högre priser. Men det kanske var bättre att betala några tior extra och veta att man inte gjorde vägarna osäkra för mig själv och andra trafikanter.

Så nu håller jag tummen för att det slår om och åtminstone gator och vägar blir snöfria tills jag fått på dubbdäcken.

Lilla dotra firade 24 år idag och jag lagade mat jag aldrig lagat till henne och hennes storebror.

En lammstek, inhandlad på Willys till mycket bar pris, fick bakas i ugnen och till denna fick son och dotter potatisgratäng som uppskattades mycket. Det har jag lagat många gånger men lammstek var första för mig. Och eftersom jag själv försöker äta LCHF gjorde jag specialmat åt mig sjjälv, nämligen en likadan gratäng som de åt fast utan potatis. Fick ett tips av en man jag vet är duktig i köket att man kunde byta ut potatisen mot rättika. Som då knappt innehåller några kolhydrater. Och det blev helt ok!  Visst tycker jag, personligen, att äkta vara är ett strå vassare men rättika går faktiskt också bra. Och det hade jag inte ens smakat innan, än mindre tillagat det!

Imorgon är det arbetsdag och om det inte kommit ännu mer snö då så tar jag nog Gud i hågen och kör så försiktigt det går till jobbet. Likaså på tisdag och onsdag. Men senast torsdag ska dubbdäcken monteras!

Så håll alla tummar ni har, kära ordbrukare, för att lyckan står mig bi och jag klarar att hålla Madame Citroen på vägen till dess. Ha en fortsatt fin söndagkväll så ses vi igen när andan faller på...

Den (andan, alltså) har ju inte fallit på så värst ofta de senaste veckorna men det kan lätt förklaras i  ett enda ord; NOVEMBER!!! Man mår så den här tiden på året. Tur att det snart är advent så det blir lite ljusare!

Av Göran - 6 november 2017 16:44

Härmed tar jag tillbaka texten i rubriken till föregående inlägg. Ledsen, Trelleborgare, men det blir ingen Sundsvallsresa för er kvalmatch. Jag gissar att ni är lika glada ändå eftersom ni slipper åka hit upp till Nordpolen och trängas med renar och isbjörnar. Till Jönköping kan ni väl nästan gå, eller hur?

Ja, på något underligt vis klarade giffarna att resa sig på nio och tvåla till IFK Göteborg med hela 3-0 på samma gång som Östersunds FK höll tätt och spelade 0-0 borta mot just Jönköping. Så med knapp nöd kravlade sig det svagare av norrlandslagen över strecket och slipper kvalspel.

Ja, i år, ja!

Invänder den borne pessimisten och jag är rädd att han har rätt. Det måste hända något radikalt i GIF Sundsvall nu så att man etablerar sig ordentligt och slipper denna kräftgång i tabellen varenda höst med vidhängande magsår och nervösa sammanbrott. Jag är knappast mannen att peka ut färdriktningen för dem men så mycket vet jag att det är bara idioter som medvetet gör om samma misstag och ändå förväntar sig ett annat resultat.

Två spelare har stuckit ut positivt under så gott som hela året, bägge har nu medgivit att gårdagens match var deras sista i GIF Sundsvalls tröja. Det är bara att önska Danielsson och Erik Larsson lycka till med sina fortsatta karriärer i Hammarby och Malmö om man ska tro pressens skvaller.

Noah Sonko Sundberg är AIK;s spelare under kontrakt och de kanske vill ha honom tillbaka nu när lånet går ut. Sebastian Rajalakso tycks ha hamnat i samma frysbox som Robbin Sehlin ifjol och året innna och jag skulle bli förvånad om han bklir kvar. Suljevic har redan lämnat så jag håller en tumme för att man kan försöka behålla Lars Krogh Gersson. Han var ju skadad hela hösten så han kanske inte är stekhet på marknaden. Men en hel och frisk Gersson skulle bli en viktig pjäs i nästa års lagbygge.

Det räcker liksom inte att ersätta de som flyttar med likvärdiga (om nu GIF ens har råd med det) utan det måste till nya med spetskompetens som höjer slagstyrkan på truppen, Riktigt bra spelare, alltså.

Men jag ska också säga att allt inte är helt nattsvart heller. Erik Björkander var visserligen på bänken under slutet av säsongen men han har under hela året innan tagit stora steg i sin utveckling. Kanske växer han en bit till om han får ett lite större ansvar i försvaret. Finske nyförvärvet Pirttijoki visade upp sig med några inhopp som såg väldigt lovande ut och kanske kan bilda nytt mittlås med Björkander. Våra spanjorer Gracia och Batanero har vuxit in fint i laget nu och borde bli ännu bättre nästa år.

Hoppet står väl till att man hittar sponsorer som är villiga att satsa på GIF. Stabilisera och bygga upp ekonomin ordentligt samt se till att dammsuga de närmaste grannskapen på talanger. Se till att norrlands talanger stannar i norrland åtminstone tills de är bra nog för utländska proffsligor. Sen gör det ju inget om man råkar knipa något guldkorn från landets södra halva heller. Som Björkander som ju kom från Mjällby i Blekinge.

Nåja, vi ska genomlida en vinter först innan det åter är dags för fotboll i Sverige. Och då får vi väl se hur det går.

Av Göran - 29 oktober 2017 20:01

Jag säger/skriver ibland att jag egentligen inte är en riktig GIF-are. Det är ju bara i väntan på att mitt hjärtas fotbollslag ska klättra 5-6 steg i divisionerna för att komma tillbaka till elitfotbollen.

I väntan på detta försöker jag vara lojal mot det lag som ju faktiskt spelar allsvensk fotboll (än så länge) i min hemstad men gudarna ska veta att lätt är det inte.

Idag bevittnade jag från TV-soffan hur de mer eller mindre spelade ut ett vilset Hammarby som verkade ha lämnat spelglädjen kvar i bussen. I tjugo minuter regerade GIF totalt och till sist betalade det sig också med ett ledningsmål.

Under dessa 20 minuter tänkte jag flera gånger att de där slöfockarna till Hammarbyspelare inte förtjänade sina supportrar. Håglösa joggade de runt utan att visa intresse medan tillresta 250-300 fans stod på västra läktaren och sjöng om sin kärlek till laget. 

Fast... ganska snart efter ledningsmålet hittade GIF tillbaka till vad man presterat i de senaste 5-6 matcherna. Man hittade alltså ett sätt att förlora. Medan Hammarby plötsligt vaknade.

Och innan matchen var över hann "Bajen" med att både be sin klack om förlåtelse och även förtjäna den genom att vända 0-1 till 4-1 för laget som inte hade något att spela för. Och sett över 90 minuter så var resultatet rättvist för GIF Sundsvall föll ihop som ett korthus så fort Hammarby hade kvitterat.
Om någon Hammarbysupporter skulle råka läsa det här så ska ni veta att jag är full av beundran för ert sätt att stötta ert lag. Det såg ut som åtminstone 5-6 busslaster som stod där med flaggor och banderoller på västra stå och överöste spelarna med stöd och kärlek. Att åka c:a 40 mil i oktober till ett kyligt Sundsvall för att se sitt lag spela en match som inte har någon som helst betydelse annat än rent matematiskt - det är supporterskap som heter duga!

Om en vecka spelar GIF avslutningsmatch i Göteborg och visst kommer det att stå några giffare där och heja. Men knappast mer än 15-20 pers. och då handlar det om utflyttade norrlänningar eller ungdomar som studerar i Gbg.

Sen blir det med all sannolikhet kvalspel mot Trelleborgs FF. Ve och fasa! Som GIF uppträder nu finns inga motståndare som är lätta att slå. 

Och om ett par veckor kommer spelartruppen dessutom att ha tunnats ut ytterligare. Noah Sonko-Sundberg är inlånad från AIK och ska väl tillbaka dit. Marcus Danielsson och Erik Larsson är så bra att de lätt får dubbelt så bra kontrakt nån annanstans än GIF har råd med.

Och det är då vi kommer till de få glädjeämnen som finns kring klubben. Våra båda spanjorer är kontarkterade i två år till. Erik Björkander i mittförsvaret står också under kontrakt. Liksom årets värvning Juho Pirttjoki som fick lite speltid idag och visade att han vill vara med och kriga om platserna.

Försvinner gör säkert också Rajalakso, en kille som det inte tycks spela någon roll hur bra inhopp han gör så får han ändå inte chansen från start. Inte första gången någon GIF-spelare hamnar i frysboxen utan synbar anledning.

Ja, ja, jag vet - "It ain´t over til the fat lady sings!". Och visst hoppas väl också jag på ett mirakel. Men nog lutar det åt att det blir en match till på Sundsvalls IP innan vaktmästarna kan släcka lyset. Samt en liten tripp till Trelleborg för att försöka motbevisa de som säger att GIF är urusla på kvalspel!

Av Göran - 28 oktober 2017 08:59

Undrar om jag någonsin upplevt en gråare höst än den här! Lågtrycken har trängts runt Sverige och avlöst varandra längre än jag ens kan minnas. Andra dagen av 14 lediga idag och vädergudarna förnekar sig inte. Regnar det inte så blåser det så man inte vill vara ute för det. Så det är väl bara att resignera och försöka få lite gjort här hemma.

Långa ledigheten blir inte helt ledig heller. Några möten brukar det nästan alltid bli men den här gången ska jag på kurs också i tre dagar, varav två på fritifd. Dessutom har jag lovat att vikariera i portvakten nästa fredag.

Dessa inhopp ska först och främst användas till att fylla på mitt saldo med kompledighet. Jag har ju jämn födelsedag om en dryg månad men den dagen står det dagskift i mitt arbetsschema och jag vill vara ledig. När jag har fyllt på det saldot till 12 timmar får resten av övertiden gå till att sockra decemberlönen en aning. Det brukar ju finnas hål att stoppa pengarna i alldeles särskilt i december.

#MeeToo-kampanjen går vidare och nya avslöjanden kommer hela tiden. Och det är bra, tycker jag. Bra att man drar ner brallorna på de män som ideligen tassar över gränsen för vanligt hyfs och respekt. Rent generellt ogillar jag att folk hängs ut med namn när det gäller såna här saker. Inte för deras egen skull, så mycket, utan mest för deras anhöriga som ju också drabbas när maken/brodern/sonen/pappan pekas ut som tafsare.

Men samtidigt kan jag också känna att saken är så viktig att den kanske måste få skörda några offer. Som får stå som varnande exempel. Kanske får det några fler att dra åt sig sina fingrar när kändisar pekas ut. För problemet finnns ju överallt, i hela världen. På många håll dessutom mycket värre än här hos oss.

Idag ska lägenheten städas och när det är klart ska jag belöna mig själv med en entrecote av hög kvalitet. Till den blir det rostade grönsaker (blomkål, zuchini, paprika, schalottenlök och vad mer som nu finns hemma), hemlagad beasås och lite stekt sparris. Kanske svänger jag förbi systemet och inhandlar en flaska rött också, vi får se hur nöjd jag blir med mig själv innan dagen är slut.

Timrå IK tog emot seriejumbon Troja-Ljungby i NHK arena igår och jag har väl aldrig sett tråkigare hockey. Troja ligger sist i aallsvenskan och igår hade man bestämt sig för att försöka lugga serieledarna på poäng genom att grislira. Alltså först och främst satsa på spelförstörande saker och förhoppningsvis få Timrå ur balans så de började göra misstag. Det lyckades nästan. Henrik Haukeland (TIK;s målvakt) höll tätt bakåt, tack och lov och först i förlängningen lyckades Dahlén tråckla in pucken i Trojas mål.

Sett ur Trojas synvinkel gjorde de förstås en kanonmatch, lyckades med att hålla tätt. Men matchen blev ju så tråkig att titta på att jag faktiskt somnade på datastolen. Och då är det illa... Ungefär lika undehållande som att sitta och se målarfärg torka!

Igår Timrå, imorgon GIF Sundsvall. Som så många gånger förr är man illa ute i slutet av säsongen. Två matcher återstår och GIF ligger just nu på kvalplats. De får spela play-off mot trean i superettan (just nu Trelleborgs FF) om de inte tar sig upp minst ett pinnhål. Hammarby står på menyn på söndag. Ett lag som ligger på nedre delen av tabellen men inte riskerar att ramla ur.

Kort sagt så har de inget att spela för! Vilket många tror ska göra dem lättare att tas med. Man brukar ju säga att motivation slår klass. Och säkert finns det ett visst mått av sanning i de orden även om jag själv tänker att det precis lika gärna kan vara tvärtom. Att laget utan någon möjlighet att förändra tabelläget istället kan spela utan press. Bara gå ut och lira och ha kul. Det ger också ofta bra resultat. Så man lär väl få gå med andan i halsen tills sista matchen (IFK Göteborg på bortaplan för GIF) är spelad och helst vunnen.

Grått ute och grått inne! Och inte nog med det - Trump sitter fortfarande kvar. Hur är det möjligt?


Av Göran - 22 oktober 2017 21:19

En lugn och skön söndag har det varit. Men den slutar mindre bra. Än en gång tvingas jag kasta in handduken och sjukanmäla mig till imorgon. Jag är förkyld igen, sedan en dryg vecka tillbaka. Har haft feber men inte de senaste dagarna. Så när jag vaknade imorse var siktet inställt på att börja jobba som planerat imorgon bitti kl. 6:00.

Jag saltade och pepprade den högrev som fått tina upp i kylen i ett dygn och lade den i ett foliepaket som jag stängde då jag hällt i 1½ dl rödvin. Sen åkte hela härligheten in i ugnen på 80 grader och fick stå i 5-6 timmar.

Men... strax efter att jag startat min slow cooking ringde det på dörren. Utanför stod storasyster och vår gemensamma kusin som bor i Västervik. Kusinen är här uppe i ett par dagar bl.a med anledning av vår enda nu levande mosters 80-årsdag som ägde rum igår.

Det kalaset fick jag avstå ifrån av hälsoskäl och för att inte smitta någon annan. Men nu hade de kommit på att de skulle gå på resturang och äta middag idag och undrade om jag ville följa med. Högreven tänkte jag inte alls på då jag tackade ja. Dessutom erbjöd jag mig att agera chaufför så att min svåger kunde få ett glas vin till maten för en gångs skull. Eftersom jag ändå skulle upp och jobba imorgon, tänkte jag.

Det uppskattades och vi åt en strålande god pepparbiff med grönpepparsås på en resturang jag aldrig besökt förut.

Högreven var vid det laget omplanerad till att bli matlåda för morgondagen och säkert några lådor till också.

Sen... kom jag hem. Och kände mig inte riktigt pigg. Termometern konsulterades och jag kunde förstå att jag kände mig lite hängig. 39,2 visade den så det var bara att trycka i sig alvedon och göra en sjukanmälan.

Tolv timmars karensavdrag på novemberlönen alltså. Det svider men då får det väl svida då. Jag ska inte göra om misstaget från förra hösten/vintern/våren och dels både jobba och träna fast jag inte mår bra. 

Nej, nu får den här förkylningen max två dagar på sig att visa avsevärd förbättring. Om den inte gjort det då så blir det farbror doktorn. Dubbelpipig lunginflammation upplevde jag för snart ett år sedan och dit ska jag inte igen!

Så då får det väl kosta då!

På onsdag, då jag egentligen skulle jobba första natten, är det skyddskommittémöte hela dagen. Siktet är inställt på att klara av det och sedan ta mig genom torsdag natt. För därefter är det åter dags för 14-dagarsledigt.

Är det åldern som gör att jag inte längre klarar av en enkel förkylning på 4-5 dagar? Eller bara allmänt förfall...

Den "sköna" söndagen innehöll också en möjlighet för GIF Sundsvall att skaffa sig ett försprång mot Jönköping södra i jakten på allsvenskt spel även 2018. 

Fullständigt oförtjänt, sett till spel- och chansfördelning, gjorde Marcus Danielsson 1-0 till giffarna på straff efter en ofrivillig hands i straffområdet och en stund senare kom även 2-0 på en fösare från Romain Gall.

Men därefter släppte man in Norrköping i matchen och de kunde både reducera och kvittera. En ynka poäng fick man alltså med sig efter att ha haft tvåmålsledning.

OM... giffarna klarar sig kvar utan kval så är det ändå bara en tidsfråga innan de åker ur. Flera bärande spelare kommer att försvinna utan att GIF har råd att ersätta dem med likvärdiga eller bättre. Så klarar vi oss kvar i år så blir det ändå samma lindans kring kvalstrecken även nästa år. I bästa fall...

Av Göran - 21 oktober 2017 13:14

Ikväll börjar årets upplaga av "Så mycket bättre". Men jag har ställt förväntningarna ganska lågt. Jag kan ju alltid ändra mig längs vägen. Som jag brukar göra nästan varje år.

Ingen av årets deltagare har satt några djupare spår i mig men jag ska ge dem chansen att visa mig sin talang. De börjar med Uno Svenningsson från 80-talsbandet Freda´. Ett kristet band från någonstans i Småland. Har aldrig lyssnat speciellt mycket på dem men kanske kan Moneybrother, Kiki Danielsson m.fl . lyfta fram även den musiken.

Som ifjol kommer jag säkert att tillbringa reklamavbrotten hos SVT och Kalle Moraeus. Lite tråkigt att programmen sänds samtidigt men tack vare digitalboxen kan jag ju se dem när det passar mig.

Jag minns en tid då man passade tider för att slå igång inspelning på VHS-bandaren då program krockade. Då tyckte man att det var höjden av teknisk utveckling att kunna spela in även från TV;n. Idag minns jag inte ens när jag ägde en video. Eller när jag senast använde DVD-spelaren som fortfarande står kvar och samlar damm i min TV-möbel.

Under den eran dominerades bensinmackarnas sortiment av videohyllorna och den som inte hade egen video kunde hyra hem en "moviebox" från Statoil eller ICA eller var man nu hyrde film. Undrar just vilken idag modern teknik som blivit stenålder om tio år till...

Teknik (lysande sådan!) var förresten vad Timrå IK visade upp igår i Swedbank arena när de knöt upp svansen på Modo. Media kallar det ibland för surströmmingsderby när lagen från länet drabbar samman. "Slaget om Västernorrland" kan det också stå i rubrikerna när man spekulerar om utgången inför drabbningen. Vad man än kallar det så var det Medelpad som segrade den här gången. Anförda av två fjuniga sjuttonåringar och en nittonåring som lånats in från NHL.

Fina målpassningar har han levererat redan från första matchen, Jonathan Dahlén, men nu fick han göra mål också. Två stycken till och med. Så han lär knappast bli sämre när han är ikapp fysiskt.

Sedan kan jag ju inte tiga om kampanjen #MeeToo. Tjejer/kvinnor i alla åldrar berättar om hur män tar sig friheter med deras kroppar som om de vore ällmän egendom. När jag ser/hör/läser om sådant blir jag lite skamsen över mitt eget kön. Vad är det för fel på oss egentligen? Ja, jag säger "oss" även om jag inte kan minnas att jag själv ska ha gjort den sortens övertramp. Jag har gjort många fel i mitt liv men alltid försökt respektera andra. Kvinnor som män!

Skämtat på gränsen har jag säkert gjort men tafsandet svär jag mig fri ifrån.

MEN... om nästan varenda kvinna upplevt det så har väl nästan varje man gjort sig skyldig till det. Därav "oss"!

Martin Timell, en av de utpekade, går sedan ut i pressen och ber om ursäkt. Hedervärt i sig visserligen men jag köper liksom inte att en man i min ålder "inte förstått" att hans ord, handlingar och tafsandet kränkt andra människor. Man behöver ju inte gå längre än till sig själv. Jag skulle då inte uppskatta att t.ex stå i en hiss och bli nypt i ändan eller att någon tar skamgrepp på mina privataste delar.

För i helvete,  killar! Skärp er! Vill ni att andra snuskhumrar ska göra så mot era morsor, syrror eller döttrar? 

Jag är säker på att minst 99% av oss svarar nej på den frågan så varför ska det vara ok för dig att göra det mot någon annans morsa/dotter/syster? För att göra det lättare för några att förstå ska jag ta en liknelse från idrottens värld;

"MAN TAR INTE MED HÄNDERNA I STRAFFOMRÅDET! DÅ BLIR DET STRAFF!"

Fattar ni inte nu så är det för att ni inte vill fatta!

Men det är bra att vi pratar om det, att vi inte fortsätter att försöka tiga ihjäl detta urgamla problem. Kanske borde vi starta en folkfront av män som anser det självklart att respektera ALLA lika mycket.

Vad ska vi då kalla den? Tja...kanske #NotMee...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7 8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tankar och betraktelser från en amatörfilosof med Blogkeen
Följ Tankar och betraktelser från en amatörfilosof med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se