Direktlänk till inlägg 29 maj 2024

Viktig dag för en femtiosjua

Av Göran - Onsdag 29 maj 10:27

Idag är dagen här

! Idag smäller det!

Eller... Nej, smäller kanske det inte gör. Annat än när talmannens klubba fastställer att beslutet är taget.

Löftet fick vi ju redan i augusti förra året då Tidötrojkan kröp till korset och lovade återbetalning till oss 57;or som beskattades på ett helt hutlöst sätt tack var sex riksdagspartiers klantighet.

Och tack vare Pensionsmyndighetens flathet och ignorans då de lät bli att tala om misstaget innan det ens beslutats om det. Där upptäckte man misstaget redan under remissrundan men valde att inte påpeka det för politikerna.

Fråga mig inte hur det kan få gå till på det sättet för det övergår även mitt förstånd.

Fast... å andra sidan har ju de senaste 2-3 åren lärt mig att man inte ska bli förvånad över något alls när det kokmmer till politiker, regering och riksdag.

Men idag är alltså dagen då riksdagen ska fatta det formella beslutet att betala tillbaka pengarna de stal av dryga hundratusen svenskar under 2023. 

Och jag hoppas förstås innerligt att samma principer råder som ifall det varit vi själva som betallat för lite i skatt.

Då hade Pappa Staten krävt betalning exakt på kronan och med ränta på pengarna också.

Men nu återstår att se om de är så hederliga att de gör det. Eller om de kallar det kompensation eller nåt annat och betalar ut nån sorts schablonbelopp.

Frågan debatterades och debatteras kanske ännu i riksdagen med start klockan nio imorse. Jag tittade en liten stund men efter att ha konstaterat att det bara är samma käbbel som under förra året så gav jag upp  ganska fort.

Man skyller på varandra, ingen erkänner att de gjort ett misstag. Inte ens den där kristdemokraten som talade så väl för oss förra året. Han lade hela sin energi på att peka finger åt oppositionen. Som alla andra...

Oavsett hur de beslutar som kände jag ifjol och känner ännu en stolthet över att ha varit del av en sådan historisk sak som att få politikerna att ändra uppfattning och medge att fel begåtts. Även om båda sidor skyllde på varann.

Att det är historiskt bevisas ju bland annat av att rörelsens grundare Hugh Grant från Helsinborg utsågs till "Årets Senior i Sverige". Det är minsann inte ankskit, det!

Ännu en härliog försommardag utanför mina fönster. Så det kanske blir en sväng till skogs sedan med Thea. Önskar ibalnd att jag vågade  plocka murklor för det är ju säsong för dem nu. De brukar växa på några år gamla kalhyggen men eftersom jag aldrig hittat några så törs jag inte riktigt ge mig på att försöka.

Den stora svampsäsongen är ju ungefär två månader bort och jag misstänker att det skulle behövas en ganska bar rotblöta med några dagars regnande för nu är det ruggigt torrt i markerna häromkring.

Nu ska jag runda av här och göra lite nytta. Måste ut och handla hem några saker som är svåra att vara utan. Toapapper och torrfoder till Thea är t.ex nästan helt slut.

Tills vi ses nästa gång tillönskar jag mina kära ordbrukare en trevlig pig-lördag i slott och koja mellan Smygehuk och Treriksröset. Må Herren vara med er för själv har jag inte tid!

Vi ses!




 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

Torsdag 30 maj 05:15

Hoppas att du får tillbaka dina pengar så dom inte blåser dig på dem. Man vet ju inte med politiker så du kan nog inte vara säker förrän du har pengarna på kontot. Det lär väl inte vara läge för murklor eller andra svampar för det börjar ju bli torrt nu. Här har det inte regnat mer än några minuter sista veckorna men växer som sjutton för här finns det mycket fukt i marken

http://skogsnuvan.bloggplatsen.se

Göran

Torsdag 30 maj 11:23

Rutinerade murkelplockare hittar dem just vid den här tiden. Mellan pingst och midsommar. Skulle behöva någon sån person med mig om jag ska ut och plocka. Samtidigt är det riskabelt för vissa murkor räcker det visst inte att förvälla utan de är förädiska. SÅ jag får väl kosta på mig en liten konservburk om jag vill ha. Det känns ju alldeles tryggt. Sen kommer ju Sandsopparna framåt sensommaren. Torkar men dem blir smaken på soppan, såsen eller stuvningen förvillande lik murklor.
"Falsk murkelsås" blev jag bjuden på en gång och den var gjord av torkad sandsopp. Och DEN känner jag igen utan minsta tvekan.
Du har så rätt om politikerna. Tror på dem helt och fullt gör jag först när jag ser pengarna på kontot. Skurkar är de! Allihop!!!

 
Ingen bild

Liselotte

Torsdag 30 maj 13:17

En vän till mig som håller i svampkurser har skrämt upp mig vad gäller murklor så jag vågar absolut inte plocka sådana längre. Plockade murklor i min ungdom tillsammans med min far och jag tror mig känna igen dem, men eftersom jag inte är 100% säker så avstår jag.
Ja men nu ska det väl ändå vara spikat att ni 57:or får de pengar ni har rätt till?!! Min man som också är en 57:a har inte kunnat läsa sig till om ni får ränta på pengarna, vet du?

Göran

Torsdag 30 maj 15:17

Nej, VET gör jag tyvärr inte. Och vore det inte för att det är politiker som fattar besluten skulle jag räkna med det sunda förnuftet. För, som jag också skrev, hade det varit vi själva som betalat för lite hade staten krävt tillbaka det exakta beloppet plus den fastställda räntan de kräver. Därmed anser jag det som självklart att den här återbetalningen ska jämnställas med vilken vanlig skatteåterbäring som helst. D.v.s det exakt beloppet för var och en av oss plus ränta. I FB-gruppens historik finns flera diagram över hur mycket vi kan räkna med. Men sånt har jag aldrig riktigt förstått mig på desvärre.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Fredag 21 juni 07:52


Glad midsommar på er, mina kära ordbrukare! Bokstavsskötaren (jag) och tangentbordet har inte spenderat så mycket tid ihop som vi brukar den senaste tiden. Därför har inga nya klokskaper eller tokerier författats på ett par dagar. Men nu är den all...

Av Göran - Lördag 15 juni 11:48

Det är en underlig och i sanning föränderlig värld vi lever i. Under min barndom/ungdom hörde jag ofta vuxna säga saker som att nu har väl ändå utvecklingen nått så långt den kan. Nu kan de väl inte uppfinna så värst mycket mer. Och nu vid dryga 66...

Av Göran - Fredag 14 juni 11:28

Det märks att det är sommar. Både utomhus och inomhus. Vi fick lite regn för ett par dagar sen men solen kom tillbaka även om det inte precis är nån värmebölja. Men nån sån behöver jag inte heller, det räcker så bra med rådande 17-20 grader oc...

Av Göran - Torsdag 13 juni 12:47

God eftermiddag på er, kära ordbrukare! Idag har jag både vaknat svintidigt och haft sovmorgon. Går det ens? Jodå, för en lagom finurlig människa är det mesta möjligt. Det började med att jag vaknade en kvart över fyra imorse. Efter 101-15 minute...

Av Göran - Tisdag 11 juni 10:53

"Det är klart att jag ser det i spegeln Att åren har rasslat förbi Och vågar jag titta tillbaka Så ser jag det som har blivit mitt liv Andra får klaga och sörja Och önska sin ungdom tillbaks Jag ser det nog mest som en början Och tänker på det...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11 12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards